Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Férfi egyetemi bajnokság: mosonmagyaróvári siker a nyugati rangadón

A nyugati csoport mérkőzései hoztak több izgalmat a héten.:

:

A nyugati csoport mérkőzései hoztak több izgalmat a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál. A keleti csoportban a legszorosabb találkozón is 24 pont volt a különbség a felek között, ennyivel nyert a Miskolc Nyíregyházán. A nyugati csoport rangadóján szoros első félidő után végül biztosan, 25 ponttal nyert az SzoESE gárdáját 44 ponton tartó Mosonmagyaróvár. A legtöbb izgalmat a két középcsapat, az Óbuda és a PTE-PEAC összecsapása hozta. Szünetben még biztos győztesnek látszottak a vendég pécsi gárda, de a második félidőre nagyot javuló Óbuda kiélezetté tette a végjátékot, ám fordítani már nem tudott

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak.

Keleti csoport, 13. forduló:

ELTE BEAC – DMSE 89-62 (25-20, 25-6, 21-19, 18-17)

Budapest, Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Gaál, Molnár.

ELTE BEAC: SIPOS 9, Szabó I. B. 6, MORAUVSZKI 12, ORCZI 12/6, Antal 7/3. Csere: JÓNÁS 10/6, Nagy 7/3, Ntumazah 2, TURI 11/6, Ipacs 4, Szász 2, SZABÓ B. 7/3. Edző: Csányi Zoltán.

DMSE: Soliman, CSOMOR 31/21, Somi 5/3,  UDUOISE 8, BELAL 14. Csere: Nádasi 2, Ahmad, Adham, Halász I 2. Edző: Kovács István.

 

A kezdő negyedben remekül tartotta magát a Csomor Péter vezette tartalékos debreceni csapat, így a kosarakban gazdag első 10 percben nem tudott jelentős előnyt kiépíteni a hazai alakulat. Aztán a második etapban összeszedte a védekezését az ELTE és csupán 6 pontot engedélyezett az ellenfelének. Szünetben 24 ponttal vezettek a hazaiak,  és ezzel a félidőre gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.  Fordulás után kiegyenlített mederben folyt a játék, mindkét csapat remek megoldásokat mutatott be, végül a hazaiak a 2. negyedben nyújtott remek játékuknak és egységes csapatmunkájuknak köszönhetően magabiztos győzelmet arattak.

Csányi Zoltán: – Csapatom nehezen lekövethető módon kétpólusú, azaz képesek vagyunk bárkinek a dolgát megnehezíteni, nyerni, vagy nem. Ez gondolom összefügg a srácok leterheltségével, ezáltal a koncentrációval. Ezúttal a jobbik arcunkat mutattuk, aminek azért örülök, mert ezzel biztosítottuk helyünket a rájátszásban. Gratulálok ezért a fiaimnak, no meg persze a debreceni fiataloknak is, hiszen küzdelmes jó mérkőzést játszottunk velük.

Kovács István: – Két szimpatikusan küzdő csapat játékát az ELTE nyerte, amiért gratulálok nekik, ugyanakkor csapatomnak is jár az elismerés, hiszen mindent megtettek a siker érdekében.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_898

Nyíregyházi Egyetemi SE- Miskolci Egyetem 69-93 (20-21, 15-23, 11-19, 23-30)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 30 néző. V.: Gergely, Nyírei.

Nyíregyházi Egyetemi SE: VASKÓ 14/3, Nagy L., Demeter 14/3, MOKÁNSZKI 10, VERBA 16/6. Csere: BÍRÓ 15/3, Edző: Vida Zoltán.

Miskolci Egyetem: ORLICZKI  15/9, Csák 3, SÁNDOR 14/12, RAGÁLYI  7, GERŐCS 23. Csere: LAKATOS 15/3, Molnár L.4, Taskó, Molnár B. 8, Nyíri 3/3. Edző: Béres Dávid.

Pörgős, jó iramú mérkőzést láthatott a közönség, ahol végig a vendégek irányították a játékot. A miskolciak sokszor az előre eltervezett játékukat szép kosarakkal fejezték be, a palánk alatt többet dolgoztak. A második félidőre elfáradt a hazai csapat, ez okozta a nagyobb arányú vereségét.A mérkőzés egyetlen duola-dupláját a hazaiak játékosa, Mokánszki Milán érte el 10-10 ponttal és lepattanóval.

 

Vida Zoltán: – Örülök, hogy az első félidőben partiban tudtunk lenni a Miskolccal. A miskolciak nagyobb játékerőt képviselnek. A végére elfáradtunk, gratulálok a csapatomnak.

Béres Dávid: – Köszönjük a mérkőzést a vendéglátónak. Jól kezdték a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez.

Eszterházy SC – DEAC  58-118 (15-29, 22-34, 11-28, 10-27)

Eger, Eszterházy Sportcsarnok, 20 néző. V.: Sörlei, Lónáth.

Eszterházy SC: KEREKES 12/6, Hőgerl Buda 10/6 Bajusz 6, Pomázi 7/3, Kátai 7/6. Csere: Hőgerl Bence, Kovács, Lénárt 2, HOLECZ 13, Monos 5/3. Edző: Klepej Roland.

DEAC: Pollák 5, HORVÁTH B. 14, Sólyom 5/3, SIPOS 15/9, FÁBIÁN 21. Csere: TURÁN 15/9, KISS K. 27/12, CZERMANN 16. Edző: Nagy Lajos.

 

Egyoldalú mérkőzést láthattak a nézők a Leányka úton. A hazaiak a lényeges magasságkülönbségnek köszönhetően palánk alatt alapból hátrányból indultak. Ezt a DEAC remekül kihasználta, már az első negyedben lényeges előnyre tett szert. A második negyedben tovább növelték előnyüket, köszönhetően a sok gyors kosárnak és a jó kinti dobóformájuknak. A mérkőzés végkimenetelére nem voltak hatással az időnként szép akciókat vezető egriek, így sima debreceni győzelemmel zárult a találkozó, Czermann Patrik 16 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával vette ki részét a DEAC fölényes sikeréből.

Klepej Roland: – Gratulálok az ellenfélnek. Sajnálom, hogy nem tudtuk jobban megnehezíteni a dolgukat. További sok sikert nekik.

Nagy Lajos: – Helyenként jó sebességgel játszottunk. Megvolt kívül belül az egyensúly. Gratulálok a csapatomnak, az egrieknek pedig további sok sikert.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_901

BME-MAFC – Semmelweis Egyetem 104-50 (25-16, 24-16, 30-9, 25-9)

Budapest, Camugo, 50 néző, V.: Kruk, Hegedűs.

BME-MAFC: VARGOVICS 17/3, Pollák 8/6, LÁNG-MITICZKY 12/3, Pásztor 2, TÓTH 13. Csere: SCHAUL 9/3, KÓSA 21, ROZS 10, KOFLANOVICS 2, Bartha 2, Rados 8, Horváth. Edző: Weisz-Tiba Klára.

Semmelweis Egyetem: Kóródi, SCHIRER 10, Jankó 9/3, Paulovits 9, VÁMOSI 12. Csere: Csipán 6, Hajdú 4, Székely, Kintscher. Edző: Weisz Miklós.

A mérkőzés szép SOTE-s kosárral kezdődött. Majd jött egy látványos BME-MAFC akció, és Vargovics remek passzát Láng-Miticzky Dániel (12/3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) magasra emelkedve értékesítette gyönyörű megoldással. A hazai csapat kapitánya ezután még gyorsan hozzátett újabb 5 pontot mutatva társainak a megfelelő irányt. A Semmelweis szépen tartotta a tempót a papíron esélyesebb ellenfelével. Azonban a padról érkező Rozs Máté (10 pont, 4 lepattanó, 2 kiharcolt fault, 2 gólpassz) ponterős játékának köszönhetően a negyed végére kissé ellépett a BME-MAFC. Végül Pollák triplája zárta a negyedet. A második negyed Schaul Levente (9/3 pont, 4 lepattanó) parádéjával kezdődött hazai szempontból. Mellette Vargovics Balázs (17/3 pont, 5 szerzett labda, 2 gólpassz) gyűjtögette tovább szorgalmasan a pontokat, illetve Kósa Gergely (21 pont, 10 lepattanó, 3 kiharcolt fault) szállt be a kispadról eredményesen. SOTE oldalon pedig Schirer Tom (10/6 pont, 2-2 kiharcolt fault-gólpassz) vállalt komoly szerepet a pontszerzésben. A félidei szünetre már  tetemes,17 pontos BME-MAFC vezetéssel tértek a csapatok. A második félidő őrületes BME-MAFC hengerrel kezdődött. A hazaiak rájöttek, hogy lehet gyorsabban is futni, és rendre leindították a fáradni látszó SOTE-sokat. Hosszú volt a kispad, és mindenki igyekezett a lehető legtöbbet hozzátenni a játékhoz. Láng-Miticzky és Tóth Kornél (13 pont, 9 lepattanó, 3 szerzett labda) pontok tekintetében, illetve Koflanovics Kristóf (8 gólpassz, 3 szerzett labda) látványos asszisztjai mellett Kósa is elemében volt a palánk alatt. A BME-MAFC játékosai ekkor nagyon szigorú, fault határon történő védekezésével próbálták megtörni az orvosisokat. Vámosi Boldizsár (12 pont, 6 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 2 gólpassz) vezetésével hősies küzdelmet vívott a SOTE a fizikálisan erősebb BME-MAFC ellen, de az olló tovább nyílt. A negyedik negyed hasonló játékot hozott. A BME-MAFC agresszívan, és gyorsan játszott, a SOTE pedig sok labdát eladva küzdött.

Weisz-Tiba Klára: – Az elején nagyon látszott, hogy nagyjából egy hónapja nem tudtunk meccset játszani. Aztán a második félidőre sikerült igazán megérkeznünk a mérkőzésbe, és olyan fordulatszámon dolgozni, amit negyven percen keresztül szeretnék látni a jövőben. A srácaimnak gratulálok, a SOTE-nak pedig aranyérmet kívánok a Medikus kupán!

Weisz Miklós: – Próbáltuk felvenni azt a tempót, amit a BME-MAFC diktált, de ettől pontatlanná vált a játékunk. Ennyi eladott labdával csak ennyire futotta tőlünk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_900

Nyugati csoport, 16. forduló

Mosonmagyaróvár UNI-Győr – SzOESE 69-44 (15-16, 17-12, 21-9, 16-7)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Földesi, Tóth, Káli.

 

Mosonmagyaróvár UNI-Győr: Kámán B. 9,  Bakon 9/9, Geiger 5/3, HÁGEN 27/9, Kámán K. 4. Csere: GOSZTOLA 11/3, Szabó M., Varga T. 2, Garancz 2, Friedl, Varga Z., Jakab. Edző: Laky Tibor

SzOESE: Kiss M. 3/3, Horváth Cs. 10/3, Soós 7/3, Érsek 5/3, VICZE14. Csere: Németh 1, Habel 1, Novák 3/3, Nárai, Frisnyák, Várkony. Edző: Kéri Péter.

Az alapszakasz végeredményét alapvetően befolyásoló mérkőzésen két nagyon nagy akarással küzdő harcos alakulat találkozott egymással. Az első félidő kiegyenlített játékát követően, a hosszabb és stabilabb paddal rendelkező hazai alakulat végül a mezőnyből kiemelkedő Hágen Tamás vezérletével magabiztos győzelmet aratott.

Laky Tibor: – Látszott a mérkőzésen, hogy mindkét csapat ideges volt, hiszen az eredmény nagyon fontos volt a végső sorrenddel kapcsolatban. Ráadásul mi Szombathelyen három pontos vereséget szenvedtünk. Azt gondolom, hogy a második félidei védekezésünk hozta meg a számunkra a győzelmet.

Kéri Péter: – Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. A legjobban védekező és a legjobban támadó csapat találkozott egymással. Nekünk a védekezésünk rendben volt, azt csináltuk, amit kellett és a fiúk mindent megtettek. Sajnos azonban a támadó játékunkban érződik, hogy két hónapig nem tudtunk a téli időszakban edzeni együtt. Próbálunk tovább menni és ezen javítani.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_910

TFSE – Ludovika Sportegyesület 119-69 (25-18, 23-14, 31-19, 40-18)

Budapest, Testnevelési Egyetem L2 terem, 40 néző. V.: Hervay, Horváth.

TFSE: PATAKI 15/6, Kopácsi, LEPSIK 18, HERLÓ 21/3, NAGY D. 11. Csere: POZSIK 34/12, Tombor 9, Balsay 11/3. Edző: Boros Zoltán.

Ludovika Sportegyesület: Buka 2, Sándor 12, DÉR-SZABÓ 28, Tóth 6, Póczos 4. Csere: Szénásy 15, Darvas, Kézdi. Edző: Mészáros István.

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végére 7 ponttal ellépett a TF. A folytatásban folyamatosan nőtt a különbség, a sokoldalúan játszó, 18 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát elérő Lepsik Richárd kosarainak köszönhetően, így szünetben már csaknem 20 ponttal vezetett a TF.  A második félidő elején a szintétn dupla-puplát jegyző  Dér-Szabó Dániel (28 pont, 11 lepattanó) kosaraival próbált felzárkózni a Ludovika. Később azonban a vendégek sok eladott labdája miatt a TFSE tovább tudta növelte. Az utolsó negyedben a további sikeres gyorsinditásoknak es Pozsik Zsombor hárompontosainak köszönhetően végül fölényesen nyert a hazai csapat.

Boros Zoltán: – Az elején kicsit nehezen lendültünk bele, főleg védekezésben, amit sikerült a második félidőben agresszívabbá tennünk, ezzel sikerült sok gyorsindítást végrehajtanunk. Örülök, hogy olyan játékosok is többet tudtak játszani, akik kevesebb szerepet kapnak. További sok sikert a Ludovikának.

Mészáros István: – Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak, mi egy darabig tartottuk a lépést. Kevesen voltunk, nagyon elfáradtunk.

Statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/hun_univn/hun_univn_911

Veszprémi Egyetemi SC – Közgáz SC és DSK 23-122 (6-28, 7-31, 2-34, 8-29)

Veszprém, 50 néző. V.: Propszt, Fülöp.

Veszprémi Egyetemi SC: Piukovits 13, Rózsás, Kubik, Rácz 1, Slavóczki 1. Csere: Nádasdi 2, Csernák 4, Szabó 2. Edző: Kerekes Gábor.

Közgáz SC és DSK: JENEI 11, Fóti 6, GRILLI 23/3, GALAMBOS 43, CSEPREGI 17. Csere: Meződi 7/3, CSIKÓS 15. Edző: Vladár Csaba.

Mindkét csapat tartalékosan érkezett a mérkőzésre. A Közgáz végig stabilan  hozta a formáját, a saját játékukat tudták játszani. A hazai csapat szünet után teljesen kiesett a ritmusból, jól mutatja ezt a 3. negyed 2-34-es eredménye. Az utolsó negyedre ugyan valamit javult a veszprémi teljesítmény, de a Közgáz csapatára és a végeredményre ez nem volt hatással, fölényes vendégsiker született. Galambos Árpád 43 pontos, 16 lepattanós dupla-duplája kiemelkedett a mezőnyből, de Csikós Máté (15 pont, 12 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

Kerekes Gábor: – Elégedetlen voltam a mérkőzéssel. Ugyan nagy a különbség a két csapat között, de ma nem láttam a fiúkban a fejlődést. Rengeteget hibáztunk, izgultunk, labdákat adtunk el folyamatosan. Ritmustalan volt a játék sajnos. Érdemes lesz a fiúkkal átbeszélni a mérkőzésen tapasztaltakat, hogy építkezhessünk belőle. Közgáznak pedig sok sikert kívánok a bajnokságban.

Vladár Csaba: – Szimpatikus csapattal játszottunk ma Veszprémben. Próbáltunk jó védekezésből gyors támadásokat vezetni, ami többnyire sikerült is. Köszönjük a játékot és további sok sikert kívánok.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_912

Óbudai Egyetem Kandó SC – PTE-PEAC 88-94 (15-23, 21-30, 26-17, 26-24)

Budapest, Lónyay Református Gimnázium, 20 néző. V.: Jankovics, Novák.

Óbudai Egyetem Kandó SC: Sirák, Leveleki, Groska 2, VÍGH 28/6, KARAKÓ 28. Csere: HALÁSZ 21/3, Sipos 9/3, Szemerszki. Edző: Őri Gergely.
PTE-PEAC: FÜLÖP 12, SCHUJ 12/6, Nagy K. 16/9, MEZEI 30/3, VEILANDICS 7. Csere: Váits 10, Wilcsinszky 5, Zsók 2, Németh. Edző: Moosz Milán.

Kiegyenlített játékot hozott az első negyed, felváltva estek a kosarak mindkét oldalon, egészen a 8. percig. A negyed hajrájában, 15-14-es hazai vezetés után a vendégek egy 9-0-s rohamot futva, 8 pontos előnnyel zárták a negyedet (15-23). A hazaiak az első negyed végi 2,5 perc kosárcsendet követően a folytatásban sem találták a játék ritmusát, így a pécsi alakulat tovább növelte pontos előnyét, kiépítve a félidőre egy megnyugtató, 17 pontos vezetést (36-53). A félidőt követően Nagy Kevin hárompontosával 20 pontra nőtt a vendégek előnye. Ezt követően védekezést váltottak az óbudaiak, ami kicsit megzavarta a pécsi együttest, így a nem akármilyen dupla dupláig jutó Vígh Marcell (28/6 pont, 25 lepattanó, 5 gólpassz) és Karakó Bálint (28 pont, 23 lepattanó) páros vezette hazaiak támadójátéka feljavult és a negyed végére sikerült 9 pontra felzárkózniuk (62-71). A záró részben a nagy erőket mozgósító óbudaiak tovább folytatták a menetelésüket, a Vígh-Karakó duó mellett a közel dupla dupláig jutó Halász Ákos (21/3 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) vezérletével apránként faragtak a különbségen a hazaiak és nyílttá tették a találkozó végét. Azonban a hajrában az óbudai bravúr elmaradt és a dupla duplát hozó Mezei Máté (30 pont, 15 lepattanó) vezérletével a pécsi együttes nyert.

Őri Gergely: – Az első félidőben összeszedett hátrányunk rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A második félidőben jól sikerült a védekezés váltásunk, így fel tudtunk zárkózni és újra meccsbe kerültünk. A végjátékban ismételten nem volt szerencsénk, illetve a 20 pontos hátrány ledolgozásában elfáradtunk, így nem tudtunk már egyenlíteni. Örülök neki, hogy volt tartásunk és nem estünk szét 20 pontos hátránynál sem, ehhez gratulálok a srácoknak. A Pécsnek meg természetesen a győzelemhez.

Moosz Milán: – Egy jó mérkőzést játszottunk, gratulálok az ellenfélnek, mert végig szívósan játszottak és Wilcsinszky Ádám vezérletével be tudtuk húzni a mérkőzést.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_913

Fotó: Práczki Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés