Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Faragó Péter: Senkinek ne legyen kétsége, négybe szeretnénk jutni

A szövetségi edző értékelte az elmúlt két mérkőzést.:

:

A csapat szövetségi edzője, Faragó Péter nyilatkozott a Norvégia (118-41) és a britek elleni meccsek után.

“A csoportunk harmadik meccsén Norvégia ellen léptünk pályára, ahol szinte megjósolhatatlan volt a végkimenetel. Mi szerettünk volna gyorsan és felszabadultabban játszani, mint Ukrajna ellen, a norvégok pedig egyet nyerni. Kimondottan agresszívan kezdték a meccset, mondhatnám azt is, hogy harciasan, ezért különösen meglepett a sok ellenünk befújt szabálytalanság. Az első negyed végére fogócska és kergetőzés alakult ki, aminek a végén jó bontásokkal és a saját sebességünkkel játszva már 20 pont körüli előnyt alakítottunk ki. Végre úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, a srácok is hamar oldottabbá váltak. A második félidőben már örömjátékra került sor, amiben mindenki részt tudott venni, és hozzá tudott tenni. Megfelelő meccsnek bizonyult a sorsdöntő, másnapi ütközet előtt. Öröm volt, hogy a sérült és betegségből lábadozó játékosaink is tudtak perceket kapni, nagyon fognak kelleni a továbbiakban.

Anglia ellen kemény összecsapásra számítottam, mert játszottunk már velük a felkészülés alatt is, akkor is csak szorosan sikerült győzni a második meccsen. Egy nagyon kompetitív, atletikus gárdáról van szó. Kezdeném azzal, hogy egyszerűen döbbenet volt az egész mérkőzés során a játékvezetői felfogás és az ellenünk hozott ítéletek. Láttam már azért pár meccset, de ez most elég különös volt. Ami a nagyobb probléma volt, hogy az ítéletek miatt szinte semmilyen folyamatossága, ritmusa nem volt a meccsnek. Az Eb során az elsők között vagyunk büntetők kiharcolásában az agresszivitásunk miatt, ma a harmadik negyedig kétszer állhattunk a vonalra, a másik oldalon pedig a bírók és az angolok is széttördelték a ritmusunkat. A meccsről annyit, hogy az első félidőben nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk védekezésben. Támadásban a kicsúszott labdákból, pontatlan passzokból láttam, hogy azért nem kicsi a tét, a játékosok is érzik. A félidőben igyekeztem mindenkit nyugtatni, és finoman versenyzésre és nagyobb erőbedobásra késztetni. A második félidőben a birkózó, ugró, majd futóversenyt is megnyertük, és látszott, hogy akármikor fordíthatunk, mert egy ilyen szoros meccsen egy 4-5 pontos előny már végzetes lehet. Jól bontottunk középről, a hátvédek mozgékonyak voltak, és szépen találtuk meg a sarkokat. A végén helyén volt a szívünk, ahogy megszokhattuk már magunktól. A csapat ezzel a győzelemmel bejutott a legjobb 8 közé.

Itt azért álljunk meg egy pillanatra, mert ez azért nem minden nap történik meg velünk. Sok edzőmeccsen, felkészülésen és befektetett munkán vagyunk túl. A csoportban mi dobtuk a legtöbb pontot, és mi kaptuk a legkevesebbet. A saját stílusunkban a saját rendszerünket és alapelveinket játsszuk, ami a miénk, nem akarunk hasonlítani senkire. Nyugodtan lehet támogatni ezeket a srácokat, nem csak kritizálni.

Ahogy Kemény Dénes mondaná, vacsoráig örülünk, majd elkezdünk készülni a románokból. Mert senkinek ne legyen kétsége, négybe szeretnénk jutni. Örülök, hogy megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy összejöjjön a hazai csapattal a meccs, és tudjunk sok ember előtt, a komfortzónánkon kívül játszani és képviselni az országot. Várjuk már!”

Ide kapcsolódik, hogy eldőlt a Románia elleni negyeddöntőnk időpontja is: magyar idő szerint 17 órától játszunk holnap a házigazdával.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ldddavemill Recent comment authors
ldd
Olvasó

Kivételesen néztem az Angolok elleni meccset…
Bírózni, sosem szimpatikus. Valóban voltak időszakok amikor nem nekünk kedveztek.
A végjátékban 3 pontos előnyünknél kaptunk 2 ajándék ítéletet amellyel eldöntötték a meccset (javunkra)…
Gratula a srácoknak!
Látható volt, hogy az előző nagy különbségű győzelem “megzavarta” a fiúkat.
Hajrá magyarok!

davemill
Olvasó

Azt gondolom, hogy a döntő sem elérhetetlen, de..Egy sokkal pontosabb, higgadtabb játék kell hozzá, egy marék önkritikával! Valakinek adott napon nem megy valami, akkor ne erőltessük. Szerintem a kritika, ha nem sértésnek veszik, építő. Ettől még szurkolunk nekik, nézzük a meccseket és velük harcolunk a képernyő elött.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés