Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Felállt a padlóról, második hazaiját is hozta a PVSK

Kitartott a pécsiek első 13 percben megszerzett előnye.

Pécsi VSK-Veolia - Újbuda MAFC 95-89 (28-19, 21-18, 17-23, 29-29)

NB I. B, Piros-csoport, döntő, 3. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Győrffy Pál Attila, Fodor Attila, Kovács Nimród (Reisz Péter)

PVSK: Igrutinovics 16, Németh A. 2, Plézer 17/6, Antóni 23/9, Horti 3. Cs: Mokánszki 15/6, Halász 8/6, Frank 4, Bíró 3/3, Radó 2, Molnár M. 2.

MAFC: Polgárdy 22/9, Pintér 7/6, Archibald 25/3, Bordács 4 (+12 lepattanó), Pápai 2. Cs: Buzás 14/9, Biber 8, Katona 5, Komma 2.

1-1-ről folytatódott Pécsett a második vonal döntője, Szrecsko Szekulovics légióst cserélt a súlyos fővárosi vereség után, Luka Igrutiovics vette át Ognjen Micsovics helyét.

Archibald középtávolijával indult a meccs, Igrutinovics 2+1-es akcióval kezdett, Bordács egy ziccert tett fel, Plézer a saját lepattanóját (5-4). Polgárdy és Archibald is büntetőzhetett, a házigazdák légiósa betörésből is eredményes volt. Antóni triplájával és a szerb irányító ziccerével 12-7-re vezetett a PVSK, egy-egy támadóhiba után Polgárdy talált be kintről, egyik oldalon sem igazán működött a védekezés, amiből a hazaiak jöttek ki jobban: Mokánszki könnyű gólját még annulálta Bordács, de Antóni, majd Plézer is beemelt egy hármast, majd utóbbi egy ziccert is feltett, miközben a túloldalon csak Biber dobott be egy közelit, így a 8. percben időt kért Lakits András (22-14). Polgárdy középtávolijával zárkóztak a vendégek, de Antóni a büntetőből sem hibázott, egy kis közjáték után Mokánszki és Katona is a vonalra állhatott, a pécsiek 6-osa egy trojkát is bevert, míg az újbudai 0-s beállította a negyedvégi eredményt egy újabb egypontossal (28-19).

A kisszünet sem törte meg a Vasút, pontosabban Mokánszki lendületét, bravúrkosarat dobott, labdát szerzett, majd sportszerűtlen hibát harcolt ki a hazaiak magasembere. Halász triplájával tovább nőtt a különbség, Biber és Archibald révén igyekezett tartani a lépést a piros-fekete gárda, de Mokánszki a tizedik pontját is megszerezte, aztán Bíró hintett egy hárompontost – ellenállhatatlanul játszottak a Párducok (40-23). Frank könnyű góljával nyílt tovább az olló, Buzás dudaszós kintijével és Archibald tempójával 42-29-re jöttek vissza a feketemezesek. Szekulovics időkérése után büntetőkkel törték meg gólcsendjüket a fehér-feketék, Buzás és Archibald hozta közelebb csapatát, Pintér 3+1-es akciójával bejöttek tíz alá a fővárosiak, de Horti és Plézer büntetőivel kétszámjegyű előnnyel vonulhattak pihenőre a vasutasok (49-37).

Radó gyorsindításos ziccerére négypontos akcióval válaszoltak a feketemezesek Pápai és Archibald révén, Igrutinovics 2+1-ét Pintér annulálta, aki aztán egy lerohanást is befejezett (54-46). Hiába szólította magához tanítványait Szekulovics mester, Archibald megbüntetett egy eladott labdát, Molnár büntetőivel ért véget az újbudai roham, ám az amerikai egy középtávolit is értékesített faulttal együtt (56-51). Antóni vágott demoralizáló hármast emberről, Halász is beemelt egy kintit, Biber egy közelit tett fel, Buzás folytatta a triplák sorát (62-56). Archibald keze nem remegett meg a vonalnál, ahogy Némethé, majd Antónié sem, Buzás egy labdaszerzés utáni ziccerrel 66-60-ra hozta fel övéit a kisszünetre.

Antóni nehéz duplájával kezdődött az utolsó tíz perc, Biber válaszolt a festékből, Mokánszki hármasát Buzás dobta vissza (71-65). Közelről is villant a pécsi 6-os, Plézer faulttal együtt zsákolt, öt és fél perccel a vége előtt újra kétszámjegyű volt a különbség (76-65). Antóni dobhatott kettőt, Polgárdy volt szemfüles a hazai gyűrű alatt, Plézer hárompontosa után robbant a csarnok (81-67). Polgárdy Ádám tartotta életben az újbudai reményeket, 2+1-gyel jelentkezett, aztán két hármast is beemelt, öt pontra csökkent a hazai előny a 38. percben. Halász hintett egy fontos floatert, a vonalról sem hibázott a feketemezesek játékmestere (83-78). Igrutinovics vitte végig faulttal együtt, a MAFC 1-ese ismét büntetőzhetett, de ezúttal nem talált, ellentétben Plézerrel, 1:28-cal a vége előtt eldőlni látszottak a lényegi kérdések (88-78). A Lakits-tanítványok még megindítottak egy nagy hajrát, Archibald villanásaival és Katona büntetőivel feljöttek 91-87-re, de Buzás sportszerűtlen hibát vétett 23 másodperccel a vége előtt, ez pedig végleg megpecsételte a műegyetemisták sorsát – az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 2-1 a PVSK javára, pénteken a MAFC az életben maradásért, a PVSK a bajnoki cím megszerzéséért játszik a Gabányiban (95-89).

Fotó: Bertusz Dávid/PVSK

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
egyszegediCogito ergo sumbakibaPécsidrukker99Center Recent comment authors
egyszegedi
Olvasó

Nem lesz népszerű a kommentem (főleg, hogy közben egyre nagyobb bajban vagyunk Szegeden), de látva a mérkőzést egyszerűen fogalmam sincs, hogy jutott el mindkét csapat 90 pont közelébe. Küzdést, hajtást, sarabolást bőségesen láttam, kosárlabdát viszont már kevesebbet. Dehát: talán ilyen egy izgalmas döntő, nem tudom. Akármelyik csapat is jut fel, 1-2 játékos kivételével a teljes keretet cserélni kell.
Az idősebb szakkommentátornak pedig én is üzenném, hogy ne felejtse el, ezeket a közvetítéseket már viszonylag sokan nézik a hazai kosárlabda-szeretők közül – egyáltalán nem szükséges tehát minden egyes játékvezetői ítéletet minősíteni.

bakiba
Olvasó

Az nem kérdés, hogy felállt, de a játékvezetők nagyon szépen masszírozták, hogy állva is maradjon. 1:05 a vége előtt: még a kommentátor is azt hitte, eladott. De nem. Fault. Polgárdy 5., kiszáll. Óh, hogy volt az egyik legjobb a MAFC-ban? Nem baj. Még egy technikai is pluszban. Remek. Az idősebb kommentátor vállalhatatlan. Beszélni se tud. Azt mondja: nem-e a második. Nem, a neme férfi! 23.7 mp vissza: fújtak egy olyan sportszerűtlent, ami…. 4 pontos állásnál! Pont akkor és annyit tolták (vagy stimulálták) az álló PVSK-t, ami a happy finishez kellett. Tanítani való volt! komolyan. Ha szövetség gyorsan nem kezd valamit… Olvass tovább »

Cogito ergo sum
Olvasó

Amikor 15-20 pont volt a két csapat között a különbség, egészen jól menedzselt mérkőzés volt. Az általad említett utolsó percekbeli eseményeknél még hallatszott a “szégyellem, hogy pécsi vagyok” szófordulat is, ugyanígy a Fót elleni párharcnál is elhangzott ugyanez. Két sportszerűtlen, 3 technikai a zérussal szemben, azért ennyire keményen se nem védekezett, se nem beszélt az újbudai csapat. Megtisztulást!

Pécsidrukker99
Olvasó

Igen, igazad van, mindenki a nagy Pvsk-val van, szegény Mafc… Polgárdy szerinted véletlenül kapta a technikait? Egész meccsen panaszkodott egyértelmű faultoknál is a bíróknak, mint egy primadonna. Velünk voltak akkor is, amikor bárki csúnyán nézett Archibaldra, egyből fault lett. Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy kivel vannak a bírók, amikor a szezon során több meccsen is bizonyították, hogy néha még magukkal sincsenek. Legyen tiszta játék az utolsó 1 vagy 2 meccsen, sérülés nélkül.

Cogito ergo sum
Olvasó

Most összeszedem Neked objektíven mik is történtek eddig ebben a playoffban. Nem vagyok senkinek szurkolója, egy kosárrajongó vagyok, aki szereti a jó mérkőzéseket ízlelni, a kemény küzdelmet, versenyzést és az odaadást a sport iránt. A Pécs összes playoff meccsét láttam, bőven le lehet vonni a tanulságokat és a következtetéseket a játékvezetői hozzáállásról, elég csak a számokat hozni, a statisztika nem hazudik. A TF elleni mérkőzéseket nem veszem ide, őket erőből szinte könnyedén lenyomták. Fót elleni párharc: első mérkőzés korrekt, fej-fej mellett ment a két csapat kb. 35 percig, onnan elfogytak a vendégek és mondhatni sima hazai győzelem. Második meccsen pécsi… Olvass tovább »

Pécsidrukker99
Olvasó

Minden meccset visszanézek egyből másnap, próbálva odafigyelni rá, hogy kívülállóként nézzem végig. Igazad van sok mindenben, de én akkor se érzem úgy, hogy a bírók csak nekünk kedveznének. Persze Pvsk szurkolóként máshogy látom, és több hónap elteltével is lehet ugyanígy fogom.

ldd
Olvasó

Laposvár, Laposvár…sose javulsz meg…
“Hoppá…. Mégsem szeretné a PVSK azt az A csoportot? Kár lenne.
Ha idén sem sikerül a feljutás (vagy nem akarják), akkor szerintem már nem is fog.”

Center
Olvasó

Mindkét csapat jól játszott, viszont a lepattanó csatát most sem tudta megnyerni a PVSK, ebben nagyon jó a MAFC, gratula nekik, ez még a visszalévő meccs(ek)en visszaüthet…
Hazai oldalon Csaszi mellett számomra Mokánszki harcossága és lelkesítő szerepe egyértelműen pozitív az egész rájátszás során.
Ami mégis a döntő faktor volt: Luka szerintem érettebben irányítja a csapatot, mint Ogi – aki amúgy gyors és jó képességű, de néha sajnos betli.
Ha viszont fel is jut a Vasút, bizony kell ide 5 minőségi légiós, mint az NKA-nál a biztos bentmaradáshoz…amit nem igazán látok, honnan lesz rá pénz…, de ne legyen igazam…

ldd
Olvasó

Nem akartam név szerint említeni senkit…
De, hogy a Garai, hogyan tudja a Polgárdyt megtartani a “B”-ben évek óta… az számomra rejtély…Kiváló játékos, sokoldalú, fizikálisan, “méretben” abszolút “A” ligás játékos.
A MAFC centerei is erősek és képzettek, de szerintem az “A”-ban a külföldiekkel szemben alul maradnának…

ldd
Olvasó

a Playoff szelleme…
Mondjuk ki…Brutális…másokat megsemmisítő…vereségből…állt fel a PVSK.
Most már a MAFC-on a nyomás…nem hibázhatnak.
“Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba” mondta Hérakleitosz.

Zetesziv
Olvasó

Felesleges két Pécsi csapat az A osztályban.

ejjha
Olvasó

Miért ne lehetne? Egyik csapat a városé és profi klub. A másik csapat pedig csak székhelyét tekintve pécsi és amúgy pedig 100%-ban saját nevelésű játékosokkal van az A csoportban. Amúgy is… kosárlabda palánták nevelésére adott pénz nem mehet légiósok zsebébe. Ja, mégsem és mégis? 😀

Pécsidrukker99
Olvasó

Teljes mértékben igazad van 🙂 de a Pvsk-nak ott a helye

PécsiVesztes
Olvasó

Szép győzelem, szép nézőszámmal, gratulálok mindenkinek! Külön szeretném megemlíteni Csanádot, akinek az alapszakasz végén volt egy negatív periódusa, de amit az elődöntőben és a döntőben művel az nagyon komoly!! Grat érte!
A MAFC kiváló csapat, nem egyértelmű a feljutó.

Laposvár
Olvasó

Valószínűleg szeretne az A-csoportban is PVSK játékos lenni.
Ahhoz pedig pont ezt kell csinálni. Gratulálok neki, jó mentalitású és nem ügyetlen gyerek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés