Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Fepu volt a kedvenc, aki mostanra inkább már a mesterem lett”

Takács Kristófnak a félbeszakadt szezonban 15 bajnokija volt, ami duplája az előző évinek. Szerinte volt esélyük a bajnoki aranyéremre.:

:

HIRDETÉS

Takács Kristóf tavaly novemberben volt 17 éves. Nagy példaképe a piros-feketék kapitánya, Ferencz Csaba, miatta választotta ezt a sportágat.

– Alig múltam el hétéves, amikor kosarazni kezdtem Körmenden. Gyerekként is jártam meccsekre, láthattam a nagyokat. Fepu volt a kedvenc, aki mostanra inkább már a mesterem lett, persze még mindig felnézek rá. Molnár Róbert volt az első edzőm, aztán jött Szupper Péter, Érsek István, Kocsis Tamás és végül a jelenlegi stáb, Patai Benjamin, Ziga Mravljak és a vezetőedző Matthias Zollner – mondta a vaol.hu-nak a kosaras.

Fiatalon bizalmat szavaztak nekem az Egis Körmend felnőttcsapatában, igyekeztem ezt meghálálni, de ez eleinte nem volt egyszerű. Fizikálisan nem tudtam felvenni a versenyt a többiekkel, de megtettem mindent, hogy felnőjek a feladathoz. A mostani, félbeszakadt szezonban 15 bajnokim volt, ami duplája az előző évinek, tehát szépen lassan meccsrutint is szerezhettem.

Erre nagyon jók voltak az Alpok-Adria-meccsek is, mert annak ellenére, hogy több nagyarányú vereségbe is belefutottunk, mégiscsak sok tapasztattal gazdagodtunk. Hogy mi lett volna, ha nem szól közbe a járvány, azt nem tudom megmondani, de azt hiszem, volt esélyünk a bajnoki aranyéremre – mondta a fiatal játékos a Vas Népének.

Takács a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. osztályos diákja. A szezonban a feszített menetrend miatt nem volt könnyű összeegyeztetnie a tanulást az edzésekkel és a meccsekkel. Az iskola és a klub együttműködése nagyon jó, és próbálták egyensúlyban tartani a két területet.

– Most online oktatás van, nekem ezzel nincs gondom. A természettudományos tárgyak, főleg a kémia és a biológia állnak hozzám közel. Egy évem van még hátra, a továbbtanuláson még nem gondolkodtam, ami biztos, hogy szeretnék tanulni, de a kosárlabda is nagyon fontos.

Kevesen tudják, hogy Takács imádja a lovakat, szabadidejében gyakran lovagol. Ez a szenvedély nagyjából egyidős a kosárlabda-pályafutásával.

– Nevelőédesapámnak vannak lovai, nekem is van sajátom, úgy hívják, Fáraó. Most hetente többször is belefér egykét óra lovaglás, szezonban kevesebbszer van rá lehetőségem. A családom tagjaival sok időt töltök, mert rájuk mindig számíthatok. Van egy hároméves húgom, Bori, vele igazán mozgalmasak a napok, nagyon szeretjük egymást. De mindennap edzek, hogy formában maradjak és tovább fejlődjek, így várom a szezont.

fotó: Egis Körmend Facebook

HIRDETÉS

HIRDETÉS
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Kendeffy BotonddonnarummaDowntown Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Takács Kristóf korához képest kiemelkedő teljesítménye mellett, még intelligens is. Nem zárnám ki nála egy esetleges amerikai sportösztöndíjat.

donnarumma
Olvasó

Nagyon sok sikert és kellő alázatot, kitartást kívánok!

Downtown
Vendég
Downtown

respect! 😉

Downtown
Vendég
Downtown

csak így tovább Kristóf! 👍

Te, Balogh Mate, a Kissék, és még sorolható lehetne, adnak reményt, hogy újra jó irányban van az up.

Hajra Kormend!

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook