Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Fáradhatatlanok a soproni fiúk: öt héten át a válogatottal készülnek az Eb-re

Csátaljay Péter és Csendes Péter képviselik Sopront az U18-as válogatott edzőtáborában.:

:

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia volt és jelenlegi növendéke öt héten át készül Váradi Kornéllal a B divíziós Európa-bajnokságra. Csendes Péterrel már szerződést kötött a Sopron KC.

– Évek óta behívnak a válogatottba, ami nekem nagy öröm és elismerés. Idén már június 20-tól készülünk együtt, a múlt héten még tizennyolcan voltunk, a keretszűkítés után most tizenhatan folytatjuk. Kemény, de nagyon jó a hangulat és együtt van a csapat – számolt be Csendes Péter az edzőtáborról.

Az U18-as válogatott edzőtábora a legjobbakat készíti fel a a Romániában július 29-én kezdődő B divíziós Európa-bajnokságra. A fiúk Pécsen kezdték a közös munkát, Kecskeméten folytatták, a héten pedig Székesfehérváron dolgoznak. A legtöbben már ismerik egymást, hiszen évek óta meghívást kapnak a válogatottba.

– Reggeli után edzés, általában egyéni fejlesztés, kondi vagy dobótréning van délelőtt, késő délután pedig a csapatedzéseken dolgozunk. Sokat fejlődök ilyenkor, úgyhogy számomra mindig pozitív élmény az edzőtábor és éppen ezért, nem is fáradok el – mondja a mindig mosolygós Csendes Péter.

A sportiskolából “kiöregedő” fiatalember csupa jó és jeles vizsgaeredménnyel érettségizett és reményei szerint a Testnevelési Egyetemen folytatja tanulmányait kosárlabda szakedzői szakon, levelező tagozaton. Merthogy Péternek teljesült a nagy álma: profi szerződést írt alá a Soproni Kosárlabda Clubbal.

– Erre vágytam, amióta az eszemet tudom. Már korábban is kaptam lehetőséget a mérkőzéseken, de ez most más. Augusztus elsejétől az SKC irányítója leszek. Óriási megtiszteltetés és boldogság ez nekem. Nagy bennem a bizonyítási vágy, szeretnék stabil teljesítményt nyújtani – mondja a nagy küzdő Csendes Péter, aki szerint sok jó játékos lesz a csapatban, és erős lesz a bajnokság. A soproni szurkolók nagy és jó csatákat láthatnak majd a szezonban. Péter elárulta, számára külön motivációt jelent, hogy soproniként játszhat a soproni csapatban, a soproni drukkerek biztatásával. “Érzem a szurkolók támogató szeretetét és ez nagyon doppingol” – fogalmazott.

Csátaljay Péter is lelkesen mesél az edzőtáborról:

– Komoly munka folyik, de nagyon jó a társaság, egyben van a csapat. Váradi Kornél mellett Svajda Gábor és Szőke Balázs foglalkoznak velünk – mondta elöljáróban Csátaljay Péter, aki Csendessel együtt oszlopos tagja volt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia bajnokságot nyert csapatának. Sőt! Csátaljay Pétert a döntő legértékesebb játékosának választották. Meg is kérdeztük, miben akar még fejlődni a felkészülés során…?

– A védekezésem úgy érzem most teljesen jó, de a támadásban, pláne irányító poszton még van mit fejlődnöm. Meg is teszem ami tőlem telik! – ígérte Csátaljay Péter, aki nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy hazáját képviselheti az Európa-bajnokságon:

– Nem lesz könnyű, de szeretnénk bekerülni a legjobb a nyolc közé. Biztos vagyok benne, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, úgyhogy van is erre esély. A portugálokkal játszuk nyitómeccset, és a házigazda Romániával is szemben állunk majd az augusztus 8-án kezdődő Eb-n. Már nagyon várom…

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés