Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Filipovic utolsó másodperces büntetőivel nyert a Jászberény

Csak hosszabbításban dőlt el a mérkőzés.

Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE h.u.: 98-99 (29-20, 21-27, 18-17, 21-25, 9-10)

Bajnokság, 23. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Minár L., Balogh Gy.

ZTE: Duren 21/9, Donaldson 14/6, Wiggs 18/3, Völgyi 2, Szabó 18/6. Cserék: Simon -, Bonifert 2, Vuko 15/9, Glenn 8.

JKSE: Kinney 8, Coleman 36/6, Brbaklics 7, Williams 26/15, Filipovic 4. Cserék: Garrett 12/3, Ruják -, Füzi -, Katona -, Czirbus -, Primorac 6.

A bajnoki pontvadászat utolsó két csapat vívott egymással négypontos rangadót szombaton este Zalaegerszegen. Március elején egy 50 perces találkozón sikerült idegenben győznie Luca Bechi együttesének, a hazaiak olasz trénere ezúttal simább mérkőzésre számított, ám a JKSE számára egyfajta utolsó szalmaszálként kínálkozott ez a meccs, hogy ne szakadjon le végérvényesen a ZTE-ről.

Szabóéknak elsősorban a védekezést kellett rendbe tenni a sikerhez, hiszen a ZTE sorozatban elsősorban a palánk alatti helyzetekből szerzett pontok miatt szenvedett vereségeket. Szerdán a Körmend például 58 pontot ért el a festékből, de a Kaposvár is onnan szerezte pontjai felét a zalaiak ellen, 56-ot. Volt mit gyakorolni tehát a kulcsfontosságú bajnoki előtt az egerszegi csapatnak, a remélt siker érdekében.

A JKSE irányítóját, James Kinney-t minden bizonnyal nagy taps fogadta volna, ha lehettek volna nézők, hiszen az egykori egerszegi közönségkedvenc két szezonban is Egerszegen pattogtatott, első alkalommal együtt játszott másik két ikonnal, Darrin Govenssel és Djordje Panteliccsel is Zalában.

0-5-el indított a JKSE, ám Szabó és Wiggs hármasával gyorsan átvette a vezetést a ZTE. Szabó újabb hármasa után Patai Benjamin, a vendégek edzője érezte úgy, hogy tanácsokkal kell ellátnia tanítványait. Agresszívabban játszott a ZTE, a lepattanókban is jobbak voltak a hazaiak. Völgyi szép duplája után Duren dobta át Brbaklicot, s bár Williams egy 3+1-es akcióval közelebb hozta az övéit, 29-20-ra a ZTE nyerte az első negyedet.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Tonko Vuko két trojkájával megléptek a zalaiak, ám Coleman is kezdett belelendülni. Wiggs betörése után kialakult a legnagyobb különbség, 38-26 állt az eredményjelzőn. Az első magyar berényi pontokat Filipovic jegyezte, majd a JKSE elkezdett szépen lassan zárkózni. Williams szerencsés, palánkos hármasa után Kinney szerzett labdát, majd a ziccert is értékesítette a vendégek irányítója.

Luca Bechi kényszerült időt kérni, kicsit sikerült is megnyugtatnia csapatát, ám a vendégek légiósainak ismét helyén volt a szíve. A remek napot kifogó Williams újabb hármasával már 19 egységnél járt, de Garrett 2+1-es akciója láttán is örülhettek a képernyők előtt a jászságiak hívei. Szabó Zsolt zsákolása jelentette a ZTE 50. Pontját, ám cseppet sem nyugodhattak meg a zalai drukkerek. Brbaklic 2+1-es akciója után már csak 3 volt közte, 50-47 lett az első félidő végeredménye.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

James Kinney szép megoldásaival indult a második félidő, előbb egy duplát szerzett, majd Williams kapott tőle egy forintos labdát. A következő támadásnál azonban megkapta 4. faultját, így hosszabb időre kispadra kényszerült. Coleman vette vállára csapatát, 2+1-es akciója után Kinney kezdett örömtáncba a kispad előtt, már csak kettő volt közte. Duren igyekezett oltani a tüzet, mielőtt komolyabb baj történt volna, Coleman-Duren dobópárbajjá kezdett alakulni a meccs ebben a szakaszban. Donaldson szép passzából Glenn talált be, ismét 8-al vezetett a ZTE, ám érezni lehetett, hogy nem dőlhetnek hátra a zalaiak ezen az estén; a Berény nagyon harcosan küzdött. Coleman már 21-nél járt, utolérte Williamst ponttermésben, a két amerikai a JKSE 60 pontjából 42-t jegyzett. Brabaklic szemfülessége és Glenn okos tempója zárta a negyedet, 68-64 állt az eredményjelzőn.

Williams negyedik hármasa is célba ért, csakúgy, mint Kinney büntetői, már csak egy pont volt a ZTE fórja. Kinney kicsit túlpörgött, ziccere után olyan vehemensen reklamált faultot, hogy technikait kapott, így kipontozódott. Nem esett azonban kétségbe a vendégcsapat, Coleman egalizált, sőt egy perccel később büntetőivel már a Berénynél volt az előny. Szabó gyorsan szerzett két duplát, majd Donaldson „lőtte be” magát a sarokból, hét-nullát futott a ZTE, a zalai kispad hatalmas örömmámorban tört ki. Korai volt azonban az öröm, hiszen a szívós jászságiak innen is visszajöttek… 87-84-re vezetett a ZTE, 20 másodperce maradt a berényieknek. Az edzői utasítás ellenére nem érkezett fault, csak dobás közben. Garrett mindkettőt bedobta, majd a túloldalon Duren is, ám a maradék idő elég volt a meccs emberének, Orlando Colemannek arra, hogy egalizáljon egy triplával. Ugyan még támadhatott a ZTE, ám betalálni nem tudott, jöhetett a hosszabbítás…

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Vuko hármasa után Szabó kipontozódott. A ZTE csapatkapitánya nagyon bosszús volt, nem értette, hogy nem tudták megnyerni a meccset a rendes játékidőben… Ezzel valószínűleg nem volt egyedül, hiszen a március 2-i meccshez hasonlóan itt is megvolt a 12 pontos előny, ám ez nem tartott ki a végéig… A szezont még Berényben kezdő Donaldson hármasa után ismét 3 volt a zalaiak fórja, ám innen is volt visszaút a vendégeknek. Roppant izgalmas volt a végjáték. 98-97-nél Simon Kristóf mindkét büntetőjét kihagyta, az ellentámadásból pedig Coleman dobhatott. Ugyan kihagyta a meccslabdát, ám a lepattanót Filipovic Stefan kaparintotta meg nagy harc során. A játékvezetői hármas faultot fújt, az óra előbb 0.0-t mutatott, majd hosszas videózás után 1,2 másodpercre állították vissza. Talpon volt a teljes berényi kispad, a fiatal játékos idegei pedig kötélből voltak: mindkét dobást értékesítette. Igazi ellentámadásra már nem futotta a ZTE-től, így egy hihetetlenül izgalmas végjátékot nyert meg a Jászberény, 99-98 arányban. Coleman kis híján tripla-duplát jegyzett (36 pont, 9 lepattanó, 10 kiharcolt fault) és Williams (26 pont, 6 lepattanó)  is remek napot fogott ki, de mégsem ez volt a siker kulcsa: a JKSE az életéért küzdött és végsőkig hitt a sikerben. Hiába értek el a kék-fehéreknél öten is kétszámjegyű pontot, ez kevés volt az üdvösséghez. A ZTE négy győzelemmel jár a Jászberény előtt, ezzel a sikerrel a vendégek életben tartották reményüket a túlélésre.

Bálizs Zsuzsa fotói a mérkőzésről: 

57 hozzászólás

57
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
34 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
pályaszélsőBódyGuccsinr11Luffanathopehely Recent comment authors
pályaszélső
Olvasó

Gratulálok a Berénynek, mert hátrányból is vissza tudtak jönni és a hazaiakat támogató, -Földházi féle- három MAJOM sem tudta GYŐZELMÜKET megakadályozni! Már a rendes játékidőben,amikor Filipovic labdát szerzett és rádobta 3 büntetőt kellett volna dobatni!
Gratulálok Patai edzőnek is, mert jól szervezte a játékot,jókor és jókat cserélt!Hajrá Jászberény,Hajrá Körmend!

Luffanat
Olvasó

Ha a napokban megdicsértem a Lazicsot, akkor ma szólni kell a másik edzőről, aki totális mellényúlás a ZTE részéről. Csak az utolsó negyed közepétől néztem. amikor lecserélte Glennt, akin látszott, hogy oda sem nézve csak azért pacsizik meglehetősen kelletlenül, hogy ne legyen botrány. Amikor Szabó kipontozódott azt hittem a Glenn is 5 fault miatt ment le, mert a Simon jött be a helyére. A rendes játékidő végén három pont, 11 másodperc, Berény hozza a labdát. Mezőnyfault kellett volna, két büntető és vége a meccsnek, ehelyett hárompontossal egyenlít a Berény. A végén két kritikus támadólepattanót szedett a Jászberény, az egyiket éppen… Olvass tovább »

Tomi
Olvasó

Azért jött sajnos Simon, mert a 4 légiós mellé kellett egy magyar játékos a pályára a szabály szerint.

Tomi
Olvasó

Ha mezőny fault van az utolsó 11 mp-nél, akkor még nem pörög le az óra újra tudtak volna faultolni ők is a büntető után. Ahhoz még túl sok idő volt, hogy a ZTE faultoljon. Egy feladat volt hogy 3 pontost ne kapjon a ZTE 11 mp alatt, ennyit kellett volna abszolválni. Ez egy minimális intelligenciával rendelkező csapatnak sima ügy lett volna.

Tomi
Olvasó

Amúgy az edző valóban amatőr.

hopehely
Olvasó

Heibrich Róbert és Kiss Attila, aztán Stárics Kornél, meg a “Véne Tanácsa” igazi zalaegerszegi HUNGARICUM!
Ne változtassatok, jó van ez így!
Most már a ZTE-nek van a leggyengébb utánpótlása Magyarországon, még 2 hónap “munka” és kiestek az A-csoportból?
Vagy az a cél?

BódyGuccsi
Olvasó

Mehetne az összes oda, ahová való. Ez a Robika is csak egy megélhetési segéd. Vissza a flexbe.

Indián
Olvasó

Amikor már azt hiszem, hogy ennél már nincsen lejjebb……de van! Nem tudom hogy mi lenne a jobb: bent maradni, vagy kiesni?! De hogy most már kurva nagy változás kell Egerszegen, az biztos!

Feffo-ZTE
Olvasó

Azt hiszem ez a sorrend létezhet csak:

1. Ma az olasz kirúgva, Heinrich átveszi megint, s mehetnek a 3 szavas utasítások és streetball – az legalább néha bejött, az amerikaiak javítgathatják a statisztikáikat
2. Ma az Ügyvezető leváltva, dr. Gyimesi átveheti a helyét szezon végéig

Aztán szezon után:
3. Heinrich is távozhat, aki aszisztált az elmúlt évekhez és a szar játékosválasztáshoz
4. Vezetőség is távozhat a fentieknek megfelelően
5. És kezdhetünk mindent előlről: új ügyvezető, új vezetőség, új edzői stáb, új magyar játékosok, új légiósok – új ZTE minden területen, mindenki távozhat, akinek ehhez köze volt!

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a Jászberénynek!!! Megérdemelt siker. Jobban akarták! Ismét 12 pontos vezetést adtunk le erős védekezéssel!!! Ja nem!!! 36 pontot engedni az ellenfél egyetlen emberének, az igen!!! Siralmas!!! Remélem a tisztelt vezetőség élőben élvezte hogy lassan az egész ország rajtunk röhög! Bár ez már nem a vicc kategória!! Vagy mégis??? Tisztelt Egerszegiek!! Adjatok hálát, mondjatok köszönetet a hőn szeretett ZTE KK VEZETŐINEK hogy a mai nehéz helyzetben ami a világban uralkodik, gondoskodnak a mi szórakoztatásunkról!!! Igaz sem Nemzetközi sem a Fővárosi nem jöhet most, de nem is kell. Van itt CIRKUSZ ?‍♂️!!! NEM IS KICSI!!! ? ? ? Egy biztos BOHÓC… Olvass tovább »

Miska
Olvasó

Avanti, Luca Bechi-vel a B csoportba!

S.Pippen
Olvasó

Coleman nagy király, de az, hogy egy magas légiós (Primorac) 6 pontot szenved össze 0 (igen, zéró!) lepattanóval és 0 (zéró) assziszttal, az több, mint botrányos, mint ahogy az is, hogy a Ruják, Katona, Füzi Czirbus magyar négyes együtt dob 0 (zéró) pontot. És még így is nyertünk, ami azt jelenti Egerszegen is óriási bajok vannak, igaz, kiesni már nem fognak.

Dallas
Olvasó

Pedig ez a Kinney egy katasztrófa ,pár meccsel ezelött minusz 5 VAl utána összekapta magát már csak minusz 1 VAL 🙂

Borbély Lajos
Olvasó

Ha egy A csoportos játékos ennyire nem tud büntetőt dobni, akkor ne játszon ebben az osztályban. Vagy gyakorolja MINDEN NAP két órán keresztül. Ha ennyi alázat nincsen benne, tényleg nincsen itt helye.

mrfox
Olvasó

Ennél az egy sejtűnél még a Czinger is többet ért pedig ő is kb ez a kategória volt de ő legalább a szívét lelkét a pályán kitette.

donnarumma
Olvasó

Van egy jó hírem a ZTE kosárszurkolóknak.
MTK-ZTE 3:0

Tomi
Olvasó

Ki nem szarja le az ízeltlábúakat?
Szar halival mi a helyzet?

donnarumma
Olvasó

Már ott is szarabbak vagytok, csak még nem ugyanott mérik?
Amúgy tényleg jó hírként írtam, mert amíg ennyi pénzt ölnek a fociba,addig nem foglalkoznak mással..

WSreborn
Olvasó

Hogy a búsba tudtunk mi kikapni Egerszegen????

mrfox
Olvasó

Siralom…

higgadjle
Olvasó

Remélem meleg lesz a pite Zalaegerszegen, és észbekap a vezetőség! Mindig kell egy erős ZTE a bajnokságban!

Tomi
Olvasó

Völgyinek viszont megvolt ma az első értékelhető meccse ZTE mezben. Ezzel persze nem megyünk semmire, de végülis mióta itt van az olasz ő a kezdő 4-esünk ?

lujo
Olvasó

Ez a banda eddig akkor ért el valamit, amikor Robi volt az edző, ha bent akarunk maradni, akkor vissza kell térni erre az útra. Szánalom az egész…

Bezse
Olvasó

Szerintem a JELENLEGI gyászberény erősebb mint a zete. Lesz itt még izgalom a kiesés körül. Van még vissza 10+ meccs…

Tomi
Olvasó

Nem erősebb semmivel, de ezt a meccset nagyon akarta a Berény, jobban mint a ZTE.

Tomi
Olvasó

Megnyert meccset, adott el simon.

Mendez
Olvasó

Mekkora lúzerek vagytok Tomi…két kiesést végigmozizni egy szezonban ????

Tomi
Olvasó

Szarok én az ízeltlábúakra te bohóc, azt sem tudom hogy állnak! Kosárban meg nem fog kiesni a ZTE.

Columbo
Olvasó

EZ MÁR CSAK ALAMIZSNA A JÁSZBERÉNYNEK!!!!!

torma
Olvasó

Már leírtunk minden szánalmat amit itt látunk,már szavak sincsenek rá….

MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem ez egy megnyert végjáték volt a Zetének. Lehetett sejteni, hogy az utolsó triplát Coleman fogja elvállalni, mégis csak késve és ímmel-ámmal lépett rá a védője. Ezzel azért még nyíltabbak a dolgok hátul…

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Ez a ket csapat a profi magyar kosarlabda szegyenfoltja! A Falco-Krmd meccs utan odakapcsoltam pont a rendes jatek utolso 3 mp volt hatra, eleg volt megallapitani, hogy az lenne fair, ha mindket csapat kiesne

ZTE ZOLI
Olvasó

Szerencsétlen majmok! Vegyétek le a mezt! ????

hp12
Olvasó

Gratulálok ! Kinney kiszállása után lett esélyünk részéről ultragáz teljesítmény légiósként, a palánkvédőt eltaláló hármasával az élen. Coleman és Williams extra, mint mindig, Primorac dobálta volna a hármasokat, szerencsére a negyedik sikertelen után levitték, ez is sokat segített, Garett-nek javulnia kell. Küzdött mindenki a magyarok közül is és szerencsénk volt, hogy a Zete is nagyon gyenge.

zterulez
Olvasó

Stárics és a komplett vezetőség az expolgival az élen mondjon le!

kapaca
Olvasó

Ennyi becsület és önkritika sajnos nincs bennük!

SopronKCfan
Olvasó

Simon nem tudom mit akart, de fogtam a fejem rendesen… Gratulálok Berénybe, tisztulást mindkét csapatnak!!

Megyeri 80
Olvasó

Remélem Simon K. csomagol és a mai nappal hazaköltözik.

Notorius Naftalinus
Olvasó

Eddig se tudtuk mit keres itt, most már végképp.
16 perc 0 pont, kiválló fizetés…

Tomi
Olvasó

Azt tudtuk már régóta hogy tehetségtelen, de hogy ennyire ostoba is, azt a rémálmaimban sem gondoltam volna.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Könnyebb meccs lesz ugye Luca?!

Notorius Naftalinus
Olvasó

könnyebb volt, mert csak 1x volt hosszabbítás 😀

ZTE ZOLI
Olvasó

?

Tomi
Olvasó

Szánalmas az olasz..

GCkosar
Olvasó

Azért az sanszos, hogy azt félrefordították, ekkora badarságot egy edző nem mond, legyen az akármilyen is. Ismerve magunkat magyarokat, inkább erre tudnék gondolni.

Feffo-ZTE
Olvasó

Úgy tűnik nem érdemlünk NB I-et.

Sajka
Olvasó

Hoppá! Meleg lesz a pite a ZTE-nek. A meccset nem láttam, de gondolom, hogy eléggé demoralizáló lehet ez az egerszegieknek.

Tomi
Olvasó

Gratulálok a Berénynek megküzdöttek érte!
A ZTE részéről kizárólag simon felelős a vereségért. Mint az éjszaka olyan sötét… 11 mp a vége előtt sima ziccert dobhatott, de megfordult a marha, hogy oda tudjanak ütni neki. Az már a napnál világosabb volt hogy mindkettőt kiahgyja. Mélységesen elkeserít hogy ilyen játékosok az élvonalban játszhatnak. Ha Szabó nem száll ki, akkor nem kellett volna felhozni.

bányász
Vendég
bányász

Tomi, én is néztem. Rosszul láttad. A 3 pontos vonalnál fordult vissza, mert befutott elé Filipovic és volt még ott valaki a festékben. Szerintem nem akart ő faultot, csak hogy pörögjön az óra. Csak rá nem fognám. Megnyerhettétek volna több szituációnál is.
Én a legvégét nem értettem, amikor időkérés után a palánkra dobta de kb. mindenki másfelé futott és senki sem ugrott a palánk felé. Nem lett volna az olyan rossz megoldás.

Tomi
Olvasó

Teljesen sima ziccere lett volna, majd nézd vissza!

bányász
Vendég
bányász

Visszanéztem. Pont úgy volt, ahogy írtam.:)

Leklibajsza
Olvasó

Nyugodjon meg mindenki! A ZTE akkor sem szokott kiesni, ha kiesik.

nr11
Olvasó

Egyetlen egyszer fordult elő, hogy papíron (amúgy teljesen jogosan!) kiestünk, ám mivel a Kecskemét “visszalépett” (akkor volt valami gixer az átalakulásuk körül), maradhattunk A-csoportban. Azért ez elég messze van attól, hogy “szokott”. Utána években többször is előfordult, hogy a play-out vesztese (pl. MAFC, Nyíregy) maradhatott A-ban, mert nem vállalta senki a feljutást B-ből. Érdekes módon ezt senki sem hánytorgatja fel, csak nekünk… Ezzel együtt idén tényleg pocsék teljesítményt nyújtunk…

Kék-Fehér
Olvasó

Simon Kristóf és a Jászberény együtt kivégeztek minket.

caxor
Olvasó

Simon…??‍♂️

gulyasszabolcs00
Olvasó

Bravó Srácok! ??

Az utolsó utáni szalmaszál…

A Zete ha kivágja az olaszt, akkor fixen bentmarad. Ha nem, akkor még meleg is lehet.

torma
Olvasó

Hatalmas pancser….ezt a ameccset még egy pattogatott kukorica árusnak is le kellett volna hoznia…..(Bocs a kukorica árustól)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés