Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

FIBA Europe Cup: Nagyot küzdött, végül kikapott az Egis Körmend

A vasiak így három vereséggel, a negyedik helyen fejezték be a csoportkört.

Egis Körmend - Reggio Emilia 79-88 (12-34, 31-16, 18-17, 18-21)

FIBA Europe Cup, A-csoport, 3. forduló
Hollandia, Den Bosch

Körmend: Thames 10/6, Németh -, Mócsán 21/12, Durázi 6, Taylor 8. Cserék: Ireland 22, Mosely -, Ferencz 6/6, Takács -, Oroszi -, Tóth 6.

Reggio: Taylor 26/12, Bostic 15/3, Sutton 6/3, Rossi 12/12, Kyzlink 13/6. Cserék: Candi 10, Diouf 3, Koponen 3/3, Bonacini -.

Az olaszok a továbbjutás, míg az Egis Körmend a szépítés reményében lépett pályára a FIBA Eruope Cup A-csoportjának utolsó játéknapján.

Rossi triplájával már az első támadásból megszerezte a vezetést a Reggio Emilia, Mócsán szépített egy betöréssel. Az első pár percben végig piros-mezesek jártak előrébb, de a Körmend szorosan ott loholt az ellenfele nyakán (6-8). Rossi egy újabb triplát küldött a helyére, majd egy eladott labda után a korábban Magyarországon is megforduló Taylor is kintről talált be, időt kért Ziga Mravljak (6-14). Nem találta magát támadásban a vasi csapat, nemsokkal később tíz fölé kúszott a különbség. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy extrán dobtak kintről az olaszok (8-20). Ellenállhatatlanul játszott a Reggio Emilia, a játékrész végére már a húsz is meg lett közte. 12-34.

7-0-val nyitotta a második felvonást az Egis Körmend, a hátránya azonban így is tetemes volt (19-34). Tovább nyomtak a vasiak, tíz pontra dolgozták le a hátrányukat a negyed derekára, elsősorban Ireland és Tóth ponterős játékának köszönhetően (27-37). Bár Thames hármasával már csak újra egyszámjegyű volt a Reggio Emilia előnye, az olaszok felgyorsítottak és megint kezdtek ellépni (32-45). Teljesen más energiaszinten játszottak a vasiak, remek periódust zártak és bosszankodhattak az első negyed miatt. 43-50.

A körmendi felzárkózással egy teljesen új meccs kezdődött a fordulás után, kiélezett csata volt a pályán. Nem ízlett az olasz zóna a vasiaknak, minimálisan nőtt a különbség (47-56). Egy jó piros-fekete futást követően megálltak a csapatok, egyik fél sem tudott érdemben ellépni valamelyik irányba (54-61). Ekkor behullott Rossi negyedik triplája, mínusz tíznél hívta magához az övéit Ziga Mravljak. A hátralevő egy percben megpróbált még egy fokozattal feljebb kapcsolni a Körmend, aminek köszönhetően sikerült is közelebb jönnie. 61-67.

Ireland büntetőivel és Ferencz trojkájával feljött kettőre a Körmend, rögtön a záró etap elején (66-68). Takács szívósan védekezett, sikerült is egy támadóhibát kiharcolnia, de egyelőre az egyenlítés nem lett meg. Sőt, Tóth Norbert sportszerűtlenjét követően négy pontot szerzett a Reggio Emilia (66-72). Ferencz újra betalált, teljesen nyílt volt a találkozó. Az elhibázott támadásokat rendre megbüntették az olaszok, így kezdtek megint ellépni (69-76). Idegessé vált az Egis Körmend, Ziga Mravljak reklamálásért technikait kapott, kezdett eldőlni a találkozó. Mócsán egy nagy triplával még életben tartotta a reményeket, de erre is volt válasza a Reggiónak (72-80). Két perccel a vége előtt sportszerűtlen hibát vétettek a piros-mezesek, viszont az adódó lehetőséggel nem tudott élni a vasi együttes, ez pedig gyakorlatilag a mérkőzés végét jelentette. Bár nagyot küzdött az Egis Körmend, kikapott a Reggio Emiliától, így a negyedik helyen zárt a csoportban, míg az olaszok továbbjutottak. 79-88.

Fotó: fiba.basketball

44 hozzászólás

44
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
hajramagyarorszagKendeffy Botondpiros710321CSAK AZ MTEBorn2Ball Recent comment authors
hajramagyarorszag
Olvasó

Mosley Meg mèrt tartják Körmenden , hogy ha mem is játszik valaki tudja?

hajramagyarorszag
Olvasó

Szerintem nem túlzás, hogy Mócsán a legjobb fiatal Magyarországon

SárgaPárna
Olvasó

Erős Pistából Édes Anna lett az évek során! Bocs, de nem hagyhattam ki!

Born2Ball
Olvasó

Látom kezd beérni a komoly szakmai munka:)

gulyasszabolcs00
Olvasó

Egy komment az Egis Körmend hivatalos facebook oldaláról: “Mélyre került Körmenden sok minden! Na nem azért mert kikapott a csapat egy magasabban jegyzett ellenféltől! Nem is azért mert rosszul játszott néhány játékos vagy rossz volt az edző! Amint az néhány veretes,rosszindulatu hozzászólásból kiderül néhány utánpótlás játékos ipari kémkedett. A kémek pedig valószinü kihasználva a hanyag iratkezelést ellopták az információkat! Egyesek szerint “hősök” voltak! Igen? Hősök? Szerintem meg jellemtelen figurái a körmendi utánpótlásnak. Még semmit nem tettek le az asztalra! Itt ették a kenyeret és használták a klub infrasruktúráját! Úgy hírlik hogy klubhoz közelálló emberek gyermekei?! Hősök Ők? Szerintem meg nem… Olvass tovább »

crazybasket
Olvasó

Aki ilyet ír a sajátjairól az NEM szurkoló Szabi, de el is zavarnám a csapat közeléből is! Hidd el én, és sokan mások(igen igazi Körmend szurkolók is!) tudják és tudjuk, hogy mi a helyzet jelenleg náluk, hogy milyen belterjes az az egész és konkrétan hányingert keltő, ami ott zajlik az irodákban, és a legdurvább az hogy teljesen alkalmatlan emberek ülnek egy-egy komoly felelőséggel járó pozícióban hatalmas arccal de mégnagyobb hozzá nem értéssel! Félre ne értsetek, soha nem szeretnék sem eredményességet, se semmi ilyesmit kívánni a szomszédba, ez már csak ilyen tudjuk jól egymás közt, DE amíg nem lesz teljes megtisztulás… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

Szomorú és vicces is egyben…

CSAK AZ MTE
Olvasó

Szabi! Szerintem meg saját csapatoddal kellene foglalkozni és nem nálunk kavarni! Mit szeretnél elérni? Fontos akarsz lenni? Keresd fel a Berényi vezetőket, vagy bánom is én melyik csapatot, és kérj Magadnak vmi komoly szerepet! Csak kérlek Téged és a Társaid, ne “velünk” foglalkozzatok! Ha bajod van valakivel keresd meg és mondd el Neki! Azon meg Sztem nem kell besértődni, ha a csapat edzésén nem látnak szívesen! Sztem más csapattól is kiküldtek volna! Ha mi Körmendiek nem mehetünk be, akkor miért gondolod, hogy Neked szabad? Milyen szerepkörben legyen Neked szabad? Egy dolog ami + Veled szemben, hogy legalább Te vállalod az… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

Korrekt amit írsz a stílust tekintve, a tartalmi részben azért nem az, mert nem ismered a helyzetet, a háttérben zajló folyamatokat. Nézd, én napi szinten foglalkozok a saját csapatommal, szerintem el se tudod képzelni mennyire visel meg a szereplésünk, nem telik el nap,hogy ne agyaljunk azon, hogy miként lehetne változást elérni. Nem kavarok nálatok, nem akarok ott fontos lenni, semmilyen komoly szerepre nem vágyom, van főállású edzői pozícióm egy másik sportágban, tökéletesen megfelel nekem az. Az se izgat, hogy kiküldött Fancy boy, az indok már picit jobban,de ezt nem teregetem ki ide. Amit meg kell,hogy érts, az az, hogy itt… Olvass tovább »

CSAK AZ MTE
Olvasó

Szabi! Ne csodálkozz azon, ha Veled foglalkozik valaki! Nem Te vagy az egyik olyan kommentelő itt aki előre kikotyog általában minden igazolást!? Sokszor bejön néha nem! De miért kell, ha ilyen jó infód vannak akkor tartsd meg Magadnak! Én biztos nem mondanék el Neked semmit, csak akkor, ha azt akarom, hogy mindenki megtudja! ? Kinek jó az, ha előre ide írod? A játékosnak nem, a csapatoknak nem. Bizonyára meg van rá az ok, hogy ők miért nem teszik! Vannak üzleti, szerződésbeli és meg ki tudja milyen érdekük, hogy Ne tegyék! Ha Neked nem szándékod a keverés, akkor csak egy okod… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ez a komment már nem hiányzott, ez kevésbé volt korrekt, szerintem. Amivel előbb zártam: igyunk meg egyszer valamit, és másképp látod majd. Amit itt rólam írtál, az egész egyszerűen sértő, de nem azért mert rosszul esik,hanem mert nem igaz.

Én minden esetben a személyes vitát preferálom, pontosan én vagyok az, aki nem itt és más oldalakon üzenget ennek-annak. Ezért adtam meg a számom az illetékeseknek, hogy ne álnéven vagy üzengetve kommunikáljunk.

CSAK AZ MTE
Olvasó

Olvasd el még1x! Az írásom első része nem igaz? Sztem igen, itt olvashattuk nem 1x!

Egy részben igaz, de attól még ide tettél egy kommentet, amire én reagáltam! Akkor az sem kellet volna!

Ha fentebb olvasod: …..hogy legalább Te vallalod az arcod!

Sajnos a komment, és az előtte való történések miatt sokan nem teszik!

Sörözünk! ? ?

Redbid
Olvasó

Persze mindenki másként fogja látni, hiszen csak a te oldaladról mutatod be a dolgokat, közben meg lehet, hogy pont te vagy az aki nincs teljességgel tisztában a történésekkel, hiszen, hogy is lehetnél, magad mondod el, nem vagy abban a helyzetben! Tehát olyanokat terjesztesz amit elhallasz másoktól!? Szóval addig jár a korsó a kútra …. míg oda nem ér. Senkinek sem szükséges kútrajáró korsónak lenni, pláne nem más kútjára járónak, de ha valaki mégis emellett dönt, akkor azért ne csodálkozzon ha ez nem tetszik! Szerintem. És nem lehet, hogy az a nagyobb gond, hogy ezt szeretett csapatodál is hasonlóan gondolják? Mondjuk… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Szabikám jól megmutattad, hogy működnek! Veled vagyok, maradj mindig ilyen bátor!!!!

Kendeffy Botond
Olvasó

Meg rajzoljon körül Doszpod Péter…

crazybasket
Olvasó

Bocsi srácok, de én meg ilyet találtam és kiégtem, de ez legalább jópofa, vegyétek a humort!!!?
(tényleg bocs, nem hagyhattam ki!)??

comment image

Redbid
Olvasó

Ez tényleg jópofa, otthon csináltad?
És egyébként az ott sárgapárna vagy te magad vagy??
Esetleg lehet tudni ki a geci és kin az álarc? 🙂
Bár jobban belegondolok igazából mindegy is a ti dolgotok 🙂

Azért hallod ti ott érdekesen viccelődtök egymással 🙂
Tényleg “mulatságos”, bár azt hiszem ezt még szoknunk kell, és mondjuk nem erre gondoltam amikor azt írtam, hogy engedjétek el magatokat és élvezzétek a karantént, de hát ti tudjátok.

Ja és legalább láthattuk a sokat emlegetett állarcotokat 🙂
Beszarás, tényleg sárga-fekete 🙂 🙂
De azért ez kicsit olyan snassz, de gondolom a címeres még jobban mutat, azzal a kis “feltéttel”

(tényleg bocs, nem hagyhattam ki!)??

piros710321
Olvasó

Remélem párna barátoddal leszopjátok egymást! Bocs, de nem hagyhattam ki!

Pálnémeth
Olvasó

Sajnálom a körmendet nem ezt érdemelnek …
Ez a mosely gyerek csodálom meg ott van !
Nem akarom bántani a körmendi szurkolókat , de vicc ami nálatok megy…
Akik értettek a kosárlabdahoz azok mint el lettek zavarva sajnos.
És egy olyan ember dirigál akinek nem szabadna hogy ott legyen a kosárlabda közelébe ….
De az az igazság hogy ti körmendiek nem nagyon akartok ellene tenni semmit !?
Ott van patonay , és a volt játékosok ..
Egy sem kellett oda.
Akik meg ott vannak körmendiek azok meg mind bábuk !
De talán meg érjük azt is mikor igazi körmendiek lesznek a csapat mellet !

csakakörmend
Olvasó

Tisztes helytállás az egész sorozatban! Gratuláció érte!
MTE

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez a mai meccs csodaszép volt, nem csak vállalható. Az első kettőt azért jobb, ha elfelejtjük!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Beteg vagy. 🙁 🙁 🙁

csakakörmend
Olvasó

comment image

EMMTÉÉJEEE

makelovenotwar69
Olvasó

Csak a 4. negyedet láttam, jól indult, volt esélye a Körmendnek egyenlíteni. De ekkor jöttek rossz vállalások, eladott labdák, az ellenfél ezeket megbüntette.
A néhány látott perc alapján mégis azt mondom, hogy akár nyerhető meccs is lehetett volna, de az olaszok kegyetlen tempót nyomtak, nem működött már a körmendi védekezés ill. támadásban sem járt rendesen a labda. Kár érte, de ez a keret nagyjából ennyire lehet képes nemzetköziben.
Hajrá magyar kosárlabda!

Pbask
Olvasó

Mosely szerintem is nagyot melózott hátul.

abcabc
Olvasó

Ha már előre totál vak,legalább hátul tegyen hozzá vmit

BasketMan
Olvasó

Nem 16 éves tehetségről van szó hanem légiósról!?

JR.Benitez
Olvasó

Ja de abban a 2. Negyedben nem az amcsi trió hanem mondjuk a Németh Fepu Mócsán trió van fennt, akkor ez sima – 40 hidd el

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

jogos

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Bazi mindegy. Jó játékos van, meg rossz játékos. Zéró az zéró, csinálhatja azt szőke, jóképű, 16 éves hazai kedvenc, vagy csúnya, ragyás arcú, büntetett előéletű, 45 éves, egyfogú idegenlégiós. NEMZETKÖZI meccsen nem jár azért plusz pont, mert valaki fiatal, magyar és szépen csókolomot köszön. Igaz, Magyarországon még megérhetjük ezt is, a trend alapján…

SárgaPárna
Olvasó

A piros feketék remek hírverést csináltak a magyar kosárlabdának! Gratulálok!

IstiPisti
Olvasó

Én meg anyádnak a szopómaszkhoz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mindig ugyanazt ismétled, igaz, így legalább nem hibázol (annyit).

K.André
Olvasó

comment image

If you want, you can buy easily!
Let’s go Egis Körmend!??❤️?
#FIBAEC2021

abcabc
Olvasó

Mosely. Nem semmi hogy ezt a “teljesítmémyt” tűrik még mindig..

JR.Benitez
Olvasó

Tényleg gyenge. De azt nézd vissza melyik külső sor hozta vissza a meccsbe 2.ndgyedbe a Körmendet. Thames Ireland Mosley trió brutálisat védekezett. Mosley utána már nem jött vissza, másik 2 meg el is fogyott ebben a nagy rohanásban. Végén szinte csak rosszakat csináltak. Akkor meg Fepu Mócsán húzta a szekeret

abcabc
Olvasó

Nem csak ami meccs alapján írtam

JR.Benitez
Olvasó

Tudom és igazad van. De ma nagyott melózott

BasketMan
Olvasó

Na Ireland meg a brutális védekezés ???

JR.Benitez
Olvasó

Nézd vissza. Kb 5 könyökösbe szaladt bele de pörgött. El is fogytak Thamessel egy negyed alatt. De ok nem védem őket Falcosként. Legyen igazatok, szar az összes

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Sztem neked van igazad abban, amit írsz. Teljesen lényegtelen, hogy falcós írja, vagy körmendi. Mi ez a hülyeség, de komolyan ??!!!

kobee77
Olvasó

A védekezés akarás kérdése. Ma Ireland tényleg akart, pedig egyetértek veled hogy nem a védekezésével adja el magát

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Egy bolhafingnyival sem rosszabb a védekezése, még átlagban sem, mint pl. Fepué… A mai meccsen meg óriásit védekezett Ireland (is). Mellette meg dobott 22 pontot egy olasz első lilás csapat ellen. Más kérdés, talán nem is ide tartozik, hogy mindezekkel együtt, vagy inkább mindezek ellenére Turnert összességében jobb irányítanak és hasznosabb játékosnak vélem én. EDDIG…

kobee77
Olvasó

175 centi és 75 kilo az mindenhol egy lyuk a védekezésben…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés