Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Férfi egyetemi bajnokság: “évzáró” hosszabbításos Közgáz sikerrel, óbudai tripla-duplával és kései soproni hajrával:

: Bár csupán 3 mérkőzést rendeztek és csak a nyugati csoportban, nem volt hiány izgalmakban.

A Közgáz jelentős hátrányból felállva hosszabbítás után tudott rangadót nyerni Mosonmagyaróváron. Az óbudai Halász Ákos tripola-duplával vezette fölényes győzelemre csapatát a Ludovika ellen, a SMAFC pedig 20 pontos hátrányból ugyan izgalmassá tette a hajrát, de fordítani nem tudott Pécsett

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak.

Nyugati csoport, 8. forduló:

Mosonmagyaróvár UNI-Győr – Közgáz SC és DSK 90-93 (31-29, 26-14, 8-18, 17-21, 8-11)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 30 néző. V.: Földesi, Erős.

 

Mosonmagyaróvár UNI-Győr: KÁMÁN B. 20/9, BAKON 30/24, Garancz KÁMÁN K. 13/3, Hágen 9/3. Csere: GOSZTOLA 18/3, Friedl, Szabó M., Varga Z.  Edző: Laky Tibor.

Közgáz SC és DSK: Jenei, DORMÁN B. 40, PFANDLER 6, ÚR 14, KOMMA 18. Csere: Bartha 6, Galambos 5/3, Dormán M., Papp, Limpek 4. Edző: Vladár Csaba.

Bár Bakon Csanád triplájával a hazaiak szereztek vezetést, a Közgáz kezdett jobban, és Dormán Balázs, Komma László és Úr Mátyás jóvoltából 8 pontos előnyt szerzett a negyed közepére. A hazaiak Kámán Bálint büntetőivel tartották a lépést a fővárosiakkal, majd a szakasz hajrájában Bakon 2, és Kámán B.  1 triplájával fordítottak és 2 pontos előnnyel zárták a remek játékot hozó első 10 percet. A 2. etapban elsősorban Gosztola Gábor és Kámán B.  jóvoltából fokozatosan elhúzva a pontatlanná váló Közgáztól 15 pontos előnyt szereztek a hazaiak, s végül 14 egységnyi előnnyel térhettek pihenőre.

Szünet után zónára váltott, és ezzel megtörte a Mosonmagyaróvár lendületét a Közgáz. A szünetig 57 pontig jutó vendéglátót a 3. szakaszban 8 ponton tartva Dormán B. vezérletével szorossá tették a találkozót a 4 pontra felzárkózó fővárosiak.  A 4. negyed Gosztola révén hazai kosárral indult, ám erre egy 10-0-lal felelve fordított, s a szakasz közepére 4 pontos előnyt szerzett a Dormán-Komma duó vezette Közgáz. Hazai oldalon ekkor Kámán Kristóf lépett elő vezérré, s ledolgozta a hátrányt. A hajrá igen izgalmasan alakult, váltva vezettek a csapatok, s végül Hágen Tamás kosarával a Mosonmagyaróvár hosszabbításra mentette a találkozót.A ráadás az első félidőben sziporkázó Bakon triplájával indult, ám erre egy 6-0-lal felelve fordított a Közgáz. Az újabb fordulatot Gosztola villanásai jelentették, de a a fővárosiaknál ismét jött a Dormn-Komma kettős, s úgy nyertek végül a vendégek, hogy a ráadás utolsó percében már nem született kosár.

A színvonalas találkozón több extra egyéni teljesítményt is láthattak a kilátogatók, Bakon  közel 60%-os “találati aránnyal” elért 8 tripolája, vagy amúgy sokat is vállaló Dormán 40 pontja önmagáért beszél, de hazai részről Gosztola  (18 pont, 10 lepattanó) és Kámán K. (13 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplát ért el, csakúgy, mint a vendégeknél Komma (18 pont, 10 lepattanó)

Laky Tibor: – Gratulálok a Közgáznak a győzelemhez. Jobban bíztunk a külső dobásainkban, mint az esetenként indokolt lett volna, nem használtuk ki a sebességünket és sokkal több labda birtoklása volt az ellenfelünknek. Lesz mit kiértékelnünk a téli szünetben.

Vladár Csaba: – Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen itt nagyon nehéz nyerni. Ellenfelünk az első félidőben kiváló támadó játékot játszott, azonban a második félidőben a zónával sikerült kibillentenünk őket a jó ritmusú passzokból és dobásokból és kicsit összeszedettebbek voltunk védekezésben, és azt kell mondjam, a szerencse mellénk állt a végén.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_878

Óbudai Egyetem Kandó SC – Ludovika Sportegyesület 96-47 (28-15, 17-1, 24-23, 27-8)

Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Bagi, Novák.

Óbudai Egyetem Kandó SC: HALÁSZ 19/9, BAATARSUKH 26/12 Leveleki, VÍGH 29/6, KARAKÓ 16/3. Csere: Groska 2, Szemerszki 2, Tóth 2. Edző: Őri Gergely.
Ludovika Sportegyesület: Dér-Szabó 6, Kézdi 11/3, Renkecz 4, Póczos M. 5, Póczos S. 2. Csere: Sándor 8, Szatmári 9/9, Darvas 2, Tóth, Gémesi. Edző: Mészáros István.

A hazai együttes kezdte jobban a mérkőzést. A kinti, jó 3 pontos dobásoknak köszönhetően a negyed közepére 11 pontos előnyt (17-6) tudtak már az óbudaiak összeszedni, amit a negyed végére 13 pontra növeltek (28-15). A második negyedben a hazai együttes védekezést váltott, átállt egy zónára, amivel a Ludovika nem tudott mit kezdeni, mindössze 1 pontot sikerült szerezniük, így az óbudaiak egy magabiztos előnyre tettek szert a félidőre (45-16). Fordulás után a vendég együttes mozgósította minden erejét és megpróbált faragni a különbségen, de sikerült a hazaiaknak visszaverni a rohamot, így közel egál negyedet játszva (24-23) maradt a két csapat közti különbség. A záró negyed előtt látszódott, hogy a mérkőzés már eldőlt, illetve a hazai együttes továbbra sem fog kiengedni, így tovább növelve előnyét, elsősorban a tripla-duplát hozó Halász Ákos (19/9 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz) és a dupla-dupláig jutó Karakó Bálint (16/3 pont, 19 lepattanó, 4 gólpassz) duó révén, megérdemelt fölényes győzelmet arattak az óbudaiak. Kimagaslott még a mezőnyből Baatarsukh Anuujin (26/12 pont, 7 lepattanó) és Vígh Marcell (29/6 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) is a teljesítményével.

A vendégoldalon Kézdi Arnold (11/3 pont) jutott tíz pont fölé.

Őri Gergely: – Gratulálok a fiúknak a mérkőzéshez, a papírforma ellenére az elejétől fogva komolyan vették a meccset, koncentráltan játszották a játékunkat. Ezt ezúton is köszönöm nekik! Örülök, hogy végre egy jó dobóforma is társult a győzelem mellé, illetve a zóna ellen is szépen tudták játszani, amit kértem tőlük. Az idei félévben az első és az utolsó mérkőzésünk megnyerésével szép keretbe foglaltuk a szezon első felét. Jó pihenést és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek, januárban folytatjuk! További sok sikert a Ludovikának a bajnokság további részéhez!

Mészáros István: – Először is nagyon örülök, hogy ilyen jó hangulatú mérkőzést játszhattunk. A meccs végig papírforma szerint alakult, ahogyan az eredmény is. Mindkét csapat hozta a tőle elvárt szintet. Gratulálok az ellenfélnek, nem véletlen, hogy szoros mérkőzéseket játszik az élcsapatokkal is. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok, jövőre folytatjuk!

Statisztikahttps://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_879

PTE-PEAC – SMAFC 94-87 (24-22, 24-12, 27-23, 19-30)

Pécs, Ifjúság út 6., 20 néző. V.: dr. Danka, Fleischmann.

PTE-PEAC: Fülöp 8/3, SCHUJ 7/3, NAGY 26/12, MEZEI 29, VEILANDICS 7/3. Csere: Fehér 3/3, Wilcsinszky 2, Hiezl 4, Zsók 6, Németh Z. 2, Németh Zs. Edző: Moosz Milán.

SMAFC: KALINCSÁK 17/3, HEISZENBERGER 31/15, Horváth 3/3, HENCZ 16, RÉTI16. Csere: Török 4, Fekete, Nagy, Janzsó. Edző: Pongrácz Levente.

A soproni csapat késve érkezett a mérkőzésre és ez mintha a házigazdákat lepte volna meg jobban, az első negyed teljesen egál volt. A hazaiaknál szokás szerint Mezei Máté, illetve Nagy Kevin vitte a prímet pontgyártásban, míg a soproniaknál főleg Heiszenberger Norbert és Kalincsák Kolos “termelt”. A második negyedben feljavult a PTE-PEAC védelkezése és fokozatosan növelni tudta az előnyét. Hozzájárult ehhez az is, hogy Nagy Kevin ekkor már négy hárompontosnál járt. A vendégeknél Heiszenberger különösen jó napot fogott ki, ő 5/8-cal zárt távolról a közeliket pedig 100%-kal értékesítette, 31 pontot szerzett. Hencz Balázs, és a 16 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Réti Boldizsár is felnőtt mellé, így a szívósan küzdő soproniak izgalmassá téve a végjátékot, a hajrában 5 pontra felzárkóztak, igaz ehhez az is kellett, hogy a hazaiaknál már a cseresora játsszon. Amikor igazán “éles” lett a szituáció, akkor a szintén – de milyen – dupla-dupláig jutó Mezei (29 pont, 14 lepattanó) közelijével és Schuj Márton hármasával a PTE-PEAC lezárta és megnyerte a meccset.

Moosz Milán: – Helyenként jól játszottunk, általánosságban viszont több fegyelmet várok a csapattól. Ugyan mondhatjuk, hogy a győzelmünk nem forgott veszélyben, de húszpontos vezetésről nem lehet ennyire leereszteni.

Pongrácz Levente: – A viszontagságos utazás ellenére meglepően jól kezdtünk, aztán a második negyedtől a hazaiak néhány extra egyéni teljesítménye miatt húsz pontos hátrányt szedtünk össze. A negyedik negyedben nagy energiákat mozgósítva sikerült csökkenteni a különbséget öt pontra, de a győzelemhez ez már kevés volt.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_881

Halasztott mérkőzés:

 Veszprémi ESC – SzoESE 2023. 03.20.

Fotó: Práczki Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés