Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Férfi egyetemi döntő: egyetlen pont döntött a TF javára a Közgáz ellen

Véget ért a bajnokság.:

:

Hullámzó, színvonalas és a végsőkig kiélezett, izgalmas játékot hozott a férfi finálé a két fővárosi együttes, a Közgáz és a TF között. A 3. negyed közepéig inkább a Közgáz akarata érvényesült, majd átvette az irányítást és a vezetést is az utolsó egy-másfél negyedben távolról remekül dobó TF. A Közgáz az utolsó pillanatig tapadt riválisára, a végén 1 pontra fel is zárkózott, de fordítani nem tudott. A végig szoros bronzmérkőzés hajrájában a hazaiak kerekedtek fölül.

Közgáz – TFSE  84-85  (23-13, 22-30, 17-17, 22-25)
Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi döntő, 400 néző.  V.: Fodor, Szilágyi, Horváth Cs.

Közgáz: Laczó, TICHOV 32/15, Pfandler 5/3, ÚR 10, KOMMA 18. Csere: SZÁNTÓ 16/6, Németh B. 3, Papp D., Csepregi, Bartha, Fóti. Edző: Vladár Csaba.

TFSE: POLGÁRDY 24/6 Kopácsi 6/6, LAMAN 15/9, KIRÁLY 8/6, HORVÁTH G. 12/6. Csere: Cohill 8/3, HERLÓ 12/6. Edző: Boros Zoltán.

“Úri” kosárral, azaz Úr Mátyás támadó pattanó utáni duplájával kezdőddött a férfi finálé, amelyet csapata,. a Közgáz kezdett jobban (5-0). A TF első pontjait Laczó Levente sportszerűtlen ítélt hibája után a tavaly még a Közgáz színeiben ezüstérmet, az elődöntőben pedig közel 40 pontos szerző Polgárdy Ádám szerezte büntetőkből. Maradt a labda a TF-nél, s Laman Richárd triplájával egalizált a TF. A Tichov Dominik-Úr kettős vezetésével egy 9-2-es rohammal ismét ellépett a Közgáz. Horváth Gergely duplájával és Polgárdy hármasával vette újból üldözőbe ellenfelét a TF. A szakasz hajrájában a büntetetői felét értékesítő Komma László pontjaira építve egy 9-0-lal 10 pont fölé hizlalta előnyét a Közgáz, amely kerek 10-zel “ment” a szakasz végén.

A második etap Németh Bence 2+1es akciójával indult, ügyes akció végén Horváth G. felelt szép duplával. Ő lépett elő a TF-nél, Szántó Dániel triplájára hármassal felelve. Ez a találat egy 11-2-es TF-rohamot indított útjára, időt is kért Vladár Csaba. Triplaesővel triplával folytatódott a játék, két Tichov hármas között Laman is beemelt egy triplát, majd Cohill 2+1-es játékát követően Szántó is. Az elődöntőhöz képest sokkal hatékonyabb Tichov villanásaival tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Közgáz, az ekkor Polgárdy büntetőire alapozó TF ellen. A félidő végén a több labdát is eladó Közgázzal szemben Herló György bátor betörés utáni kosarával, majd triplájával 2 pontra zárkózott föl a TF.

Parádésen, 7-0-lal – benne egy Tichov-tripla – kezdte a Közgáz a 2. félidőt, Kopácsi Ákos hármasával próbált kapaszkodni a TF. Komma kosarával a szakasz részeredménye 11-3-ra alakult, s 10 ponttal ellépett Vladár Csaba legénysége. Laman is hármassal “jelentkezett” a TF-nél, amely a szakasz közepén vezetésével egy 10-0-lal ledolgozta hátrányát az ekkor egyéniesekedésbe kezdő Közgáz ellen. A szakasz Úr kosarával, s 2 pontos Közgáz vezetéssel zárult. Coholl Eric és Úr váltott kosarat a 4. negyed elején, majd Király Zalán hármasával átvette a vezetést a TF. Érződött a fáradtság a játékosokon, sok volt a hiba. Ezek mellett látványos megoldások is akadtak, mint Komma zsákolása. Erre azonban két tripolával felelt as TF, Polgárdy és Herló révén, s 5 ponttal megugrott, jött az újabb idő a Közgáztól. Komma 2+1-es akciója fokozta az izgalmakat. A szakasz közepén beesett a 2. “királyi” tripla, azaz Király dobott hármast. Majd Cohill is.

A Közgázt Tichov tartotta versenyben, aki a kosárszerzás minden típusát bemutatva 1-re hozta föl övéit. A TF-nek azonban minden “sült” a 4. negyedben, Kopácsi és Horváth G. hármasával nem egészen 2 perccel a vége előtt 7 ponttal lépett meg a “Boros-brigád”. Szántó indította egy utolsó rohamra a Közgázt, majd újabb kosarával az utolsó percen belül egy triplányira hozta föl csapatát. Polgárdy azonban egészpályás “szóló” kosarával úgy tűnt, bebiztosítja a TF győzelmét. A Közgáz azonban nem adta föl, Pfandler büntetője és Tichov triplája után 1 pontra jött föl, s még volt labdája, de Tichov félpályás kísérlete rövid volt, így a TF lett a bajnok.

Hiába ért el két Közgáz játékos is – Komma (18 pont, 13 lepattanó) és Úr (10 pont, 11 lepattanó) is dupla-duplát, s nyerte a lepattanó csatát nagy fölénnyel 54-29-re a Közgáz, a sokkal jobban büntetőző (21/24, 87.5% ill. 12/21, 57.1%) és jobban is triplázó (14/37 37,8% ill. 8/27, 29,6%) TFSE csapatáé lett a bajnoki cím.

Vladár Csaba: – Egy döntőn gyakran csak nüanszok döntenek, mint egy-egy kihagyott ziccer, vagy büntető. Ez most is így történt, s ezek a nüanszok most nem érdemtelenül a TF javára döntöttek, gratulálok nekik!

Boros Zoltán: – Először Is gratulálok a Közgáznak, mert egy remek, nagyon színvonalas döntőt játszottunk velük. Saját csapatomnak pedig maximális elismerés jár, mert a sérülések miatt gyakorlatilag center nélkül is meg tudtuk nyerni a döntőt.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_74

DEAC – Miskolci Egyetem   77-85  (26-25, 18-20, 19-18, 14-22)
Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, a 3. helyért, 250 néző. V.: Győrfy, Jakab, Magyari.

DEAC: POLLÁK 18/9, Sipos, SÓLYOM 6, GÁSPÁR 21 FÁBIÁN 15. Csere: Szekeres 5/3, CSOMOR  9/3, Berzi 3/3, Velkey, Kurucz, Czermann. Edző: Tankó István.

Miskolc: TAKÁCS D. 17/3, KOZÁK M. 8, SÁNDOR 10/3, Kozák B. 7/3, SZICSÁK 12 . Csere: Ragályi 6, ORLICZKI M. 13/6, GERŐCS 9/3, Asszú. Edző: Béres Dávid.

A négyes döntő előtt még a fináléba jutásban reménykedő két gárda bronzcsatáját az újfent a Pollák Balázs-Gáspár Mátyás kettős vezette debreceni gárda kezdte jobban, akik a nyitó etap közepén 19-10-re elléptek. Sándor Bence vezetésével egy 6-0-lal közelítettek a hazaiakat, akik a negyed végén 1 pontra csökkentették hátrányukat. A 2. etap ugyan debreceni kosárral indult, de ezután egy 6-1-gyel fordított a Miskolc. AA szakasz közepe a DEAC csapatáé volt, amely a szakasz közepén egy 9-2-vel 5 pontos előnyre tett szert. Orliczki Mátyás triplájára és Takács Dániel – többek között egy debreceni technikaiért is járó – büntetőire alapozva egy 10-2-vel visszavették a vezetést a vendéglátók, s minimális előnnyel fordulhattak.

Gerőcs Roland kosarával és nagy dobópárbajjal indult a második félidő. A debreceni zónát Sándor dobta át triplával, a DEAC-ot büntetőkkel Gáspár tartotta versenyben. A szakasz közepén kicsit ellaposodott a játék, egymás hibáiból éltek a csapatok. A miskolciak 1-2 labdaszerzés utáni kosárral 5-tel elléptek, de a Gáspár-Pollák duó nem engedte el nagyon a hazaiakat, sőt egy 10-2-vel vissza is szerezték a vezetést – egészen Gerőcs egalizálást jelentő hármasáig. A fordulatos etap végén, a záró (?) 10 perc előtt döntetlenre álltak a felek.

Kozák Bertalan triplájával indult a 4. negyed, majd betörésből is villant, s Takács is triplával jelentkezett. Erre debreceni részről mindössze egy Csomor-ziccer volt a válasz, érthető, hogy a 8-2-es hazai roham után időt kért a DEAC. Hatott, mert utána a debreceniek szeretek pontokat – sorozatban hatot, így a szakasz közepén a hazaiak kértek időt. A holtponton Szicsák Bence próbálta ügyes center kosárral átlendíteni a Miskolcot, de Gáspárt nem tudták tartani a borsodiak. A hajrában Orliczki és Szicsák villanásaival, ha szűken is, de a hazaiak vezettek, a DEAC-ot a Gáspár-Fábián centerpár tartotta versenyben. Fél perccel a vége előtt Orliczki a támadóidő lejárta pillanatában dobott triplája pedig eldöntötte a találkozót a hazaiak javára.

Tankó István: – Egy végletekig kiélezett mérkőzésen maradtunk alul az utolsó percben, így nem sikerült megszerezni a bronzérmet. Köszönöm a csapatomnak az egész szezont, negyedik hely ellenére büszke vagyok rájuk! Gratulálok a szervezőknek a színvonalas rendezvényhez. Sok sikert kívánok minden játékosoknak a vizsgaidőszakhoz!
Béres Dávid: – Gratulálok a fiúknak a bronzérem megszerzéséhez. A tegnapi vesztes meccsek után mindkét csapat szinte vért izzadt a bronzérem megszerzéséért. A srácoknak helyén volt a szívük, jobb dobóformánknak köszönhetően sikerült érmet szereznünk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_73

Végeredmény, nők:
1. Uni Győr SzESE. 2. ELTE-BEAC, 3. TFSE, 4. DEAC.
Az All Star csapat: Rozmán Lilla, Baffy Fanni (UNI Győr),  Szabó Zita (DEAC), Lendér Lilla (ELTE-BEAC), Vígh Bernadett (TFSE)
Legértékesebb játékos (MVP:): Baffy Fanni (UNI Győr)

Férfiak:
1. TFSE, 2. Közgáz, 3. Miskolci Egyetem, 4. DEAC.
Az All Star csapat: Polgárdy Ádám, Kopácsi Ákos (TFSE), Kozák Márton (Miskolci Egyetem), Gáspár Mátyás (DEAC), Komma László (Közgáz).
Legértékesebb játékos (MVP): Polgárdy Ádám (TFSE).

Fotó: Práczki Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés