Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Felpörgött a Soproni Sportiskola

Nemcsak döntőket játszik, sorozatban szervezi is a korosztályos tornákat a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia.:

:

Nagyon felpörgött a kosárlabda utánpótlás rendezvényeinek házigazda szerepében is a sportiskola. Tavasszal szinte minden korosztályt vendégül látott, illetve lát a leghűségesebb városban. Május közepén a Krasznai-csarnok adott otthont az U11-es Országos Jamboree-nak, ahová minden vármegyéből érkeztek a lelkes kosarasok. A pünkösdi hétvégén pedig ugyancsak a sportiskola rendezi a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság „A” döntőjét, s ezzel egy időben az U12-es korosztály szakmai tornáját is.

– Órási elismerés a Magyar Korárlabdázók Országos Szövetségétől, hogy ennyi mindent bíznak ránk. Igyekszünk is megfelelni a magas elvárásoknak – mondja elöljáróban dr. Szekeres Csaba, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia elnöke. A szervezői feladatokat még izgalmasabbá teszi, hogy saját U18-as csapatuk listavezetőként jutott a legjobb nyolc közé és címvédésre is esélyük van, hiszen tavaly Debrecenben a Sportiskola nyerte a korosztály bajnokságát. Szekeres Csaba jól emlékszik az eufórikus percekre, s nyilván szeretne hasonlókat idén is átélni.

– Óriási boldogság volt látni a játékosaink, a szüleik, a társaik önfeledt örömét! Persze, hogy hihetetlen sikerként éltük meg mindnyájan, hogy aranyérmes a csapat. De  a tavalyi érem nem lehet teher a mostani csapat számára. Az igazi siker egyébként sem az érem, hanem az, ha profikat tudunk adni a magyar kosárlabdának, ahogy például adtuk a tavalyi csapatból Csendes Pétert és Csátaljay Pétert, akik ma már a Soproni Kosárlabda Club igazolt játékosai és a korosztályos válogatott tagjai. De nem akarok álszent sem lenni: persze, hogy szeretnénk címvédők lenni! De nem presztízsből, hanem a fiúk miatt. Mert ők akarnak nyerni, és ők dolgoztak kitartóan a sikerért. Remélem, sikerül valóra váltaniuk az álmaikat – bizakodik az elnök.

– A döntő szervezésével is szeretnénk emlékezetessé tenni ezt a szezont a játékosaink és vendégeink számára is. Miközben a sportiskola legfőbb bázisában, a Krasznai-csarnokban az U12-es csapatok mérik össze a hét végén a felkészültségüket, az U18-as gárdák a Novomatic Arénában abszolút profi körülmények között sorakozhatnak fel a palánkok alatt. Igyekeztünk tartalmában, feltételeiben és külsőségeiben is biztosítani a csapatoknak mindazt, ami méltó a döntőhöz és ehhez a helyhez. Elvégre egy olyan csarnokban fognak játszani a fiúk, ami  euroligás mérkőzéseknek is helyet ad. Biztos vagyok abban, hogy sportszerű és nagyon jó hangulatú döntő előtt állunk – mondja dr. Szekeres Csaba, aki munkatársaival együtt úgy érzi, a szezonban elért eredményeikkel és a szervezői feladataik végrehajtásával bizonyítottak és sikeresen felhívták magukra a figyelmet.

A 2005-ben alapított sportiskola nagy utat tett meg idáig. Meg is kérdeztük az elnököt, mennyire volt göröngyös ez az út…?

–  Nem volt könnyű, mert mi elsősorban soproni és Sopron környéki gyerekekre építünk, szemben a nemzeti akadémiákkal, ahol sokkal nagyobb területről válogathatnak, ráadásul teljesen más financiális körülmények között dolgoznak. Ennek ismeretében kell a mi munkánkat értékelni! Például azt, hogy az U16-os és az U18-as csapatunk is a nemzeti akadémiákat megelőzve az első helyről várja a döntőket. Utóbbit  ráadásul itt szervezhetjük Sopronban. Mi ezt mindenképpen sikernek éljük meg – hangsúlyozza Szekeres Csaba, aki minden sportbarátot hív is a hétvégi mérkőzésekre. A Soproni Sportiskola pénteken 12.30 órakor lép először pályára a Kaposvár ellenfeleként.

A soproni remények szerint szombaton 15 órakor a Rátgéber Akadémia – Vasas összecsapás győztesével játszanak a hazaiak.

N.M.

 

 

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés