Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK

Trummer Rudolf gratulált a hazaiaknak a saját és a körmendi kosárszerető emberek nevében is, hogy kivívta a BL-csoportkörbe kerülést.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 1. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szerda, 18:00
V.: Cziffra Cs., Frányó P., Balog Gy. (dr. Gincsai J.)

Falco: Hooker – Váradi – Filipovity – Krivacsevics – Reddic.

ZTE: Ubilla – Johnson – Williams – Szabó – Agafonov.

Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolnak szerda este Szombathelyen, ahol két szomszédvár találkozik egymással az Aréna Savariában. Jó meccsre, jó hangulatra van kilátás. A hétvégén a ZTE Kaposváron tudott nyerni, a bajnoki címvédő pedig Szegeden.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A ZTE jól játszott a hétvégén, nem véletlenül nyert idegenben, Kaposváron. Veszélyes csapat érkezik hozzánk, de mi játszunk otthon, nem is lehet más célunk, mint legyőzni őket. Rendben volt a felkészülésünk, mindenki edzett, mindenki egészséges, Perl is újra bevethető. Ellenfelünk remekül támadó csapat, bárhol, bármikor sok pontra képes. Arra kell készülnünk, hogy megállítsuk az Ubilla-Johnson-Williams triót, mert elsősorban tőlük függ minden, persze hiba lenne megfeledkezni a palánk alatt Szabóról, Agafonovról és Djuricsról, de a kulcs a mezőnyemberek kikapcsolása lesz. Jobban kell játszanunk, mint Szegeden, és akkor nem lehet probléma.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A Falco lényegesen több tétmeccset játszott nálunk, ráadásul európai szinten, erősebb csapatok ellen, így nyugodtan mondhatjuk, hogy jobban ritmusban van. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy egy ilyen rangadón sok minden számíthat. Az is például, hogy jól kezdtük a bajnokságot a Kaposvár ellen, még akkor is, ha voltak hibáink, például nagyon sok üres dobásunk maradt ki, ami holnap nem fog beleférni. Abban bízom, hogy a védekezésünk hasonló szintű lesz, mint az első fordulóban és ha ehhez párosul egy jó dobóforma, akkor játszhatunk egy olyan meccset, ahol lehet esélyünk győzni. Mondom ezt annak ellenére, hogy az elmúlt 3-4 évben nagyon kevés magyar csapat tudott nyerni Szombathelyen. Többek között nekünk sem sikerült. De a rangadók ilyenek, néha borulhat a papírforma és mi abban bízunk, ha eleget teszünk érte, akkor ez meglesz. A Falcónak van egy 9-10 fős rotációja, remek légiósokkal és magyar válogatott játékosokkal. Ebből kiindulva egy-két játékosukat levédeni nem lesz elég, csapatvédekezéssel kell megállítanunk őket. Kevés üres dobást kell engedélyeznünk nekik, mert főleg hazai pályán nagyon jól céloznak, emellett pedig egy olyan ritmusra kell kényszerítenünk őket, ami talán nem annyira fekszik nekik. Nagyon gyorsan játszanak, tele vannak atletikus játékosokkal, nem szabad engedélyeznünk nekik a gyorsindításokat, inkább bele kell hajszolnunk őket, hogy felállt védelem ellen kelljen támadniuk. Ubilla játéka kérdéses, mert a Kaposvár elleni meccs második negyedében meghúzódott a vádlija, ami után többször visszajött párperces periódusokra és sokat is segített nekünk, de nem javult a sérülése, és eddig még nem is edzett. Az esti tréningen meglátjuk, hogy milyen állapotban van. A többiekre számíthatok.

[totalpoll id=”30270″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– A legelső és legfontosabb, hogy szeretnék gratulálni a magam és a körmendi kosárszerető emberek nevében a Falcónak, hogy kivívta a BL-csoportkörbe kerülést. A sorsolásuk azt gondolom, hogy megfelelőre sikeredett, de így is nagy fegyvertény, amit véghez vittek, minden elismerésem az övék.

Most már valamivel könnyebb dolgom van annál, mint amilyen az első fordulóban volt, mert már lehet egyfajta képet lehet látni a csapatok erőviszonyairól. A Falcóról egyébként is van egy kialakult képem, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezők során többször sikerült megnéznem a játékukat. Ami hasonló lesz, mint amilyen a tavalyi volt, csak talán még szigorúbb.

Gasper Okorn főleg a védekezésre és a fegyelemre helyezi a hangsúlyt, valószínűleg ezért is van az, hogy az eddig játszott pár meccsükön voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyeik támadásban, illetve néha úgy tűnt, mintha akadozna a gépezet. Persze ezzel nemcsak ők, az összes csapat küzd még ilyenkor, a szezon elején, idő kell még az összeszokásra, összecsiszolódásra. Ahogy tavaly is, úgy idén is a legjobb négy csapat között fognak helyet foglalni, ehhez elég erős is a keretük.

Az idei ZTE-t sajnos még nem láttam, de a keretük alapján a Szabó, Agafonov, Ubilla hármas megfelelő alapot ad, melléjük ráadásul még három légiós is érkezett, akik kiegészülnek a fiatalokkal. Ugyanúgy harcos csapatuk lesz, mint minden évben. Biztos, hogy meglesznek ott is a hibák, a fáradtság miatt lehetnek hullámvölgyeik a szezonban, de szívós csapatuk lesz, aminek értékét főleg hazai pályán tudják majd kamatoztatni. Idegenben is meg fognak csípni egy-egy meglepetés eredményt, ahogy tették már az elmúlt években is.

A Falco-ZTE rangadók általában mindig komoly, kiélezett csatákat hoznak, most is erre számítok, az a csapat fogja megnyerni a meccset, amelyik jobban alkalmazkodik a másik stílusához, de szerintem a Falco fogja irányítani a meccset, az ő játékuk fog dominálni és az ő akaratuk fog érvényesülni, csak az a kérdés, hogy mennyi hiba fog becsúszni náluk.

Előzetesen azt gondolom, hogy 65-35 %-ban a Falco az esélyesebb, de kiélezett csatában, szorosabb végjátékban fogja behúzni a mérkőzést a bajnok.

HIRDETÉS

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
FenyőpbaskVince.Carter.15Marillionnezo828 Recent comment authors
Tomika2
Vendég
Tomika2

Össze sem lehet hasonlítani a két keretet ez nyilvánvaló, de Ubillával nem lett volna teljesen esélytelen a ZTE. Itt csak a Falconak lehet vesztenivalója. Ráadásul most, hogy ezen a röhejesen könnyű sorsoláson keresztül továbbjutottak a nemzetközi színtéren, éppen eléggé el is lehetnek szállva maguktól.

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Fóbiás! ???

pbask
Vendég
pbask

Eddig azt mondtad szégyen ha ezzel kerettel nem nyerünk és jutunk BL-be.
Tompika te tényleg fogyatékos vagy,azt sem tudod gyülölettől mit hánysz ide,egyik szavaddal ütöd a másikat,olyan vagy mint a kormányunk.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Furcsa, hogy nem érted, pedig nem bonyolult.
Ezzel a brutál erős kerettel szégyen lett volna, ha nem juttok tovább, pláne egy ilyen könnyű sorsolással.
Mivel ütök itt micsodát? Kicsit gondolkodj, abból talán nem lesz nagy baj!

Remélem tudtam segíteni!

Fenyő
Vendég
Fenyő

Ne foglalkozzatok ezzel a Tomika2 nevű trollal csak a feszültséget kelti.Ez ma a kosárlabda ünnepe lesz,teltházzal,remek hangulattal.A kaposvári teljesítmény Szombathelyen nagyon kevés lesz,nem valószínű a Falco megteszi azt a szívességet nekünk,hogy elad 20 labdát és 10 büntetőt mellédob.Szerencsével sem álltunk hadilábon szombaton,nekem a csapat játéka nem tetszett.2010 óta nem nyertünk Szombathelyen minden sorozatnak egyszer meg kell szakadni.Talán ez ma este lesz.Sportszerű meccset kívánok! Hajrá ZTE!!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Elég nevetséges és főleg álszent a részedről ez a hajrá ZTE tekintettel arra, hogy pozitív dolgot még a büdös életben nem írtál a “csapatodról”.

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Tompika mit lázadozol? ? Hisz a ZTE nem a te csapatod… Vagy mégis? ?

mrfox
Olvasó

Hajrá ZTE!

Stockalone
Olvasó

“Elnök” úr holnap is játszik?
Közeleg az első BL meccs, jó lenne egy hasznosabb spíler…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Lesz mindigfos? A két kedvenc csapatom meccsét én is látni akarom.

RRichieG
Olvasó

Hajrá Zete! Hajrá Magyar Kupa győztesek!

Honvéd
Olvasó

Kösz haver

2lee14
Olvasó

Kár tagadnod, de te tényleg a Falcoval kelsz és fekszel. Ennek mi falcosok csak örülünk. Bár jó kérdés, akar e bármelyik csapat egy ilyen szurkolót magának mint te.

royalka
Olvasó

” Hát érkezik hozzánk az ország legbutább, legprimitívebb, legsötétebb szurkolótábora. ” Köszönjük sárgapárna, bár ezt a lehető legrosszabbkor írtad. Tudod, van valaki ebből a sötét csürhéből,egy olyan társunk, aki névvel és arccal( amit te soha nem teszel meg) pont most írt egy olyan cikket a kosárlabda szurkolókról,a szurkolás lélektanáról,amit te a büdös életben nem fogsz megérteni a primitívséged miatt. Mivel a cikk nyilvánosan elérhető, ezzel nagy titkot nem árultam el. Ha jól tudom, ma átvette az MKOSZ facebook oldala is, ott is megtalálható. Csakis a normális, igazi falco szurkolóknak ajánlom, akik érteni fogják a lényegét. Te párna, pedig csak saját… Olvass tovább »

drszepkaroly
Olvasó

na, azért az uborkával is elég rendesen csoda lenne…

SárgaPárna
Olvasó

Arról nem tesztek fel cikket, ahogy “niggereztek”, ahogy verekedtek egymással, ahogy szégyent hoztok az egész klubotokra?

Downtown
Vendég
Downtown

Majd a huhogasotok utan ?

Marillion
Olvasó

Gyertek minél többen…vár a vendégszektor….Ma nyugat Magyarország kosárlabda ünnepe lesz…én elítélem akik sötét Zaláznak vagy Vas Megyét osztják!

donnarumma
Olvasó

Remélem jó hangulat lesz..egy jó, szoros meccsen bízom a hazai sikerben. Erős csapat a ZTE, ha nem adunk bele mindent, meglepetést okozhatnak.

SárgaPárna
Olvasó

Hát érkezik hozzánk az ország legbutább, legprimitívebb, legsötétebb szurkolótábora. Mondjuk ki, jön a csürhe!
De nem baj, nekem mindig öröm, ahogy a SZARmada kullog haza egy hatalmas szopás után.
Ha komolyan vesszük ez +25 ide, de remélem játszanak a fiatalok, hogy a sztárjaink tudjanak pihenni a komoly meccsekre.
Benczének üzenem, nehogy felüljön egy repülőre nem a Real Madrid ellen játszanak, amit tavaly vizionált. Az ő képességeivel max. PS-en játszhat az ő csapata egy Real Madrid ellen.

zete93
Olvasó

Szegény, nálad nagyon bekattant a ZTE… 🙁
Megjegyezném, a sztáredzőtök is csak a PS-en játszhatna a Real Madrid mellett. 🙂

dball
Olvasó

Na, végre te is idefröcsögtél. Enyhe kifejezés, hogy nem szívlelem a Zetét, mint ahogy az is enyhe, hogy egy világi nagy tahó vagy. A Falco sikeréért szorítok, de szívből remélem, hogy ha győz is a csapatod, csalódottan fogsz hazamenni vagy így vagy úgy. Nem szeretnék neked rosszat kívánni…és itt a feltételes mód nem az általánosítás miatt van. Nem szeretnék neked rosszat kívánni, ha nem lennél ekkora sültparaszt. Csodálom, hogy a saját szurkolótársaid nem öntöttek még le hideg netán jó húgymeleg sörrel. De ami késik, hálistennek nem múlik. 😉

Muszka7909
Olvasó

Igen, lehet hogy +25 lesz közte és akkor mi van? Gratulálunk és megyünk tovább te pedig verheted a f@szodat egy hétig meg böfögheted a hülyeségeidet ide karcsikával együtt!! ?

Downtown
Vendég
Downtown

Hova hozzatok? ?? A kiskertkapuba? ? Mert te nem mesz az Arena kozelebe se ?

Most se mersz a Falcosokkal eloben talalkozni? ? Joparan itt szeretnenek latni, te meg egy beszari gyava pocs vagy ???

Jokic
Vendég
Jokic

Lépjetek át ezen a senkiházin. Hagyjátok figyelmen kívül, mert csak az élteti még ezt a nyomorékot, hogy válaszoltok neki.

dball
Olvasó

És milyen igazad van. Az a szomorú, hogy ő otthon jóízűen kacag azon, hogy maga és/vagy egymás ellen felbőszíti a többieket. Hangsúlyozom név és arc nélkül. 🙂

nezo828
Olvasó

SárgaPárna! Véleményem szerint, hangsúlyozom: véleményem szerint ezt nem kellene. Nagy hiba általánosítani, Falco szurkolóként pedig reménykedem abban, hogy minket sem a Te kommentjeid alapján ítélnek meg. Estére jó szurkolást!

ZTE_KK
Olvasó

Ubillával is nehéz lenne nyerni, hát még nélküle..Reálisan nézve szhelyi győzelem várható, de hát azért megyünk, hogy kiszurkoljuk a vendég sikert 😉

Hajrá ZTE!

Marillion
Olvasó

Igy kell hozzáállni…..és nem egymást osztani….

Koops
Olvasó

Sima vendég! Gyerünk ZTE!!!

SárgaPárna
Olvasó

Alulról nem szólogatunk felfele…..

Koops
Olvasó

Mond mit röfögsz?

Rougenoil
Olvasó

Pedig a Falco sikerrel csak nyertek. Előnybe kerülnének a ZTE-vel szemben a középházba kerülésért.

Koops
Olvasó

Itt még sokan a középházba juthatnak! 1-2 meccs ment le eddig! Majd 10-12 mérkőzések után látni fogjuk mi a helyzet vagy több után!

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco!!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés