Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fantasztikus meccset nyert meg a ZTE

Nagyot küzdött a Sopron.

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 82-78 (24-18, 23-17, 11-19, 24-24)

Bajnokság, 17. forduló
Zalaegerszeg,
Játékvezető: Cziffra Cs., Frányó P., Lengyel Á. (dr. Páli K.)

Zalakerámia ZTE KK: Bibbins 20/6, Johnson 18/3, Williams 11,Szabó 6,Agafonov 14. Cserék: Djurics 10/6, Simon K. 3/3, Doktor -, Gulyás -.

Sopron KC: Kinney 6, Thompson 25/15, Takács 5/3, Rivers 19/3, Carter 16. Cserék: Jogela 4, Supola 1, Werner 2, Molnár -.

Immár új vezetőedzőjével, Ante Nazorral a fedélzeten fogadta a Sopron csapatát a Zalaegerszeg a 17. forduló zárómérkőzésén vasárnap este a Zalakerámia Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A vendégeknél két ismerős is nagy tapsot kapott a zalai szimpatizánsoktól: az egerszegi közönségkedvenc, James Kinney két szezonban is kék-fehérben pattogtatott; Bernard Thompson pedig a tavalyi évben erősítette a ZTE KK gárdáját.

A ZTE ezúttal teljes kerettel várhatta a meccset, Szabóék pedig nagyon szerettek volna bizonyítani a héten meglehetősen hosszú, kemény tréningeket vezénylő új horvát trénernek, ám az egyre jobb formában levő Sopron legyőzése nem ígérkezett könnyű feladatnak. Az egyre jobban összeérő SKC elmúlt 5 meccséből négyet megnyert és Körmenden is csak 5 ponttal maradt alul.

A két csapat őszi találkozóját jobb utolsó perceivel a ZTE nyerte, így Supoláékat a visszavágás is fűthette. Mindkét keretben történtek változások azóta: a vendégeknél érkezett Kinney és Jogéla; a ZTE pedig Ubilla helyett Bibbinst szerződtette.

Rivers duplájával indult a találkozó, Williams egyenlített, majd Bernard Thompson triplájának örülhettek a soproniak. Pörgős volt a meccs, a ZTE sok hibával kezdett, az SKC vezetett. Djurics hozta közelebb övéit, majd Szabó labdalopása és zsákolása után már a ZTE volt előnyben. Összekapta védekezését a hazai csapat, Williams lopott labdát, majd zsákolt elementáris erővel, a hazai szurkolók nagy örömére. Lendületben maradt Ante Nazor együttese, a negyed végét Agafonov zsákolása jelentette: 24:18.

Djurics üres hármasa, majd Simon saroktriplája után már tíz volt a hazai fór, ám a faultaránnyal már nem lehettek ilyen elégedettek a hazai drukkerek.Csapongóbbá vált a játék, sorra adták el a labdákat a hazaiak, bosszankodtak is a nézők. Egy szép akció végén aztán Bibbins dobott egy szép trojkát, ám a jól játszó Djurics megkapta 3. hibáját és le kellett ülnie. Továbbra is jóval több hibát láttak a ZTE-nél a játékvezetők, ám a hazaiak szépen játszva már 14 ponttal is megléptek, amikor a hazai gyűrűt jól ismerő Thompson 8 méterről dobott hármast. Szép blokkot mutatott be a vendégcsapat, majd Kinney lopott remek ütemben labdát Williamstől. Bibbins csent labdát, majd dobott ziccert. A soproni szurkolók fejtették ki véleményüket a játékvezetők ténykedéséről, miután edzőjük technikait kapott. 12 pontos hazai előnnyel zárult az első félidő, a ZTE hat triplával lógott meg ellenfelétől.

Végig nagy volt a küzdelem – Fotó: Bálizs Zsuzsa

Carter duplája nyitotta a második játékrészt, majd Takács dobott egy szép hármast. Nagyon elkapta a fonalat az SKC, 9-0-t repesztettek, miután Thompson három büntetőt is a gyűrűbe juttatott, majd egy szép tempóval is növelte pontjai számát. Ante Nazor időkéréssel igyekezett felrázni tanítványait, Agafonov kabinetdobása 3,5 perc után az első ZTE-kosarat jelentette a 3. negyedben. Egyre jobban zárkózott a Sopron, Rivers hármasa, majd Thompson 4. triplája és Rivers berepülős akciója után már a vendégeknél volt az előny. A negyed végére a ZTE kicsit magára talált, ám így is csak 4 pontos különbség maradt a félidei 12-ből…

A pontszegény hazai negyed után általános vélekedés volt a lelátón, hogy muszáj lesz újra húsz pontot dobni egy negyedben, ha nyerni szeretne a csapat. Thompson ihletett formában kosarazott volt csapata ellen, a meccs pedig hosszú percekig állt döntetlenre. Igazi ki-ki mérkőzéssé vált a találkozó, érezni lehetett, hogy akár egy apró hiba is dönthet. Kinney kapott egy medvepuszit, jegelnie kellett a lábát, úgy tűnt nem biztos, hogy vissza tud térni. Két vendégtripla – Thompson és Takács – révén már a vendégek vezettek, tomboló szurkolóik legnagyobb örömére. Agafonov azonban szépen harcolt ki egy duplát, az ellentámadásnál azonban megkapta 5. faultját… Bibbins, majd Johnson tempójával négy pontra nőtt a különbség a hazaiak javára másfél perccel a vége előtt. Büntetőpárbaj kezdődött, a ZTE nagyon higgadtan értékesítette az egypontosokat, a Sopron viszont Carter ziccerével két pontra visszajött 15 másodperccel a vége előtt. Odaütöttek Bibbinsnek, aki kíméletlenül bevarrta a büntetőket, az utolsó támadásnál Supola dobta rá minden mindegy alapon, a lepattanót azonban Szabó szerezte meg és már ki sem engedte a kezéből a játékszert.

A Sopron edzőjének volt gondja a játékvezetéssel – Fotó: Bálizs Zsuzsa

Szoros, szinte egylabdás meccsen győzött a ZTE, mely nagyon akarta a sikert. A második félidőben ugyan 13 rádobásból egyetlen triplát sem szereztek Johnsonék, ám óriásit küzdöttek. Valamennyi légiósuk kétszámjegyű pontot ért el, Szabó pedig 13 lepattanót brusztolt ki, csapatszinten jól teljesített a ZTE. A túloldalon Thompson, Carter és Rivers is remek napot fogott ki, ám döntő pillanatokban jobban összpontosítva a ZTE megszerezte nyolcadik idei győzelmét.

Bálizs Zsuzsa

33 hozzászólás

33
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
hansregenkurtSzakács TiborRedbidStockaloneKék-Fehér Recent comment authors
hansregenkurt
Vendég
hansregenkurt

sötétben is nyert a zete…

Stockalone
Olvasó

Ha összeáll a csapatotok és a második félidőben is bemennek a triplák, sima kettes a szolnoki meccs.

Kék-Fehér
Olvasó

Fontos győzelem a remekül játszó Sopron ellen. Hajrá ZTE!

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!!! És gratulálok a Sopron csapatának is. A fantasztikus jező az OSE meccsre volt inkább jellemző, a mai inkább küzdelmes. Az első félidőben jól játszott a csapat. Voltak hibák de félidőben kellemes különbséggel vezettünk. A második félidőt, azon belül is a harmadik negyedet nagyon elcsesztük. 3 perc alatt 9-0. Illetve én is erősnek tartom hogy szoros állásnál 3 magyarunk van fent. Ami viszont nagyon észrevehető volt az a VÉDEKEZÉS!!! Jó volt látni a változást, igaz nem sikerült a meccs végéig fenntartani de ez már előrelépés! A dobások most nem ültek annyira, a győzelem azért megvan. Két nagyon nehéz… Olvass tovább »

royalka
Olvasó

Grat! Nehéz volt, de behúztuk. Hajrá ZTE!

Ztekk013
Olvasó

Hol a B közép?????
Miért nincs szurkolás????
Kicsit gáz hogy hazai pályán leszurkolnak minket…..

Milenko
Olvasó

Fontos győzelem volt ez. Én úgy vélem megérdemelten nyert a ZTE. Jó volt látni a küzdést, és végre volt valami védekezés is.
Oroszlányban kb.minden bement, most 0/13 a tripla a második felidőben. Leginkább ezért lett szoros.
Szolnokon óriási bravur lenne a győzelem , de nem nagyon hiszek benne. Legyen meg itthon a Paks! Bár az is brutal kemény lesz.

Üvegtigris
Olvasó

Ebűűű baj lessz. Hajrá Olaj!!

antikosar
Vendég
antikosar

RIP kobe! Meccsről most inkább nem irnák. ?

torma
Olvasó

Tetszett ill.nem tetszett:
Küzdött mindenki védekezésben ,furcsa is volt ezt látni.
Letámadtunk majdnem 2 negyeden keresztül,nem is tudom volt e ilyen taktikánk valaha.
Ez meg is hozta az eredményt az első félidőben.Azt tudni kell,hogy ezt csak nagy rotációval bíró csapatokkal lehet megvalósítani.Mi nem vagyunk azok.Jött is a mélypont a 3.negyedben.Ez az amerikai mentalitásnak nem fog megfelelni,mert nem lesznek elég ponterősek ahhoz ,amit elvárnak tőlük.Azért csak óvatosan ezzel ,mert rosszul is elsülhet.Agafonov még mindig erős hátfajdalommal játszik ,mielőbbi gyógyulást neki.Látszik,hogy így nem tud olyan teljesítményt nyújtani.
Kivácsian várom a folytatást!

lujo
Olvasó

Értékes győzelem ez, nagyon szívós csapat ez a Sopron, sok sikert nekik a továbbiakban! Mi első félidőben jól védekezve, okosan játszottunk, aztán kicsit beragadtunk a szünetben (gondolom edzőbá kicsit meghajtotta őket a héten). Akartuk a sikert ami jött is, ez erőt adhat a továbbiakban, nem lesz könnyű, Szolnok, Paks… de menni kell tovább az úton. Hajrá ZTE!!!

JACKSON
Vendég
JACKSON

78 pont!Ennél többet nem kell írni, mert ilyen letámadást, csapdázásokat egymásért harcolást rég láttunk!Szöszi!Kit érdekel a pont leszedtél 13 lepattanót repültél a labdákért úgy harcoltál mint egy gladiátor!A csarnokba kezd visszaszivárogni a hangulat az egyetértés.Valamilyen formában igaza volt a Fenyő Teamnek… Csak így Tovább, mert most bekopogtattunk, de nemsokára be is megyünk!Ja és Nazor óriási volt ahogy szinte a pályán védekezett:)

Csak a ZTE
Olvasó

Miben volt igaza a “Fenyő Teamnek?
Csak egy picin múlt, hogy nem lett vereség a kiesés ellen menekülő Sopron ellen. Ez a fajta taktika csak hosszú paddal működik, fizikailag teljesen kinyírja a csapatot és nincs elég ember ehhez a játékhoz. Szöszi és Agafonov nem mai gyerek. Plusz ebben a rendszerben légiósok sem fognak tudni annyit dobni.
Ez így egyenlőre elég gyenge, de van idő.
Érdekes, hogy Doktor alig 1 percet kapott csak.

pirosf
Olvasó

Gondoltam átnézek egy jó kis derbire és látok két jó szurkolótábort…jó derbi megvolt,de hogy két hete milyen csürhe járt Körmenden…a fene tudja..

kancsofroccs
Olvasó

Azelol a “csurhe” elol mindig csak bujkaltok..??
hoool van a sáálaad??

Redbid
Olvasó

Kicsi kancsó, idd a fröccsöt köcsög
-ből 🙂

kancsofroccs
Olvasó

Barcsak egyszer eloben is ennyire menok lennetek mint itt a forumon??

Szakács Tibor
Olvasó

Szarházi körmendi

pbask
Vendég
pbask

Isten nyugosztaljon Kobe!
A kosárprofesszorok egyike voltál 🙁
Tragédia,hogy mennyire szerettem a játékát,és mennyiszer játszottam vele a 2K kiadásaiban…

Viggiano
Olvasó

Többször olvastam el a cikkeket, de nem tudom felfogni az ott leírtakat ? Ez hihetetlen! Az egyik legnagyobb voltál Kobe, egy igazi legenda! Nyugodj békében!

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Srácok legalább most ne legyen balhé.Kobe tiszteletére!!!

Rubik75
Olvasó

A legnagyobbak egyike volt.?R.I.P

Tomika2
Vendég
Tomika2

A horvátok is szeretik az orosz roulettet? Azért a negyedik negyedre feljönni Simonnal, Gulyással és Doktorral egyszerre a palyára az bátor (?) dolog volt.
Viszont ahogy várható volt, kapartak a srácok. Isten tartsa meg jó szokásukat!

Bascatbull
Olvasó

Először is a meccsről ide is oda is tévedtek a bírók, próbáltak kompenzálni több kevesebb sikerrel (inkabb kevesebb). Ami szemmel észrevehető az a védekezés, mindenki küzd, hajt, brusztol, kérdés bírja-e a keret, és nem-e lázadnak fel az edző ellen. Másik a mi táborunk, nem vagyok túl idős gyerek, de amióta eszemet tudom élek halok a Zetéért, csillogó szemekkel néztem amikor Pakson nyertünk, és meg lett a bajnoki cím majd fürödtünk a szökőkútban Zegen. Elszomorít a “B közepünk” csak ül és néz, BT elment akkor most ki ellen tüntetnek? Kinek jó ez, kivel b@sznak ki? A Mi csapatunkkal… Remélem ezen sikerül… Olvass tovább »

csakazete
Olvasó

Ott sem volt a nagy”B”közép a meccsen… Most speciel fogalmam sincs mi az oka? Valaki esetleg tudja?

LaBe
Olvasó

Az engem is érdekelne, hogy hová tűnt a B közepünk…Lényeg, hogy behúztuk! Hajrá ZTE!

Tóth István
Olvasó

Sajnos a klubot vezető és a Vének Tanácsa sem szimpatikus az Uraknak!Hozzáteszem jogosan!

LaBe
Olvasó

És ezért a játékosokat kell büntetni?

kentin
Olvasó

Hát ez minden volt,csak nem fantasztikus.
Szoros meccs volt, hazai győzelemmel. Ennyi.

kancsofroccs
Olvasó

Supola, Takacs.. nem akartok magatoktol ti is inkabb melegitobe ulni minden meccsen a pad vegen mint az Elo?? De foleg te Takacs.. 0!!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kiemelendő, hogy a mérkőzés kereken százhatvan pontjából tizenhetet vállaltak a magyar (nem légiós) játékosok!- 😉

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Nyugi Zoli nekem is ment a mixem…

SopronKCfan
Olvasó

Először is gratulálok a ZTEnek.
Küzdünk küzdünk… Szép és jó meg minden. De ezek a meccsek kegyetlenül fognak hiányozni a végelszámolásban. Mind ez, mind a Körmendi. Ma megint megteremtettük maguknak az esélyt, hogy nyerjünk, ismét nem. Menni kell tovább, messze a vége. De nehéz lesz. Nem kicsit. SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés