Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Felnőtt férfi Európa-bajnokságot rendezne Magyarország

Valamennyi A-csoportos csapat nevezését elfogadta a szövetség.:

:

Ismét pályázik a magyar szövetség a férfi Európa-bajnokság rendezésére, a 2025-ös kontinenstornának egy csoportját, valamint a végső helyosztókat is megrendezné az MKOSZ – döntött soros elnökségi ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. A pályázattal kapcsolatos első adminisztratív lépéseket augusztus végéig kell megtennie az MKOSZ-nek a nemzetközi szövetség felé.

A szeptemberben rajtoló bajnokságokkal kapcsolatos napirendről is tárgyaltak az elnökségi tagok. Fontos hír, hogy valamennyi A-csoportos együttes nevezését jóváhagyta a minősítő bizottság, ami azt jelenti, hogy minden klub megfelelt a szövetség szigorú gazdasági és jogi előírásainak.

Foglalkozott az elnökség az ősszel induló felnőtt és utánpótlás-bajnokságokkal kapcsolatos járványügyi szabályokkal is. Az oltási lehetőséggel pillanatnyilag nem rendelkező gyermekek védelmének érdekében a 12 éves kor alatti bajnokságok egyelőre zártkapusak lesznek, az U14-es korosztálytól a legfelsőbb bajnoki osztályt is beleértve pedig érvényes védettségi igazolvánnyal (oltási, gyógyultsági vagy tesztigazolvánnyal) szerepelhetnek a játékosok a mérkőzéseken. Ezeknek a találkozóknak a látogatási feltételeit illetően a kormányzati szabályok lesznek a mértékadók.

Jó hír a sportágat szeretőknek, hogy szeptember 18-án újra megrendezik a Hősök terén a Kosárlabdázás Napját, a látványos programokra többezer érdeklődőt, illetve sportolót várnak a szervezők.

Munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja a jövőben ellátni a felnőtt női válogatott csapatvezetői tisztét Ivkovicné Béres Tímes, így az egykori kiváló játékos lemondott a nemzeti csapat melletti feladatáról. Helyére az elnökség döntésének értelmében Pukler Gábor került. Az elnökség külön kifejezte elismerését és köszönetét Béres Tímeának az elmúlt esztendőkben végzett munkájáért.

Fotó: MKOSZ Facebook oldala
Forrás: hunbasket.hu

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
VulcanoCsakegyfanWSrebornbaszketbakiba Recent comment authors
WSreborn
Olvasó

Javaslatot lehet tenni Sztojan? Szerintem minden meccs legyen az ARENA SAVARIA-ban.
A magyar kosárlabda Mekkája!

Vulcano
Olvasó

Jó ötlet. Ha Bl-t tudunk ott rendezni, akkor az Eb-vel is megbirkózunk valahogy

bakiba
Olvasó

A következő vicc jut eszembe: az egerek elmennek a bölcs bagolyhoz, hogy segítsen nekik, mert a sas mindig elkap valakit közülük. A bagoly azt javasolja, legyen tüskés a hátuk. Nem értik az egerek. De bagoly, mégis, hogy? Mire a bölcs: én csak a stratégiához értek. A részletekkel nem foglalkozom. Nyilván kell valami a vírus miatt, de ez kivitelezhetetlen. 15 alatt nem lehet oltást kapni, tesztelni meg nagyon költséges lenne. Ami talán könnyebbség, hogy nem hetente van forduló, hanem havonta egy minitorna, így talán könnyebb. De 15 gyereket letesztelni, az 40-50e. Ez egy akadémiának még bele is férhet, de egy kis… Olvass tovább »

baszket
Olvasó

Júni 10-től a 12-15 éveseket is olthatóvá nyilvánították.
Nem fogy a vakcina. Pedig azon van a haszon. 😀
Más kérdés, hogy ezen a korosztályon már rég átment, akár többször is a vírus, de a gyógyultsági igazolvány meg csak 4 hónapig jó.
Ami abból a szempontból érdekes, hogy oltással ugyanúgy kopik az antitest-szint az idő során. Nincs különbség ebből a szempontból, de az átesetteket is rá kell venni a haszonkulcsos oltásra. 😉

Csippa
Olvasó

Szóval u12 feletti gyermekek csak oltással sportolhatnak?! Pfúú, bm, ez nagyon komoly…. ??

Madison
Olvasó

Nem, én is ezen akadtam ki, de úgy tűnik, elég lesz a negatív teszt is… Persze, hogy ez minden meccs előtt kell-e majd vajon, vagy egyáltalán hogy kell elképzelni a megvalósítást, az még kérdés…

Csippa
Olvasó

Nyilván minden meccs előtt, ami anyagilag kivitezhetetlen, különben mi értelme…

Madison
Olvasó

Csak azért lehet kérdéses, mert az előző szezonban például NB I/B Zöld csoportban tudtommal talán egy alkalommal teszteltek… Na annak a világon semmi értelme, minden meccs előtt meg anyagi csőd… Arról nem beszélve, hogy meccsek tömege maradna el, ami miatt természetesen repkednének a büntetések, ráerősítve a gyorsabb csődbejutásra… Na meg én nem voltam olyan gyorstesztem, de felnőtt ismerős igen, aki azt mondta, szörnyű volt… Na most ezt fogják hetente megcsinálni gyerekeken?

Csakegyfan
Olvasó

Nem kellemes valóban, de azért a szörnyűtől elég távol áll…

Madison
Olvasó

Na ez kemény! Vajon hány egyesület fog megszűnni, hány ember fogja elveszíteni a munkáját és hány gyerek fogja abbahagyni a kosárlabdázást? És mindezt augusztusban, a TAO pályázatok leadása után, a bajnoki nevezések előtt nem sokkal, egy sima hírbe elbújtatva… Derék…

Madison
Olvasó

Na jó, kissé elkapott az ideg, közben tiszta fejjel újra elolvastam, elkapkodva írtam, visszavonom!

EGYPAKSI
Olvasó

elkapkodtad? ha nincs beoltva a gyerek, akkor minden meccs előtt teszt. ki fogja állni? a klub vagy a szűlő?

Madison
Olvasó

Csak azért kapkodtam el, mert azt hittem, oltás kell nekik és idegből írtam úgy, hogy nem tudunk részleteket… Ettől még rengeteg kérdést vet fel a hír, elég “érdekes”, kíváncsian várom a részleteket… Ideje lenne előállni vele…

Csippa
Olvasó

Reálisan jól ertelmezted, ez a szabály máshogy nem kivitelezhető egy szezonon keresztül..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés