Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fiatalok érkezését jelentette be az Egis Körmend

Pécsről és Szombathelyről igazoltak.

  •   :

:

Két tehetséges ifjú kosarassal bővült a körmendiek fejlesztő programjának kerete.

A 2003-ban, Baján született Hiezl Bálint Pécsről érkezett hozzánk, korábbi korosztályos válogatott játékosként. A 2004-ben született Geröly Márton pedig Szombathelyről váltott piros-feketére.

A fiatalok munkáját irányító Patai Benjamin így beszélt a játékosokról:

Nagyon örülök annak, hogy a két újonnan igazolt játékosunk még az U18-as korosztályban is pályára tud lépni, hiszen az a célunk, hogy minél korábban be tudjuk építeni őket a szakmai programunkba és hogy megszokják az itteni légkört. Két olyan játékosról van szó, akik nagyon tehetségesek. Hiezl Bálint a Rátgéber Akadémiáról jön, utánpótlás válogatottat megjárt kosaras. 194 centiméter magas, őt eddig ötös poszton használták, de egyértelműen 3-as, 4-es játékossá szeretnénk őt kinevelni. Nagyon jó hozzáállású, intelligens fiú.

A másik játékos, Geröly Márton a Falco-ból érkezik, ő 16 éves, 196 centi. Egy magas, nyúlánk bedobó, aki jó fizikai adottságokkal rendelkezik. Nála technikai és taktikai munkára is szükség lesz, hogy tovább fejlődjön.

Szeretném újra kiemelni, hogy számunkra nagyon fontos az, hogy minél korábban, minél fiatalabb korban be tudjuk őket építeni a rendszerünkbe és hozzászokjanak a profi kosárlabda éltvitelhez mind a pályán, mind azon kívül. Ha az U20-as korosztályra gondolok, akkor velük hosszabb távra is tervezhetek, hiszen ott még 4-5 év múlva is bevethetők lesznek. Ez is erősíti azt a tervemet, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozó programot hosszú távon fenn tudjuk tartani. Számomra nagy siker, hogy a szülők ilyen fiatalon ránk bízzák a srácokat, hogy elengedik őket egy másik városba azért, hogy profikat neveljünk belőlük. A folytatásban is figyelünk, és a hiányposztokra tervezünk igazolásokat, ha látunk olyan srácokat, akikben van fantázia. Körmenden ez jelen pillanatban elsősorban a magasabb posztokat érinti. Egyformán fontos ez az utánpótlás szinten és a nagycsapat számára is. Jó a fiatal mezőnyjátékosok számára is, hogy magas emberek ellen tudnak gyakorolni, játszani, így hozzászokhatnak ahhoz, hogy később, felnőtt korban is ilyen alkatú, magasságú ellenfeleik lesznek. Akkor már könnyebb dolguk lesz és tudni fogják, mit kell tenniük, mondjuk egy labdás elzárásnál vagy, hogy egy leválást miként kell megpasszolni.

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
pirosfeketehopehelyFalcoman Recent comment authors
pirosfekete
Olvasó

Igaz az hogy csak bérletesek járhatnak meccsre? Ha olyan lesz járvány ügyi helyzet.

hopehely
Olvasó

10 év TAO, 21 AKADÉMIA, 0 azaz NULLA “kosárlabdázó”!
Bebes Pista dolgozik helyettetek…

Falcoman
Olvasó

Gyerünk Marci 👏🏽

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés