Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fazekas Máté: Az U23-as szabály felelősség is

Kiharcolná helyét a 2022-es Eb-re készülő válogatottban is.:

:

A Németországból hazatérő 21 éves válogatott center beszélt kecskeméti tapasztalatairól, a fiatalok felelősségéről, a válogatottról és a szurkolókról is.

Január óta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosa vagy, ám csak a play-out szakaszban játszottál, igaz, ott szinte minden mérkőzésen. Elégedett vagy?

Igen, pontosan így terveztük, amikor beszéltünk a jövőmről a kecskeméti vezetőkkel. Előbb dolgoznom kell, erősödnöm, meg kell ismernem az itteni rendszert, és a mostani meccseket is próbáljuk arra felhasználni, hogy fejlődjek. Jól érzem magam Kecskeméten, remek döntés hoztam, mikor ide igazoltam. Úgy érzem, hogy megkapok minden lehetőséget a bizonyításra, és igyekszem is élni vele.

Az elmúlt hetekben tizennégy percet átlagotál a csapatban, s láthatóan egyre összeszokottabban mozogsz a társaiddal. Könnyen ment a beilleszkedés?

Úgy érzem, igen, hamar meglett a közös hang a csapattársakkal. Az öltözőben családias hangulat uralkodik, mindenki segített abban, hogy gyorsan otthon érezzem magam, a szakmaiság mellett egy klub életében ez szerintem nagyon fontos. Megtaláltam a helyem a csapatban, és egyre inkább felveszem az élvonal ritmusát is. Ehhez persze bizalmat kellett kapnom a klubtól és a vezetőedzőtől is. Váradi Kornél nagyon jól tudja, hogyan kommunikáljon velünk, és hogyan motiválja a fiatalokat.

A következő szezonban bővül az U23-as játékosok szerepe a csapatokban, hiszen ősztől nem csupán az alapszakaszban, hanem a szezon összes mérkőzésén pályán kell lennie egy fiatalnak az első félidőben. Ez persze fokozott felelősséggel is jár.

Természtesen tudjuk ezt, ugyanakkor mindannyiunk számára hatalmas lehetőség, hogy ilyen sok játékpercet kapunk. Abban bízom, hogy ez nem csupán a mi korosztályunknak lesz nagy lehetőség az előrelépésre, hanem a magyar kosárlabda is profitálhat ebből a szabályból. Ezért valóban igaz az, hogy a mostani U23-asoknak ez nem csupán esély, hanem felelősség is, ezt nem szabad egyikünknek sem elfelejtenie. Természetesen a nyáron extra motivációval dolgozom majd, hogy még jobb legyek, és még többet tudjak hozzátenni az együttes teljesítményéhez. Váradi Kornél már elmondta nekünk, hogy mi vár ránk a bajnokság végét követő időszakban. Sokat edzünk majd, de tudjuk, hogy mi a cél, van bőven tennivaló.

Még nem játszottál a magyar bajnokságban nézők előtt, pénteken találkozhatsz először a szurkolókkal, nem mellesleg ez lesz a szezon utolsó mérkőzése a csapat számára. Mit vársz a találkozótól?

Tudom, hogy a mostani élethelyzet még messze van a megszokottól, nyilván nem lesznek tömeg a lelátókon sem. De egy sportoló számára a szurkoló, a közönség nagyon fontos visszaigazolás a teljesítmény kapcsán. Nagyon örülünk, hogy végre lehetnek nézők, szeretnénk győzelemmel és jó játékkal búcsúztatni a szezont.

Tavasszal a férfi felnőtt kosárlabda-válogatott sikeres Európa-bajnoki kvalifikációja során ott lehettél a keretben az utolsó tornán, és pályára is léptél. Közvetlen érintettként milyen esélyt adsz a válogatottnak a 2022-es Eb-n, ahol Bosznia-Hercegovina mellett négy korábbi Eb-győztes: Franciaország, Litvánia, Szlovénia és Németország lesz a csoportellenfél?

Egyáltalán nem látom reménytelennek, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a csoportból. Igaz, Európa legjobb csapataival kell szembenéznünk, de a magyar válogatott többször bizonyította, hogy képes legyőzni erősebb, nevesebb ellenfelet is. Azt tapasztaltam, hogy a válogatottnál mindenki azért küzd, hogy az ország számára dicsőséget szerezzen, így lesz ez az Eb-n is. Bízom benne, hogy én is ott lehetek majd az utazó keretben, de tudom, hogy ehhez rengeteget kell még dolgoznom és fejlődnöm.

Forrás: ktekosar.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ZsarkovCsipparedmillerBall don't lie Recent comment authors
Zsarkov
Olvasó

Nem megbántva a srácot, de nagyobb esélye van az EB részvetelre, mint egy Tóth Ádámnak…, és ez elég szomorú

Csippa
Olvasó

hát biza, aki ilyen extra szabáyt sem tud kihasználni, sülyesztő….menedzserek jól járnak addig is, azt le…

Ball don't lie
Olvasó

“…nyilván nem lesznek tömeg a lelátókon sem.”
Azért a kecskeméti oroszlánbarlangban normál körülmények között se csinálnád össze magad a hangulattól. :DD

+Kimaradt egy “s” betű a címből.

redmiller
Olvasó

Nem ismeri még a dobunkat 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés