Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Fenyverneky Zsófia tudja, elvárás tőlük a bajnoki cím

Emellett Sopronban az a cél, hogy elkezdjenek egy új utat, “egy kicsit magyarabb és helyibb maggal”.:

:

A Sopron Basket irányítója, Fegyverneky Zsófia tisztában van azzal, hogy Magyarországon csakis a bajnoki címért való küzdelem az elfogadható klubjánál. A klasszis a BB1.hu-nak adott interjújában többek között elmondta azt is, hogy új edzőjüket, Gáspár Dávidot nagyra tartja, vele új útra léphetnek. 

– Nagyon remélem, hogy amit az elmúlt időszakban megszokhattak tőlünk – értve ezalatt a munkát, a profizmust, a hozzáállást -, azt az idei évben is hozni tudjuk. A csapatunk összetétele változott, de az együttes gerince megmaradt. Szerintem a pár új érkezőnek is könnyebb így, mert egyszerűbb lesz alkalmazkodniuk. 

– Azt várom a csapattól, hogy minden meccsen 100%-ot nyújtsunk és úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent kiadtunk magunkból. Nyilván a Soprontól itt magyar szinten mindenki elvárja, hogy a bajnoki címért küzdjön, idén sem lesz ez másképp. Az Euroligáról pedig minden évben elmondom – független attól, hogy az elmúlt két szezon hogy sikerült -, hogy ott egyetlen egy könnyű meccs sincs. Ezért én személy szerint már annak is nagyon örülnék, ha a csoportból továbbjutnánk. 

Gáspár Dáviddal új útra léphet a Sopron / Fotó: hunbasket.hu

Ezután kitért új edzőjükre, Gáspár Dávidra is. 

– A Dávid már megmutatta az elmúlt három évben Zalaegerszegen, hogy egy nem bombaerős keretből is kihozta a maximumot. Ráadásul az utánpótlás válogatottnál eltöltött időszakban is bebizonyította rátermettségét, hogy nagyon felkészült, a legjobbra törekszik mindig. Sopronban most úgy gondolom, hogy az a cél, hogy elkezdjünk egy új utat és együtt építkezzünk egy kicsit magyarabb és helyibb maggal, erre Dávidban megtaláltuk a megfelelő embert. 

Címlapfotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés