Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fekete Ádám: Minden szempontból le kell informálni a játékosokat, korábbi sérülések, személyes tulajdonságok tekintetében is

A vezetőség elfogadta Fekete Ádám lemondást, keresik az új trénert.:

:

Fekete Ádám a kaposvári csapat honlapjának nyilatkozott szombati lemondásának hátteréről.

– Az utolsó pillanatig bíztam a csapatban – mondta Fekete Ádám. – Úgy gondoltam, hogy kell egy győzelem a csapatnak ahhoz, hogy átbillenjen a holtponton és átlépje saját árnyékát. Nagyon sok szoros mérkőzést játszottunk, ahol a végjátékokat nem tudtuk hozni. Mostanra azonban már annyi vereségünk volt, ami nagyon hehéz helyzetbe hozott minket. A zalaegerszegiek ellen reálisan nézve győzni kellett volna, ez nem sikerült. Itt már kicsúcsosodott az a probléma, amely mellett nem mehetünk el változás nélkül. Nyilván ilyenkor az a legkézenfekvőbb, hogy az edző ebben a helyzetben félreáll. Jó munkát végeztek a játékosaim, de azt is el kell mondani, hogy nem mindenki. Volt, akinek a hozzáállása az utóbbi időben nem volt megfelelő. Ez látszott a csapat teljesítményén. Ez morális válságot is okozott. Hiányzott a játékosok egymásba vetett bizalma, és nyilván pár játékos velem szemben is elvesztette a bizalmat. Ezen változtatni kellett. A másik kardinális probléma, ami miatt ide jutottunk az a játékos kiválasztás. Ez abszolút az én felelősségem. Én tartottam a kapcsolatot az ügynökökkel, én választottam ki a csapat játékosait. Viszont óriási tanulság, hogy sokkal, de sokkal körültekintőbbnek kell lenni. Minden szempontból le kell informálni a játékosokat, korábbi sérülések, személyes tulajdonságok tekintetében is. Ez most is kiütközött. Az ügynökségektől kapott tájékoztatáson kívül erre is hangsúlyt kell fektetni. Volt olyan játékosunk, akitől sérülése miatt meg kellett válnunk és akad, akinek a személyisége nem illik a csapatba. Sokszor, jobb egy gyengébb képességű, de az együttes szempontjából építő személyiségű kosárlabdázó, mint egy olyan, aki rombol. Emiatt sem tudtunk ütőképesebbek lenni és a szoros meccseket elveszítettük. A felelősség elsősorban az enyém, mert nem tájékozódtam elég széleskörűen és bíztam a rendelkezésre álló, nem egészen hiteles és tejes körű információkban. A vezetőség korrekt volt, hiszen próbáltunk változtatni, játékost is cseréltünk. Tudni kell, hogy egy ilyen váltás komoly anyagi teher is egyben. A mostani problémákat azonban már nem lehetett ilyen módon kezelni. Mindenkinek köszönöm a támogatását, aki segítette a munkámat az elmúlt több, mint tíz év során.

Elfogadták a lemondást

A klub vezetése elfogadta Fekete Ádám lemondását, egyúttal keresik az utódját.

– Megértjük Fekete Ádám vezetőedző döntését – nyilatkozta Puska Zoltán, a Kaposvári KK ügyvezetője. – A felajánlott lemondását elfogadjuk. Egyúttal keressük a lehető leghamarabbi megoldást, mind a csapaton belüli problémára, mind pedig az új vezetőedző személyét tekintve.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
MAFCdrukkerkossuth19laliGézukaCsibe becsihm Recent comment authors
kossuth19lali
Olvasó

Teljesen mindegy ki lesz az edző!!!
Semmi nem változik!!!
Lesz megint egy új 3 éves terv!!!
Igaz az előzőből még van egy év,amit a csetnik komoly pénzért vállalt!!!!
Szóval a paraszt vakítás folytatódik!!!
A szurkolók meg akiket sajnálok,szegények kajálják!!!

Gézuka
Olvasó

gyökér

Vilis79
Olvasó

Tök jó! Tizenvalahány év edzősködés alatt ezt a következtetést vonja le. Semmi figura, lélektelen játék.

moldi56
Olvasó

Kívánom,hogy rendeződjön a Kaposvár helyzete,mert jelenlegi állapotában méltatlan helyen áll.Ami Fekete Ádámot illeti,nagyon sok esélyt kapott a vezetőségtől,valahogy nem sikerül neki.Pihenést javaslok neki és tanulást.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem Zorán, nem Jakab, sem senki az eddig felsoroltak közül. Jó edző érkezik.

Aranyalba
Olvasó

Neked az Lazic 😀

hm
Olvasó

Attól félek Lazicra gondolsz, igazad van jó edző, de itt a szokásos nulla rotációja nem nagyon fog működni…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Rotálni csak ott lehet, ahol van kit…

KPSVRKK
Olvasó

Kmézics nagyon jó edző, jó választás lenne. De remélem nem azért mert közel van és megtartva a pécsi állását, csak félig lesz itt esti edzésre.

holapenzem
Olvasó

Aiken-ről úgy meginformálódtunk hogy sérülten leigazoltuk… (Még egyik pécsi ismerősöm is leírta hogy sérült volt)
Hogy is van ez?

skarpskytt
Olvasó

Olyan nincs jó szabad akinek van néminemű kötődése a csapathoz? Sokszor nem baj, ha már ismeri az embereket, legalább néhányat, akikkel együtt kell dolgoznia. Bencze? Drahos? (nem tudom milyen edző) Fodor Marci?? (nem tudom van-e ilyen ambíciója).

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Te is tudod, hogy a legnagyobb szívvel vagyunk veletek szemben…a Fodor családot vigye inkább a román válogatott, mint bárki a magyar mezônyből.

skarpskytt
Olvasó

Értelek…Köszönöm a válaszodat, akkor őt inkább ne. Akkor ha feltételezzük, hogy abból a körből lesz valaki, akiknek a neve előkerült, Jakab Máté lehet a legjobb reálisnak tűnő választás. Én ki lennék békülve vele, mikor próbáljunk ki bátran egy talán kockázatosabb választásnak kinéző fiatal edzőt ha nem egy ilyen elátkozott szezonban…

Zsarkov
Olvasó

Jakab Máté elméleti edző, abban a legjobbak közé tartozik, de meccselni nem tud (még)…, azt most tanulja az utánpótlásban, kell még neki pár év, de egyelőre még a debreceni rőt mágus szintjén sincs ebben a szegmensben…, egy ilyen helyzetben sokkal jobb választás egy rutinos, a helyi viszonyokat jól ismerő szakember

GennaroDeTommaso
Olvasó

Azért ez egy kicsit erős… nagy szakértő lehetsz. Mit ártott neked a Fodor család?

ldd
Olvasó

Alattad a válasz: Zoki ( ismered?) Kmézics Zorán. Kötődése: magyar bajnok, kupagyöztes a csapattal

skarpskytt
Olvasó

Ismerem persze és szerintem is remek lenne, de nem gondolnám hogy ő most mozdítható.

Csibe becsi
Olvasó

No comment

MAFCdrukker
Olvasó

Fodor Marci eddig, úgy tudom, még B csoportos csapatban sem volt vezetőedző. Nálunk sportigazgató volt, most a Honvédnál tehetségek kiválasztásáért felelős ember. Egyből a mélyvízbe dobni szerintem kicsit merész lenne…
Mondjuk állítólag már eldőlt a kérdés.

ldd
Olvasó

Zsarkov megmondta… “Zoki”

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ennyi “A’ csportos év után rájött, hogy le kell informálni a ját3kosokat?
Eddig, mondott valamit az ügynök, ő meg elhitte?

Tom72
Olvasó

Igazából csak azt nem értem,hogy a fenti nyilatkozat helyett miért nehezebb kimondani azt,hogy (az elmúlt évek eredményei is mutatják) csak ennyit tudok elérni egy csapattal.
A tények a bizonyítékok!

Kováts Imre
Olvasó

Még most sem érti.

Rubik75
Olvasó

Érdekes volt ez az interjú.Lehet ez volt a baj,hogy Ádám nem látta objektíven a történteket.Azt mondja sok szoros meccsünk volt,ami igaz csak azt felejtette el hozzá tenni,hogy azok ellen akik velünk az utolsó helyekett foglalják el.A többi meccsen úgy elvertek minket mint szódás a lovát.Saját magát csapta be,ha ezt eredménynek tartotta.2 győzelmünk van,az egyik a Jászberény ellen akiket nagy szenvedve vertünk meg,ès akiket a többi csapat min.20 ponttal vert meg.Nem jó ha saját magának hazudik.

hopehely
Olvasó

Hencsey Tamás MAFC U16 vagy Jakab Máté Honvéd U18 a két direkt jelölt.

vasipasi
Olvasó

Meglepne…
Az azt jelentené, hogy Sztojánnak már semmi hatása nincs Kaposváron.

Csippa
Olvasó

Hencsey elvileg ZTE, ahogy hallani, bár ez meg a tegnapi lemmondás előtt volt, lehet, igy mehet a licit 🙂

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Újabb vasi. Na ne szórakozzunk már.

vasipasi
Olvasó

Kik a jelöltek Kaposváron? Ki jöhet szóba?

Justice
Olvasó

Akad még pár testnevelőtanár a városban…Ki tudja…lehet kettő is jön !

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés