Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Férfi egyetemi: Nagy verést kapott a címvédő

Izgalom Pécsett és Nyíregyházán.:

:

Súlyos vereséggel kezdte – tegyük hozzá rögtön: erősen tartalékosan felállva – szereplését a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a címvédő Mosonmagyaróvár. A nyugati csoportban a PTE-PEAC színvonalas, izgalmas mérkőzésen drámai végjátékban verte a Semmelweis Egyetem együttesét. A SMAFC egy szintén látványos összecsapáson egy extra egyéni teljesítményre építve múlta fölül az ELTE-BEAC együttesét, a Szombathely pedig simán verte a Veszprémet. A keleti csoportban a legtöbb izgalmat a Nyíregyháza-Közgáz találkozó hozta, amelyen 4 pontos vendégsiker született. A BME-nek nem okozott gondot a DMSE legyőzése, a Miskolc pedig magabiztos győzelmet aratott a visszatérő Szeged otthonában

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, 1. forduló.

Keleti csoport:

Szegedi RSC-MEAFC 65-93 (21-24, 13-22, 15-24, 16-23)
Szeged, Topolya sori Sportcsarnok, 50 néző. V.: Márkus, Utasi.

Szegedi RSC: BELLA 18/9, Sajgó 11/3, TRÁSER M. 14, Lőrincz 6/3, Tráser N. 2. Csere: Balog 2, Kamenik, Pinnyey 10/3, Szabó 2. Edző: Kiss Zsolt.

MEAFC: KOZÁK18/6, Orliczki 5, Bíró 2, Sándor 13/3, RAGÁLYI 23. Csere: SZICSÁK 9, SZŐKE 15/3, Nyíri 5/3, Molnár 3/3. Edző: Béres Dávid.

A Szeged egy esztendő távollét után tért vissza a bajnokság küzdelmeibe. Az első percekben magukhoz ragadták a vendégek a kezdeményezést, de a hazaiak ekkor még tartották velük a lépést. Aztán a két középső negyedben egyre jobban megmutatkozott a két csapat közti különbség, a tripla-duplától cspán 1-1 lepattanóval és gólpasszal elmaradó Kozák Márton (18 pont, 9-9 lepattanó és gólpassz) és Ragályi Levente pontjaival jelentős miskolci előnnyel vághattak neki a csapatok az utolsó tíz percnek. A tendencia itt is folytatódott, ezt az etapot is a vendégek nyerték,így végül magabiztos győzelmet arattak.

Kiss Zsolt: – Gratulálok a Miskolcnak, jobban játszottak es megérdemelten nyertek. Komoly gondjaink voltak a védő lepattanók megszerzésével. Teljes kerettel biztosan erősebbek leszünk a játék sok elemében, de az látszik, hogy van meg hová fejlődnünk!

Béres Dávid: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Szeged csapatával, az első negyedben még fej-fej mellett haladt a két gárda. Úgy érzem, hogy fizikálisan jobban bírtuk és tetemes előnyre tettünk szert. Gratulálok a hazai csapatnak és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_772


Nyíregyházi Egyetemi SE – Közgáz SC és DSK 76-80 (20-20, 20-22, 14-17, 22-21)
Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 30 néző. V.: Sallai, Horányi.

Nyíregyházi Egyetemi SE: Vaskó 9/6, VIDA 15/6, SZILASI 19/6,  VERBA  18/6, Lakatos 10. Csere: Mokánszki 5/3. Edző: Bus Iván.

Közgáz SC és DSK: Bernacchini 8/3, Korompai 4, Kiss 7/3, ÚR 21, Bartha 13/3. Csere: KOMMA 11, Limpek 4, PAPP 12/9. Edző: Vladár Csaba.

Nagy lendülettel kezdték a csapatok a mérkőzést, amely a végkifejletig izgalmakat hozott. A hazaiaknál Szilasi Bence, a vendégeknél Úr Mátyás vitte a hátán a csapatát. Sokszor láthattunk jó összjátékokat, pontos dobásokat, időnként azonban a szezon elejei forma még nagyon megmutatkozott. Az ellenfelétől apránként “ellépő” Közgáz bő 2 perccel a befejezés előtt utolsó már 12 ponttal is vezetett. A hazaiak azonban a labdaszerzésekkel és gyors, agresszív játékkal ismét szorossá tették a végjátékot, a kissé kapkodó fővárosiakkal szemben, de fordítani már nem maradt elég idejük.

Bus Iván: – Gratulálok a Közgáz csapatának!

Vladár Csaba: – Igazi szezonkezdeti mérkőzés volt mindkét csapat részéről rengeteg hibával. Már úgy éreztük, hogy megvan a mérkőzés, de sajnos nagyon sokat hibáztunk aztán a szerencse visszapártolt hozzánk. Gratulálok mindkét csapatnak!


BME-MAFC – DMSE  85-48 (15-8, 28-9, 21-14, 21-17)
Budapest, Tüskecsarnok, 45 néző, V.: Káré, Molnár.

BME-MAFC: Koflanovics 4/3, Bór 2, Láng-Miticzky 5/3, Horváth 4, Sebők 3. Csere: BARANYI 22, SZÁNTÓ 21, SVÉDA 14/3, Rados 5, Vantal 3/3, Csapó 2. Edző: Weisz-Tiba Klára

DMSE: Soliman 6, Komlósi 7/3, Kovács 7, Kukucska 4, CSIRPÁK 10/3. Csere: Herczku 6, Bakos 4, Nádasi, Szabó 1, Szilágyi 3/3. Edző: Kovács István.

A BME a mérkőzés elejétől fogva gyors tempót diktált ellenfelének, és próbálta ráerőltetni akaratát a vendégcsapatra.  A palánk alatt a “műszaki alakulat” uralta a légteret. Szántó Levente (21 pont, 18 lepattanó, 6 gólpassz, 5 blokk, 43 VAL) és Baranyi Péter  (22 pont, 15 lepattanó, 4 gólpassz, 34 VAL) mind védekezésben mind támadásban rendkívüli módon dominált. A játék során nagyon sok volt a ki nem kényszerített hiba. A két csapat 15 illetve 18 labdát adott el, ellenben a szerzett labdák száma 6-12 volt. A félidő végére az erőszakosabb, harcosabb hazai csapat jelentős előnyre tettek szert. A padról jól szállt be Svéda Szabolcs (14/3 pont, 7 lepattanó, 3 kiharcolt fault, 15 VAL), aki új lendületet vitt a hazaiak játékába. A vendégek Kovács Gábor rutinos megoldásaira, és Csirpák Patrik (10/3 pont, 8 lepattanó, 14 VAL) pontjaira támaszkodva próbáltak meccsben maradni. A második félidő kissé nyögvenyelősen indult BME szempontból. Bár ebben a negyedben is sok pont esett mégis elég rossz hatásfokkal  “lövöldöztek”  a hazaiak. Igaz, ebben a vendégek is hasonlóan teljesítettek. Időnként megvillant Komlósi Attila (7/3 pont), aki agilis játékával vétette észre magát. A másik oldalon Szántó „elszabadult”, és vadul zsákolgatott egy-egy jó passzból. A BME összesen 24 gólpasszt jegyzett a mérkőzés végére, amelyet biztosan nyert meg a hazai együttes.

Weisz-Tiba Klára: – A mai meccsen próbáltunk kicsit összecsiszolódni. Vannak játékosaink, akikkel most találkoztunk először. Talán ennek is köszönhető a sok hiba. Nem éppen abban a ritmusban játszottunk, amit majd a későbbiekben szeretnék látni a srácoktól. A védekezésünkkel viszont kifejezetten elégedetlen voltam, ezen gyorsan javítanunk kell. Mindenesetre örülök a győzelemnek, túlestünk a rég nem látott keleti csoport első megmérettetésén. Gratulálok a DMSE-nek, kitartóan állták a sarat.

Kovács István: – Először is gratulálok a hazai csapatnak. Ha három évig játszunk sem tudtunk volna 50 pontnál többet dobni. A különbség megérdemelt. Sok sikert kívánok a BME-nek.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_774

Halasztott mérkőzés: Debreceni Egyetem – NKE SE 11.30


Nyugati csoport, 1. forduló

SMAFC – ELTE BEAC 89-74 (24-15, 22-24, 14-16, 29-19)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 50 néző. V.: Kapusi, Hernicz

SMAFC: HEISZENBERGER 7/3, FÜZI 40/3, Szabó D. 9, SZEGEDI 9/3, Barcza 3/3. Csere: BALOGH L. 13/9, Janzsó 2, Kertész 6, Kemény, Fekete, Erdős, Besenyei. Edző: Farkas Dávid.

ELTE BEAC: MOLNÁR A. 17/6, Jónás 2, Szilágyi 9, Timár 4, MORAUVSZKI 22. Csere: Ruska 4, KIS B. 14/6, Baroch, Barna 2. Edző: Csányi Zoltán.

Az első percekben egyből magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, három perc után 13-4 állt az eredményjelzőn. Agresszív védekezés, szerzett labdák és könnyű soproni kosarak jellemezték ezt az időszakot. Ez szinte az egész első negyedben így zajlott, így közel tíz pontos előnyt szerzett a Füzi Róbert eredményességére építő SMAFC. A második negyedben a vendégek több extra kosarat szereztek, és a dupla-duplától 1 lepattanóval elmaradó Morauvszki Gergely (22 pomt, 9 lepattanó) vezérletével  visszajöttek a mérkőzésbe és a félidőre újra nyílttá vált a találkozó. A fordulás után szintén fej-fej mellett zajlott a mérkőzés, mindkét csapat idegesen, rengeteg hibával játszott. Erre a legnagyobb példa az, hogy a SMAFC ebben a negyedben nem szerzett kétpontos kosarat, csupán büntetőből és hárompontosból volt eredményes. A záró etapban elkezdett nyílni az olló, a hajrát jobban bíró hazaiak tetszetős támadásokat vezettek és egyre jobban nőtt a különbség, mely a végére tizenöt pontosra duzzadt.

Farkas Dávid: – Gratulálok csapatomnak, mivel az első közös mérkőzésünk volt, látszott az összeszokottság hiánya, ezért ér sokat számunkra ez a győzelem. Ugyan még ma is voltak hiányzóink, próbáltunk elkezdeni egy szisztémát mind védekezésben, mind támadásban, meglátjuk ez mire lesz elegendő a jövőben. Gratulálok a vendégcsapatnak is, nagyon dinamikus és korszerű kosárlabdát játszottak.

Csányi Zoltán: – Megérdemelt hazai siker született, sajnos ebben a mérkőzésben ma csak ennyi volt. Tartalékosan álltunk fel, remélem, ha kompletten tudunk kilállni, akkor szorosabb mérkőzést tudunk majd otthon játszani a Sopron amúgy jó csapata ellen. Gratulálok még egyszer a SMAFC-nak!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_746


SZOESE – Veszprémi ESC 123-33 (30-13, 33-6, 32-4, 28-10)
Szombathely, 70 néző. V.: Kovács, Antoni.

SZOESE: KISS 23/9, HORVÁTH 21/3, VICZE 19/9, SCHVEIGHOFFER 12/3, Oroszi 6. Csere: Gundinger 9/3, Németh 6/6, Gombkötő 9/9, Frisnyák 5, MONEK 13/9. Edző: Kéri Péter, Mészáros Máté.

Veszprémi ESC: Moravetz, Piukovits 16/6, Pisch 2, Slavóczki 4, Rehák 7/3. Csere: Kátai, Kubik, Szőke, Varga 2, Rózsás 2, Bazsó. Edző: Mérész Csaba.

A SZOESE bár sok hiányzóval, de a lényegében a tavalyi keretével, a Veszprémi ESC viszont jelentősen átszerveződve várta a bajnokság első mérkőzését. A hazai csapat az első perctől kezdve határozott védekezéssel és jól szervezett támadásokkal kezdett ellépni ellenfelétől. Mindkét edző tudott játéklehetőséget adni minden játékosának, de a szombathelyiek végig uralták a mérkőzést. Már a félidőben több mint 40 pont volt a különbség, ami tovább nőtt a mérkőzés végéig. Hazai oldalon Kiss Mihály (30 VAL) és Horváth Csaba (32 VAL) is kiemelkedő teljesítményt produkált alig 20 perc játék alatt illetve Monek Máté ért el dupla-duplát (13 pont 11 lepattanó). A vendégeknél Piukovits Olivér jutott 16 pontig.

Kéri Péter: – Már nagyon várta a csapat az első mérkőzést. A korai nagy különbség ellenére végig komolyan vettük a meccset és több dolgot is tudtunk gyakorolni a következő meccsekre.

Mérész Csaba: – Gratulálok a SZOESE-nek a győzelemhez. Nem egy szinten volt a két csapat, de ezt már tudtuk a mérkőzés előtt is.  Magabiztos győzelmet aratott a hazai csapat mi pedig szinte minden helyzetből könnyű kosarakat kaptunk.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_747


PTE PEAC – Semmelweis Egyetem 90-89 (18-27, 22-21, 30-19, 20-22)
Pécs, Ifjúság út 6., 20 néző. V.: Téczely, Földvári.

PTE PEAC: Simon 12, Lajos 2, Major 3/3, NAGY 33/9, MEZEI 22. Csere: MOGYORÓSI 15, Pontyos 3/3, Huszka, Puskás, Pákozdi, Griszháber. Edző: Moosz Milán.

Semmelweis Egyetem:  HUNKA 18, Vámosi M. 8, JANKÓ 27/9, Tóth 3, VÁMOSI B. 11. Csere: Schirer 13, Kovács 3, Hajdú 6. Edző: Weisz Miklós.

A PTE-PEAC csapata mintha az öltözőben maradt volna, a vendégek viszont gyorsan és pontosan játszottak, és Hunka Zsombor, valamint a két dupla-duplát elérő játékosa, Jankó Árpád (27 pont, 12 lepattanó) és Vámosi Boldizsár (11 pont, 10 lepattanó) révén hamar 10 pontos előnyt építettek fel. Simon Márton felgyorsult és többször sikeres volt betörésből, viszont még szünet előtt kipontozódott. A nyolcpontos vendégelőny a félidőben teljesen megérdemelt volt. A harmadik negyedben “üzemi hőfokra” “pörögtek föl” a hazaiak, szigorítottak a védekezésükön, bár még ekkor is beakadt egy két jó középtávoli dobás a Semmelweis részéről. A PTE-PEAC ekkor – ha játékban nem is – küzdésben felülmúlta a vendégeket. Labdaszerzésekből sikerült néhány gyorsindítás a Nagy Kevin-Mezei Máté (22 pont, 12 lepattanó) kettős vezette vendéglátóknak, akiknek sikerült is fordítani. Az utolsó negyed hektikusan alakult, mindkét csapat fault gondokkal küzdött és a végén jött a dráma! Az utolsó percben a vendégek visszahozták a meccset, 4 másodperccel a vége előtt visszaszedtek egy lepattanót és egy közeli dobással átvették a vezetést. Viszont az utolsó labdából a PEAC Mogyorósi Dániel révén vissza tudott tenni egy lecsorgó labdát és ezzel behúzta az idegőrlő mérkőzést.

Moósz Milán: – Szörnyen kezdtük a mérkőzést, nagy erőket kellett arra fordítani, hogy felzárkózzunk. Igyekeztünk védekezést váltani többször is, ami volt, hogy nagyon jól sült el. Összességében, ha nem vagyunk ennyire rettenetesen fegyelmezetlenek és nem vétünk ennyi nevetséges, U10-be illő hibát, akkor könnyebb győzelem lett volna. Mogyorósi Dániel, Nagy Kevin és Mezei Máté hozzáállása mindenképp követendő példa, rajtuk éreztem azt, hogy mindent megtesznek a győzelemért.

Weisz Miklós: – Nagyon jó kis mérkőzés volt. Sajnos nehezen tudtunk alkalmazkodni a játékvezetéshez, de megérdemelte a győzelmet a Pécs, úgyhogy gratulálunk.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_748


Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem – TFSE 59-96 (15-23, 16-19, 10-24, 18-30)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 30 néző. V.: Földesi, Erős.

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: Kálmán 5/3, Varga T. 17/9, Karsai 2, SZABÓ M. 14/3, Szabó L. 9. Csere: Jakab 2, Gergácz 4, Vass, Garancz, Czirkos 4, Zeve, Varga Z. 2. Edző: Laky Tibor.

TFSE:  Pataki 8/6, LAMAN 12/9, Kopácsi 10/3, KIRÁLY Z. 19/3, Horváth G. 7. Csere: Szlávik 5, Lepsik 1, Váczi 1, Kovács 3, VELKEY 9/9, POLGÁRDY 21/3. Edző: Boros Zoltán.

A TFSE az első negyed közepétől fokozatosan húzott el az erősen tartalékos összetételben pályára lépő címvédőtől. A második negyedtől a MOGAAC csapatának rövid időszakokra ugyan akadtak felvillanásai, de az ebben az összetételben nagyobb tudású, tapasztaltabb játékosok alkotta TF magabiztosan győzte le az ezen az estén az NB1B-s játékosai nélkül felálló címvédő Széchenyi Egyetem alakulatát.

Laky Tibor: – Gratulálok a TFSE-nek. Felfogatott kerettel álltunk ki, sok még az ismeretlen ebben a képletben. Hosszú még a bajnokság, reményeink szerint ennél leszünk még sokkal jobbak.

Boros Zoltán: – Próbálunk újra lendületbe jönni, hiszen az előző szezonban nem jutottunk be a legjobb négy közé. Jó mérkőzést játszottunk a Széchenyi Egyetemmel. Úgy gondolom, hogy mindkét csapat számára első mérkőzésként jó volt, bár tudjuk, hogy ellenfelünk az NB1B-s játékosaival jóval nagyobb játékerőt képvisel. Ellenük mindenkinek fel kell kötni a gatyáját, ha ők teljes létszámmal játszanak.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_749

Fotó: Práczki Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés