Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Felmérésekkel folytatódott a DEAC felkészülése

“Nem várunk csúcsformát senkitől, de az alapok jónak tűnnek az építkezéshez.”:

:

Hétfő délelőtt a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központba látogatott a DEAC férfi kosárlabdacsapata, hogy a játékosok áteshessenek a szokásos év eleji méréseken, orvosi vizsgálatokon. Mostanra a hiányzók is megérkeztek, a keret teljessé vált, így a teszteken minden kosaras részt vehetett – tudatta a klub honlapja.

A mérések menetéről a SET Center orvosigazgatója, Prof. Dr. Szánthó Sándor nyilatkozott a kosarlabda.deac.hu-nak.

– A felméréseket alapvetően két csoportra bonthatjuk. Az első csoport középpontjában a játékosok biztonsága, általános egészségi állapotának megőrzése, és az esetleges szívszövődmények elkerülése áll, míg a másik oldal célja a sérülésmegelőzés. Ezen kívül spiroergometriával is foglalkozunk, melynek legnagyobb előnye, hogy segít meghatározni a játékosok optimális terhelhetőségét, így a későbbiekben ezt fejleszteni is fogjuk tudni – mondta a szakember, aki a folyamatos megfigyelés fontosságáról is beszélt stábunknak.

– Az állandó monitorozás és az eredmények számszerűsítése pontos visszajelzést ad a sportoló és edzői számára egyaránt, így egyfajta motiváló tényezőt is szolgáltathat, hiszen a kosarasok látni fogják, mely területeken kell fejlődniük, és nyomon is követhetik a folyamatokat. Emellett természetesen ahogyan már korábban is említettem, csökkenthetjük a sérülések és a pályán esetlegesen bekövetkező tragikus események kockázatát.

Szánthó doktor köztudottan nagy DEAC-szurkoló hírében áll, így természetesen a véleményét is megkérdezte az oldal a 2021-22-es keretről.

– Mérési eredményekről még nem tudok beszámolni, a fiúk technikai tudását pedig egyáltalán nem tisztem megítélni, de testösszetételüket és állóképességüket látván biztató idény elé nézhetünk. A felkészülés kezdetén jár a csapat, így nem várunk csúcsformát senkitől, de az alapok jónak tűnnek az építkezéshez.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés