Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Férfi NB I B: A Pápa a Zöld csoport bajnoka

Feltették az i-re a pontot a pápaiak.:

:

Elképesztő triplapárbajjal indult az NB I B zöld csoportjának fináléjában a második mérkőzés Pápán, majd az első félidő hajrájában a párharc első találkozóján diadalmaskodó hazaiak szünetre 6 pontos előnyt szereztek, amit a fordulás után tovább növeltek. A Kaszások gárdája az utolsó pillanatig üldözte, űzte-hajtotta ellenfelét, a végjátékban 5 pontra fel is zárkózott, de nem tudta megakadályozni a playoff-ban szenzációsan teljesítő Pápa győzelmét. E sikerükkel a pápaiak nyerték az NB I B zöld csoportját.

Conoil Motax KC Pápa – Óbudai Kaszások KA 92-86

Az óbudai együttesben ott volt, s ha már ott volt, a kezdő ötösben kapott helyet a finálé első összecsapását betegség miatt kihagyó légiós, Steve Rosemond. Az első percek Murai Gábor (15/9 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz), illetve Bencsik Barnabás (20/12 pont, 5-5 gólpassz és szerzett, 3 eladott labda) dobópárbajának jegyében teltek, mindketten gyorsan beemeltek 2-2 triplát. A találkozón az első 7 (4 pápai, 3 óbudai) hárompontos kísérlet sikeres volt, váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz második felében a hazai “cséká”, Horváth Attila (19/12 pont – 2/3 dupla, 4/4 tripla, 3/3 büntető) is beemelt 3 hármast, de a szakasz mégis 1 pontos vendég vezetéssel és 12/13-as összesített (Pápa 7/8, Óbuda 5/5) triplamutatóval zárult. A második negyedben sem “kosárlabdaresztették” egymást a felek: hazai oldalon szépen megoszlottak a terhek és a pontok, a fővárosiakat Horváth Márton (11/3 pont, 5 lepattanó) vette széles vállaira. A félidő hajrájára azért romlott a sokáig egészen extra tripla százalék: a hazaiak 57,9%-on (11/19), a vendégek 50%-on (5/10) álltak a nagyszünetben. A második negyed végén Koma Dániel (18/3 pont – 4/5 dupla, 1/1 tripla, 7/9 büntető -, 4 lepattanó, 3 gólpassz) és a negyedik hármasát is besuvasztó Horváth A. jóvoltából szünetre 6 pontos előnyt szereztek a hazaiak.

A második félidőt Murai, valamint Hódi Patrik (10/6 pont, 5 lepattanó) 1-1 triplájára építve, egy 10-2-es bő két perccel kezdve 14 ponttal megugrottak a hazaiak. Ezt követően állandósult a 10 és 15 pont közötti pápai vezetés. Hogy tovább ne növekedjen a különbség, arról ekkor elsősorban Puszta Dávid (16/9 pont, 5 lepattanó) és Varga Dániel (16 pont, 13 lepattanó) tett óbudai részről. A negyedik negyed a vendéglátók 11 pontos előnyéről indult. Ez Bencsik negyedik triplájával indult, amellyel 10 ponton belülre került a Kaszások gárdája. Ez egy 8-3-as vendég sorozatot indított útjára, 6 pontra feljött az Óbuda. Ekkor már inkább a küzdelem dominált, jóval pontatlanabbak lettek a csapatok, mint az első 15 percben. Sonyák Béla (12/3 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) és Erdei Márk (13/6 pont, 3-3 gólpassz és szerzett labda) vezérletével a szakasz közepén visszaverte a fővárosi felzárkózási kísérletet a Pápa, s újra 10 pont fölé növelte előnyét. Az utolsó pillanatig és utolsó leheletéig küzdő Kaszások csapata a végjátékban egy 6-0-lal 5 pontra még feljött, de a csapatként újfent roppant egységes hazai gárda diadalát és bajnoki címét nem tudta megakadályozni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun2b_ply_110

A párharc végeredménye: 2-0 a Conoil Motax KC Pápa javára.

Fotó: papaesvideke.hu/Haraszti Gábor

Forrás: hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MAFCdrukkerStockaloneZséMendez Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Gratula! Jövőre találkozunk.

Mendez
Olvasó

Gratulálok!
Szép volt Lacika!

Zsé
Olvasó

Kit köpött le?

Stockalone
Olvasó

Bunkó…

Mendez
Olvasó

Nem kell ezeket a szolnokiakat bántani.
Épp elég baj nekik, hogy agy nélkül születtek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés