Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fejmosást kaptak a körmendi játékosok a szünetben

Edzői nyilatkozatok.:

:

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 72-80 (17-24, 20-18, 15-17, 20-21)

Teo Hojc, ASE: Először is gratulálok a ZTE-nek. Vállalom a felelősséget a teljesítményünkért, úgy tűnik nem készítettem fel eléggé a csapatot a mérkőzésre. Két meghatározó játékos hiányzott a mai keretből, de ez bárkivel bármikor megtörténhet a szezonban. Nem a saját játékunkat játszottuk, amikor csapatként játszunk annak van eredménye, viszont az egyénieskedés nem a mi stílusunk. Túl sok rossz döntéseket hoztunk, főleg a védekezésben. Nem volt meg a megszokott lendület, nyílván az is közrejátszott ebben, hogy szinte mindne játékosunk sok időt töltött a parkettán, nem tudtunk úgy rotálni, mint amikor teljes a keret. Sok üres helyzetünk volt, amiket nem tudtunk pontokra váltani, ez is a kulcsa volt a mai vereségnek. Tanulnunk kell ebből a vereségből, remélem a két játékosunk hamarosan visszatér a csapatba és győzelemmel tudjuk folytatni a bajnokságot.

Teo Cizmic, ZTE: Köszönöm Teo Hojcnak a kedves szavakat. Úgy gondolom két nehéz helyzetben lévő csapat találkozott ma. A Paksnál két hiányzó volt, mi pedig nem a legjobb szériánkban érkeztünk Szekszárdra, ezen viszont átlendültünk és meg tudtuk nyerni a találkozót. Fizikális mérkőzés volt a mai, 40 percen keresztül minden labdáért, lepattanóért, pontért küzdöttünk, örülök a győzelemnek.

DEAC-Tungsram – Egis Körmend 76-89 (20-8, 24-20, 15-27, 17-34)

Milenko Topics, DEAC: Sikerült megvalósítani sok mindent az eltervezettekből, a körmendi dobókat jól hatástalanítottuk. Az első félidőben akár el is dőlhetett volna a találkozó, a szünetben meg is beszéltük, hogy hasonló agresszivitással kell folytatnunk, azonban valami megváltozott. A Körmend elkapta a fonalat és ezzel nem igazán tudtunk mit kezdeni, extra dobásaikkal kizökkentették a fiúkat, így sajnos nem sikerült kilábalni a hullámvölgyből. A Körmend megtudta fordítani a mérkőzést, felkeményedett játékának köszönhetően, meg kell találnunk mi okozta a vereséget és menni kell tovább.

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Az első félidő után nem számítottunk ilyen jó teljesítményre, megvolt a fejmosás az öltözőben, hála istennek ez használt a srácoknak. Nagyon örülök neki, hogy sikerült ma győznünk, fontos ez számunkra, két vereség után. Nem vagyunk könnyű helyzetben a sorsolást tekintve, folyton idegenben játszunk. Bízok benne, hogy folytatni tudjuk ezt a jó szériát.

Falco KC Szombathely – Kaposvári KK 85-70 (19-13, 22-17, 15-17, 29-23)

Milos Konakov, Falco: Nehéz hetek vannak mögöttünk és most jött ki igazán rajtunk. Látszódott a játékunkon, hogy nem voltunk 100%-osak. A legfontosabb viszont a győzelem. Ilyen mérkőzések lesznek, de ilyenkor a legfontosabb tényleg a győzelem. Ilyen három hét után, úgy nézett ki a csapatom, ahogy azt vártam. Megyünk tovább, szerdán BL mérkőzés vár ránk.

Nikola Lazics, Kaposvár: Gratulálok a Falconak. Nem volt kérdés. Kemény mérkőzés volt, és jobb volt a védekezésünk, mint eddig, de még van hova fejlődnünk. Sajnálom az utolsó negyedet, mert 29 pontot kaptunk. Sok dolgunk van még.

Sopron KC – HÜBNER Nyíregyháza BS 82-90 (18-23, 21-25, 20-29, 21-13)

Braniszlav Dzunics, Sopron: Gratulálok a Nyíregyházának, mert megérdemelten nyerték meg a meccset. Minden játékelemben jobbak voltak. Próbáltunk tenni ez ellen, de ma a küzdésen kívül másra nem futotta. Főleg védekezésben volt nagy a különbség. Meg kell néznünk, hogy miért kapunk ennyi pontot a festékből, mert ez is hozzájárult a vereséghez.

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Nagy energiával érkeztünk meg a mérkőzésbe, végig motiváltak voltunk. Meg akartuk szerezni az első győzelmünket idegenben. Ennek megfelelően jól kezdtünk, és fenn is tartottuk ezt a szintet. Magabiztosak voltunk, és most nem fogyott el az előnyünk. Ebben a bajnokságban minden csapatban jó játékosok vannak, és egy kétperces rövidzárlat is végzetes lehet, ezt nem szabad megengednünk, de örülök, hogy a végén a srácoknak helyén volt a szívük, és behúztuk ezt a meccset.

Címlapfotó: DEAC

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés