Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Felelős gazdálkodás lehet a sikeres szereplés kulcsa Debrecenben

Sajtótájékoztatót tartott a DEAC.:

:

Szerda délelőtt megtartotta hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatóját a DEAC férfi kosárlabdacsapata. Az esemény meghívott vendégei egyetértettek abban, hogy a fokozódó világgazdasági nehézségek tükrében az idei kiírás legfontosabb feladata a megfelelő feltételek megteremtése lesz.

Szombat este elrajtol a Tippmix Férfi NBI/A csoport 2022/23-as kiírása, a Debreceni Egyetem alakulata Sopronban kezdi meg a pontvadászatot. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a klub – melyről a kosarlabda.deac.hu számolt be. Első felszólalóként Dr. Bács Zoltán egyetemi kancellár kihangsúlyozta, hogy nagy izgalommal várják a szezonrajtot, de ahhoz, hogy sikeres bajnoki év következhessen végig is kell mennie a szezonnak, a mérkőzés- és edzéshelyszíneket biztosítani kell a csapatoknak.

– Október elsejétől sok minden megváltozik, drágább lesz az energia, ez az egyetem és a sport működtetésében is hatalmas feladat elé állítja a klubot az egyetemet és a várost is. Lehetnek megoldhatatlan helyzetek is, de a kosárlabda jobb helyzetben van, mint a többi sport, így azt gondoljuk és reméljük, hogy tudjuk biztositani a minimális feltételeket, hogy a DEAC pályaválasztóként is tudjon szerepelni – vélekedett a jelenlegi helyzetről az egyetemi vezető, majd hozzátette, bízik benne, hogy legalább a hangulat forró lesz majd az Oláh Gábor utcán.

Barcsa Lajos alpolgármester is kiemelte, hogy a város folyamatosan dolgozik a rezsiköltségek finanszírozásán, de elismerte, hogy a sport területén komoly kihívásokkal kell szembenézniük.

– Célunk az, hogy a debreceni sportközösség a következő szezonban is első osztályú mérkőzéseket lásson, mivel a kosárlabda a második-harmadik legnépszerűbb sportág Debrecenben. Mivel az Oláh Gábor utcai sportcsarnok is a város tulajdonában van, bízunk benne, hogy a rezsi költségek nehézségeit át tudjuk hidalni, és együtt élvezhetjük majd a mérkőzéseket – mondta a városvezető, majd sikeres szereplést kívánt a DEAC-nak.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

A DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna harmadik felszólalóként arról beszélt, hogy az egyesületben minden évben rendhagyó gazdasági költségvetés zajlik, hiszen több profi szakosztályt is versenyeztet az egyesület.

– Céges szinten egységes működéssel kell tervezni, mindig kell, hogy legyen tartalék a költségvetésben, de erre nem lehetett elég tartalékot képezni. Mi szeretnénk minden sportágat működtetni, de mindenhol takarékoskodnunk kell. A kosárlabda mindig kiemelt volt a szakosztályok között, remélem ezt fent tudjuk tartani, az önkormányzat és az egyetem ebben szerencsére segítséget nyújt, hogy a csapat és a szakmai stáb teljes erőbedobással dolgozhasson.

A DEAC kosárlabda szakosztályának vezetője, Becsky István nyilatkozatában kiemelte, hogy a némileg csalódást keltő tavalyi szereplés után szeretné, ha a csapat az idei teljesítményével újra elnyerné a szurkolók bizalmát.

– Ami a felnőtt együttest illeti, az előző idény valóban nem a terveink szerint alakult, azonban nem maradtunk siker nélkül, hiszen az U23-as gárda feljutott az NBI/B piros csoportjába. Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra, és bízunk benne, hogy a jövőben minél többen kapnak majd lehetőséget az élvonalban is. A nyár folyamán jelentősen átalakult az A-csoportos csapatunk összetétele, kezdve a vezetőedzői pozícióval, melyet a 2022-23-as kiírás során David Dedek személyében egy olyan szakember fog betölteni, aki véleményem szerint személyiségében és a sportághoz való hozzáállásában is maximálisan képviseli a klub értékeit.  A játékoskeretben is történtek változások, sikerült hazacsábítanunk a cívisvárosi nevelésű Garamvölgyi Ákost, és a korábbi magyar válogatott kerettag Mócsán Bálintot is szerződtetni tudtuk, aki hosszú sérüléséből felépülve tér vissza a parkettre. A 2021-22-es légióskontingensből mindössze Djordje Drenovac maradt velünk, mellé három amerikai érkezett, kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek. Célunk, hogy eredményeinkkel mihamarabb visszacsábítsuk a nézőket a lelátókra. A klub nevében köszönöm Debrecen város, valamint a Debreceni Egyetem vezetőségének a támogatást, amit a nehéz idők ellenére is töretlenül nyújtanak felénk.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

A DEAC júniusban kinevezett új vezetőedzője, David Dedek a remek munkakörülményeket méltatta, megfogalmazta együttese céljait, és hangsúlyozta a szurkolók jelentőségét.

– Mindenek előtt szeretném megköszönni Debrecen város, a Debreceni Egyetem és a DEAC klubjának támogatását, hiszen minden létező feltételt megteremtenek számunkra ahhoz, hogy mi kizárólag a kosárlabdára fókuszálhassunk. Úgy gondolom, hogy összességében jól sikerült a felkészülésünk, de ez csak a későbbiekben, a bajnokságban nyújtott teljesítményünk alapján nyerhet igazolást. Profi sportemberek lévén mindössze egy célt fogunk kitűzni hétről hétre, mégpedig azt, hogy legyőzzük soron következő ellenfelünket. Ez viszont nem teljesülhet a drukkereink nélkül, akik óriási lelki támogatást jelentenek a játékosoknak. Azon leszünk, hogy gyorsan magunk mellé állítsuk közönségünket – mondta az ötvenegy esztendős szlovén szakember.

A debreceni születésű Garamvölgyi Ákos tíz év után tért vissza a cívisvárosba, nagy örömmel vette nevelőegyesülete nyári megkeresését.

– Remélem, hogy a régi időkhöz hasonlóan, és a közelmúltban tapasztaltaknak megfelelően idén is sokszor fogunk teltház előtt játszani. Emlékszem, hogy az Oláh Gábor utcán olyan sok szurkoló volt gyermekkoromban, hogy nekem már csak a lépcsőkön volt helyem, többek között az ott tapasztalható hangulat miatt kezdtem el kosárlabdázni. A felkészülésben két hónapos kemény fizikai és taktikai munka zajlott, úgy érzem készen állunk a Sopron elleni mérkőzésre. Ami a körülményeket illeti minden rendben volt, most már csak rajtunk múlik hogyan teljesítünk az idényben – mondta bizakodva a DEAC erőcsatára.

Mint ismert a DEAC kosárlabdacsapata szombaton 18 órától Sopronban kezdi meg a 2022-23-as kiírást, az első hazai mérkőzésre pedig október 8-án kerül sor, az ellenfél az előszezonban már kétszer is legyőzött ősi rivális Nyíregyháza lesz.

Fotók és forrás: kosarlabda.deac.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
moldi56O1GSárgaPárna Recent comment authors
SárgaPárna
Olvasó

Tehát az elmúlt években felelőtlen volt a gazdálkodás? Mert ugye akkor nem voltak túl sikeresek….

O1G
Olvasó

2017-ben jutottak fel az NB1-be.
2017-18-ban 11. hely
2018-19-ben 9. hely
2019-20-ban 4. helyen álltak mikor a bajnokság félbeszakadt.
2020-21-ben 4. hely és kupa ezüst.

Tavaly pedig 7. alapszakasz helyezésről lettek a középszakasz végére 10. helyezettek.
Ez a tavalyi szezont leszámítva inkább folyamatos fejlődés, mint felelőtlen gazdálkodás.

moldi56
Olvasó

Amennyi pénzt már ebbe a csapatba beleöltek,ez a minimum.A folyamatos fejlődés.

O1G
Olvasó

Ez egy óriási tévképzet, hogy több pénz menne bele, mint az Alba, Olaj, Falco, ZTE bármelyikébe.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés