Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Férfi egyetemi bajnokság: Mosonmagyaróvári megdicsőülés

A Miskolcé a bronzérem.:

:

Változatos, fordulatos, helyenként látványos csatában a Miskolc legyőzte a Szombathely gárdáját, így a borsodi gárdáé lett a bronz a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A harmadik negyed közepén még 10 pont fölötti előnye volt a Közgáznak a döntőben. A szakasz végén és a negyedik negyed elején azonban egy szédületes rohamot kivágva fordított és elhúzott a MOGAAC, amely a hajrában már nem adta ki a vezetést a kezéből.

Szombathelyi ESE – Miskolci Egyetem 79-89 (24-16, 17-28, 15-14, 23-31)
Győr, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, a 3. helyért, 80 néző. V.: Borgula, Kapusi, Fodor.

SzoESE: Horváth Cs. 2, KISS M. 13, Vicze 9/9, Hódi 9/3, OROSZI 23/9. Cs.:PAPP B. 14/6, Schveighoffer 4, Novák 3/3, Gundinger 2. Edző: Kéri Péter.

Miskolc: TAKÁCS 10/6, KOZÁK M. 18, KOZÁK B. 21/3, SZEKERES 11/9, LIPPAI 26. Cs.: Molnár 3/3, Orliczki M., Ragályi, Orliczki B. Edző: Szollár Gergő.

A csalódott csoportgyőztesek csatáját, a bronzmérkőzést Oroszi Viktor vezérletével jobban , 7-2-vel kezdett a SzoESE, de rendezte sorait, és felzárkózott a A szakasz hajrájában egy 9-0-lal aztán megléptek a szombathelyiek. A vasiek a 2. negyed közepéig tartották 5 és 10 pont közötti előnyüket, ekkor azonban Lippai Szabolcs vezérletével egy 12-0-s rohammal fordítottak a miskolciak. Bár Oroszi jóvoltából “kapaszkodtak” a szombathelyiek, 3 ponttal a Miskolc állt jobban a szünetben.

Szünet után közel 3 percig nem született kosár, majd Kozák Bertalan találataát követően Szekeres Ferenc és Vicze Kristóf “váltottak” triplát. A küzdelmes játékot hozó szakasz közepén 7 ponttal ellépett a borsodi legénység, de a negyed második felében egységes csapatmunkát bemutatva egy 8-0-lal visszaszerezte a vezetést a SzoESE. A szakasz végén ismét Lippai vette széles vállaira a miskolci gárdát, kosarainak köszönhetően 2 pontos borsodi vezetésről indulhatott a 4. negyed.

Ezt Takács Dániel vezérletével egy 12-3-as 4 perccel indítva 10 pont fölé növelték előnyüket a miskolciak. A hajrá nagy dobópárbajt hozott, amelyben szombathelyi részről Papp Barna és Kiss Mihály volt igen aktív, de a Miskolc a Kozák fivérek vezetéséve rendre visszaverték a SzoESE felzárkózási kísérleteit, s egy látványos mérkőzésen szerezték meg a bronzérmet.

Kéri Péter (SzoESE):  A tegnapi mérkőzésünkhöz hasonló módon vesztettük el a mait is. Ahogy tegnap, ma sem volt a végjátékban nem volt elegendő rutin, nem volt olyan játékos, aki a vállára vette volna a társaságot. Nagyon fiatal csapatunk van, amely még jó pár évig együtt lesz és biztos vagyok benne, hogy ennél nagyobb sikereket is el fog tudni érni. Ki kell emelnem, hogy az ellenfelek legjobb játékosai magasabban kvalifikált bajnokságokban edződnek az egész év folyamán, így pláne komoly eredmény a viszonylag rutintalan csapattól a negyedik. hely, jövőre újra győzni jövünk.

Szollár Gergő (Miskolc): Kavarogtak még a tegnapi meccs utáni érzelmek, de szerencsére ezen át tudtunk lendülni az első negyed után, örülök a bronznak. Ma a kulcsembereink be tudtak találni a fontos pillanatokban, a védekezésünk is klappolt, kemény ellenfelet győztünk le, akinek ezúton is gratulálok! Ez egy szép eredmény, de ahogy idén, jövőre is a legfényesebb éremért szállunk harcba.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univ_ply_53


Közgáz – Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC  80-86   (29-30, 14-10, 16-17, 21-30)
Győr, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi döntő, 300 néző. V.: Földi, Földesi, Farkas.

Közgáz: TICHOV 26/15, Polgárdy 15/6, SZATMÁRI 6, KOMMA 9, Bea 8. Cs.: Kiss B. 2, Laczó 1, NÉMETH B. 8. Edző: Vladár Csaba.

MOGAAC: GEIGER 18/6, KÁMÁN 15, Bakon 4, HORVÁTH Á. 21/9, DOMSITZ 14. Cs.: VARGA T. 12/6, Hágen 2, Friedl, Iváncsics, Varga Z. Edző: Laky Tibor.

Két nagyobb hátrányból fordító, mentálisan tehát igen-igen erős gárda nézett farkasszemet egymással a férfi fináléban, amely előtt már biztos volt: új bajnoka lesz az új rendszerű egyetemi bajnokságnak. A bronzmeccs, hogy az előző nap éjszakába nyúló, hosszabbítás után alulmaradó Miskolc legyőzte a jóval korábban a rendes játékidőben vereséget szenvedő Szombathely gárdáját, talán intő jel is lehetett a Közgáznak, nem érdemes az ellenfél fáradtságára apellálni – nem mintha tudnánk, számítottak-e ilyesmire Vladár Csaba tanítványai. Érdekesség, hogy a nyugati csoport alapszakaszában a két gárda mérkőzésein mindkétszer vendégsiker született: a fővárosiak az erősen tartalékos MOGAAC, az óváriak pedig az eléggé tartalékos Közgáz otthonában nyertek az alapszakaszban. De hát most legyen okos az ember, gyakorlatilag a MOGAAC, papíron viszont a Közgáz volt a “hazai”…és mindkét gárdában gyakorlatilag “mindenki a fedélzeten”.

Polgárdy Ádám kihagyott büntetői után óvári druszája, Horváth triplájával indult a pontgyártás a férfi fináléban. Az óvári hármasra Polgárdy és Tivóchov Dominik ráván 2 triplával felelt a Közgáz. Eszelős dobópárbajjal indult a találkozó, az első 3 percben 6 hárompontos kosár született testvéries 3-3 as elosztásban, Horváth illetve Tichov kétszer is betalált. A szakasz közepén átmenetileg előtérbe kerültek a büntetők. A Közgáznál Polgárdy a kosárszerzás minden válfajt bemutatta, dobott bütentőket, triplát, s betörésből is eredményes volt, a MOGAAC-nál pedig látszott: Varga Tamásnak nagyon jót tett az előző este – éjjel – a hosszabbításban dobott hármasa, most az első negyed hajrájában emelt be kettőt – majd Geiger Bálint is egyet. A Közgázt ekkor cserejátékosai, Bartha Ákos, Kiss Barna és Németh Bence kosarai tartották versenyben.

A második etapban folytatódott a nagy rohanás, csak jóval több hibával mindkét oldalon, mint az első 10 percben. Az első negyed közel 60 pontjához képest a második etapban 5 másodperc híján 4 perc alatt csupán 2. Ekkorra időzítette 3. tripláját Tichov., ami egyenlítést ért a fővárosiaknak. Nem sokkal később Bartha is villant távolról, míg óvári oldalon nem estek be a hármasok. 5 ponttel ellépett a Közgáz, amikor Bakon Csanád ügyes középtávoli találattal törte meg a MOGAAC kosárcsendjét, de Komma László kosarainak köszönhetően 4 pontos fővárosi vezetéssel fordultak a csapatok.

Hágen Tamás gyorsan megfelezte szünet után a Mosonmagyaróvr hátrányát, de Szatmári Zsombor labdaszerzés utáni zsákolása nagy lökést adott a Közgáznak, amelynek szépen összállt a védekezése, s amely a szakasz közepén a kapkodó, időnként egyénieskedő MOGAAC ellen egy 7-0-lal 10 pont fölötti előnyre tett szert., lepattanózásban messze felülmúlva ellenfelét. Mindez azonban nem törte meg a mosoniakat, akik már az elődöntőben is bizonyították, hogy nem ismernek lehetetlent: keményítve védekezésükön, egy-két labdaszerzás utáni gyors kontrával a szakasz végén egy 9-1-gyel egyeten triplányira felzárkózva  szorossá tették a finálét.

A záró etapban is lendületben maradt a MOGAAC, s Kámán Bálint, valamit a tőle “megszokott” dupla-duplát ezúttal is “szállító” Domsitz Márton (14 pont, 15 lepattanó, 6 blokk) 1-1 duplájával átvette a vezetést. A Közgáz került hullámvölgybe, s kezdett kapkodni, Horváth hármasa és Kámán büntetői után már 6-tal  “ment” a 3. negyed végén, s a 4. elején egy szédületes 18-1-et “repesztő” MOGAAC. A hosszú Közgáz-kosárcsendnek Tichov vetett véget triplával. Az óváriak magabiztosakká váltak, a Közgáz büntetőket hibázott, a szakasz közepén 7 pontra nőtt a mosoni  előny, Tichov ráadásul technikait is kapott. A hajrában a MOGAAC okosan lassította a játékot, a Közgáz játékosai gyorsan, de egyénileg, s nem egymást helyzetbe hozva próbálták  befejezni támadásaikat – többnyire eredménytelenül. A MOGAAC-nak szerencséje is volt, amikor Varga dobását “benyelte” a gyűrű. A vontatott végjátékban a Közgáz gyors szabálytalankodásokkal próbálta lassítani a játékidő múlását, de az óváriak jól büntetőzve megnyerték a mérkőzést és az egyetemi bajnokságot.

Vladár Csaba (Közgáz): Sajnos több figyelem kellett volna végjátékban, emellett a palánk alatt is tudott dominálni a MOGAAC. Ez a négyes döntő az egész az egyetemi kosárlabda ünnepe volt, nagyon elfáradtak a srácok, de nem hibáztatom őket.

Laky Tibor (MOGAAC): Ez egy csoda, HÁROM év munkája van benne, tavaly lefújták a bajnokságot, idén ha már bejutottunk ide, meg is akartuk nyerni. Ez a csapat tud hátrányban kosárlabdázni, fantasztikus tartása van, hatalmas élmény ez számomra és a játékosok számára is.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univ_ply_54

Végeredmény:

Nők: 1. TFSE, 2. ELTE-BEAC, 3. Uni Győr SzSE, 4. DEAC

Férfiak: 1. Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC, 2. Közgáz, 3. Miskolci Egyetem, 4. Szombathelyi ESE.

Különdíjak:

Női döntő MVP: Burján Laura – TFSE

Férfi döntő MVP: Domsitz Márton (MOGAAC)

Fotó – Krizsán Csaba

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
andrásCirko Mro MopCogito ergo sum Recent comment authors
andrás
Olvasó

Lippai Szabi odacsappott. ?✌️

Cirko Mro Mop
Olvasó

Kiváló és rendkívül izgalmas mérkőzések voltak.
Hajrá magyar kosárlabda!

Cogito ergo sum
Olvasó

Itt a döntő a Miskolc-Mosonmagyaróvár elődöntő volt, tulajdonképpen a piros csoportos MEAFC a zöld csoportos Győrrel ütközött, elég izgalmas meccs is lett a vége. Gratulálok a résztvevőknek, jó látni, hogy az egyetemi bajnokság is egyre minőségibb szintet képvisel, plusz lehetőség, hogy játszanak a relatíve fiatalabbak elősegítve fejlődésüket. Hajrá magyar kosárlabda!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés