Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Felejthetetlen két év után, lejárt az időm Körmenden”

Xavier Thames az aranyérem reményében igazolt Debrecenbe.



:

:

Mint arról korábban beszámoltunk, az EGIS Körmend irányítójával, Xavier Thames-szel erősítette meg 2021-22-es keretét a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A harminc esztendős amerikai játékossal átfogó interjút készítetett a DEAC honlapja, melyben kitért az előző idény tapasztalataira, átigazolásának okaira, és az előttünk álló bajnoki kiírás céljaira is.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy tapasztalt légiósnak számít a magyar bajnokságban, hiszen már két szezont is lehúzott országunkban. Mi a véleménye az itteni élvonal körülményeiről, színvonaláról?

Véleményem szerint a magyar NBI nem kap elég figyelmet és elismerést a nemzetközi színtéren, pedig kiváló gárdák alkotják a mezőnyt. A keretek tele vannak ambiciózus hazai játékosokkal, valamint a légiósok is minőségiek. Személy szerint nagyon örülök, hogy egy újabb évet tölthetek el Magyarországon.

A tavalyi idény rendkívül fordulatos, emlékezetes találkozókat hozott az EGIS Körmend és a DEAC között. Milyen emlékeket őriz ezekről az összecsapásokról?

A debreceniek ellen mindig nehéz dolgunk volt, elég csak felidéznem a maratoni hosszúságúra nyúlt, többszöri hosszabbításba torkolló bajnoki meccseket. A Magyar Kupában elképesztően egységesen kosárlabdáztak a fehér-feketék, aminek az elődöntőben mi láttuk kárát. A hajdúságiak jó benyomást tettek rám, rendkívül szívós, erős alakulat képét mutatták az egész szezon során.

Mi ösztönözte a klubváltásra?

Úgy éreztem, hogy Körmenden lejárt az időm. Új impulzusokra vágytam, a DEAC menedzsmentje pedig a tárgyalások során végig azt éreztette velem, hogy fontos számukra a megszerzésem. Köszönettel tartozom Körmend városának és a szurkolóknak, felejthetetlen két esztendőt töltöttem a vasiaknál.

Milyen célokkal vág neki a 2021-22-es bajnokság küzdelmeinek?

Edzésről edzésre, meccsről meccsre igyekezni fogok tökéletesíteni a játékom, a legjobb formámat szeretném nyújtani a cívisvárosiak színeiben. Csapatszinten a rájátszásba jutást alapvető elvárásnak tartom, amihez elengedhetetlen, hogy még a szezonkezdet előtt kialakítsuk a megfelelő kémiát egymás között. Mint minden sportoló, magam is az aranyérem megszerzéséről álmodozom, szorgalmasan fogok dolgozni, hogy ehhez minél közelebb kerülhessünk.

Milyen szerepet kíván betölteni Milenko Topics együttesében?

Irányítóként a fő feladatom, hogy bevonjam társaimat a támadásokba, és megteremtsem azokat a helyzeteket, amikből eredményesek lehetünk. Ha a csapat érdekei úgy kívánják meg, én is szívesen előlépek, szerencsére befejezőemberként is jól működöm. Védekezésben maximális keménységet ígérhetek, nem lesz könnyű dolga a mellettem kosárra törő ellenfeleknek.

Ismer-e személyesen bárkit a DEAC jelenlegi játékosai közül?

Djordje Drenovaccal baráti kapcsolatot ápolunk, az ő személye az átigazolásom egyik legfontosabb tényezője volt. Macedóniában közösen ünnepelhettünk bajnoki címet, borzasztóan várom, hogy ismét vállvetve léphessünk pályára.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
balldontlienick19Lebronz dzsemszRedbid Recent comment authors
Redbid
Olvasó

Amikor elõször itt volt, egy a padról belépõ elképesztõen hasznos, és a kapott idõhöz viszonyítottan nagyon jó számokat hozó, megbízható és õnzetlen játékot mutatott be, de az elmúlt szezon során elsõszámú irányító és befejezõ szerepkörben szerintem már messze nem működött a csapat szempontjából olyan hatékonyan. És akkor finoman fogalmaztam, mert fontos mérkőzéseken álltalában csak akkor hozta a megszokott pontjait amikor már elment a hajó, de volt pár olyan is amikor az embernek az volt az érzése, ez most rajta ment el. Azonban már láttuk, képes nagyon jó játéra is, így egyértelmű, hogy ő egy jó játékos :), csak meg kell… Olvass tovább »

Lebronz dzsemsz
Olvasó

a korrektség kedvéért szerintem érdemes azt is megjegyezni h Írországtól csak örökölni lehetett a labdát

Redbid
Olvasó

A korrektség kedvéért, Írország nem a teljes szezonban volt, és egyébként amikor volt, akkor is Thamesé volt a befejező szerepkör amiről én írtam!
Persze az is vitathatatlan amit te írtál 🙂

nick19
Olvasó

A társakon mindig nagyon sok múlik, lehet ez is oka a két szezon közötti különbségnek. És ha már a társak….. az általában működni szokott, ha két légiós korábban már játszott egy csapatban ismerik egymást, ráadásul a pályán kívül is jó kapcsolatban vannak. És itt most ez a helyzet közte és Drenovac között. Meglátjuk!

balldontlie
Olvasó

A teljesség kedvéért érdemes megjegyezni azért, hogy Zsigmondunk játékrendszerében konkrétan nulla darab játékosunk tudta igazán hozni magát.

Redbid
Olvasó

Télleg bakker, Zsiga. Na őt én már el is felejtettem 🙂 Ebben is nagy igazság van valóban, mert amikor edzőváltás történt ő is összeszedettebb lett, de még Írország is! Constantinides szezon értékelőjében volt-van: “A csapat december végéig valójában valódi irányító nélkül játszott. Leginkább, mert Xavier Thames a karrierje során eddig még soha nem játszott kifejezetten irányítóként. Ő mindenhol hátvéd, amolyan combo-guard volt. És irányítóban a magyar játékosok közül egyedül Németh Ákos tudott segíteni, de az ő személyében egy olyan játékosról beszélünk, aki tíz, vagy annál csak kicsit több percen át volt a pályán átlagban. Ebben a helyzetben nem meglepő, hogy… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés