Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Fiatalokkal a fedélzeten harcolná ki a feljutást a Rátgéber Akadémia

Ezen játékosok mutatnak példát az Akadémia többi növendékének.:

:

A Rátgéber Akadémia legfontosabb célja a tehetségek megtalálása, integrálása és menedzselése. Felnőtt férfi csapatuk kapcsán olyan visszajelzéseket kapnak nap mint nap, amelyek igazolják, hogy jól működik a rendszerük: több olyan húsz év körüli tehetséget is rendre pályára küldhetnek, akiknek nem az úgynevezett fiatalszabály miatt kell játszaniuk – a képességeikkel, a tudásukkal, a játékukkal követelnek maguknak helyet.

Az NB I. B Piros csoportjában a tabella első helyén áll felnőtt férfi csapatuk, s nagyon jó esélye van arra, hogy alapszakasz-győztesként vágjon bele a rájátszásba – majd a későbbiekben kivívja a feljutást az A csoportba. A szezon mögöttünk lévő része alapján egyértelműen látszik, hogy a fiatal, 2002-es, 2003-as, 2004-es születésű játékosaik – Kollár Bence, Kazy Balázs, Meszlényi Róbert – nem csak epizódszereplők, hanem komoly feladatokat látnak el, lehet rájuk számítani a forró szituációkban is – s bizony sokszor megesik, hogy ők húzzák a szekeret.

Mindez azt bizonyítja, hogy a szakma annak idején jól választotta ki őket, majd megfelelően terelgették őket azon az úton, ami végül idáig juttatta ezeket a tehetségeket.

– Ők azok a játékosok, akik a több éves előre gondolkodásnak, a hosszú távú tervezésnek köszönhetően jutottak el odáig, ahol most tartanak – fogalmazott Akadémiánk sportigazgatója, egyben a fiú szakág vezetője, Csák Magdolna. – A Nemzeti Kosárlabda Akadémia célja az, hogy a tehetségeket megtaláljuk, integráljuk a rendszerünkbe, és menedzseljük őket éveken át. Azokat a tehetséges, elhivatott, lelkes fiatal játékosokat keressük, akikben benne van az a lehetőség, hogy a magyar kosárlabda számára értéket jelenthessenek, A-csoportos, illetve akár felnőtt válogatott kosarasok váljanak belőlük.

A fent említett trió igazolta, hogy a kiválasztás jól működik az Akadémián, folytatta Csák Magdolna. Bizonyították a tehetségüket, felszínre hozták a bennük rejlő értékeket, s mostanra nem csak mindannyian a felnőtt keret játékosai lettek, hanem ugyanolyan értékű csapattagok, mint az idősebbek!

– Nagyon sok helyen csak azért játszhatnak a fiatalok, mert a szabály kötelezi rá a csapatokat. Nálunk nem ez a helyzet! Ők ennél sokkal többet jelentenek felnőtt együttesünk számára:nyugodtan kijelenthetem, hogy ők azok, akik éltek a fiatalszabály adta lehetőséggel, bizonyították a tehetségüket, a rátermettségüket, és nagyon bízunk benne, hogy a közeljövőben már az A csoportban fogják megmutatni, hogy mire képesek!

A pályán nyújtott teljesítményük mellett ráadásul ezeknek a fiataloknak van még egy nagyon fontos szerepük, amit Akadémiánkon betöltenek: példát mutatnak azoknak a fiúknak, akik ugyanazon az úton járnak, mint ők néhány évvel ezelőtt. Az ő példájuk jelzi, hogy a cél elérhető, Akadémia rendszerének köszönhetően ki tudnak teljesedni a tehetségek, s a felnőtt mezőnyben is bemutatkozhatnak magas szinten.

– Ők a példaképek a fiatalabbak számára, ez egyértelmű! Az általuk bejárt út jelzi minden tehetség számára, hogy ez nem science fiction, hanem a valóság: az Akadémián működő rendszer olyan életpályát kínál, amelynek köszönhetően a játékosok el tudják érni a céljukat. Adunk egy lehetőséget arra, hogy élsportolók legyenek!

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
GateiCenterJosé "Gyilkos" MendezBorbély LajosHunbasket2021 Recent comment authors
Gatei
Olvasó

Nem kicsinyítve az Akadémia érdemeit -mert biztos vagyok benne, hogy magas szintű szakmai munka folyik- azt gondolom, hogy nem olyan nehéz úgy kiválasztani, hogy a máshol már bizonyított, tehetséges fiatalokat csábítják magukhoz, mint ahogy az a cikkben említett játékosoknál is történt.
Az eredményes működéshez (korosztályos bajnoki címek), a jó szakmai munka mellett ez is az igazsághoz tartozik.
Az a helyzet, hogy akik igazán tehetségesek bárhol az országban, közülük sokan úgy gondolják, hogy csak a Rátgéber Akadémián biztosított a tehetségüknek megfelelő képzés. Valljuk be, hogy közülük nem olyan nehéz válogatni, főleg, ha már bizonyítottak a korosztályukban…

Center
Olvasó

Nem szoktam hozzászólni, de régi kosarasként úgy vélem, hogy jó hogy vannak “példaképek” -több meccsét is láttam a cikkben említett fiataloknak -, de nem megbántva senkit, nem gondolom, hogy belőlük stabil felnőtt válogatott játékosok lesznek… A baj ott van – és ez nem csak az akadémiák felelőssége -, hogy nincs megfelelő emberanyag a magyar utánpótlásban a MAGAS posztos játékosok képzésére. Ha a Rátgéber Akadémia kinevelne legalább egy (!) 215-220 cm feletti, parkettát felszaggató játékost, na ő később bárhová eladható lenne… Lehet mondani, hogy mai modern kosárlabdában az igazán magas játékosok kora lejárt, de aki fogott már kosárlabdát a kezébe, az… Olvass tovább »

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Komoly ez a cím?
Fiatalokkal? Egy akadémia? Ne mááár! Ez hír?
Végülis mire is kapják a milliárdos támogatást?
Azért azt is illene oda írni, hogy a legtöbbet játszott játékosai közül ezek a fiatalok nincsenek az első négyben a csapatban.
Értem én, hogy a bébéegy a púpos és a háborús szökevény barátja, de egy akadémia működését a kiadott használható játékosok számával kellene igazolni, nem a folyamatos önreklámmal!

Borbély Lajos
Olvasó

A munkátokat majd az minősíti, hogy hány 23 év feletti játékosból lesz stabil első osztályú “spieler”. Az összes többi csak mellébeszélés. Nem hinném azt, hogy a másodosztály életcél lehet egy gyerek előtt. Nagyon sok olyan fiatal volt (van), aki ebben a korban kitűnik a többi közül, a fiatalszabály miatt muszályból bekerül valamelyik első osztályú csapat keretébe. Aztán 23 éves kora után itt-ott még próbálkoznak vele, de végül valamelyik másodosztályú csapatban köt ki. Arra pedig nem kell “önfényezni” magunkat. Hozzáteszem, ne így legyen ezekkel fiúkkal, de mire legyen ma az ember optimista, ha első osztályú játékos elvétve kerül ki a hirtelen… Olvass tovább »

Hunbasket2021
Olvasó

A cikk tartalma rendben, nem is ezért írok ide, de hátha eljut valakihez hogy ezt a BAROM M. Mester edző nagyképű semmire kellő Milánt helyre tegyék az egyesületen belül. Nem igaz hogy senkit nem zavar hogy milyen megítélése van miatta azoknak a csoportoknak ahol ilyen arogáns edző dolgozik. Peacnál is a Papp tanárúr nem erre hozta létre a kosarlabda szakosztályt!!! Szégyen gyalázat

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés