Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Felkérte a Falcót az ULEB az EuroCup-indulásra

Gasper Okorn elmondta, akár még Keller Ákos is kiköthet a bajnoknál, Filipovity Márkó viszont akár még távozhat is.:

:

A Nemzeti Sport interjút készített Gasper Okornnal, a Falco-Vulcan Energia KC Szombathely felnőtt csapatának vezetőedzőjével. A bajnokcsapat szlovén trénere elmondta többek között azt is, hogy felkérést kaptak az ULEB EuroCup-sorozatban való indulásra, de szóba került többek között Keller Ákos és Filipovity Márkó helyzete is.

– Mindenki tudja, hogy a teljes kerethez már csak egy centert keresünk, aki a palánk alatti feladatokat megoldja Lake-kel. Továbbra sem tudjuk, ez a játékos magyar lesz-e vagy külföldi, ám az nem titok, hogy a hazaiak közül az egyetlen szóba jöhető választás Keller Ákos. A részleteket nem szeretném taglalni, de két-három napon belül minden világossá válik. Aktívak vagyunk a piacon, a döntés hamarosan megszületik – mindössze két név maradt a kalapban, de figyelnünk kell arra is, mennyit költünk. Beszélnem kell Filipovity Márkó helyzetéről is, akinek élő szerződése van velünk, de külföldi ajánlat esetén július végéig kiléphet belőle. Várunk türelemmel, nagyon remélem, úgy határoz, a klubnál marad, mert kell még neki egy év állandóság ezen a szinten. Persze ha külföldről keresnek meg egy magyar játékost, könnyen gondolhatja, jobb lesz máshol, viszont véleményem szerint a Falco szervezetileg és financiálisan is jobb lehetőség az olasz és a német élvonal második felénél. Az élet azonban ennél bonyolultabb, ha Filipovity távozik, keresnünk kell a helyére egy minőségi légióst.

Gasper Okorn elmondta azt is, a Falcót megkeresték az ULEB Európa-kupa szervezői Barcelonából.

– A Bajnokok Ligája-nevezéshez június negyedikéig kellett beadnunk a papírokat, az ULEB addig nem tudott volna döntést hozni róla, jut-e nekünk hely a mezőnyben, emiatt nem mertünk kockáztatni – újságolta Okorn. – Megköszöntük a lehetőséget, ám sajnos nem állt módunkban tovább várni. Jó esélyünk lett volna helyet kapni az ULEB Európa-kupában, a döntésünk előtti egy hét borzalmasan nehéz volt, felvettük a kapcsolatot a magyar szövetséggel is. Nagyra értékelem Bodnár Péter főtitkár tanácsait, az MKOSZ ígéretet tett nekünk, hogy segít jobb pozícióba kerülni a BL-ben, ugyanakkor nekem nem tetszik, amilyen úton elindult a sorozat. Négy spanyol, négy francia, három olasz csapattal számolnak, török klubokkal szerződnek, erős európai ligát akarnak létrehozni. Emellett viszont csupán egy hely jut a főtáblán a lengyel, a cseh, az izraeli, az orosz együtteseknek, és a kvalifikáció is jóval nehezebb lesz például a magyar vagy a lett bajnoknak, amelyek szintén erősek. Egyértelműen helye lenne a csoportban a magyar bajnoknak, és ezt látja az ULEB is. Most viszont nem tehetünk mást, belevágunk a Bajnokok Ligája selejtezőjébe. Nem tudom, hány kört kell túlélnünk, de készen leszünk a feladatra, hogy újra feljussunk a főtáblára. Nem adjuk fel!

fotó: Zsu

HIRDETÉS

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ColeGézukaHeindrichRougenoilszurkolo01 Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Jegygyűrűt nem kapott Okorn úr a felkérés mellé?

Heindrich
Olvasó

Keller jó de kell mellé egy pontfosó nemzetközi szinten.

szurkolo01
Olvasó

jó lenne ha maradna mindenki és egy egy stabil center érkezne

crazybasket
Olvasó

Lehet tanulni az illetékeseknek az Okorn mester nyilatkozataiból! Nem beszél mellé, nem terel elmondja azt ami a valóság és ennyi!

SárgaPárna
Olvasó

Kedves körmendi barátaim, ugye ti is látjátok, hogy ez már más kávéház?
Amúgy az ULEB vezetőségét dilettánsok alkotják, mert nem az elmúlt két szezon bajnokát kérték fel. (Ugye két évvel ezelőtt Dellas sérülése, most meg a vírus…)
🙂 🙂 🙂

basketbull
Olvasó

Neked csak tényleg a Körmend szapulásától áll a bréd? Ez gyerekkori trauma nálad vagy fizikai behatás következménye? Lassan diplomamunkát írhatna rólad egy agykurkász 😀

Pbask
Olvasó

Szerintem Márko megy. Benkét is mondhatta volna vagy Benit,nekik is kiköti szerződés külföldre távozást. Röpinek kb annyi lett itt ahol barátnője játszott,szerintem nem is szándékozik maradni,ezt Gasper is látja.

Vulcano
Olvasó

Benke nem olyan rég újította meg a szerződését és határozta el magát a Falcónál, Váradinál meg senki nem gondolta volna hogy a Falcon kivűl bárkinél játszana. Szóval marad Márkó akinél én szintén nem hiszem hogy egy ilyen bizonytalan időszakban megkockáztatna egy külföldi kalandot.

Rougenoil
Olvasó

Reméljük igazad lesz

Cole
Olvasó

Engem maximálisan megnyugtat a következő mondat: “…ha Filipovity távozik, keresnünk kell a helyére egy minőségi légióst”

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook