Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Fantasztikus győzelemmel zárta a selejtezősorozatot a válogatott

Nagyszerű teljesítménnyel vertük meg Boszniát és negyedik helyen végeztünk!

Magyarország - Bosznia-Hercegovina 87-77 (19-23, 27-14, 17-23, 24-17)

Világbajnoki-selejtező, K-csoport, 12. forduló
Arena Savaria, Szombathely, 2600 néző.
Antonio Conde (spanyol), Wojciech Liszka (lengyel), Yener Yilmaz (török).

Magyarország: Váradi 10/3, Somogyi 17/12, Benke 22/15 - Hopkins 6/6 - Eilingsfeld 18/3. Csere: Pongó -, Keller 9, Mócsán 5/3.

Bosznia-Hercegovina: Roberson 22/15 - Halilovic 15 - Lazic 5 - Vrabac 14/6 - Kamenjas 4. Csere: Penava 9/3, Gegic 8/6, Delalic -, Campara-.

Ahogy arra számítani lehetett, Perl Zoltán mellett Golomán György sem tudta vállalni a játékot vasárnap betegség miatt. Reális esélye nem volt a válogatottnak kijutni a világbajnokságra – hiszen ehhez Montenegró veresége mellett egy 41 pontos győzelemre volt szükség -, viszont egy minimum 6 pontos győzelemmel megelőzhettük riválisunkat, miután a mieink tavaly novemberben 5 pontos vereséget szenvedtek Szarajevóban. A bosnyákoknak egyszerűbb volt a képlet, ők egy győzelemmel és egy montenegrói vereséggel juthattak ki a vb-re.

Másfél percet kellett várni a találkozó első kosarára, Roberson egymás után két triplát szórt be, a kettő között Benke is elsüllyesztett egyet (3-6). Somogyi nagy labdával találta meg Eilingsfeldet, aki nagyot zsákolt, Hopkins kinti találta után pedig átvettük a vezetést. Vrabac egyenlített, Váradi és Eilingsfeld 2-2-je eredményezett két pontot. Roberson nem hűlt ki és már a harmadik tripláját dobta, Halilovic kemény betörésére Benke válaszolt a túloldalon (12-13). Penava dobta át távolról Hopkinst, Halilovic szerzett könnyű két pontot egy bejátszás után, Keller is feliratkozott az eredményjelzőre egy ziccerrel. Eilingsfeld lopta közelebb csapatunkat, Roberson negyedik hármasát dobta a negyedben, Gegic dobott be két büntetőt, az etapot Eilingsfeld palánkos, dudaszós triplája zárta. 19-23.

A második negyed is a paksi magasember pontjával kezdődött, Lazic egy 2+1-es akcióval válaszolt. Somogyi triplával szerezte meg első pontjait, Penava tett fel egy nehéz floatert sikeresen. Hopkins dobott be két büntetőt, Somogyi ziccerével zárkóztunk vissza két pontra, majd hármasával átvettük a vezetést, a vendégek így időt kértek (29-28).Benke tett fel egy nehéz ziccert, Halilovic annak ellenére is beköszönt, hogy Hopkins nagyon jól védekezett rajta. Somogyi nagyon elkapta a fonalat is ismét bedobott egy hármast, Váradi kiosztásából ráadásul Benke is, így a bosnyákok ismét időt kértek (37-30). Keller tett vissza egy támadólepattanót, Penava állhatott a vonalra, ám a vendég szurkolók pirotechnikai eszközt dobtak a magyar szektorba, így megállt a játék, míg rend nem lett (42-34). Az atrocitás után Benke állította vissza sarokból egy hármassal a közte 10-et, Keller egy büntetőt dobott be, Roberson kettőt, így a féldiőre 9 pontos előnnyel mehettek a mieink. 46-47

A második félidő Vrabac hármasával indult, Váradi szerezte meg első pontjait egy tempóval. Vrabac dobása szerencsésen beszédült közelről, Halilovic ziccerével 4 pontra jött vissza a vendég gárda, így Sztojan Ivkovics időt kért. Benke eladott labdája után Halilovic zsákolt, Hopkins maradt üresen kint és nem is hibázott, Halilovic egy pontot a vonalon hagyott. Keller növelte két ponttal a differenciát 6-ra. Gegic dobott egy hármast, Benke egy parádés dobócsel után dobta vissza ezt. Penava dolgozott meg a festékben keményen egy ziccerért, Váradi első tripláját dobta a mérkőzésen (59-52). Egy vendég tripla után Keller növelte két ponttal a differenciát 6-ra. Gegic dobott egy hármast, Benke egy parádés dobócsel után dobta vissza ezt. Penava dolgozott meg a festékben keményen egy ziccerért, Váradi értékesített egy nehéz dobást, Gegic pedig egy hármast (61-55). Keller blokkolt hatalmasat, majd a túloldalon egy alley-oopot húzott be, amire valósággal felrobbant az Aréna, Vrabac dobott be a sarokból egy triplát, Lazic pedig két büntetőt, mely lezárta a harmadik negyedet. 63-60

Váradi 2+1-gyel vette kezdetét a negyedik negyed, Roberson 2/2-t dobott büntetőből, Kamenjas könnyű ziccerével 2-re jöttek fel a bosnyákok. Vrabac egyenlített ki, Sztojan Ivkovics pedig időt kért (66-66). Kamenjas révén hosszú idő után ismét átvették a vezetést a vendégek, Benke triplájára, Halilovic válaszolt egy kettessel. Somogyi a negyedik hármasát zörgette be a találkozón, Bosznia ismét időt kért. Eilingsfeld 50%-kal dolgozott a vonalról, Halilovic faulttal együtt dobott kosarat, de a büntető kimaradt (73-72). Mócsán 2/2-t dobott be büntetőből, majd elsüllyesztett egy óriási hármast is, jött a következő vendég időkérés. Hopkinst kipontozták a játékvezetők, Roberson egy büntetőt dobott be, Eilingsfeld viszont kettőt, Roberson borzasztó nehéz ziccerére Somogyi felelt egy floaterrel (82-75). Vrabac nem hibázott a vonalról, Somogyi kettőből egyszer, az utolsó percre így hat pontos előnnyel mentünk neki. Az utolsó perc Eilingsfeldről szólt, nekünk pedig sikerült megkaparintani a negyedik helyet. 87-77

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A BB1.hu és az MKOSZ megállapodásának értelmében a magyar válogatottal foglalkozó cikkeinket Facebook oldalunkon lehet kommentelni. Ezt a cikket:itt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés