Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Férfi egyetemi bajnokság: kiesett a címvédő, nagy hátrányban a nyugati győztes

A negyeddöntőről lemaradó csapatok lejátszották a helyosztókat.

  •   :

:

Javában zajlanak – sőt van, ahol már be is fejeződtek – a keresztjáték küzdelmei, a negyeddöntők a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban a férfiaknál. A döntő házigazdája, a Miskolc kettős győzelemmel búcsúztatta a címvédő MOGAAC gárdáját, a Közgáz pedig 25 pontos előnyt szerzett a nyugati csoportot megnyerő Szombathely ellen. A DEAC már a négyes döntőben érezheti magát a Sopronban aratott fölényes győzelmet után. A BME-TF párharc a jövő héten kezdődik.

A negyeddöntőről lemaradó csapatok lejátszották a helyosztókat. A pécsi és a szegedi csapat párharcában mindkétszer vendég siker született, összességében végül a szegediek örülhettek. A legtöbb izgalmat a 13. helyért rendezett “orvospárbaj” hozta, összességében a Semmelweis Egyetem egyetlen ponttal múlta fölül a debreceni medikusok együttesét.

Negyeddöntők:

SMAFC – DEAC 61-115 (20-28, 9-31, 14-34, 18-22)

Sopron Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 30 néző. V.: Tóth, Hernicz.

SMAFC: HEISZENBERGER 14/6, Kemény 2, Szabó 14, Hencz 20/6, Barcza 8/6. Csere: Fekete, Janzsó 3, Sztankovics. Edző: Farkas Dávid.
DEAC: Pollák 24/18, Sólyom 7/3, Csomor 9/3, FÁBIÁN 11/3, Gáspár 5. Csere: Velkey 6/6, SZEKERES 16/6, KURUCZ 9/9, Sipos 9/9, CZERMANN 13/3, Fülöp 6/6. Edző: Nagy Lajos.

Az első öt percben a debreceni együttes kihasználva fizikális fölényét átrohant a hazai csapaton.A hazaiaknak sikerült még a negyed végére visszakapaszkodni a mérkőzésbe, tetszetős támadásokkal. A második negyed elején azonban újra agresszívabbá vált a vendégek védekezése, ezzel már nem tudott mit kezdeni a rengeteg hiányzóval felálló SMAFC együttese.
A második félidőben nem változott a játék képe, a vendégek szinte nem tudtak hibázni a hárompontos vonalon kívülről, ezáltal a különbség tovább nőtt. A záró szakaszban már puhult a DEAC védekezése, ezt ki tudták használni a hazaiak és szépen búcsúztak a Krasznai Sportcsarnok lelkes közönségétől, a 22 hárompontos kosarat szerző vendégek – akiktől Czermann Patrik 13 pontos, 10 lepattanós dupla-suplát ért el – pedig megérdemelt, nagy különbségű győzelmükkel gyakorlatilag bebiztosították helyüket a miskolci fináléra.

Farkas Dávid: – A hétvégén U20-as döntőn szerepeltünk, többen pedig az érettségi vizsgáik előtt állnak, ezért sajnos ezt a párharcot nem tudtuk már teljes csapattal vállalni. Akik itt voltak küzdöttek, hajtottak becsülettel az „A” és „B” csoportos játékosok ellen. Gratulálok a Debrecennek!

Nagy Lajos: – Örülök, hogy sikerült betalálnunk a zóna ellen és várjuk kedden a folytatást.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_55

Visszavágó: DEAC—SMAFC 05.03.

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem – Miskolci Egyetem 81-99 (30-27, 15-21, 16-25, 20-26)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 30 néző. V.: Földesi, Tóth.

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: KÁMÁN B. 15/6, GEIGER 17/9, Bakon 8/6, KÁMÁN K. 11, Hágen 12. Csere: Friedl, Varga 6, Gosztola 10, Szabó 2, Szilágyi, Vass, Garancz. Edző: Laky Tibor.

Miskolci Egyetem: Orliczki 4, KOZÁK M. 34/9, SÁNDOR 12/9, RAGÁLYI 9/3, Szicsák 4. Csere: Taskó, Asszú 2, Szőke, Molnár 7/3, GERŐCS 7, Bíró, KOZÁK B. 20/6. Edző: Béres Dávid.

Az NB I B-ben a címvédő mosonmagyaróvári gárda “gerincét” adó győri együttes a playoffban pályahátrányból legyőzte a jórészt a miskolci egyetemistákra épülő borsodi gárdát. Az egyetemi negyeddöntő hatalmas dobópárbaját hozó első negyedét még megnyerte a MOGAAC, ám ezt követően átvette a játék irányítását a döntőbe jutást ezen a mérkőzésen sokkal jobban akaró MEAFC, amely magabiztos előnyt szerzett az első mérkőzésen.

Laky Tibor: – Először is gratulálok az ellenfelünknek, a mutatott játék alapján jobban akarták a győzelmet. Most azt gondolom, hogy a visszavágó vagy nagyon könnyű, vagy nagyon nehéz lesz, szerintem a mai napon eldőlt a négy közé jutás.

Béres Dávid: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzése lesz, örülök, hogy tudunk győzni idegenben is. Gratulálok a fiaimnak és a vendéglátónknak egyaránt, jó mérkőzést játszottunk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_57

 

Miskolci Egyetem – Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC  98-50 (26-12, 21-11, 23-17, 28-10)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 70 néző. V.: Domán, Vaszi.

Miskolci Egyetem: ORLICZKI M. 9, KOZÁK M. 11/3, SÁNDOR 15/12, RAGÁLYI 10, Szicsák 4. Csere: KOZÁK B. 19/3, Asszú 8, Nyíri 7/3, Szőke 5/3, Bíró 4, Orliczi B. 4, Taskó 2. Edző: Béres Dávid.

MOGAAC:  Varga t. 15/6, Garancz 3, Jakab 2, Varga 2, HÁGEN 21/3. Csere: Karsai 4, Gergácz 3/3, Vass. Edző: Laky Tibor.

Az első mérkőzésEN Mosonmagyaróváron a miskolci alakulat 18 pontos előnyre tett szert. A vendégeknél és a hazaiaknál is voltak hiányzók az első mérkőzéshez képest. Az első negyed közepétől a miskolciak egy sebességi fokozattal  feljebb kapcsolva látványos gyors kosárlabdát játszottak. A Sándor Bence – Kozák Bertalan duó vezette miskolci gárda fokozatosan növelte előnyét. Az erősen tartalékos összetételben érkező címvédő vendég együttesből  Hágen Tamás és Varga Tamás szállították a pontokat, de védekezésben nem találták meg az ellenszert a miskolci gárda gyors, pontos játékával szemben.  ellen. Érdekességképpen a hazaiaknál mindenki szerzett pontot és négy játékos jutott két számjegyű dobott pontig. A Miskolci Egyetem csapata a címvédőt kettős győzelemmel búcsúztatva jutott a négyes döntőbe.

Béres Dávid: – A negyeddöntőben a tavalyi bajnokcsapat ellen kezdtük meg a párharcot. Amit az öltözőben kértünk a srácoktól, azt a pályán is sikerült véghez vinnünk támadásban és védekezésben egyaránt. Az első öt perc után a mi „akaratunk” érvényesült. Külön öröm számomra, hogy mindenki pályára léphetett és kivette a részét a győzelemből. Büszkék vagyunk a fiúk pályán mutatott teljesítményére és hatalmas gratuláció a MEFOB döntőbe jutásért! További sok sikert kívánok a jövőben mosonmagyaróvári csapatnak!

Laky Tibor: – Gratulálok a miskolci csapatnak és sok sikert kívánok a négyes döntőhöz hazai környezetben. A két mérkőzésről röviden annyit mondanék, hogy szerencsétlen eset, hogy az NB1/B playoff-ban és az egyetemi rájátszásban is összekerült a két csapat. Óriási taktika volt mindezek mögött, hogy aktuálisan mi a fontos. Vélhetően, ha a miskolciak lépnek tovább az NB1/B -ben, akkor egy más kifutású két mérkőzést láthattunk volna. Igyekszünk a jövőben ennél jobb teljesítményt nyújtani!

Továbbjutott: Miskolci Egyetem kettős győzelemmel

 

Közgáz SC és DSK – SzoESE 96-71 (19-17, 19-20, 30-16, 28-18)

Budapest, Kinizsi u., 50 néző, V.: Nepp, Jankovics.

Közgáz SC és DSK: TICHOV 20/9, Németh B. 3, Pfandler 4, Bartha 2, KOMMA 30. Csere: Laczó 4, ÚR 16, SZÁNTÓ 9, PAPP D. 6/6, Csepregi 2. Edző: Vladár Csaba.

SzoESE: Horváth Cs. 5/3, KISS M. 15, ÉRSEK 17/6, VICZE 14, Schweighoffer 6. Csere: Soós 3, Habel, Novák 5/3, Gundinger 6/6. Edző: Kéri Péter.

Nagy iramú, kiegyenlített játékkal indult a találkozó, hazai oldalon elsősorban ügyes floater-dobásaival Tichov Dominik, valamint a padról ügyes, eredményes játékkal beszálló Úr Mátyás jeleskedett, szombathelyi részről pedig Kiss Mihály volt eredményes betörésekből, Vicze Kristóf pedig ügyes kosarakkal vétette észre magát. A találkozó a 3. negyed közepéig volt szoros. Ezt követően fokozatosan ragadta magához az irányítást a palánkok alatt nagy fölényt kiharcoló hazai gárda. Szántó Dániel ügyesen szervezte a Közgáz játékát, Komma Lászlót pedig képtelenek voltak megállítani a szombathelyi magas emberek. A 3. negyed második felében egy 17-5-ös rohammal 15 pontos előnyt szereztek a hazaiak, akik lendületben maradva Tichov vezérletével 7-0-lal kezdve a 4. negyedet 20 pont fölötti előnyre tettek szert. Érsek Marcell triplái, ügyes kosarai révén éledtek a szombathelyi remények, de a Közgáznak a végül 30 pontos és 10 lepattanós dupla-dupláig jutó, s a palánk alatt vagy rendre ügyesen megjátszott, vagy a lepattanókat visszaszerző Komma vezérletével mindenre volt válasza, s végül fölényes, 25 pontos győzelmet aratott.

Vladár Csaba: – Nagyon örülök a győzelemnek, annak pedig különösen, hogy az végül elég nagy különbségű, huszonöt pontos lett. A párharcból azonban még negyven perc hátravan, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz Szombathelyen. A visszavágóra ugyanezt a védekezést és koncentrációt kell átmentenünk.

Kéri Péter: – Ellenfelünk sokkal agilisabban játszott, nagyon sok lepattanót szerzett vissza a mi palánkunk alatt, gratulálok a győzelemhez s Közgáznak. A nagy különbség ellenére nem adjuk föl, a visszavágón megpróbáljuk megfordítani a párharcot.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_61

Visszavágó: Szombathelyi ESE—Közgáz 05.02.

BME-MAFC—TFSE 05.03.

TFSE—BME-MAFC 05.10.

A 9. helyért:

Nyíregyházi Egyetemi SE – ELTE BEAC 68-93 (21-28, 23-16, 9-23, 15-26)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 30 néző. V.: Sallai, Horányi.

Nyíregyházi Egyetemi SE: Demeter 2, Vida 8/6, Verba 9/3, Tisza 2, SKORCOV 23. Csere: Bíró 9, Szilasi 8/6, Bolden 2. Edző: Bus Iván.

ELTE-BEAC: TÍMÁR 16/12, Jónás 12/6, MORAUSZKI 18, Szabó 7/3, TÓTH 30/3. Csere: Borsos 10. Edző: Csányi Zoltán.

Kiélezett első félidőt láthattak a nézők a 9. helyért folyó csata első meccsén. Szünet után a nyíregyházi csapat gyorsítani szerette volna a játékot, azonban ez pontatlan passzokat és pontatlan dobásokat hozott. A vendégcsapat a második félidőben szépen védekezett, kihasználta a hazai csapat hibáit. Tóth Márk játéka kiemelkedő volt mezőnyben és a palánk alatt is.

Bus Iván: – Gratulálok az ellenfélnek.

Csányi Zoltán: – Fiaim hatalmas szívvel jó játékkal nagyon szép győzelmet arattak amiért gratulálok nekik Gratulálok a Nyíregyházának nagyon jó adottságú játékosai vannak, viszont most nekünk jött ki a lépés.

ELTE BEAC – Nyíregyházi ESE 105-65 (29-21, 26-16, 19-18, 31-10)

Budapest, Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Bagi, dr Németh.

ELTE BEAC: RÉTI 12/6, Jónás 4, Szabó 3, TÍMÁR 25/12, Morauvszki 8/3. Csere: Gyapjas 4, IPACS 10/3, TÓTH 12/6, Somosi 5, BORSOS 20/12, Barna 2. Edző: Csányi Zoltán.

Nyíregyházi ESE: VIDA 21/15, DEMETER 24/15,   Verba 11/3, Szilasi 2, Skorcov 7. Edző: Bús Iván.

Az első mérkőzés fölényes ELTE győzelme tulajdonképpen megalapozta a második összecsapás kimenetelét. A fővárosi fiatalok felszabadult, ötletes játékkal rukkoltak ki a  nyíregyházi fiatalok ellen. Rengeteg távoli dobás esett be a gyűrűkbe mindkét részről, ami leginkább annak volt „köszönhető”, hogy a két csapat inkább a támadásokkal volt elfoglalva, mintsem a védekezéssel. Hamar eldőltek a lényeges kérdések.

Csányi Zoltán: – Kellemes mérkőzés volt, ahol a srácok kiélvezhették minden pillanatát, amit a pályán töltöttek. Igyekeztem mindenkinek megfelelő játékidőt biztosítani, amivel éltek is a fiaim. Élvezetes, helyenként látványos kosárlabdát mutattak be a srácok. Most sajnálom igazán, hogy az év folyamán csak nagyon ritkán tudtunk csak megközelítően is teljes kerettel kiállni sérülések, betegségek, illetve iskolai elfoglaltságok miatt.

Bús Iván: – Szeretnék gratulálni az ELTE csapatának, megérdemelt győzelmet arattak.

A párharc nyertese:  ELTE-BEAC kettős győzelemmel

 

A 11. helyért:

PTE-PEAC – Szegedi RSC 73-83 (20-22, 19-13, 8-25, 26-23)

Pécs, Ifjúság út 6., 30 néző. V.: Farkas, Fleischmann.

PTE PEAC: Simon 7, Zalay 4, Gergely, NAGY 22/12, MOGYORÓSI  10. Csere: Gémes 2, NÉMETH Z. 6, Major 7, Huszka, Edző: Moosz Milán.

Szegedi RSC: BELLA 25/9,  LŐRINCZ  16/6, Sajgó 6, TRÁSER M. 16/3, TRÁSER N. 12 . Csere: Balog 8/6. Edző: Mike János.

Frisseben kezdtek a vendégek, az emberfogásos védekezés ellen hatékonyabban támadtak. Az első negyed végén a PTE-PEAC zónára váltott, így sikerült javítani az addigi rohanós, pontatlan játékon. A második negyedben is kitartott a pécsiek zóna védekezése, ebből sikerült 10 pontos előnyt szerezniük a második negyed közepére, de aztán a könnyelmű hibákból a vendégek sikeresen faragtak az előnyből és visszajöttek 4 pontra. A második félidő elején nagy adok-kapok alakult ki, mindkét csapat keményen játszott, de ebből leginkább sok személyi hiba született és kevés pontos befejezés. Aztán a negyed közepén a Szeged egy 22-0-s rohanást produkált, ezzel húszpontos előny alakított ki. Ekkor távolról és közelről is szinte minden dobásuk sikerült. A végén a pécsiek még mozgósították a tartalékiakat és néhány távoli dobással benéztek 10 ponton belülre, de ennél többre már nem futotta.Hazai részről Mogyorósi Dániel (10-10 pont és lepattanó), a vendégektől pedig Lőrincz Bálint (16 pont, 12 lepattanó) és Tráser Nándor (12 pont, 13 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Moosz Milán: – Gratulálok a Szeged csapatának, idegenben megpróbálunk javítani és visszavágni.

Mike János: – Gratulálok a saját csapatomnak az utolsó idegenbeli győzelemhez. Még egy meccsünk van hátra, azt is szeretnénk győzelemmel zárni.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_65

 

Szegedi RSC – PTE-PEAC  86-91 (21-26, 23-29, 27-18, 15-18)

Szeged, Topolya sori Sportcsarnok, 30 néző. V.: Utasi,Márkus.

Szegedi RSC: Bella 14/9, CSORNAI 22/12, Tráser M. 8, LŐRINCZ 13, TRÁSER N. 14. Csere: Cservák 6, Sajgó 9/6, Balog. Edző: Mike János.

PTE-PEAC: NAGY K. 13/6, MEZEI 26, Samuels 9/6, SIMON  30, Zalay 1. Csere: MOGYORÓSI 10, Gergely 2, Major, Németh. Edző: Moosz Milán.

Az első mérkőzésen 10 ponttal tudott nyerni a Szeged, ezért hátrányból indultak a vendégek. Az elszántan kezdő, jól játszó pécsiek nagy dobópárbaj közepette hamar ledolgozták hátrányukat az első félidőben, és szünetben összesítésben már ők álltak jobban. A harmadik negyedben a hazaiak értékesítették a távoli dobásaikat, így újra nyílt lett a párharc. A végjátékban többet hibáztak a vendégek, így a mérkőzést ugyan megnyerték, de a 11. helynek a Szeged örülhetett. Tráser N. (14 pont, 11 lepattanó) ezúttal sem adta dupla-duplánál alább, a vendégeknél pedig ugyanezt Mezei Máté (26 pont, 12 lepattanó) érte el.

Mike János: – Sajnos nem sikerült győzelemmel búcsúznunk az idei egyetemi bajnokságtól, de örülök, hogy a vereség ellenére sikerült megszerezni a tizenegyedik helyet. Gratulálok a srácoknak.

Moosz Milán: – Örülök, hogy győzelemmel zártuk az idei egyetemi bajnokságot! Gratulálok a Szegednek!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_66

A párharc győztese: Szegedi RSC 169-164-gyel

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi 13. helyért, 1. mérkőzés

A 13. helyért:

DMSE – Semmelweis Egyetem 83-78 (28-19, 29-15, 6-25, 20-19)

Debrecen, OEC tornaterem, 10 néző. V.: Fülöp, Bács.

DMSE: Soliman 6, Veszprémy 6/6 , KOVÁCS G. 17, CSIRPÁK 23/3, UDUIOSE 17/3. Csere: Hegyi 5, Herczku 4, Nádasi 5, Halász, Szilágyi. Edző: Kovács István.

Semmelweis Egyetem: Kirják 5, VÁMOSI 14/3, Hajdú 8/3, JANKÓ 16/12, Kórodi 13. Csere: Körmöczi 3/3, Tóth, SZŐKE  19. Edző: Weisz Miklós.

Két hasonló játékerőt képviselő csapat csapott össze a bajnokság 13. helyéért kiírt első mérkőzésen. Izgalmas, küzdelmes párharc volt kilátásban, ahol a hazai pálya előnye meghatározónak tűnt. A debreceniek jól védekezve szerezték kosaraikat, míg a vendégek inkább a pontszerzésre koncentráltak, a védőoldalon azonban nem tudtak mit kezdeni a hazaiakkal. Ugyanez folytatódott a második negyedben is; rövid fővárosi fellágolások után a DMSE gárdája megrázta magát, és így 23 pontos, megnyugtató előnnyel fordultak a nagyszünetre. A különbség a vendégcsapatot tüzelte fel, míg a hazaiak teljesen szétestek a harmadik negyedben, tanácstalanok voltak támadásban, így kissé meglepő módon a Semmelweis Egyetem teljesen nyílttá tette a mérkőzést. A végére azonban picit elfáradtak a nagy felzárkózásban, így a medikusok végül, ha komoly nehézségek árán is, de be tudták húzni az első meccset. Az “orvospárharc” első felvonásán debreceni részről Csirpák Patrik (23 pont, 11 lepattanó) és Daniel Uduoise (17 pont, 12 lepattanó), a fővárosiaktól pedig Jankó Árpád (16 pont, 12 lepattanó) és Vámosi Boldizsár (14 pont, 11 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Kovács István: – A csapatom az első félidőben mindent megtett, ami sajnálatosan engem is túlzottan megnyugtatott, ezért a harmadik negyedért teljes mértékben vállalom a felelősséget. Kiizzadtuk, nyertünk, gratulálok a játékosaimnak és az ellenfélnek is.

Weisz Miklós: – Az első félidőben a védekezésünk, mint olyan, nem létezett. A második félidőre már összeállt, jól küzdöttünk, de a végére elfáradtunk. Gratulálok az ellenfélnek, és várjuk a visszavágót.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_67

 

Semmelweis Egyetem – DMSE 67-61 (10-8, 26-24, 14-15, 17-14)

Budapest, SOTE csarnok, 40 néző. V: Sentényi, Hartai.

Semmelweis Egyetem: Kórodi, VÁMOSI 24/9, SZŐKE 21/9, Jankó 8/6, Hajdú 4. Csere: Körmöczi 10/6. Edző: Weisz Miklós.

DMSE: HEGYI 12/6, Nádasi 8/6, Madlol 6, UDUOISE 25/3, Csirpák 4. Csere: Halász, Szilágyi, Mlcoch 6. Edző: Kovács István.

A helyosztó első mérkőzését két nappal korábban 5 ponttal a debreceniek nyerték meg hazai pályán kiváló első félidei teljesítményüknek köszönhetően. Emlékeztek erre a SOTE játékosai és rögtön az elejétől komolyan vették a védekezést. Nagy iramot diktált mindkét csapat, ennek köszönhetően sok volt a pontatlan dobás, 20 ill. 22 %-kal dobtak a csapatok az első negyedben. A második negyed teljes ellentéte lett az elsőnek. Lazult a hazaiak védekezése, a DMSE pedig elkapta a ritmust, a negyed eleji 2 pontos hátrányukat 8 pontos előnyre váltották a negyed közepére, elsősorban Daniel Uduoise hasznos játékának köszönhetően. Egy hazai időkérés után a SOTE is rákapcsolt, Szőke Soma, Vámosi Boldizsár és Jankó Árpád kosaraira támaszkodva egy 18-6-os futással 4 pontos előnyt szereztek a félidőre. A harmadik negyedre visszább esett a lendület, de rögtön a legelején a SOTE átlépte az 5 pontos „lélektani határt”, 9 ponttal elléptek a debreceniektől. A játékrész második felében inkább a DMSE akarata érvényesült, meg is nyerték ezt a negyedet, ugyan csak egyetlen ponttal, de összesítésben ők álltak jobban. Az utolsó negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyik csapat sem tudott újítani, látszott rajtuk a fáradtság. A SOTE végig tartotta az előnyét, de nem tudott ellépni és folyamatosan 5 pont környékén táncolt a különbség. Az utolsó percben úgy tűnt, hogy 5 ponton belül tud maradni a vendégcsapat, de Szőke Soma faulttal együtt dobott kosarával a SOTE állt jobban. Szőke kihagyta ugyan a büntetőt, de Vámosi visszatette a lepattanót így 3 másodperccel a vége előtt 8 pontos előnyre tett szert a hazai csapat. Időkérés után az első mérkőzésen remekül játszó Csirpák Patrik próbálkozhatott egy triplával a sarokból, de rövid lett a dobás és a lepattanóból ugyan Uduoise szerzett még 2 pontot, de összesítésben 1 ponttal a SOTE nyerte a párharcot. A Semmelweis csapatából Vámosi Boldizsár (24/9 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) és Szőke Soma (21/9 pont, 9 lepattanó, 5-5 labdaszerzés, gólpassz és kiharcolt fault) voltak a húzóemberek, de Körmöczi Miklós (10/6 pont) is eljutott 10 pontig. A DMSE csapatából a masszív dupla-duplát hozó Osemudiamen Uduoise (25/3 pont, 18 lepattanó) és Hegyi Ákos (12/6 pont, 3 labdaszerzés) teljesítménye emelhető ki.

Weisz Miklós: – Az előző rendkívül hullámzó találkozóhoz képest most egy jóval kiegyensúlyozottabb mérkőzést sikerült játszanunk. Az utóbbi időben sok sérülés ért minket, ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok a játékosainknak. Gratulálok a csapatomnak, a végjátékban mutatott koncentrált játékhoz, és nagyon örülök, hogy győzelemmel zártuk a szezont. Szeretnék gratulálni a DMSE-nek is, mert nagyon jól és sportszerűen játszották mind a két mérkőzésen!

Kovács István: – Először is büszke vagyok a csapatomra, nagyon szépen játszottak, mindenki kihozta magából a maximumot ezen a meccsen. Szoros volt, egy kis szerencsével talán mi is nyerhettünk volna. Mindenképp szeretnék gratulálni az ellenfélnek, egy kiválóan felkészített csapattól kaptunk ki!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_67

A párharc végeredménye: 145-144 a Semmelweis Egyetem javára

 

A 15. helyért:

Veszprémi Egyetem SC – Ludovika SE 54-57 (11-17, 15-12, 12-12, 16-16)

Veszprém, 50 néző. V.: Sebesi, Fülöp.

Veszprémi Egyetem SC: RÓZSÁS 14/12, PIUKOVITS 22/3, Lőrincz 4, REHÁK 12, Slavóczki. Csere: Varga M., Szabó B. 2, Kátai, Kubik. Edző: Mérész Csaba.

Ludovika SE: Darvas 2, PILINSZKI 21/3, KOMLÓS 15/3, VERES 17, Tóth Á. Csere: Korcsik 2. Edző: Mészáros István.

A hazaiak kezdtek jobban (7-2), azonban a Ludovika gyorsan magára talált és Pilinszki Máté, valamint Komlós Barnabás kosaraival fordított (9-13). Az első negyed végére hatpontos hátrányba kerültek a hazaiak. A második játékrészben Piukovits Olivér  gyors kosaraival felzárkózott a Veszprém 16-19-re, de Komlós és Veres Máté pontjaival ismét a vendégek érezhették magukat nyeregben (21-27). Rózsás Bertalan triplája jók jött a hazaiaknak,  érkezett, Szabó Bence kosara után minimélisra csökkent a vendég előny. A  volt közte (26-27). A küzdelmes félidőtt Pilinszki kosara zárta le, így a félidőben 26-29-et mutatott a kijelző. A szünet után megtáltosodott a VESC, lendületes és gyors játékkal zsinórban érte el pontjait, 34-29-nél időt is kértek a vendégek. Sikerült rendezni a sorokat és Komlós ziccerét követően már a fővárosiaknál volt az előny (34-35). Percekig nem esett kosár, Pilinszki szakította meg a ponttalan időszakot. A negyed végén 38-41-re állt a meccs. Ott lihegett egymáson a két csapat, hol az egyik, hol a másik ment elöl az utolsó felvonásban. Rózsás öt pontja után 50-48-ra a VESC vezetett, ám a Ludovika nem akarta megadni magát. Újra Rózsás villant, de Pilinszki kétszer is végigvitte a megszerzett a labdát, ezzel 52-54-re fordított a vendégcsapat. Piukovits még szépített, azonban az utolsó pillanatban Veres egy 2+1-es akcióval megszerezte csapatának a győzelmet. A veszprémiektől Rehák Richárd (12 pont, 11 lepattanó), a Ludovika csapatából pedig Pilinszki Máté (21 pont, 10 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Mérész Csaba: – Nehéz mit mondani egy ilyen végjáték után. Remélem, Budapesten vissza tudunk vágni.

Mészáros István: – Küzdelmes összecsapásra számítottam és végül nem kellett csalódnom. Izgalmas meccs volt. Egész évben nem sikerült idegenben nyernünk, most végre megtört a jég.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_69

 

Ludovika SE – Veszprémi Egyetem SC  50-42 (13-9, 13-13, 15-9, 9-11)

Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Molnár, Szőts.

Ludovika SE: PILINSZKI 17/6, KOMLÓS 13, VERES 10/6, Darvas 2, Póczos. Csere: Pálvölgyi 8/6. Edző: Mészáros István.

Veszprémi Egyetem SC: Lőrincz 4, PIUKOVITS 15, Rózsás 5/3, Varga 2, REHÁK R. 13/6. Csere: Kátai, Kubik 1, Szabó 2. Edző: Mérész Csaba.

Az első szoros meccs után ezen az összecsapáson is ez volt várható.  Kiegyenlített küzdelem volt az első félidőben. A szünet után ellépett a hazai csapat, és a végéig megtartotta előnyét.  Sportszerű, kemény küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat jót küzdött. Pilinszki ezúttal 17 ponttal és 11 lepattanóval ért el dupla-duplát, a veszprémi gárdából ez ezúttal Piukovits Olivérnek (15-15 pont és lepattanó) sikerült.

Mészáros István: – Minden jó, ha jó a vége. A tavalyinál eredményesebb szezont zártunk, több győzelemmel. Szeretném megköszönni a csapatom egész szezonbéli hozzáállását, nagyon lelkesek voltak a sok iskolai elfoglaltság mellett. A honvédos középiskolások nagyon sokat hozzátettek a csapat eredményeihez.

Mérész Csaba: – Gratulálok a Ludovikának a győzelemhez. A mi csapatunk is lelkesen küzdött, egy gratulációt ők is megérdemelnek.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_70

A párharc nyertese: Ludovika SE kettős győzelemmel.

Fotó: Práczki Péter

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Cosmo Recent comment authors
Cosmo
Olvasó

Epic fotó….
Komolyan adjuk már meg a tiszteletet ennek a bajnokságnak is, és legyenek már erről is korrekt képek 🙁

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés