Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Felkészülés: élvonalbeli csapatok részvételével rendezik a Sitku Ernő Emléktornát

Méltó módon emlékeznek a legendára.



:

:

Jótékonysági kosárlabda tornát rendeznek Nyíregyházán, tisztelegve a tragikus hirtelenséggel elhunyt sportikon, Sitku Ernő emléke előtt.

A versenyen négy csapat méretteti meg magát: az A-csoportból az Atomerőmű SE és a DEAC, az NB 1/B piros-csoportból pedig a Budapesti Honvéd SE, valamint a házigazda Hübner Nyíregyháza BS – írja a nyíregyháziak honlapja.

A kétnapos tornán Sitku Ernő korábbi játékostársai, az 1999-es EB csapat kosarasai, valamint egykori és jelenlegi válogatott kosárlabdázók is részt vesznek.

A helyszíni kommentátor Knézy Jenő lesz.

A részletes programról Dr. Mohácsi Máté a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft ügyvezetője nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Azokkal vettük fel a kapcsolatot, ahol Ernő korábban megfordult a pályafutása során. Örömünkre szolgált, hogy valamennyien a felkért játékosok és csapatok közül igent mondtak, és elfogadták a meghívásunkat a tornára. A verseny szeptember 3-án csütörtökön a DEAC-Atomerőmű SE összecsapással kezdődik, majd az ünnepélyes megnyitó után – a kosárlabda rajongók örömére – pályára lép az egykori 1999-es EB csapat a Sitku Ernő Dream Team-re keresztelt egykori játékostársakból összeállított „álomcsapat” ellen. Péntek délelőtt gyertyagyújtással és koszorúzással tisztelgünk Ernő emléke előtt, délután pedig 15.45-től folytatódnak a mérkőzések

– tette hozzá Mohácsi Máté.

A belépőjegyekből befolyt összeget jótékonysági célokra fordítják: Sitku Ernő két gyermekének sportpályafutását szeretnék támogatni a verseny szervezői. A belépőjegy 500 Ft-ba kerül.

A torna részletes programja:

Szeptember 3. csütörtök

· 15:00 DEAC – Atomerőmű SE

· 16:45 Ünnepélyes megnyitó

· 17:30 Az 1999-es EB csapata vs. Ernő Dream Team

· 18:45 Budapesti Honvéd SE – HÜBNER Nyíregyháza BS

Szeptember 4. péntek

· 15:00 Mérkőzés a 3. helyért

· 17:30 Döntő

· 19:15 Ünnepélyes eredményhirdetés

HIRDETÉS
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
moldi56balldontly Recent comment authors
moldi56
Olvasó

A Szolnoki Olajbányászt is felkértétek Máté?Mert itt is játszott Ernő,igaz csak 1 évet,de itt is volt.

balldontly
Olvasó

Szívesen részt vennék Ernő Emléktornáján, de hogy lehetett ilyen lehetetlen időpontot kitalálni? Szept. 3, 4? Min. egy éjszakát Nyíregyházán kellene töltenünk, csütörtökre és péntekre pedig szabadnapot kivenni. Kinek van még a járvány közepén szabadsága Magyarországon? Nem mellesleg ez az iskolakezdés hete, amiről senki nem tud semmit.
A Buszacsa hány fő befogadására képes ebben az időpontban? Maszkviselés? 500 fős korlátozás? 1,5 méteres távolságtartás? Minden 3., 4. sorban ül majd valaki minden 3., 4. széken? Ezekről miért nincs infó? Hogy induljon az ember útnak, ha lehet, hogy be sem engedik?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés