Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Férfi egyetemi bajnokság: nyíregyházi bravúr a Közgáz otthonában, 60-at vert a TF a címvédőre

Két jókora meglepetés született az elmúlt körben.:

:

Két jókora meglepetés született a Nemzeti Egyetemi Bajnokság idei első teljes fordulójában a férfiak mezőnyében: a keleti csoportban a Nyíregyháza egy remek, fordulatos mérkőzésen bravúros győzelmet aratott a fővárosban, a Közgáz otthonában. A nyugati csoportban a TF fölényes, 60 pont különbségű győzelmet aratott a legjobbjait nélkülözve, gyakorlatilag a második sorával pályára lépő címvédő Mosonmagyaróvár ellen. Ugyanitt a Semmelweis Egyetem sinén nyerte az alsóházi rangadót a PTE-PEAC ellen, a legjobb 4 közé jutás szempontjából fontos összecsapáson a SMAFC remek kezdésével győzött az ELTE otthonában. Visszatérve a keleti csoportba a Miskolc otthon, a BME és a DEAC idegenben aratott fölényes győzelmet

Keleti csoport, 10. forduló

DMSE – BME-MAFC 53-83 (16-13, 12-26, 4-27, 21-17)

Debrecen, OEC tornaterem, 15 néző V.: Bács, Kisházi.

DMSE: Soliman 10/3, Kovács 6, Veszprémy 5/3, Uduoise 5/3, Csirpák 9/6. Csere: HERCZKU 12/3, Nádasi 2, Madlol 2, Hegyi, Bakos 2. Edző: Kovács István.

BME-MAFC: RADOS 11, ROZS 23/3, Láng-Miticzky 10/9, , VARGOVICS 6, SZÁNTÓ 17/3. Csere: Bór 8/6, Horváth 2, Harsányi, Pásztor 6. Edző: Tiba Klára.

Nagy iramban, de sok hibával tarkított játékkal kezdődött a mérkőzés. A távoli kísérletek egyik csapatnál sem „ültek”, a hazaiak meglepetésre vezetéssel zárták az első negyedet. Az ezt követő szünetben a vendégek mestere felrázta csapatát, így a BME átvette a vezetést, és folyamatosan növelte előnyét. A félidő végén még úgy tűnt, a hazaiak meccsben maradhatnak, de a harmadik negyedben kiválóan védekezett a vendégcsapat, amit a hazaiak nem tudtak feltörni, ebben a szakaszban nagy fölényben játszott és el is döntötte a mérkőzést a maga javára a BME. Ennek köszönhetően a végén még az is belefért, hogy elveszítsék az utolsó játékrészt. Alapvetően a hazai csapatból most senki nem tudott vezérré előlépni, azonban Herczku ponterős játéka kiemelkedő volt. A fővárosi csapatból elsősorban a 17 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát elérő Szántó Levente, valamint Rados Balázs és Rozs Máté védekezése, valamint a támadóoldalon mutatott ponterőssége eredményezte a magabiztos vendég győzelmet.

Kovács István: – Kár a két középső negyedért, talán, ha egy kicsivel nagyobb lett volna gyűrű, akkor a labdával többször sikerült volna betalálni…Gratulálok a vendégeknek a mai győzelmükhöz. Több volt ebben a meccsben.

Tiba Klára: – A mérkőzés elején picit meglepett minket a hazai csapat, de a játékosaim összeszedték magukat, így kiváló védekezéssel sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk, amit a mérkőzés végéig meg is őriztünk. Gratulálok a győzelemhez a csapatomnak, és sok sikert a DMSE gárdájának a továbbiakban!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_808

 

Közgáz – Nyíregyházi ESE 82-89 (23-21, 29-21, 14-20, 16-27)

Budapest, Kinizsi u. 25 néző. V.: Kruk. Simon.

Közgáz: Laczó 4, PAPP D. 8/6, Korompai 3, Fóti 10, BARTHA 34/15. Csere: Limpek 9/3, KISS B. 8/6, Bernacchini 6/6,  Dévald. Edző: Vladár Csaba.

Nyíregyházi ESE: DEMETER 11/9, VIDA 29/21, Tisza 6/3, VERBA 14, SKVORCOV 15. Csere: MOKÁNSZKI M. 14/3, Rudik. Mb. edző: Vaskó György.

A tartalékos csapatok csatáját Papp Dominik villanásaival 7-2-vel kezdte a Közgáz, ám erre zónára váltva, labdákat, s könnyű kosarakat szerezve Demeter Ádám és Tisza Bálint vezérletével egy 10-3-mal fordítottak a vendégek. A szakasz második felében a padról ügyes eredményes játékkal beszálló Limpek Balázs villanásaival egy 9-0-lal ellépett a Közgáz. A negyed végén egységes csapatmunkával előbb egy 9-2-re felzárkózott, majd a 2. etap elején Vida Zoltán 2 triplájára építve egy 11-0-lal fordított és elhúzott a Nyíregyháza. Időkéréssel törte meg a vendégek lendületét a Közgáz, amely előbb egy 9-2-vel egalizált, majd a félidő hajrájában Bartha Ákos és Kiss Bálint 2-2 triplájára építve szünetig 10 pontos előnyre tett szert. A második félidő elején közel 2 és fél percig nem született kosár, majd váltva születtek a találatok, tartotta 10 pont körüli előnyét a Közgáz, a vendégek pedig elveszítették a kezén megsérülő Tiszát. A szakasz közepén jött egy parádés “Vida-varázslat”, a nyíregyházi hátvédet foghatta gyors lábú alacsonyabb, vagy nála magasabb védő, nem zavartatta magát, szórta a triplákat, és egy 10-0-s rohamot vezényelve 1 pontra felhozta csapatát. A szakasz hajrájában újfent Bartha vette széles vállaira a Közgázt, tripláival  a hazai gárda 4 pontos előnnyel várhatta a záró szakaszt. Ebben azonban a vendégeknél felnőtt a feladathoz, és ügyes, eredményes megmozdulással vétette magát észre a három dupla-dupláig jutó magas játékos, Mokánszki Milán (14 pont, 11 lepattanó), Skvorcov Gergő (15 pont, 14 lepattanó) és Verba Szabolcs (14 pont, 10 lepattanó), Demeter ügyesen szervezte a vendégek játékát, és azért Vida ebben a szakaszban is meg-megvillant. Hazai oldalon viszont az első félidőben a játékhoz még fontos pontokat hozzátevő játékosok elbizonytalanodtak, a “tarthatatlan” közelről és távolról egyaránt eredményes Bartha magára maradt a pontszerzésben, így egy remek, színvonalas mérkőzésen a Nyíregyháza a hazai együttes fölé kerekedett.

Vladár Csaba: – Ahogy Nyíregyházán, a két csapat találkozója most is közel egyenlő erők küzdelmét hozta. Nagyon sok tiszta helyzetet hagytunk ki, így alulmaradtunk. A nyíregyháziaknál támadásban több volt a jó egyéni teljesítmény, így megérdemelten nyert, gratulálok nekik.

Vaskó György: – Fordulatos, izgalmas, végig szoros mérkőzés volt. A kis létszámmal pályára lépő csapat erejét, tartását jól mutatja, hogy egyik meghatározó játékosunk, Tisza Bálint kiválása után is a maga javára tudta fordítani a mérkőzést, Gratulálok a fiúknak!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_809

 

Miskolci Egyetem – Szegedi RSC 100-48 (26-15, 30-14, 25-11, 19-8)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző. V.: Takács, Vaszi.

Miskolci Egyetem: Kozák 9, Orliczki M. 7/3, SÁNDOR 23/9, RAGÁLYI 16, Szőke 9. Csere: NYÍRI 17/9, ORLICZKI B. 14/3, Taskó 5/3. Edző: Béres Dávid.

Szegedi RSC: Csornai 12/6, Sajgó 7, Kamenik 6, Bella 5/3, Cservák 4. Csere: Lőrincz 8, Balog 2, Szabó 2, Viktor 2. Edző: Mike János.

A tabella első helyén tanyázó Miskolci Egyetem csapata fogadta a Szegedi rsc csapatát. A vendégcsapat kosaraival kezdődött a rangadó, majd  fokozatosan átvették az irányítást, majd a vezetést is  a hazaiak,. Egyre magabiztosabbak lettek a miskolci játékosok, akik lendületesebben, pontosabban játszva folyamatosan növelték előnyüket. Szegedi részről Csornai Csaba próbálta tartani a lelket a társaiban, de hazai részről ezt Sándor Bence (23 pont 4 szerzett 6 assziszt), valamint a két dupla-duplát elérő játékosa, Nyíri Bence (17 pont, 12 lepattanó) és Ragályi Levente (16 pont, 18 lepattanó)  “nem hagyta szó nélkül”, két utóbb játékos vezérletével 52-32-re nyerte a lepattanó csatát a vendéglátó. Az utolsó percekben, már csak az volt a kérdés, hogy a miskolciak megdobják-e a századik pontjukat – sikerült.

Béres Dávid: – Hosszú kihagyás után játszottunk újra. Kicsit álmosan kezdtük, de az idő elteltével egyre jobban belelendültünk a játékba. Gratulálok a srácoknak az újabb győzelemhez!

Mike János: – Gratulálok a Miskolc Egyetem csapatának, hogy megszerezte a győzelmet! Amit kértem a fiúktól azt a pályán megvalósították.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_811

 

Ludovika SE – DEAC 44-93 (16-26, 15-25, 4-18, 9-24)

Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Novák, Molnár.

Ludovika SE: Pálvölgyi 2, HUTÁS 23/3, PILINSZKI 15/3, Darvas 2, Tóth M. Csere: Hajas 2, Korcsik, Tóth Á, Mitiner, Veres. Edző: Mészáros István.

DEAC: VELKEY 2, POLLÁK  22/3, Sipos 9/3, Berzi 6/6, GÁSPÁR M. 23. Csere: Fülöp 5/3, CZERMANN 26, Zsuga. edző: Tankó István.

Az első félidőben mindkét csapat frissen, gyorsan kosárlabdázott, bár már itt is érezhető volt, hogy a jobb csapat A DEAC. A második félidőre a hazai gárda elfáradt, pontatlanul, sok hibával játszott, így végül a papírforménak megfelelően fölényes debreceni siker született. A debreceni csapatból hárman is – Czermann Patrik (26 pont, 15 lepattanó), Gáspár Mátyás (23 pont 13 lepattanó) és Pollák Balázs (22 pont, 13 lepattanó) dupla-duplával zárták a mérkőzést. A Ludovika csapatából Hutás László 23, és Pilinszki Máté 15 pontja volt átlag feletti.

Mészáros István: – A debreceni meccshez képest, kellemes meglepetés volt az első félidő jó teljesítménye. A csapat szokás szerint becsülettel küzdött, ám a második félidőre elfogyott az energiánk. Gratulálok a DEAC csapatának, további sok sikert nekik a bajnokságban.

Tankó István: – Más bajnoki mérkőzéseink miatt az egyetemi csapat kissé hiányosan tudott kiállni erre a mai mérkőzésre, de aki itt volt remek teljesítményt nyújtott. Küzdünk, hogy minél feljebb végezzünk a tabellán, remélem az alapszakasz végén valahol elöl leszünk. Köszönjük a Ludovika csapatának a helytállást, kívánom, hogy minél több meccset nyerjenek.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_810

 

Nyugati csoport, 8. forduló

ELTE BEAC – SMAFC 71-84 (19-31, 21-29, 18-10, 13-14)

Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sentényi, Hartai.

ELTE BEAC: Tímár 9/3, Gyapjas 5/3, Molnár, MORAUVSZKI 15, Szabó 5/3. Csere: HARSÁNYI 17, Réti 6, Borsos, TÓTH M. 14. Edző: Csányi Zoltán.

SMAFC: FERNANDEZ 15/9, HEISZENBERGER 10/3 HAJNAL 20/18,  Hencz, Szegedi 7.  Csere: SZABÓ D. 19/3, Janzsó, Barcza 8, Kertész 3/3,, Fekete 2. Edző: Farkas Dávid.

Fantasztikus dobó formában kezdte a mérkőzést a soproni csapat, tulajdonképpen nem tudtak hibázni a hárompontos vonalon kívülről. Meg is lett az eredménye, hiszen jelentős előnyre tettek szert. A budapesti egyetemisták a mérkőzés ezen szakaszában nem is tudtak mit kezdeni ellenfelükkel. A második félidőben aztán védekezést váltottak az ELTE fiataljai, aminek köszönhetően kicsit meg tudták közelíteni ellenfelüket, de a teljes fordulat már nem jött össze számukra, mivel a döntő, felzárkózás lehetőségét felvillantó pillanatokban ismét hibáztak, így a jól kezdő soproni csapat győzött. Hazai részről Harsányi András (17 pont, 15 lepattanó), a soproni együttesből pedig három játékos is – Szabó Dániel (19 pont, 13 lepattanó), Heiszenberger Norbert (10-10 pont és lepattanó), valamint Vincent Fernandez (15 pont, 10 gólpassz) ért el dupla-duplát.

Csányi Zoltán: – Nehéz most higgadtan értékelnem, mivel a srácokkal egyértelműen a győzelem reményében léptünk pályára, aztán minden teljesen másképp alakult. Szerettünk volna nyomást gyakorolni a soproni fiatalokra, ehhez képest mi kaptunk egy olyan első félidőt, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Aztán a védekezésünkön változtattunk, aminek meg is lett az eredménye, de igazán nem tudtunk közel kerülni ellenfelünkhöz. Távoli dobásaink nem sikerültek, míg ellenfelünk szinte minden távoli dobása célba ért. Gratulálok a soproni fiataloknak.

Farkas Dávid: – Nem vagyunk és nem is leszünk könnyű helyzetben, mivel a télen elvesztettük legjobb játékosunkat Füzi Róbertet, csapatkapitányunknak Szegedi Mártonnak pedig ez volt az utolsó mérkőzése a SMAFC-ban. Örültem, hogy ezen a mérkőzésen még a rendelkezésünkre állt. Nagyon agresszívan védekezett a hazai csapat, jó ellenfél volt, de az első negyedbeli extra dobószázalék hozzájárult ahhoz, hogy a mai mérkőzést megnyerjük.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_774

 

Semmelweis Egyetem – PTE- PEAC 92-67 (28-11, 18-17, 25-19, 21-20)

Budapest, SOTE csarnok. V.: Jankovics, Pohánka.

SOTE: Vámosi M. 10, Schirer 13/3, KIRJÁK 9, JANKÓ 16/6, VÁMOSI B. 29/6. Csere: Hajdú 2, Molnár 8, Körmöczi 5. Edző: Weisz Miklós.

PTE-PEAC: Vad 6, Gergely 8, ZALAY 28/3, Lajos 2, Giszháber 2. Csere: Huszka 6, Gémes 6, Németh 9. Edző: Czéh László.

Az 1. fordulóban egy pontgazdag és a végletekig kiélezett meccsen a hazai pécsi csapat az utolsó másodpercben szerzett kosárral egy pontos győzelmet aratott a Semmelweis Egyetem ellen. Emiatt egy igazán izgalmas összecsapásra volt kilátás a visszavágón Budapesten, a PTE csapatából azonban több meghatározó játékos is hiányzott. Nagy tempóban kezdtek a felek, a hazai csapatban Vámosi Boldizsár  kezdte termeli a pontokat, míg vendégoldalon, Zalay Zsombor próbálta tartani a lépést. A SOTE jól járatta a labdát támadásban szinte minden pályára lépő játékos betalált már az első negyedben. A pécsieknél azonban rendre kimaradtak a dobások, így majd 20 pontos előnnyel zárta az első negyedet a SOTE. A második negyedben főleg Zalay és Németh Zoltán felelt a pécsi pontokért. Jó betöréseikkel a palánk alól már rendre betaláltak, de távolról továbbra sem voltak eredményesek. Emiatt ugyan csak egyetlen ponttal, de ezt a szakaszt is hazaiak nyerték. A harmadik negyedet a vendégek kezdték jobban, a 24. percben 11 pontra megközelítették a budapestieket, akik egy időkérés után rendezni tudták soraikat és egy 10-0-s futással ismét 20 pont fölé növelték a különbséget. A negyedik negyedben hol ez egyik, hol a másik csapat futott egy-egy 6-0-s szériát, de a különbség lényegében nem változott. A PTE csapatából Zalay Zsombor (28 pont, 8 lepattanó, 6 kiharcolt fault) ponterős játéka mellett Vad Bence (6 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Németh Zoltán (9 pont, 7 lepattanó) hasznos mezőny munkája emelhető ki. A SOTE csapatából ketten is masszív dupla-duplát hoztak, Vámosi Boldizsár (29 pont, 14 lepattanó) és Jankó Árpád (16 pont, 19 lepattanó, 7 gólpassz). Mellettük ketten jutottak még 10 pont fölé, Vámosi Márton (10 pont) és Tom Schirer (13 pont).

Weisz Miklós: – Nagyon örülök, hogy a hosszú szünet után egy győzelemmel tudtuk folytatni a szezont. Voltak kisebb hullámvölgyeink a meccsen, de összességében elégedett vagyok a csapattal, mindenki a megfelelő hozzáállással ment fel a pályára.

Czéh László: – Sajnos nem a legerősebb csapattal jöttünk, de ez nem von le semmit az ellenfelünk győzelmének értékéből. Találtunk olyan szakmai dolgokat, amikre figyeltünk és próbáltuk gyakorolni. Gratulálok az ellenfélnek!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_775

 

TFSE – Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem 96-36 (23-4, 28-8, 20-7, 15-17)

Budapest, Testnevelési Egyetem E-terem, 40 néző. V.: Hervay, Szőts.

TFSE: Kopácsi 6/6, LAMAN 13/9, HORVÁTH G. 25/6,  FÉLIX 9, Király. Csere: POLGÁRDY 12/3, PATAKI 10/6, Lepsik 6, Szlávik 7, Katona 8, Váczi. Edző: Boros Zoltán.

Mosonmagyaróvár Széchenyi EgyetemGergácz 12/6, VARGA T. 11/3, Szabó L. 4/3, Kálmán 4, Jakab. Csere: Vass 3/3, Czirkos 2, Szilágyi. Edző: Laky Tibor.

Az első negyedben a TFSE nyomasztó fölényben játszva közel 20 pontos előnyre tett szert a legjobbjait nélkülöző, erősen tartalékos címvédő mosonmagyaróváriak ellen.   A második szakasz is nagyon egyoldalú játékot hozott, az elsőben szerzett előnyét a félidő hajrájában Horváth Gergely kosaraival és Pataki Levente hárompontosaival duplázta meg a TF, amely szünetig el is döntötte a találkozót.  Fordulás után sem találta a ritmusát a vendégcsapat. A hazai csapatnál a nagy előny birtokában a záró szakaszban az addig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is pályára kerültek, az utolsó negyedet megnyerték, azonban a hazai csapat így is nagy különbséggel nyert. Hazai részről Polgárdy Ádám tripladupla közelében járt (12 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz), a vendégektől Varga Tamás (11 pont, 13 lepattanó ért el dupla-duplát, bár esetében némi “szépséghiba”, hogy pontjait 23 mezőnykísérletből szerezte.

Boros Zoltán: – Sajnálom, hogy nem teljes csapattal érkezett a MOGAAC, már az első negyedben szinte eldőlt a mérkőzés. Próbáltuk fenntartani az agresszivitásunkat és a lelkesedésünket, további sok sikert kívánok ellenfelünknek.

Laky Tibor: – Gratulálok a TF-nek a győzelemhez és nagyon remélem, hogy idén egyszer sikerül velük teljes keretünkkel felállva is megmérkőznünk.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_776

 

Veszprémi Egyetem SC – Szombathelyi ESE 42-108 (12-25, 11-36, 2-26, 17-21)

Veszprém, Egyetemi csarnok, 50 néző. V.: Sebesi, Fülöp.

Veszprémi Egyetem SC: Piukovits 9/3, Rehák 6/3 Lőrincz 4, MOGYORÓSI 12, Slavóczki 4, . Csere: Rózsás 5, Lukenics, Szabó B. 2, Kátai. Edző: Mérész Csaba.

Szombathelyi ESE: HORVÁTH CS.. 21/3, KISS M.. 17/9, VICZE 17/3,  SCHWEIGHOFFER 15, HABEL 21 . Csere: FRISNYÁK  15, Novák 2, Monek. Edző: Kéri Péter.

Villámrajtot vette a vendégegyüttes (0-8), az első hazai kosárra a 3. percig kellett várni. Mogyorósi Hunor kosaraival zárkózott a Veszprém (6-13), azonban a Vas megyei alakulat pontos büntetőkkel és sikeres középtávoli dobásokkal tíz pont fölé növelte előnyét. A második etapban bár megvoltak a hazaiak lehetőségei, mégsem tudtak élni vele, kapkodó, elsietett támadások jellemezték a játékukat. Ezzel szemben a SZOESE sokkal precízebben támadott, és a lepattanók gyűjtögetésében is jeleskedett, így fokozatosan nőtt a különbség, 21-41 után egy 18-0-lal egységes csapatjátékkal gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést  vendégcsapat. A harmadik szakaszban nagyon visszaesett a VESC teljesítménye, gyakorlatilag minden lehetőséget elpuskázott, így nem csoda, ha a negyed végére tetemesre hízott a differencia (25-87). A záró felvonásban azonban megtáltosodtak a hazaiak, minden erejüket mozgósították, így ezekben a percekben sikerült partiban maradni a riválissal. A Szombathely 100. pontját a rendkívül hatékonyan játszó Horváth Csaba (21 pont – 10/11 mezőnyből – 9 gólpassz) szerezte, de ezzel még nem volt vége (40-100), az utolsó percekben még mindkét fél betalált, így alakult ki a 42-108-as végeredmény. A SzoESE játékosa Andrich Clemens 21 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával vette ki részét csapata fölényes győzelméből.

Mérész Csaba: – Sajnos meglátszott a teljesítményünkön, hogy közel két hónapja nem tudtunk megfelelően edzeni. Az utolsó negyedben biztató játékot mutattunk, erre építhetünk a következő mérkőzéseken.

Kéri Péter: – Tartalékosan érkeztünk Veszprémbe, de igyekeztem minden játékosnak lehetőséget adni. A srácok élvezték a játékot, gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_777

Fotó: Práczki Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés