Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Fel kell emelnünk a fejünket”

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

MVM-OSE Lions – Kometa Kaposvári KK 101-80 (26-24, 27-17, 20-21, 28-18)

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Azt hiszem csatlakoznom kell Djorje-hoz, hogy köszönetet mondjak a szurkolóknak, hogy negyven percen keresztül végig nagyon hangosan szurkoltak. Azt hiszem tettünk egy kis lépést, a játékunk fejlődése érdekében. Az alapja az, hogy ez egy csapatsport, csapatként kell játszani védekezésben és támadásban is, mert ez fog számunkra eredményeket hozni.

Ivan Rudez, Kaposvár: Először is gratulálok az Oroszlánynak a győzelemhez. A szurkolóinknak is szeretnék köszönetet mondani amiért itt voltak és támogatták a csapatot. Különösen értékeljük a támogatást idegenbeli meccseken. Az első néhány percben miután elvitték a két támadó lepattanót, elvette az önbizalmunkat támadásban, és ezt nem is sikerült visszaszerezni egészen a végéig. Ha a zónákat kivesszük az egyenletből és csak az egy-egy elleni védekezést nézzük, nem tudtunk megállításokat végrehajtani és ebből sorban nagy dobásokat kaptunk. Bárhogyan is, ez a játék, kielemezzük mi áll a háttérben és megyünk tovább.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – HÜBNER Nyíregyháza BS 108-83 (28-23, 35-21, 27-24, 18-15)

Milos Konakov, Falco: Gratulálok a csapatomnak, mert ott tudtuk folytatni, ahol szerdán abbahagytuk. Jól reagáltunk terhelésre, és jó ritmusban játszottunk. Jól tudtam rotálni a csapatot, mert a fiatalok jól szálltak be a mérkőzésbe. Egy ilyen hosszú szezonnál ez nagyon fontos lesz, hogy éljenek a kapott lehetőséggel, és ma mindenki remekül játszott. Gratulálok a Nyíregyháza csapatának is, jól küzdöttek, biztos vagyok benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan jönni fog egy jobb sorozat nekik.

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Szereztünk 83 pontot, de 108-at kaptunk. Sajnos a Falco remek ritmusban játszott, míg mi nem nagyon tudtuk megnehezíteni a dolgukat. Örülök, hogy a 3. negyedben volt tartasáunk nem estünk szét, ez bíztató a jövőre nézve. Úgy érzem, hogy javuló védekezéssel képesek lehetünk top csapatok ellen is felvenni a versenyt.

Arconic-Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák 102-95 (19-20, 18-18, 20-17, 30-32, 15-8) – h.u.

Matthias Zollner, Alba: Először is szeretnék gratulálni Szeged csapatának mert úgy jöttek ide, hogy hiányzott egy meghatározó játékosuk és lényegében majdnem mindenki 45 percig volt náluk a pályán, nagyon keményen és jól játszottak. Ez a meccs nagyon jó csapatépítő volt számunkra, hogy ekkora hátrányból egy ilyen találkozón visszajöttünk, és a végén nyertünk. Ez óriási erőt és lendületet adhat a csapatnak, nagyon fontos két pontot szereztünk.

Simándi Árpád, Szeged: Egy megnyert mérkőzést adunk ki a kezünkből, de roppant büszke vagyok magunkra, nagyjából 39 és fél percig maradéktalanul végrehajtottuk, amit megbeszéltünk. Jól játszottunk, együtt volt a csapat. Fel kell emelnünk a fejünket, és tovább kell haladnunk ezen az úton, mert így lehetünk sikeresek. Ezzel a játékkal, és küzdéssel igenis lehet keresnivalónk.

Budapesti Honvéd SE – Zalakerámia ZTE KK 76-83 (20-27, 21-17, 19-21, 16-18)

Baksa Szabolcs, Honvéd: Először is szeretnék gratulálni a ZTE-nek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Ők kulcsszituációkban betaláltak, míg mi a kulcsmomentumokban hibáztunk. Nagyon jó úton haladunk, de nem szabad még túl messzemenő következtetéseket levonnunk. Minden egyes mérkőzést egy leckének kell tekintenünk. Huszonegy év után ez még csak a negyedik mérkőzésünk volt az A-csoportban, így tanulnunk kell minden hibából, győzelemből és vereségből is. Csapatként és küzdésből ismét jelesre vizsgáztunk. Ha kijavítjuk a hibáinkat, és még fejlődünk, akkor képesek leszünk elérni a céljainkat. Büszke vagyok a srácokra, készülünk tovább a Szeged elleni mérkőzésre.

Sebastjan Krasovec, ZTE: Ahogy a mérkőzés előtt is mondtam, tudtuk, hogy ez egy nehéz összecsapás lesz. A Honvéd igazi csapatként játszik, küzd, nem enged könnyű kosarakat, ezúttal is pontosan így történt a pályán. Nem kaptuk el a fonalat az elején, aztán a második negyedben kialakítottunk egy kis előnyt, majd hibáztunk párat, ők ezt kihasználták, és felzárkóztak ránk. A Honvéd jól játszott, szervezetten és fegyelmezetten. Biztos vagyok benne, hogy egyetlen csapatnak sem lesz egyszerű feladat itt nyerni.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Cibuláre BucimbungaDennisHajraKapos Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Mindkét edző sportszerűen nyilatkozott az OSE-Kaposvár meccs után, de azért ne menjünk el a 3 rigó teljesítménye mellett.
Botrányosan fújtak ide-oda is.
Ez nem A csoportos szint volt, de még a Zöld-be is…..

HajraKapos
Olvasó

Iván Rudez: “Az első néhány percben miután elvitték a két támadó lepattanót, elvette az önbizalmunkat támadásban…” What?!? Azért remélem nem ennyire érzékeny lelkületű itt mindenki, hogy ennyi kizökkenti őket. Következő nyilatkozat majd az lesz, hogy az ellenfél edzője piros nyakkendőt vett fel, és ez teljesen megzavarta a jatékosokat a védekezésben, mert sokuk nem szereti ezt a színt???

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Ez valóban nevetséges kifogás. Először azt hittem nem jól látom, vagy rossz a fordítás. Két elhibázott támadólepattanó után elment az önbizalmuk? Hamupipőke, Hófehérke, Csipkerózsika… megszeppent? Na neeee, kicsit komolyabban Mester!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés