Connect with us
Hirdetés

Légiósok

Filipovity Péter: Ez lesz az eddigi legkeményebb évem

Az amerikai egyetemi kosárlabda legmagasabb szintjén bizonyíthat a magyar kosaras.:

:

Filipovity Péter nyilatkozott a BB1.hu-nak. A fiatal tehetség negyedik évét kezdi meg a tengerentúlon, ahol pár hete újabb szerződést kapott a Maine Egyetemtől. Az előző szezonban a Utah State Easternt erősítette, ahol 23-szor léphetett pályára és átlagosan 18 játékpercnyi idő alatt 13 pontot szerzett , emellett 6 lepattanót és 1 gólpasszt osztott ki mérkőzésenként. A megnyert soproni tornán is remek teljesítményt nyújtott.

Hogyan értékelné az egyéni, illetve csapat szinten nyújtott teljesítményüket az U20-as Soproni tornán?

– Úgy gondolom hogy csapatként mindent megtettünk amit elvártak tőlünk. Már a felkészülés első napján kitűztük ezt a célt hogy megnyerjük a tornát, amit tudatosan véghez is vittünk. A kemény felkészülés miatt bírtuk a gyors tempót és mindenkire lehetett számítani amikor kellett. Egyénileg mindig próbáltam keményen és energikusan játszani. Meg vagyok elégedve a saját teljesítményemmel mert tudom, hogy amikor a pályán voltam, mindig a maximumot nyújtottam.

Milyennek élte meg az elmúlt három évet Amerikában?

– Az elmúlt 3 év alatt tapasztaltam sok mindent. Évről évre egyre könnyebben megy a tanulás és a kosárlabda is. Összességében pozitívan gondolok vissza, de azért voltak megpróbáltatások és a dolgok sem mindig úgy jöttek ki ahogy én terveztem. Nagyon sokat fejlődtem mentálisan és ezt mindenképpen a kint eltöltött időnek köszönhetem.

Pár hete szerződtette a Maine Egyetem. Mire számít ott?

– Hálás vagyok ennek a lehetőségnek. Már a középiskola eleje óta az volt a célom, hogy Divízió 1-es kosaras lehessek és ez végre teljesült. Ezt egy nagy lépésnek tartom számomra és biztos vagyok benne, hogy ez lesz az eddigi legkeményebb évem.

Mik a rövidtávú, illetve hosszútávú tervei?

– Rövidtávú célként az egyetem befejezését tűztem ki magamnak és hogy napról napra fejlődjek. A hosszútávú célom a legmagasabb profi szintet elérni.

Mennyi szabadideje van most nyáron? Mivel telik ez az idő?

– Sajnos a nyárból már nem sok idő maradt számomra, mivel körülbelül 2 hét múlva utazom ki Maine-be és elkezdem az edzéseket. Addig is próbálok regenerálódni és a családommal tölteni az időm legtöbb részét.

Fotó: Filipovity Péter Instagram

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés