Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Felnőtteknek csak védettségi igazolvánnyal lesz lehetőségük meccsre menni

Részletek az MKOSZ új COVID protokolljából.:

:

Frissítve:

Az MKOSZ közleménye: 

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének döntése értelmében az U12-es és alacsonyabb korosztályok versenyrendszereinek lebonyolítását egyelőre zárt kapuk mögött kezdik meg az előttünk álló bajnoki évben, míg az idősebb korosztályoknál a pályára lépés feltétele lesz az EESZT-ben szereplő, a mérkőzések előtt 48 órán belül készült negatív antigén, vagy 72 órán belül készült negatív PCR teszt. A tesztelési kötelezettség alól az érvényes oltási igazolás vagy a védettségi igazolás mentesíti az érintett sportolót. A döntéssel kapcsolatban számos kérdés érkezett az MKOSZ-hez, ezzel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot adta ki a szövetség.

Több virológus szakember is elmondta, ősszel a koronavírus járványnak egy újabb hulláma éri el hazánkat. Ezt a hullámot egy, az eddigieknél jelentősen fertőzőbb mutáció okozza, mely az eddigi tapasztalatok szerint elsősorban a be nem oltottaknál, illetve a fiataloknál okozhat megbetegedést.

Az MKOSZ Elnökségének előző szezonban alkalmazott stratégiája, mely a veszélyeztetett korcsoportok figyelembe vételével próbált egyensúlyt teremteni a versenyeztetés biztosítása és a vírus terjedése elleni küzdelem között, sikeresnek bizonyult, hiszen az előző szezon bajnokságait nem kellett félbeszakítani, azokban végeredményt lehetett hirdetni. A következő szezon kapcsán hozott intézkedések továbbra is veszélyeztetett játékosok védelme, valamint a sportág versenyrendszerének biztonságos fenntartása érdekében születettek. A járvány kitörésekor a bajnokságok félbeszakadása által okozott károk utólagos értékelése alapján egyértelművé vált, hogy a kosárlabda sportágnak és a benne érintetteknek egy újabb leállás visszafordíthatatlan károkat okozna, így mindent el kell követni a versenyrendszerek fenntarthatósága érdekében.

A negyedik hullám fenyegetése okán a 12 évnél idősebb korosztálynál is újra felmerült, hogy a mérkőzések nézők kizárásával kerüljenek lebonyolításra. Tekintettel arra azonban, hogy a 12 évnél idősebb korosztályoknak már lehetőségük nyílik a védettség megszerzésére és az állandó tesztelési kötelezettség alóli mentesülésre az oltásoknak köszönhetően, illetve mivel a kosárlabda sportág egyik legnagyobb értékét jelenti a nézők jelenléte, ezen versenyrendszerek vonatkozásában nézők részvételével indulhatnak el az új szezon mérkőzései.

A 12 évnél fiatalabbak esetében egyelőre nem biztosítható a védettség oltakozással történő megszerzése, ezért az ő egészségük védelme érdekében kizárólag a mérkőzések zárt kapus megrendezésének előírása áll eszközként a rendelkezésünkre.

Ezúton szeretnénk felhívni az érintett szülők figyelmét arra, hogy augusztus 31. és szeptember 2. között az ország összes iskolájában ingyenesen megkaphatják a védőoltást a 12 évesnél idősebb diákok. Kérjük, aki még nem tette, éljen a lehetőséggel!

Korábban írtuk:

Az OSE Lions hivatalos honlapja foglalta össze, hogy az MKOSZ elnökségének döntésében milyen új COVID protokoll lép életben az előttünk lévő szezonban.

-Kosárlabda versenyrendszerben szervezett mérkőzésen 12. életévét betöltött sportolóként vagy játékvezetőként részt venni csak az EESZT-ben szereplő, 48 órán belüli negatív antigén teszttel vagy 72 órán belüli negatív PCR teszttel lehetséges.

-A tesztelési kötelezettség nem vonatkozik az érvényes védettségi vagy oltási igazolvánnyal rendelkező sportolóra vagy sportszakemberre, illetve a 12. életévét be nem töltött sportolóra.

-A mérkőzés egyéb közreműködői számára a maszk használata továbbra is kötelező.

-További intézkedésig az U12 és az alatti versenyrendszerek továbbra is nézők kizárásával kerülnek megrendezésre.

-Egyéb versenyrendszerek vonatkozásában kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező, vagy ilyen személy felügyelete alatt álló 18 év alatti személy vehet részt.

48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
40 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
RedbidYellowblackTupen69Iskola nem hazudik!!!KPSVRKK Recent comment authors
Yellowblack
Olvasó

Én nem tudom hogy felnőtt embereket mièrt kell úgy kezelni mint az óvodásokat.majd mi megvédjük magunkat ha akarjuk màr ha van mitől…nem tudom kinek jó ha 100 néző lézeng majd a csarnokokban.most már végre el a kezekkel a szabadságunktól!!!

piros710321
Olvasó

Én csak azt nem értem, hogy 08.20-án miért nem fertőz a vírus? Aznap sehova nem kell se igazolás, se kártya, se oltás. Arra a napra kimenőt kapott?
Elmegy mindenki a nádba az oltásával, meg a vírusával együtt!

royalka
Olvasó

Erről beszéltem. Ha meccsre akarsz járni, ezt a témát engedd el. Ha oltatsz tudsz menni, ha nem, akkor nem. Van a piacon olyan 50 éves technológián alapuló kotyvalék, ami nem árt nem használ, de a kártyát megkapod. A többi részén kár rugózni a járványhelyzetnek.

Csakegyfan
Olvasó

Kíváncsi lennék melyik az amelyik szerinted nem ér semmit…

Rózsabimbó
Olvasó

Éljen minden nagy tudású önkéntes virológus!

Rózsabimbó
Olvasó

Zárt helyen lesz az ünnepi megemlékezés 2o-án?

piros710321
Olvasó

Látom Te is egy nagy tudású virológus vagy 🙂 . Szerinted csak zárt helyen fertőz az a szar? ( Amúgy 20-án sehova nem kell semmi. ) Majd nézd meg Pesten mennyi ember lesz, egymás nyakába…de a lényeg szeptemberen jön a 4.hullám! Oltakozzatok, ha meccsre akartok járni…. akkor b..meg a meccsüket! Majd nézem a szuper adáson a meccseket!

Tomika778
Olvasó

Elérték azt, hogy semmilyen formában ne nézzek meccset. Megoldották…
Mindigfost nem nézek, az oltásra meg nincs szükségem. Ennyi..

Csakegyfan
Olvasó

Meg is érdemled…

Csakegyfan
Olvasó

Ezzel meghoztál egy döntést, választási lehetőseged továbbra is van, ha esetleg meggondolnád magad. Ezzel lehetett számolni, és pont az olyanokat védik vele mint amilyen Te vagy 😉 Ha hiszed, ha nem…

Lightbringer
Olvasó

Beoltattad magad érte is? De cuki. :d

Csakegyfan
Olvasó

Pont ezért tartunk ott ahol…

Lightbringer
Olvasó

Egyetértünk, pont ezért.

Lightbringer
Olvasó

Abszolút igazad van. Teljesen logikátlan az összes intézkedés, de nem csak itthon. Sok mindenkinek nem esett még le, de idővel fordulni fog a közvélemény, kivárjuk.

Csakegyfan
Olvasó

Várhatod?

Lightbringer
Olvasó

Láttam már, hogy korlátozásokra izgulsz fel, nem kell tovább bizonyítanod.

Iskola nem hazudik!!!
Olvasó

Kedves Fényhozò, a döntés szabad ez az élet lényege. Te így mi úgy. Nem kell senkinek sem most sem később bizonygatni mi volt a jobb döntés abban a pillanatban. Utólag mindenki okos. De remélem a gyerekkori oltásokért amit kaptál a szüleidet is a szőnyeg szélére állítottad. Illetve soha semmilyen gyógyszert nem szedtél még be.
Ja de azt biztosan mert sokan szedik évek óta, pedig szart se tudsz róla mi van benne hogyan hat a szervezetedre. Olvasd végig az összes mellékhatást egy-egy antibiotikumon. Meglepődsz.

panzer
Olvasó

Az a mutáció jön amit elkapott a Hajdú Péter is és ugyanúgy fertőz oltottként? ?

Hajdu Péter
Olvasó

Nagyon szívesen válaszolok a kérdésre, de nem tudom melyik Hajdu Péterre céloz. 😉

Praenoricum
Olvasó

Ez természetes. Nem is értem, hogy ki számított másra? Tavasszal is így volt.

royalka
Olvasó

Lesz@rom a politikát, meg a jobb és baloldalt is. Ezt csak azért mondom, hogy ne ugorjon bárki is a kommentemre. Tehát. Meggyőződésem, hogy minden kosárszurkoló pontosan tudta már pár hónapja, hogy csakis igazolvánnyal lehet meccsre menni. Abban is biztos vagyok, hogy a többségünk ( lehet csak ez miatt) már be is oltatta magát. Össze kell tennünk a két kezünket, ha védettségivel valóban végig tudunk meccsre járni. Nem érdekelnek az összeesküvés elméletek, lesz@rom hogy valaki oltott vagy oltatlan. Engem az sem zavarna, ha kártya nélkül is lehetne meccsre menni.De aki meccsre akar menni, annak megvan rá a lehetősége. Beoltatja magát, és… Olvass tovább »

WSreborn
Olvasó

Adom +1

Kiskokas
Olvasó

Én is +

JR.Benitez
Olvasó

Igazad van

Dallas
Olvasó

Hát ja igy van,talán én csak az elsö sorodal nem értek egyet,bár olyan a profilképem amilyen ,én ettől függetlenül az eddigi 31 év j-b év láttán mindkét oldalt a Dunába lö …. nem írtam le !
A többivel én is igy vagyok 🙂

KPSVRKK
Olvasó

+

Alexx1977
Olvasó

Kinek lesz a költsége a teszt? 14- 15 éves gyerekeket miért kell oltatni egy olyan oltással amiről semmit nem tudni? Miként lehetséges, hogy augusztusban 3 rendezvényen nem fog támadni a 4.hullám? Az mkosz-nek az a célja, hogy sok gyerek abbahagyja a Kosárlabdát? Ezek csak kérdések melyek egy átgondolatlan döntés végett megfogalmazodtak a fejemben.

Milo
Olvasó

Hülyeség, aki nem tudja fizetni a tesztet, az majd beoltatja magát. Akinek egy szaros oltást nem ér meg a kosárlabda “karrierje”, abból sosem lesz felnőtt profi játékos. Ugye tudjuk, hogy a profi sporthoz rengeteg lemondás és feláldozás kell. Semmi értelme nem volt a tavalyi UP bajnokságoknak sem, sorra betegedett le az összes csapat összes játékosa, halasztások voltak, irreális, a valóságot nem tükröző eredmények főleg ősszel, mert egy-egy játékos nélkül tudtak csak kiállni a csapatok. Ez se a csapatnak, se a játékosoknak nem jó. Aki meg meccsre akar menni szurkolni, hónapok óta tudja, hogy csak így fog tudni valószínűleg még hosszú… Olvass tovább »

Tupen69
Olvasó

Ha te a szaros oltásoddal is pozítiv vagy, vagy esetleg beteg akkor is elmész majd meccsre ugye??? Mert te be vagy oltva… te felsöbbrendü vagy! Te nem halhatsz bele! A tesztnek kellene már régesrégen ingyenesnek lennie mint pl ausztriában volt. Ott sem lesz már az szeptembertől, pont azért hogy rákenyszerítsenek az oltásra. Bizonyítottan negatív teszttel nem mehetek be meccsre, de az ezer oltottból lehet 200 fertőző ott ül majd a meccsen, amit szépen tovább adnak egymásnak. Persze téged már nem kell tesztelni, te oltva vagy! Te felsőbbrendü vagy! Szerinted… szerintem meg egy idióta, akit jól átbasznak már lassan két éve,… Olvass tovább »

Csakegyfan
Olvasó

Erős kijelentés azt állítani, hogy nem tudunk semmit az oltásról. Ez nem az őskor, hogy több évtizednek kell eltelnie, hogs normális védőoltás legyen. Fejlődött a technika és ezzel együtt a gyorsaság is, nincs ebben semmi meglepő. Az MKOSZ-nek meg az a célja, hogy egészséges gyerekek kosárlabdázzanak, és ha valaki nem képes rá, hogy beoltassa magát, az meg is érdemli, hogy ne játszhasson.

Tupen69
Olvasó

Magatokat, meg maximum a jo k anyátokat oltassátok ne a gyerekeket.. ostoba idiota tudálékos nyomorult beszari férgek vagytok egytől egyig akik futkároztok az oltásért. Hol van itt a választási lehetőség??? Egyszerüen ti idiota barmok miatt, vannak megkülönböztetve akik nem rettegnek a rendszertől , a vírustól, és felfogják, hogy egy egészséges emberre az influenza is veszélyesebb. Az nem egy választási lehetőség, hogy oltatsz vagy nem mész meccsre! Ez zsarolás, kirekesztés, megkülönböztetés sorolhatnám. Ha te félted a tyukszaros életed, és azthiszed az oltás megvéd…. Akkor oltasd be magad.. de innentől kezdve mi f@sztól félsz??? Te nem betegedsz meg ugye… de ugyan úgy… Olvass tovább »

Tupen69
Olvasó

Nem..szuper fejlett a vakcina gyártás.. az ezer éves influenzára sikerült egy 10% alatti hatékonyságú oltó anyagot létre hozni eddig. De erre a baszottul halálos vírusra, pár hónap alatt olyan cégek, akik soha eddig nem állítottak elő oltó anyagot, rögtön készítettek 6 félét ami a 72. mutáns ellen is véd majd..?

Sajka
Olvasó

“…miért kell oltatni egy olyan oltással amiről semmit nem tudni?”

Így van…semmit sem tudunk az oltásról csak ezt:D

http://kepkezelo.com/images/5nveyd101xiat2w46365.jpg

Dallas
Olvasó

Tudtam,éreztem !
🙂

Lightbringer
Olvasó

Ez a kép kb. a legostobább demagógia. Akkor is hülyeség lenne ha azt írnád a végére, hogy marosmocsoládi béláné megmentése/jóléte motiválta. Pedig azt meg elhiszed.

Dallas
Olvasó

Sajnálak hogy elvesztetted humorérzékedet,lehet az oltás mellékhatása? 😛
Lehet te az anti-humor chip-et kaptad
🙂

Csakegyfan
Olvasó

Szerintem benne nem volt annyi, hogy bármilyen “chipet” beadasson magának

Tupen69
Olvasó

Bill Gates megalkotta a microsoftot, majd írt rá egy vírust, amire rögtön kiadott egy vírus írtó programot amiből milliárdos lett. Majd rájött ,hogy ezt megteheti az olyan ostoba állatokkal is mint amilyenek ti vagytok! Chipet nem az oltással fogják adni, hanem ugyan így ráfognak kényszeríteni.. nem személyid lesz hanem chiped. Így leszel azonosítva. Ti pedig rohanni fogtok majd azért is, mert milyen kva jó dolog.. aki meg nem akarja el lesz lehetetlenítve. Ez még csak a kezdet. Ma kosármeccsre nem mehetsz, holnap majd dolgozni, azután meg majd lecsuknak ha nem vagy hajlandó fejet hajtani az épp aktuális lépésekre! Egy világ… Olvass tovább »

Csakegyfan
Olvasó

Szerencséd, hogy az ostobaság nem halálos 😀

Tupen69
Olvasó

Inkább a vesztem, vesztünk.. mióta világ a világ mindig is az ostobább emberek voltak nagyobb arànyban. Nincs ez másképp most sem. Sőőt az internet és a média álltal sokkal könnyebben egyszerűbben butítják a népet. Meg is van az eredménye.. inkább arra válaszolj te kibaszott okos állat, hogy mitől veszélyesebb számodra, ha egy oltatlan ül melletted a meccsen, mint egy oltott?? Van erre értelmes magyarázatod? Vagy csak annyi jön ki a böszme fejedből, hogy azt mondták oltani kell.. különben nem illesz bele a társadalomba?

Csakegyfan
Olvasó

Az a baj, hogy még egy tisztességes vitát/eszmecserét sem tudsz kezelni normálisan, egyből állat az aki nem úgy cselekszik mint te. Pont egy ilyen embernek próbáljam megmagyarázni a társadalom iránti felelősséget? Egyébként úgy érzem neked esik nehezedre megérteni, hogy nekünk oltottaknak semmilyen problémánk nem lenne azzal ha egy oltatlan ül mellénk. Ez a szabály a ti egészségeteket próbálja védeni, amire ti nagy ívben tesztek. Több hozzáfűznivalóm nincsen, mert gondolom nem érted ezt sem.

Redbid
Olvasó

Az lehet, hogy az “ostobább emberek voltak nagyobb arányban”, de a gondot kivétel nélkül mindig azok okozták akik ugyanebbe a körbe tartoztak, de azt hitték magukról, hogy a zsebükben hordozzák a bölcsek kövét!!

“Nincs ez másképp most sem. Sőőt az internet és a média álltal sokkal könnyebben egyszerűbben butítják a népet. Meg is van az eredménye…”
Tehát arra hivatkozol mennyi videó van fent ilyen meg olyan dolgokról, amiket te nézel és csak úgy, minden tapasztalás nélkül elhiszed, tényleg nem is ilyenek a birkák 🙂

És te ostobázol itt másokat 🙂

Csakegyfan
Olvasó

Teljes mértékben egyetértek

Lightbringer
Olvasó

Azért el ne durranj örömödben.

WSreborn
Olvasó

detto

SárgaPárna
Olvasó

Nagyon helyes!

WSreborn
Olvasó

kivételesen egyetértünk

Lightbringer
Olvasó

Nagy koponyák, ha találkoznak…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés