Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Feljutásra esélyes keret alakult Nyíregyházán

Sitku Márton helyzete még kérdéses, Bryton Hobbs visszatér.

  •   :

:

Sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyháza Blue Sharks – számolt be róla a szon.hu. A korábbi években elképzelhetetlen volt, hogy egy ilyen eseményt Sitku Ernő nélkül rendezzenek meg, hiszen a májusban elhunyt sportvezető éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy sikeres kosárlabdacsapata legyen Nyíregyházának.

– Sajnos hiányzik a körünkből egy olyan ember, akinek itt lenne a helye, viszont az ő iránymutatását követjük a következő szezonban. Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy elérjük azt a célt, amit még Ernővel megfogalmaztunk – mondta a Hübner Nyíregyháza BS következő szezonját felvezető sajtótájékoztatón Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Az előző idényt élen záró nyíregyházi együttes továbbra is erős marad, sőt, talán még esélyesebb a végső győzelemre. Mint ismert, hazaigazolt Mohácsi Máté, a távozók listáján csak Dancsecs András neve szerepel. Sitku Márton helyzete még kérdéses, a keret többi magyar játékosa marad, miként az amerikai Bryton Hobbs is visszatér.

– Azt szeretnénk, hogy Sitku Marci továbbra is Nyíregyházán kosárlabdázzon, de neki kell eldöntenie, hogy az ő helyzetében mi a legjobb – beszélt a játékoskeretről Mohácsi Máté, az Élsport Kft. ügyvezetője, aki kosárlabdázója is lesz a csapatnak. – Bryton Hobbsszal mindenben megegyeztünk, azt szervezzük, hogy a koronavírus-járvány miatt mikor tud csatlakozni hozzánk. A csapat előző szezonban nyújtott teljesítménye megismételhető, sőt, szeretnénk túl is szárnyalni azt. A keretünk adott hozzá.

Változás, hogy az együttes új szakmai igazgatója a klubnál tavaly óta edzőként dolgozó Borisz Maljkovics, a játékoskeretbe Székesfehérvárról érkezik a fiatal szabálynak is megfelelő Kuttor Gergő és a saját nevelésű fiatalok közül Hengsperger István, Végső Bálint, Gerőcs Bálint és Papp László is a felnőttekkel készül. Siska János vezetőedző munkáját a klubnál idáig játékosként és utánpótlásedzőként tevékenykedő Brúgós Olivér segíti.

– Nem is tudom, hogy vártunk-e már ennyire szezont, mint a következőt – fogalmazott Bus Iván csapatkapitány. – Hosszú volt a szünet, mindenki játszani akar már és éhes a sikerre. Az előző idény befejezésével nem értünk egyet, továbbá az Ernővel történtek után hatványozottan be karjuk bizonyítani, hogy feljutásra esélyes csapat vagyunk.

Siska János elmondta, a felkészülés jövő hétfőn a Blue Sharks hagyományos táborával ráhangoló jelleggel indul, majd a nagyobb intenzitású edzések augusztus első hetében kezdődnek.

Fotó: szon.hu

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
egyforintotseerMAFCdrukkerkrsz Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Fel van adva a lecke…
Bár Dancsecs és a szerintem valószínűleg távozó Sitku Marci tehetséges fiatalok, Mohácsi hazacsábításával és a B csoportból szerintem felfelé kilógó Hobbs megtartásával véleményem szerint közel ugyanolyan erős csapatuk lesz, mint volt tavaly. Ami azért nagy szó, mert tavalyi legnagyobb riválisaik egyelőre csak gyengültek, és más csapat sem erősödött meg egyelőre annyira, hogy nálam a bajnokesélyesek között lehessen emlegetni. Nálunk még csak körvonalazódnak a dolgok, de biztos vagyok benne, hogy akármilyen keretünk lesz, a vezetőség nem tesz le a feljutásról. Győzzön a jobb, hajrá MAFC🔴⚫!

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Hobbs a bajnokság egyik, ha nem a legjobb légiósa. Simán beférne szinte mindegyik A csoportos csapatba. A MAFC-ról mit lehet tudni? Nagyon nagy a csend. A Nyíregyháza erős lesz, megérdemelnék a feljutást. A fővátosiak közül a Sabáli-Báder duó miatt én a Honvédra szavazok feljutást illetően.

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, nagy a csend nálunk, én annyit tudok, hogy még nem tisztázódott minden személyi kérdés a vezetőségen belül, valószínű, hogy nem ugyanolyan összetételű szakmai stáb áll majd a következő szezonban a MAFC élén, mint az előző két idényben. A játékoskeret kialakítása csak akkor fog elkezdődni, ha a sportigazgató, vezetőedző és másodedző már ismert lesz. A Honvéd szerintem is erősödött, de úgy tudom, hogy Sabáli és Jakab Máté az utánpótlásban fognak dolgozni, a felnőttcsapat edzője marad Puskás Artúr, és egyelőre nem céljuk a feljutás. Legalábbis főszurkolójuktól, aki a bb1-en “33goldmedals” néven fut, ilyeneket hallottam.

krsz
Olvasó

“Éjt nappallá téve dolgozott, újabban azért, hogy a koronavírus-járvány után is legyen csapat ott, ahol nevelkedett, és ahol fia, a tehetséges Márton is játszik. Nagy álma volt, hogy őt is élvonalbeli meccsen lássa játszani abban a klubban, ahonnan ő is elindult.” – Nemzeti Sport, 2020. május 22. Marcika, kaphatsz te akármilyen csapattól akármilyen zsíros ajánlatot, azt most apád miatt kapod, nem a B csoportos 6 perces teljesítményed okán. Ez a nyilatkozat előrevetíti, hogy eligazolsz apád csapatából, csak próbálnak tompítani a dolgon. Hacsaknem egy Körmend vagy egy Falco visz, amit erősen kétlek, nincs értelme apád utolsó akaratát szembeköpni, és kellerálost csinálni… Olvass tovább »

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés