Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Fantasztikus torna házigazdája lesz a Rátgéber Akadémia: jön a Barcelona, a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano!

Szeptember 15–17. között rendezik az eseményt.:

:

Szeptember 15–17. között olyan nemzetközi utánpótlás tornát rendez a Rátgéber Akadémia, amely Európa bármely részén megállná a helyét: vendégül látják a világ egyik legpatinásabb klubjának, a Barcelonának a csapatát, továbbá két kiváló olasz együttest, a Stellazzurra Romát és az Orange1 Bassanót – írja beszámolójában a ratgeberakademia.hu.

Az akadémia kapcsolata a Barcelonával nem újkeletű. Mindenki felkapta a fejét arra, hogy 2020 szeptemberében tőlük szerződtetett játékost a kétszeres Euroliga-győztes, tizenötszörös spanyol bajnok: tizenhat éves szupertehets, James Ugochukwu Nnaji az európai klubkosárlabda elitjéhez tartozó katalánokhoz került. Már akkor megállapodtak abban, hogy az együttműködésnek lesz folytatása, s februárban csak a koronavírus-járvány akadályozta meg, hogy a gránátvörös-kékek Pécsre jöjjenek egy nemzetközi tornára. A randevú akkor elmaradt, de nem sokkal később egy „kalapban” voltak a Barcelonával: a márciusban Bassanóban megrendezett #Playforpassion elnevezésű viadalon, amely ebben az évben Európa legerősebb tornája volt a kadett fiúknál, ott voltak a mezőnyben a katalánok is, akik végül negyedikek lettek.

S ha már megemlítettük a #Playforpassion tornát, érdemes rögtön hozzátenni, hogy az akkori mezőnyből ott lesz most Pécsen a Real Madrid mögött második helyen végzett Orange1 Basket Bassano, valamint a Bayern Münchent, a pécsieket és a görög Promitheast megelőző, ötödikként záró Stellazzurra Roma. Elképesztően erős ellenfelekkel néznek tehát farkasszemet, a színvonal olyan lesz, mint a labdarúgásban 2008 óta Felcsúton megrendezésre kerülő Puskás–Suzuki-kupán, amelyen az utóbbi években olyan kiváló külföldi klubok csapatai fordultak meg, mint a Real Madrid, a Milan, a Flamengo, a Panathinaikos, a Sporting CP, vagy éppen a Dinamo Kijev.

A torna programja

Szeptember 15., csütörtök: Orange1 Bassano–Barcelona (15.30), NKA Pécs–Stellazzurra Roma (18.00).

Szeptember 16., péntek: Stellazzurra Roma–Orange1 Bassano (15.30), Barcelona–NKA Pécs (18.00).

Szeptember 17., szombat: Orange1 Bassano–NKA Pécs (15.30), Barcelona–Stellazzurra Roma (18.00).

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SeatGeekO1GMilivoj Recent comment authors
O1G
Olvasó

Székesfehérváron évek óta rendezik a Szent István kupát, ahol ezek a csapatok mind meg szoktak jelenni +Real, Bayern, Magyar válogatott, stb.
Szóval ezért kár volt fociból példát hozni.

SeatGeek
Olvasó

Így lehetett csak egyszerre két pénznyelő akadémián keresztül benyalni az állampártnak.

Milivoj
Olvasó

Ez igen, professzor doktor habil László olyan tornát szervezett, ami nemhogy Európában, de a világon is egyedülálló

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés