Connect with us

Légiósok

Fazekas Máté jövőre Magyarországon folytatná

A még mindig csak 20 éves center már nyolc éve légióskodik.:

:

Már nyolc éve van külföldön a még mindig csak 20 éves Fazekas Máté, aki a BB1.hu-nak elmondta, hogy az U23-as szabály miatt szívesen hazatérne.

– Az idei a nyolcadik szezonom Németországban. Jól érzem magam nagyon, igazából itt van kint már a második családom, az összes barátom. Idén nyárig van szerződésem, de már csapatkeresésben vagyok, hogy még időben legyek. Magyarországon is eléggé elgondolkoztam az U23-as szabály miatt, nagy esély van arra, hogy hazatérjek jövőre.

A 210 cm magas kosaras nem bánta meg, hogy ilyen fiatalon igazolt külföldre.

– Mindenképpen jó döntés volt a fejlődésem szempontjából. Főleg azért is, mert még abban az időben Magyarországon az utánpótlásképzés nem volt olyan szinten, mint most. Annyi mindent láttam ebben a nyolc évben és annyi helyen jártam a kosárlabdán keresztül, hogy ezt korábban el sem tudtam volna képzelni.

A játékos jelenleg a német Orange Academy Ulm színeiben kosárlabdázik a német Pro B-ben. Eddig nyolc találkozón lépett pályára, ezalatt közel 5 pontot átlagol.

– Itt Németországban van két második liga, az “A” és a “B”. Az A-liga legjobb csapatai szerintem a honi élvonal végső közepén helyezkedhetnek el szerintem abból, hogy mit láttam és hallottam. Az A-csoport vége pedig nagyjából az NB I/B elejének felel meg szerintem.

A center rendszeres tagja a magyar válogatott összetartásainak is.

Már egy két éve ott vagyok majdnem, de pont ebben a két évben sérült voltam szinte végig sajnos, így amikor összejöttünk a válogatottal, akkor mindig a felépülési szakaszban voltam szinte. Remélem, hogy elkövetkezendő 1-2 évben az Európa-bajnokságon már ott lehetek a csapattal. Persze, ha minden úgy alakul, de nagyon reménykedem benne, szeretnék ott lenni. Volt egy csípőműtétem, sérült voltam az elmúlt időszakban, így nem tudtam annyit játszani, mint amennyit szerettem volna. Most az a tervem, hogy Magyarországon játékidőt kapjak, hogy legyen tapasztalatom, amit később majd fel tudok használni a javamra és a csapataim javára. 

Fotó: fiba.basketball

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
garciaCsippaNoname Recent comment authors
garcia
Olvasó

“A” és a “B”. Az A-liga legjobb csapatai szerintem a honi élvonal végső közepén helyezkedhetnek el szerintem abból, hogy mit láttam és hallottam.
Már egy két éve ott vagyok majdnem, de pont ebben a két évben sérült voltam szinte végig sajnos, így amikor összejöttünk a válogatottal, akkor mindig a felépülési szakaszban voltam szinte.
Persze, ha minden úgy alakul, de nagyon reménykedem benne, szeretnék ott lenni.
Borzalom, rettenet, szánalom bárki írta is, vagy esetleg nyilatkozta.

Csippa
Olvasó

Dobos kettőnek tűnik ennyi sérüléssel, ilyen fiatalon…

Noname
Olvasó

Körmendi fiatal programba?, 😀

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés