Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Fiatalként próbálok most felnőtt fejjel gondolkodni”

Kocsis Zalán rengeteg tapasztalatot tudott szerezni az elmúlt szezonban.

  •   :

:

A tavaly nyáron Kaposvárról Pécsre szerződő Kocsis Zalán már nagyon várja, hogy újra találkozhasson csapattársaival – árulta el a klub hivatalos honlapjának.

A kosaras a már lezárt szezon során hétről-hétre bizonyította tehetségét az NB I. B-ben szereplő együttesben, sőt, még az élvonalban és az Európa Kupában is pályára kerülhetett párszor – ahol nem is vallott szégyent. Mindezt ráadásul életében először, a családjától távol. Érdekes, hogy épp emiatt azért akad egy jó oldala is a járványhelyzetnek Kocsis Zalán számára.

– Valóban ez volt az első szezonom kicsit távolabb az otthonomtól. Nem is nagyon tudtam hazajárkálni. Az igaz, hogy Kaposvár és Pécs közel van egymáshoz, viszont az edzések mellett egyszerre három bajnokságban kellett bizonyítanunk. Most viszont, hogy a helyzet így alakult, ismét itthon tudok lenni.

Zalán szerint, még a szokatlanul rövid szezon ellenére is nagyon hasznos év van mögötte.

– Örülök, mert rengeteg tapasztalatot tudtam szerezni az NB I. B-s, NB I. A-s, illetve a nemzetközi szereplésünk által egyaránt, épp ezért amikor kiderült, hogy le kell zárni a bajnokságot, csalódottnak éreztem magam. Jó úton haladtunk a céljaink eléréséhez. Szívesen folytattam volna a munkát, de az élet nem kívánságműsor. Ha ez kell ahhoz, hogy később minden a normál kerékvágásban tudjon folytatódni, akkor kénytelen voltunk elfogadni.

Sokakra nyomasztó rémként telepedett rá a hirtelen jött semmittevés, pláne, hogy mindez bezártsággal is elegyedett. Bár az első pillanatok Kocsis Zalán számára is ijesztőek voltak, mára már jól működő ritmus szerint zajlanak a mindennapjai.

– Ez egy hosszabb időszak, közös labdapattogtatás nélkül. Fiatalként próbálok most felnőtt fejjel gondolkodni, hogy elérhessem a céljaimat. Az első hetem itthon nagyon csendesen, lassan telt, nem nagyon tudtam mit kezdeni magammal. Aztán belevágtam az edzők által küldött edzésprogramokba. Szerencsére a közelünkben van egy kisebb kosárpálya, így ha kedvem támad, apukámmal le szoktunk járni dobálni egy kicsit. A tanulmányaimra is most jobban tudok koncentrálni, valamint a ház körüli feladatokból is kiveszem a részemet. Egyik kedvenc időtöltésem újabban a sorozatnézés lett. A napokban épp Bíró Levi ajánlott egy nagyon jót, esténként előszeretettel nézem azt. Illetve a videojátékokat sem vetjük meg a csapattársaimmal. A legboldogabb akkor vagyok, amikor egyszerre többen videochatelünk egymással. Egyelőre ezzel kell beérnünk, de alig várom már, hogy találkozhassak is velük!

Fotó: pvsk-panthers.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés