Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az utolsó negyedre megtáltosodott a Falco, az ötödik meccs dönt

A piros-feketék nagyon elrontották a végjátékot.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász 76-70 (16-19, 22-22, 14-21, 24-8)

Rájátszás, döntő, 4. mérkőzés
Aréna Savaria, Szombathely
Benczur Tams, Praksch Péter, Győrffy Pál Attila

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 2, Benke 2, Doktor -,Bruinsma 15/3, Keller 14. Cserék: Barac 10, Perl 28, Anderson 5/3.

Szolnoki Olajbányász: Warner 13/3, Kovács -, Badzim 13/9, Subotic 12/6, Cakarun 13. Cserék: Taiwo -, Gibson 9/6, Pongó 6/3, Rudner -, Zsiros 4, Juhos -. Kipontozódott: Badzim.

Két rossz dobással indult a találkozó. Cakarun, Kovács és Keller is hibázott. A találkozó első kosarát Benke szerezte, majd Bruinsma is betalált. A Falco jól védekezett, kétszer is lejárt a vendégek támadóideje. Bruinsma dobott be egy büntetőt, a másik oldalon Badzim hibázott egy távoli dobást. Váradi is elrontott egy hármast, Subotic viszont megszerezte az első Olaj-kosarat. Három percet kellett várni rá. Warner pontjaival vette át a vezetést az Olajbányász. Nagyon kevés volt a pont, 5-6 volt az eredményjelzőn a negyed derekán. Keller Ákos dobott be két büntetőt, majd Perl szerzett kosarat egyéni akció végén. Badzim villant a szombathelyi palánk alatt, Subotic büntetőzött remekül. Ismét a vendégek vezettek. Perl fordította meg az állást, Cakarun egyenlített. Pongó dobott be egy büntetőt. Badzim duplájával nőtt az Olajbányász előnye, de Perl azonnal válaszolni tudott. Egy tempót és két büntetőt is bedobott. Warner kosarával vette vissza a vezetést a negyed utolsó percében az Olajbányász, de Zsíros is betalált. 16-19.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Zsíros szerezte a negyed első kosarát. Perl tartotta meccsben a szombathelyieket, majd Brunisma hatalmas zsákolása után már egál volt az eredményjelzőn. Potocnik időt kért. Bruinsma triplát dobott, de Warner is távolról talált be. Cakarun kosarával vezetett ismét az Olajbányász, Barac is megszerezte első kosarát a mérkőzésen. Subotic talált be távolról. Váradi és Keller hozott össze egy kosarat.  Ezt követően Subotoic és Anderson pontjai következtek. A Szolnoki Olajbányász Cakarun és Pongó pontjaival lépett meg öttel, a Falcónál teljes volt a tanácstalanság támadásban. Anderson triplája úgy kellett, mint egy falat kenyér a hazaiknak, de a másik oldalon azonnal betalált a Cakarun is. Bruinsma egyenlített az első félidő utolsó percében, de Badzim triplával válaszolt. 38-41.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Váradi kosarával indult a második félidő, Perl büntetőivel pedig vissza is vették a vezetést a szombathelyiek. Pongó triplája volt az első vendégkosár ebben a negyedben. Cakarun is betalált,  a másik oldalon Keller dobott be két büntetőt. Gibson triplájával viszont már ismét öttel vezetett az Olajbányász. Keller újabb büntetőket dobott be, de Gibson újabb triplája után már hat volt közte. Kemény harcias mérkőzés volt, de továbbra is a vendégek akarata érvényesült. Gasper Okorn a negyed derekán kért időt. Hiába, Warner kosarával hétre nőtt a piros-feketék előnye. Gibson kilencre növelte az előnyt, teljes tanácstalanság volt a vasiaknál. Perl dobott egy duplát, Keller bedobott két büntetőt, de még így is megnyugtató volt a Szolnok előnye. Badzim triplája tovább “nyugtatta” a vendégeket. Subotic tette közé a tizet. 52-62.

Az utolsó negyed első percében nem született kosár, majd Perl talált be egy betörés után. Barac is betalált, időt kért a Szolnok. Cakarun dobott kosarat faulttal együtt, ismét magabiztos volt a vendégek vezetése. Barac talált be, de Bruinsma is dobott egy kettest. Barac újabb kosarával zárkóztak a vasiak. 63-65 volt az állás, amikor újabb időt kért Gapser Potocnik. Keller Ákos egyenlített. Barac zsákolásával vette át a vezetést a Falco, a szolnokiak kikérték a harmadik idejüket is. Badzim triplája után ugrott talpra a szolnoki kispad, Perl válaszolt rá. Birkóztak a csapatok, nem volt szép játék. Perl szerzett újabb kosarakat, de Warner is betalált. Perl dobott be két büntetőt, ami gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. 76-70.

A bajnoki címről az ötödik meccs dönt.

 

HIRDETÉS

385 hozzászólás

385
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
114 Comment threads
271 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
109 Comment authors
JonLuffanatkobee77ZvezdaDudi Recent comment authors
deinosuchus
Olvasó

Akkor én sem maradok le a versírás versenyben:

Sárgapárna vicces gyerek
Sok konfliktus tőle ered,
Földijei sem szeretik
Mégis sokszor tetszik nekik

Marillon egy fasza csávó
Sajnos rajta sárga zászló
Véleményünk róla tartós
Úgy ismerjük korrekt Falcós

Mendez sokszor buckázik is
Mégsem haragszunk rá miért is?
Fanatikus Falco drukker,
De csajának biztos cukker.

Vulcano sem maradhat le
Szakértőnek hívatnák be
Szíve csücske bizony e sport
Meginnék vele egy bort

Benitez is szívvel benne
Bár minden szurker ilyen lenne
Tiszteli az ellenfelet
Tanulj tőle Panzer gyerek!

Szerelmünk a kosárlabda
Napjainkat aranyozza
Szórjuk a mocskot egymásra
De ne essünk már túlzásba!

Sárga-Vörös sosem barát
Sosem issza együtt borát,
De látva zászlónk három színét
Megfogjuk mi egymás kezét!

Végére mi maradhatna:
Hajrá Magyar kosárlabda!!!!!!!

PL
Olvasó

nagyon jó, nekem tetszik! ?

810509
Olvasó

Nagyon jó, gratulálok! Nekem már kész a holnapi, de lehet rá kontrázni!

SárgaPárna
Olvasó

Ez jobb lett, mint az enyém! Gratulálok!

deinosuchus
Olvasó

Már bánom, hogy megírtam, gondoltam oldom egy kicsit a feszültséget, de vannak akik nem érdemlik meg.
Töröljétek szerkesztők, mert én már nem tudom

PL
Olvasó

ne bánd, jo helyen van! ?

Dudi
Olvasó

Nagyon jó, nagyon ?.
Ha megkérlek, adnál pár tanácsot Motorosnak versírás tekintetében? Köszi.

Vulcano
Olvasó

Jól beletrafáltál. Én bárkivel szívesen megiszok egy bort. Amúgy kurva jó vers.

Luffanat
Olvasó

Sajnos élőben nem láttam a meccset, megpróbáltam éjjel visszanézni az M4 Sporton, de az is necces volt, mert hol szakadozott, hol szar volt a minősége. Miután addigra már rengeteg komment foglalkozott a bírókkal, külön olyan szemmel néztem a harmadik-negyedik negyedet, hogy ott hogyan fújtak (az első félidőt kihagytam a szar minőség miatt). Igazából három olyan ítéletet láttam, ami kritikus volt szerintem – bár az egyik talán fújható. Tényleg mind a három a Szolnokot sújtotta, de közben az látszott, hogy a sok négyfaultos játékos között a Falco akkor dobott kosarat, amikor akart. Szóval ha az első félidőben jogosan kapta a sok… Olvass tovább »

kobee77
Olvasó

Pártatlanul üzenném 1-2 Falco drukkernak, hogy az Olaj sem volt ám toppon, nem csak ők. Azon kívül hogy beestek a triplák, az Olaj elképzeléstelenül futkározott sokszor a pályán a támadó oldalon. Ilyen sokszor egy meccsen szerintem még nem járt le a támadóidő, ha meg nem járt le, akkor meg az utolsó 1-2 mpben lett ráhajítva a dobás. Missmatchek nem lettek megjátszva vagy későn lettek észlelve, betöréseknél a gyenge oldalon nem volt mozgás/helyezkedés stb stb. Szolnokiak, lehet bírozni aki akar, de igazából a 4. Negyedben semmi más nem történt, ugyanaz mint addig, csak 1/8 lett a triplamutató a végén… ennyi.

Zvezda
Olvasó

Izgalmas meccs volt, nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy döbbenettes Magyar teljesítményeket láttunk. Váradi, Benke 2-2. Kovács nulla, Pongó is egy időszakban össze-vissza dobálta a labdát. Én szégyeltem magam, amikor Kovács ment nyilatkozni, s azt mondta “rossz döntéseket hoztunk”. Mármint, hogy főleg Ő. Annyira nincs magyar játékos, hogy ilyen teljesítménnyel is el lehet jutni egy bajnoki dőntőig, és nem is csak egyszer. Szerintem ez a legnagyobb gáz, s nem a bírók fütyürészése. Amikor Kovács nálunk játszott mindig azért imádkoztam, hogy ne dobja rá. Nem is folytatom tovább, mert más csapatoknak is megvannak ezek a magyar játékosai.. 🙁 Szeretném Doktort többet látni… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Megadtam a like-ot, még annak ellenére is, hogy én Doktorban nem látom azt, amit Te. Szerintem ő is maximum egy “csattogtató” játékos lehet az ellenfél legjobb támadóján, ami Kovács a másik oldalon.
Ja, én is emlékszem, ahogy pár éve Kovácsra ki sem mentek, amikor a hármasvonalon túl nála volt a labda (amikor a Falconál játszott), hátha rádobja. 🙂 Nem tudom nem a döntőben történt-e, amikor még Szekulovics volt az edző.

Dudi
Olvasó

Lehiggadva: a tegnapi meccsen nagy izgalmak, fordulatok, jó hangulat, nagyszerű szurkolás mindkét oldalon. Következik a döntő döntője. Mindkét (bármelyik) csapat megérdemli a bajnoki címet, amelyik nyeri az ötödik meccset…. ??

deinosuchus
Olvasó

Megfújták a hazai pályát, de ez még szerintem a normál keretek közt történt, Poto nem mert cserélni a 4. negyed elején. Mondjuk az is tény, hogy a faulthatár hirtelen megváltozott a 4. negyedre, és ehhez azért egy meccsen belül nehéz alkalmazkodni. Egy 3-4 percre kellett volna Zsírost és Juhost felváltva játszatni és így maradt volna még védekezni tudó kulcsember a végére. Így sajnos átjáróház lett a védelmünk és ebben nagyon éltek a Falco magas emberei. Bíztam benne, hogy meglesz, mert az 5. meccs orosz rulett. Az 5. meccsen rendszerint semmit nem számít, hogy eddig mi történt. Én azt mondom, hogy… Olvass tovább »

Krisz...
Olvasó

Nem kétséges, hogy a liga 2 legjobb csapata feszül egymásnak már meccsek óta. Bitang erős ez a Szolnok, számtalanszor okosan, lendületesen járatják körbe-körbe a labdát ziccerig játszva, eközben mi néha mint a mérgezett egerek, úgy futkosunk a labda után fél, egy ütem késéssel. Gyakran Keller (felesleges?) besegítései miatt, vagy a szellősebb, távolról sem szoros emberfogás miatt üresen marad egy-két szolnoki, utána elindul egy lavina, ami a fent említett futkosást, tűzoltást hozza maga után… Támadásnál viszont néha DEAC feelingem van, ötlettelen lesz a játékunk, erőltetjük az egyéni akciókat, nesze Zoli, oldd meg egyedül, miközben gyakran szemet gyönyörködtető csapatjátékra vagyunk képesek, nem… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Én is írtam egy verset, remélem tetszeni fog mindenkinek!!
Szolnoki, körmendi – két jó barát, együtt harcol, s issza tablettás borát.
Szolnoki, körmendi – két jó barát, együtt butul, s égeti magát.

PL
Olvasó

én is írtam egyet:

sárgapárna,a bekötőutak királya,
fogazik,és rosszul is csinálja,
sárgapárna, a Falcósok csicskája,
körmendi létére, Feput ócsárolja.

Oh sárgapárna,majd amikor Fepunak
magyarázkodsz,
az lesz a körmendi szurkolóknak a vidám poszt,
de mindenki kinevet, hisz csak egy csicska leszel akkor is,
Falcosnak eladni magad, az ám az igazi!

SárgaPárna
Olvasó

az enyém jobb lett

PL
Olvasó

egy igazi hülye vagy,
de tudjuk, ez ingyen van,
égesd magad itt bármeddig,
rímeket írhatunk napestig.

fanaticfantastic
Olvasó

Itt van nekünk Sárga Párna.
Mindegyikünk jobbat várna!
Alap nála a rossz szándék.
Tisztesség? Neki,ajándék.

SárgaPárna
Olvasó

gagyi

szurkolo01
Olvasó

Badzim féle kacsa tánc miatt miért nem biroztatok?

Marillion
Olvasó

Ha a Szolnokiak ennyíre bíróznak és nem hagyják abba az még szerdára is rosszúl sülhet el nekik….mert besértődnek a jv-k mégjobban….és épp ezért nem fognak nekik fújni…pedig a tiszaligetben lesz a meccs nem a kis szerény Szombathelyen!

PL
Olvasó

olvassák a jv.k a bb1et?

akkor ezúton üzenem nekik, hogy jó lenne egy 2csapatos donto vegre.

Anpfiff
Olvasó

Ó, ezek a fránya bírók… Pár napja még milyen jók voltak így együtt… Amúgy nekem nyolc hogy ki nyer. És ez elég. A Szolnoknak meg kevés (volt).

ORSI FALCO
Olvasó

Lehet itt bírozni akár melyik részről, de nem ők játszanak a pályán, hanem a játékosok!!! Rajtuk múlik minden!!!

Tomi
Olvasó

Ezért kár volt regisztrálni kiscsillag. Látszik hogy nem az erősséged a gondolkodás.

BALUFALCO
Olvasó

A döntő erről szól, a nagy tétről az idegek párharcáról.Lehet bírózni szolnokról Szombathelyről.Színészkedés csibészkedés mindkét oldalon megvan. A mai meccsen is több olyan szitu volt hogy egy kis érintéstől a Szolnoki gyerek a világból kirepült volna, pedig szinte hozzá se értek. Tehát lehet itt Váradizni meg férfiaskodni de ti szolnokiak se vagytok különbek.. A bírozásról meg annyit hogy minden meccsen az adott bírók döntik el hogy mik a határok, ők a főnökök ők döntenek és pont. lehet reklamálni hovatartozástól függetlenül de felesleges..

Motoros
Olvasó

Mezhúzásra nem sportszerűtlent adni az nem kitolt faulthatár, hanem csalás.
A szabályok egyértelműek, azok nem alkalmazása több mint tévedés. Csalás.

nem tévedés, csalás.
Ennyi.

B0nyi
Olvasó

Teny. Az ott akkor sportszerutlen kellett volna legyen.
De akkor nezd meg az elso meccs utolso masodpercet. Benken az az elzaras miota szabalyos?
Lehetne folytatni, de semmi ertelme. Szakerthetunk itt orakig, melyik fujas miert volt rossz. Attol meg szerdan meccs lesz.

Motoros
Olvasó

Pontosan ez megy évek óta, össze vissza fütyörésznek, meccs közben is változtatják a határokat, 0 következetesség.
A küldésből már lehet tudni, hogy mit fognak alkotni.

A bíráskodás a magyar kosárlabda sírásója!
Szégyen!

Kovacs
Olvasó

Pontosan! Mindkét csapat kárára, össze vissza fújnak, kompenzálnak, maguk sem tudják sokszor mi van. Ez a legnagyobb probléma. És nem csak a döntőre igaz, az egész bajnokság ilyen.

Falcofan
Olvasó

A Szolnok tényleg szervezetten védekezik, nehéz ellenük játszani. DE ! Amit kemény, divatosan faulthatáros védekezésnek neveznek, az azt is jelenti, hogy odaütnek, löknek, letaglóznak, mezt rángatnak, stb. aztán meg csodálkoznak, hogy sok fault-ot fújnak ellenük. Rendben lenne ez a fajta küzdőmodor is, de akkor módosítsunk a szabályokon és mi is alkalmazkodunk hozzá.
De azt el kell ismerni, hogy jobb dobóik vannak, mint nekünk.
Hajrá Falco szerdán is !

Jon
Olvasó

Pontosan így látom én is mindkét dolgot. Nem is tudom, talán a Badzim volt, aki testtel löki kifelé a gyűrűt támadó Perlt, aki még el is esett (1-2 szolnoki kedvéért ismétlem, a Perl Zoliról van szó), miközben tartja felfelé mindkét kezét és csodálkozik, hogy mégis ráfújják a faultot. Mintha “csak ” a testtel lökés ezerrel beleférne. 🙂 A másik dolog is egyértelmű. A Szolnokban mind a 2 amcsi simán bevágja a triplát, ha kell, de a többi légiósuk is szórja folyamatában, sőt a Pongó, meg a Zsíros is betalál, ha úgy alakul. A Falcoban meg…hát…Perlnek néha megy, bár ő tesz… Olvass tovább »

Ballabolla
Olvasó

Döntőhöz méltó meccs volt. Izgalmas és kemény! Tetszett a Szolnok játéka, ők ma inkább játszották a kosárlabdát. De….. a Falco nyert. Volt ilyen idén már fordítva is. De jó ezt így. Aki hosszabb ideje követi a kosárlabdát, nem egy ilyen hangulatú, hullámzó döntőt látott már. Nincs lefutott meccs. A két csapat egy kategóriát, minőséget képvisel. Ha nem lennék Falco szurkoló, akkor még élvezném is. Így meg a szívroham kerülget meccsről meccsre.?. Most is azt mondom. 1 meccs van. Bármi lehet. Győzzön a jobbik. Ha a Szolnok nyer, megérdemli, ha pedig a Falco, ő is.

Savariás
Olvasó

Valamiért azt érzem hogy a kövi meccsen végre elsülnek a Falco-s kezek…..ennyiszer egymás után nem lehet betlizni….

PL
Olvasó

Perl nelkul nehez lesz. Jó formában van, de lehet, hogy most meg nem neki fog sülni a keze.
Ezert is kellene masoknak is jönnie a Falconal. Ha nem lesz ilyen, akkor nehez helyzetben lesztek.

97MTE00
Olvasó

Olyan érzésem van, hogy csak a Perl kap fizetést. De azért a többi is kosarazhatna, másért nem, legalább becsületből. Ebből így Szolnok arany lesz.
MTE

810509
Olvasó

Kosárlabda pattan, gyűrűbe is perdül, tengernyi az ég felé lendül!
Vesztett ma Szolnok, Szombathely meg boldog.
Tiszapart csapata, nincs meg az aranya.
Mi történt itt hétfőn, teszik fel most kérdőn?
Várjuk meg a szerda estét, Szolnoknak elestét.
Vágjuk le a kosárhálót, tűzzük ki a sárga zászlót.
Szerte a megyében zúg majd a harangszó, legyen háromszoros bajnok a Falco!

Csabcsi
Olvasó

Jól gondolom,hogy te kerested a rímeket?

810509
Olvasó

Talán meg is találtam, nincs is benne varázslat..
Van benne kis zrika, erre ugrik majd sok bika.
Aki szerint nem lehet, írjon ő is verseket.

PL
Olvasó

jo a vers, de szerintem az elso sorban egy szót kihagytal, tengernyi XXX az eg fele lendul.

810509
Olvasó

Tengernyi kéz… igen,tényleg kimaradt, köszi hogy szóltál. Két verssel kész vagyok szerdára is, egy rövidebbel ha Szolnok lesz a bajnok, és egy valamivel hosszabbal, ha mi..

PL
Olvasó

nem baj, így sem észrevehető, jó lett!

Marillion
Olvasó

Hol vagy motoros? Igy is lehet,hogy nem kötekedünk ,mert nem keverünk bele gyűlöletet…ráadásul ezt akadás nélkűl végig lehet olvasni!

Motoros
Olvasó

Látod ha nem iszol még olvasni is tudsz xd

Tuboly Ervin
Olvasó

Sokaknak ez a döntő igazi csemege, de szerintem szomorú lesz szerdán a sok cinege. Vár rájuk egy Pearl Harbor-i út, ahol egyedül nem nyerhet Perl háborút. Fel kéne jobban szívnia magát Kellernek, mert a pontok palánk alól is kellenek. Az sem elég, ha Váraditól van benn két kosár, a döntő meg várja Benkét most már. Különben lesz itt egy Badzim nagy ünnep, ahonnan a szombathelyiek hamar eltűnnek. Erősíti az Olajt Subotić, Warner és Pongó, és persze a csarnok sem lesz már kongó! Nem is örülnének másnak, csak aranynak, várva, hogy nyakába akasszák Cakarunnak! 😀

Vulcano
Olvasó

Na ez költészet. A Pearl Harbour-es rím pedig kifejezetten kreatív.

Marillion
Olvasó

Végig olvasva a forumot…most megint mi a bajuk a Szolnokiaknak de komolyan? Nem dölt össze a világ /vagy igen/…? A Falco jovoltából kaptak még egy meccset az utolsót igy saját csarnokukban vághatják le a hálókat! Kijárási tilalom már nem akadály…űnnepelhetnek nap estig! Gondolom azt ők sem hiszik hogy a tiszaligetben majd a Falconak fognak fújni?! Ami pedig minket illet,Perl Zolika….szedd magad köré a csapatot egy utolsó durranásra…mindenkitől az utolsó erőbedobással…álljunk bele a meccsbe és meglátjuk mire lesz elég! Talán erre a mindent eldöntöre semleges külföldi bírókat is betervezhettek volna!

PL
Olvasó

ha valakik nem nőnek fel Perl mellé, akkor nehez lesz Nektek.

KD
Olvasó

A 3. meccsen csak Perl és Anderson volt jó támadásban, mégis hosszabbítás lett a vége. Annäl a többiek ( elsösorban Váradi, Benke és Bruinsma) csak jobban játszhatnak.

PL
Olvasó

szolnoki oldalon is bőven maradtak el pontok. Na meg egy Cakarun is.

Hunbasket
Olvasó

Most komolyan oda jutottunk, hogy a Falconak az a csúcsteljesítménye és a non plus ultra hogy megmentett 2000 falco szurkolót a totális égéstől ország-világ előtt? (Most tekintsünk el kicsit a körülményektől, hogy ez hogyan sikerült). Ez a szenvedés több mint blama, ez már kezd kínos lenni, akárhogy is alakul a szerda. Azért szeptemberben nem így indult a buli… BL-továbbjutás, veretlen bajnok stb… Gyuri bácsi, Hangával mi a helyzet?

Marillion
Olvasó

Az valóban tény hogy látványossan nem úgy megy….és Lake mint magas posztra sincs a rotációban…mégha a pontjai nem is voltak megszámlálhatatlanok…

donnarumma
Olvasó

Azzal a 4-4 ponttal idegenben már le is zártuk volna…

Xero
Olvasó

Igen.. mindig nagyon kínos egy bajnoki döntő 4. meccsén nyerni..

Bossesy
Olvasó

Még nem volt időm TV-n visszanézni, de élőben az jött át, hogy sajnos nem volt igazi vezére a csapatnak és senki sem tudott extrát nyújtani….
Kb. olyasmi kellett volna valakitől, amit 30 éve Zoran nyújtott Egerszegen az alső bajnoki címünknél.
A Falconál volt vezér is (szokásos módon Perl) és Bruinsma is ráéeszmélt sajnos, hogy miért is igazolták le, mit kellene csinálnia. Kár a lehetőségért, mert 30 percig verhető volt a Falco, addig kellett volna nagyobb előnyt összehozni és még így is meglehetett volna.
Otthon kell nyerni.

Marillion
Olvasó

Ha jól sejtem akkor épp útban haza Szolnokra! Balesetmentes jó utat kivánok Szombathelyről!

Bossesy
Olvasó

Köszönöm sportszerű hozzászólásod! Like!

JR.Benitez
Olvasó

Olaj jól össze van rakva. Mi szenvedünk. Biztos megvan az oka. Utolsó meccsen bármi lehet, de Olaj esélyesebb. Az ellenfelet nagy betűvel írom, nem minősitem le, nem találok ki rá gúnyos jelzőt. Igen, elfogult vagyok. Ahogy az Olaj drukkerek is. Ezzel semmi baj. Szeretni sem kell egymást. Én tisztelem az ellenfelet, de én ezt már el sem várom…. De tényleg akiknek semmi közük a döntőhöz, mert kb laza 30 ponttal gyengébbek e 2 csapatnál, ők mire fel viselkednek ily módon? Most őszintén az már gáz…. Vagy ebben élik ki magukat? Szerdán győzzön az aki többet tesz érte! Sajnos nem látom… Olvass tovább »

Csabcsi
Olvasó

Az a háló a miénk!
És meg fogjuk védeni! ?

KKKfanta
Olvasó

Azért amikor a 240 komment kb 70%-a ( semleges nézők és a Szolnok fanok is) azt szúrja ki h az utolsó 5 percben látványos hazai fújás volt akkor azért azt a bírói hármast csúnyán kivizsgáltatnám! Nyílván oka van!

Leklibajsza
Olvasó

És a korábbi 3 meccsből van olyan, amit kivizsgálnál? Tényleg érdekel.

Marillion
Olvasó

Mindenkinek Falco fóbiája van?

Xero
Olvasó

Igen.. a sport olyan, hogy a “semleges” kommentszekció majd eldönti…

donnarumma
Olvasó

Ha egy ember 15x leírja hogy csalás, azt mennyinek számoltad?:-)

Jon
Olvasó

Akkor vizsgáltasd ki azt is, hogy az első szolnoki meccsen biztosan nem volt-e időn túli a győztes kosár, meg azt is, hogy a második szolnoki meccsen biztosan jogosak voltak-e a folyamatában fújt Falco-sportszerűtlenek….

Csabcsi
Olvasó

Elő ne adjátok már magatokat!Ilyen sokra becsült és sokra hivatott falko az elmúlt időszaktól eltekintve sose volt!

Egy lesajnált Olajbányászból csináltak az edzők egy olyan csapatot ami szerintem a lehetőségei felett teljesít!Bőven felette!!!

És senki ne próbálja beállítani azt a helyzetet -okornon kívül- ,hogy a szegény falkó mint a “legkisebb fiú” majd visszavág!Lópikulát!
Itt a falko a favorit akinek szerdán kihúzzuk a pi@ába a bajszát!!!!!!!!

Xero
Olvasó

Jaa igen.. a fillérekből gazdálkodó Szolnok Dávidként harcol a milliárdos Falcoval.. ? vicc

Vulcano
Olvasó

Hát te nem tudtad? Pl Badzimot is gondolom szép szóval csábították el a Zaragozától. Vagy lehet Badzim szerint nagyobb dolog az Olajban játszani mint a Zaragozában.

kimye
Olvasó

ilyen nyilatkozatok a Falcotol szoktak jonni.. meg hogy Szombathely a legjobb varos a vilagon, stb 🙂

Jon
Olvasó

“Lesajnált Olajbányász” 😀 😀 😀
Erősebb játékoskerete van, mint a Falconak. Támadásban nem is kicsit.

Dzsenga
Olvasó

A lélektani előny most a Falcónál van már, hiába idegenben kell lehoznia az ötödik meccset. Meglátjuk, itt már inkább pszichikai tényezők fogják eldönteni, nem játéktudás vagy forma.
Aki fejben keményebb, erősebb lesz, aki jobban ki tudja zárni a külső tényezőket, bírókat, szurkolókat, az lesz a bajnok.
Azért ötödik meccs, felfokozott hangulat és valószínűleg pár ponton fog múlni. Miért érzem úgy hogy megint hallunk a bírókról majd meccs után, bárki is nyeri? 😀

Incicica
Olvasó

Nagyon tudták a bírók, hogy mikor kell a véreshurkába tenni a sót!

KD
Olvasó

Persze az elsö meccsen nem volt hurka, csak tämadófault meg lépéshiba…

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez és a negyedik negyedben nyújtott teljesítményhez. A meccs nagyrészében a Szolnok akarata érvényesült, nagyon keményen védekeztek, amit a játékvezetők engedtek is. A végére talán a saját tempójukba belefáradtak. A másik kulcsmomentum az volt, hogy Okorn húzott egy merészet a három magasember egyidejű fentlétével, akik mindannyian jó védők. Mindent el lehetett váltani, mert a leválló magas embereket mindig tudta fogni azonos magasságú játékos. Ezzel teljesen el is bizonytalanodott a támadójáték, jöttek a lepattanók mindkét oldalon. Támadásban meg nem tudta a Szolnok megoldani annak védését, hogy két magas ember folyamatosan bejátszható pozícióban volt. Kisemberek jutottak rájuk, akik… Olvass tovább »

Black Bird
Olvasó

Mehet a bírózás, de ez megérdemelt hazai siker volt. A negyedik negyedben dobott Szolnoki 8 ponttal nem lehet meccset nyerni. A sok birózó, faltszámokon lovagló meg kinyithatná a szemét és észrevehetnè végre, mennyire más játékstílust képvisel a két gárda. Ettől függetlenül gratulálok mindkét csapatnak. Hajrá Falco!

Kormend3
Olvasó

Ti vagytok a legynagyobb birozok

Black Bird
Olvasó

Olvass még kicsit ?

Kissadam91
Olvasó

Megérdemelt ??????

Csabcsi
Olvasó

Tény kérdés! Elhibáztunk egy lehetőséget,de nyertünk egy másikat!Hazai pályán behúzni azért többeknek lesz nagyobb élmény! A közvetítésben kiemelték a sárgák gyenge kinti dobásait és leminősítették az Olaj védekezését. Ennyi négy faultos játékossal nehéz lett volna tartani ugyan azt a szintet mint 30 percen keresztül!Félreértés szintén ne essék.A játékvezetők jól húzták meg a fault határt amit majdnem végig is vittek,de azért az elgondolkodtató,hogy Perl a nemzetköziben nem annyira fickándozott de Magyarországon ránézi sem lehet mert egyből jön a síp!Ezzel az ő nemzetközi szerepvállalását szerintem gyengíti a magyar játékvezetés!De nem fújtak rosszul!Tévedtek!De keveset és mindkét oldalra! Kétség nem fér hozzá,hogy ez a… Olvass tovább »

Jagerman
Olvasó

Perl Zoli BL meccsein, dobott pontjai: Lublin ellen otthon 14 pont NS kiemelés, Novgorod ellen otthon 19/3 pont NS kiemelés, Zaragoza ellen idegenben 17 pont NS kiemelés, Zaragoza ellen otthon 17/6 pont NS kiemelés, Lublin ellen idegenben 11/3 pont, Novgorod ellen idegenben 11 pont NS kiemelés. 6 mérkőzésből 5-ször emelték ki a játékát, pontátlaga BL meccsen ebben az idényben: 14,8 pont/mérkőzés. Miről beszélsz?

Csabcsi
Olvasó

Okos fiú!Szép munka!
Az olasz és a spanyol bajnokságokból is kigyűjtenéd a kiharcolt faultjait és büntetőit!
A többi nem érdekel!
Az,hogy Magyarországon extra az nem kérdés!
Én a nemzetközi “fickándozást” így gondoltam!

KD
Olvasó

Csable csacsi, elöbb gondolkozz és nézz utána a dolgoknak, mielött hülyeségeket írsz. Mert úgy jársz, mint Rúzs a spanyol földrajzzal. Apropo, hol van Rúzs? Vár várom a mai meccsröl a mélyreszántó ellemzést?!

Marillion
Olvasó

Bakker…hát ezek nem nemzetközi nivós meccsek voltak jóval magasabban jegyzett csapatok ellen mint a falco? Sokan át sem gondolják mire mit irogatnak….csak saját magukat járatják le!

Csabcsi
Olvasó

Megpróbálom még egyszer!

Én arra lennék kíváncsi,hogy Perl külföldi csapataiban miért nem volt ennyi kiharcolt faultja és büntetője?Miért nem érvényesült ott úgy mint itthon?Miért jött haza “vert seregként”?A bajnoki döntőben büntetőből dobott átlagából is megélhetne kint.???

Véleményem szerint itthon túlságosan tisztelik.Külföldön meg nem!Ehhez szokott hozzá és ez nem válik az előnyére külföldön!És talán ezért nincs magasabb szinten és egy komolyabb bajnokságban!

Egyébként vitathatatlanul nagy tehetség és jó játékos…itthon.

KD
Olvasó

Azért mert azokban a külföldi csapatokban ( capo de orlando, estudiantes) nem játszott 25-30 percet, mert 12 játékost forgatnak és nem is csak töle várják a védelem megbontását. Persze az az olasz meg a spanyol bajnokság, egy picivel magasabb a szinvonal is. De nem nagyon látsz ott 25-30 pontos játékost, mert egyszerüen nem játszik annyi idöt, meg nem használ el annyi labdát.

red-black01
Olvasó

Ja és egyet elfelejtettem a nagy játékvezető rutin elemzésében!
Gratulálok a Falconak, a bírói segítséggel élni tudni is kellett, a szolnokiak is gratula, mert tették a dolgukat, nem sokon múlott.
Perl Zolikának viszont külön gratuláció! (sokat köszönhetnek neked, megmentetted a hálót?)

ORSI FALCO
Olvasó

Nem tudom miért kell mindig a bírókkal jönni. Nem ők játszanak a pályán. Vagy az nem tetszik neked hogy mi idáig eljutottunk? Be kell ismerned hogy a Falco jobb mint a Körmend!!!

PL
Olvasó

Ugye nem baj, ha attól még nézzük a döntőt, és véleményt formálunk??

ha új vagy itt, szokj hozzá, es feleslegesen Körmendezel.

ORSI FALCO
Olvasó

Azt csinálsz amit akarsz!!! Én csak egy tényt közöltem!!!!

PL
Olvasó

oké, én is tényt közlök: ez nem a Falco házifóruma, az ott az Indexen. Szóval vegyél nagy levegőt Orsika, itt kritikát is fogsz olvasni, ez ilyen hely ???

ja, még egy tény kiscsillag:
3x bajnok
7x kupagyőztes ???

meg tegyél még pár felkiáltójelet, akkor hatásosabb leszel ????

ORSI FALCO
Olvasó

A múlt elmúlt, arra már ki emlékszik!!! A jelen számít kedves PL.

PL
Olvasó

mi emlékezünk rá, minden egyes meccsünkön, ha felnézünk…ott vannak a bajnoki es kupagyőztes zászlóink.
Tudom, nalatok maximum a pókháló lóg ott. ??

Tudod van egy mondás: mindenki arra mondja, hogy nem fontos, amilye nincs ???

Kedves orsika. Kevesellem a felkialtojeleket. Tessék: !!!!!!!! ???

Anthony
Olvasó

Gratulálok a fiúknak!
Nem gondoltam volna, hogy meglesz ez, de a végén valahogy sikerült.
Nem tagadom, voltak nekünk kedvező fújások, de a meccs nagy részében oda-vissza fújtak hülyeségeket. De a Szolnok is vétett olyan hibákat amiken sok múlott.
Szerdán győzzön a jobb, legyen egy sportszerű meccs!
Hajrá Falco!

Ballabolla
Olvasó

En most csak annyit mondnanék: újra rezeg a léc ? most már bármi lehet, 1 meccs van. Győzzön a jobb! Hajrá Falco.

Savariás
Olvasó

Sok olajos szagértő bírózni tud csak…azért érdekes hogy sem Kovács Peti, se Potocnik említést sem tett érdekes bírói ítéletekről a meccs után.
Tanuljatok meg méltósággal veszíteni, főleg az első meccs után!

PL
Olvasó

tehát ha nem sír egy edző a nyilatkozataban, akkor meg sem történt? ?

Savariás
Olvasó

Azt gondolom hogy ilyen feszültségben ha nagy igazságtalanságot érezne, akkor finom célzást biztosan tenne rá…..de valszeg nem ért hozzá, bezzeg a kommentelők ?….

PL
Olvasó

nem biztos, hogy kell a finom célzás. Jó, hogy nem emlegette.

Majd a csapat szurkolói itt-ott negteszik ?

Xero
Olvasó

Mivel a tiétek amúgy mindenert nyivákol, így igen.. ?

PL
Olvasó

az enyém már egy ideje nem….

Csakaszombathely
Olvasó

Tőlünk általában ezt várják: méltósággal veszíteni. Ahogy látom, ez Szolnokon sem egyszerű.

Potocnik igazából azt mondta, hogy maradt még bent fault, azaz miért nem faultoltak a vége felé. Igaz, hogy kipontozódna, de a padról értékes, frissebb, védekezni képes játékos jöhetett volna be.

PL
Olvasó

200. ???

Motoros
Olvasó

Sztm Te gyűjtöd a tollakat?

PL
Olvasó

gyujtenem, de nem kaptad eddig se ????

Motoros
Olvasó

Én se, pedig amennyi kommentet generáltam már nekik….xd

oilers
Olvasó

Ezt már sokszor leírtam, hogy lehet “tévedni” ide-oda, meg kompenzálni de ha a végjátékban “tévednek” ott már nincs lehetőség arra h a csapat kompenzálja a “tévedéseket” most is ez volt

Mendez
Olvasó

Ahogy az első meccsen is ugye…

Marillion
Olvasó

Az első meccset is beleveszed? Úgy lenne a korrekt…

oilers
Olvasó

Igen bele, ti az utolsó 8 mpről beszéltek, én a végjátékról itt most az utolsó 5 percre gondoltam, bocsánat ha félreérthető voltam, de az is igaz h a végére elkezdtünk nem védekezni mert többeknek 4 faultja volt, ezt sem értettem, kb ezeken ment el

voldemort
Olvasó

Általában igyekszem kulturált maradni, de tudjátok mit, szolnokiak? Remélem, hogy ez volt a legjobb mecsetek, mert olyan mélyre süllyedni, mint közületek néhány ember…. így kivetkőzni emberi mivoltotokból…. megérdemelnétek, legalja emberek vagytok, köpköditek a Falcot a szállodánál? Fenyegetitek veréssel a játékosokat meg a családjukat? Sértegetitek a halott szülőket? Hogy száradjon el a lelketek ti mocskok! Akinek nem inge, ne vegye magára, a többi szakadjon meg, mint a véres hurka! Én ma egy dolognak szurkoltam: hogy a háló ne itt legyen levágva! Szerencsére az MKOSZ szolnoki polgármestere potyára jött ide… amúgy meg jobb lenne, ha a Bodnár Petike a nagyon hozzáértő nejét… Olvass tovább »

PL
Olvasó

ez megint olyan, mint a sztorid arról, hogy szalay beszólt a szombathelyi játékosoknak, ami fizikai lehetetlenség volt?

voldemort
Olvasó

Mire gondolsz arany csillagvirag? Egy csarnoknyi ember látta a kivonulását ?? Te mondod a magadét,itt meg van a bizonyíték. És lesz még ilyen…

PL
Olvasó

az a baj, hogy hiteltelen vagy.
mar az első kamudnál, ahol a szolnoki nézők megírták, hogy fizikai képtelenség.

Magadat égedet, Andersen.

voldemort
Olvasó

Ezt azért te is érzed, hogy ide kevés ???

PL
Olvasó

kevés, mint a meséidben az igazsag ???

fanaticfantastic
Olvasó

Na,,akkor mégsem csalás? Szalay mégsem jól mondta neked?? Ha nem a Szolnok lesz a bajnok akkor elnézést kérsz,hogy megvádoltad? Hmm?

voldemort
Olvasó

Aranybogaram, a csalás és a nyomás között van különbség. Ha valami asztal fölé kerül, nehéz megvalósítani…. igaz, onnantól a bizonyítás is nehezebb… de csak azért, mert beleköptünk a levesbe ??? sokunknak elege van abból, hogy néhányan erőből akarnak megoldani dolgokat. Szóval ne csodálkozz…

PL
Olvasó

abból van elegetek, hogy jött a Szolnok, es nem tudtatok 3-0ra nyerni,erre itt hisztiztek.

a vilag égése lesz ha ez a Falco nem lesz bajnok, es magyarazkodhattok a varos polgarainak, hogy ennyi odarakott pénzből egy ujabb ezust jön csak.

Nem tetszik a Szolnok? elhiszem. Hisz ti mar mult szeptemberben a BL-ről beszéltetek, most meg ég a talpatok alatt a föld. El is hiszem.

Talan nem meséket kellene kitalálni, meg embereket/szurkolokat kollektiv megvádolni, mert ez hányinger.

Beleköpött a Szolnok a levesbe, és ez a baj.

Mendez
Olvasó

Maximálisan igazad van, voldemort.
Ezek a szolnokiak az ország legnagyobb csürhéi, kővel dobálnak embereket mert annyi agyuk sincs, hogy felfogják a következményeit, a többi “kultúrált” húzásaikat meg már említetted te is.

fanaticfantastic
Olvasó

Ne általánosíts.

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Szep volt fiuk! 3 negyeden keresztul nem jott a katarzis, a 4. Re vegre osszeallt egy jo szeria! Szolnokiak birozzanak nyugodtan, picsoghatnak a szineszkedesert, meg az elfujasert, 3 negyeden keresztul hagytak verekedni a szolnokot, a 4. Be meg mar nem tudtak! Aki a 4. Negyedbe 8 pontot tud dobni nem erdemel gyozelmet, akarmilyen a jatekvezetes! A divatszurkolas ismetelten, mar a kotekedes annak a szintje, hogy no comment! Bun gyenge jatekkal is nyertunk, mindent bele szerdan!!

fanaticfantastic
Olvasó

A 4.-re nem a jó szériátok állt össze. Teljesen más történt..:D

Marillion
Olvasó

Miért akkor mi történt….lehet bírózni….de az utolsó negyedben Szolnoki részről is volt bőven tiszta dobóhelyzet amit ha az addig vajkezüek újfent bedobnak akkor nyernek és nem jv-k lesznek okolhatók hogy vereség lett a vége!

Vilis79
Olvasó

Nagyon sok kosármeccset néztem életemben, de amikor vmelyik csapat 10%-al dobta a triplákat mindig kikapott. Kellernek mindig így kellett volna a gyűrűt támadnia. Láttam azt a tüzet rajtuk az utolsó negyedben ami kell egy döntő megnyeréséhez. Ha ebből nem merítenek erőt akkor semmiből.

KKKfanta
Olvasó

Érdekes mindenki a meccsen egy két jelenetet ragad ki! Azért az utolsó 5 percben kb 8 faultot engedtek el a falconak! Ők meg egy pici ütközéstől is hanyatdobták magukat aztan egyből támadó!
Nem mondom Szolnok is eljátszotta szépen a 10 pontos előnyét, de akkor még utána ezek is ….így nem csoda h kikaptak!

kentin
Olvasó

Egyenlő pályák, egyenlő esélyek.
Én biciklivel megyek. (Sándor György)

Dzsenga
Olvasó

Túlzásba viszitek a bírózást szerintem. Én DEAC drukker vagyok, szóval azért elfogulatlan talán ezzel a meccsel kapcsolatban, nem mondom hogy nem voltak rossz ítéletek, mindig vannak, de a Szolnoknak így vagy úgy ezt +10-ről indulva utolsó negyedben le kellett volna hozni és akkor most bajnok, nem lenne miről beszélni.
Nem a bírókon múlt ez elsősorban, én úgy gondolom.

PL
Olvasó

az a plusz 10 oke, csak amikor egy csapat már védekezni se mer szinte, mert egy rápillantás a másik játékosra is falt….akkor úgy nehéz.

Xero
Olvasó

Mondjuk lehet, hogy nem kéne ütni-vágni az ellenfelet és akkor nincs ennyi játékosnak 4 faultja..

PL
Olvasó

nektek is lett volna annyi, ha a jv.k befújják ?

Marillion
Olvasó

Korrekt….!

red-black01
Olvasó

Többször elárultam már itt hogy nem kevés szombathelyi kötődésem van. A város, rokonok, volt kollégák, régebben többé és kevésbé csapatközeli emberek. Az sem titok hogy gyerekkoromtól fogva Körmend drukker vagyok és a remélhető maradék jópár évtizedemben ez így is lesz, mert igazi csapata csak egy lehet az embernek. Viszont nem vagyok Falco “gyűlölő”, sőt akár megtehetném azt is hogy találok abban pozitívumot ha ők nyernek, bár ez utóbbit azért soha nem fogom megtenni?. Aki viszont teljesen elfogult, az innen ne is olvassa tovább? Csak megállapítás, tényközlés és nem minősítés: ezt a 4. negyedbeli 6-7 perces bírói ténykedést zártkörű bírói továbbképzéseken… Olvass tovább »

Nyugat
Olvasó

Most a bírók múltkor Cakarun kiállítása volt a problémátok.
Próbáljatok meg méltósággal viselni a vereséget.
4.negyedben baszt..tok el.
Futkároztatok össze vissza.

Zsoltesz
Olvasó

Megtáltosodtak a bírók ja. Teljesen semleges szemmel mondom, a Falco akkora bírói hátszelet kapott, mint még soha. Nevetséges!

Roundmend
Olvasó

Semleges nézőként úgy gondolom, hogy még a gyengèbb dobóformák ellenére is ez egy abszolút vállalhatóan élvezhető bajnoki döntő. Ami viszont többször megfordult bennem, hogy a játékvezetés már sokkal gyakrabban vállalhatatlan kategória. Nem voltak ugyan esetenként önmagában kirívó hibák vagy félrefújások sem az egyik,sem a másik csapat egyértelmű előnyére vagy kárára, vannak viszont hatalmas következetesség nélküli fújások. Annak ellenére hogy a szabályok egész egyértelműen vannak meghatározva,a játékvezetőknek van azért egy jókora holtterük amin belül szabadon meghatározhatják hol van mondjuk a faulthatár. Ezt igazíthatja a saját bevàlt módszeréhez,játékvezetői stílusához,vagy akár az adott mérkőzés képéhez. A kavalkád és a szar játékvezetés viszont akkor… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Pontosan ez volt Szolnokon!! Nézd vissza.

egismte1
Olvasó

A negyedik negyedig azt mondtam, hogy végre döntőhöz méltó a fújás, de aztán…..

donnarumma
Olvasó

Kosárlabdában tudtam hogy jobbak vagyunk..de ma már küzdésben is!
Szép volt!

milanka487
Olvasó

???

fanaticfantastic
Olvasó

Nem igazán. Egyikben sem. A meccs háromnegyedében iskoláztunk benneteket,kosárlabdában. A végén sem ti küzdöttetek…. Maradjunk ennyiben. Megjött a 3 mikulás,nektek,pedig hol van még december…

Marillion
Olvasó

Csak nem gondolod arról is jv-k tehetnek hogy tiszta dobóhelyzetekben az addig vajkezűek is hibáztak ezért nem tudtatok rápakolni annyit hogy nyerjétek! Mert ha igy maradt volna akkor hiába a bírózás a falconak,nem éri útol a Szolnokot!

PL
Olvasó

arról nem, de arról igen, hogy védekezesre visszafogták magukat, mert sok volt a 4 faltos. Ami hiba volt a Szolnoktól.

nezo828
Olvasó

Az utolsó öt perc csodálatos volt! Ezt kell átnenteni a mindent elDÖNTŐ ötödik meccre. Csak egy mérkőzés van hátra, egy lépés a CÉLIG, nincs mire tartalékolni, nincs fáradtság, nincs fájdalom GYŐZNI KELL!

fanaticfantastic
Olvasó

Csodálatos volt. Itt a tavasz,tudjuk,,,bár az időjárás nem az évszaknak megfelelő. A rigók viszont fütyülnek rendesen.

Savariás
Olvasó

Ne felejtsétek Szolnokiak, a kosárlabda istene azért hosszabb távon döntetlenre játszik. Ahogyan nyertétek az első meccset, úgy buktátok a mait.
Döntés szerdán!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés