Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Szombathelyen is a Tofas volt a jobb a Bajnokok Ligájában

Vereségével biztossá vált, hogy a Falco nem jut tovább az A-csoportból.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Tofas Bursa 64-77 (11-21, 12-13, 20-19, 21-24)

Bajnokok Ligája, A-csoport, 5. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
V.: N. Maestre (francia), B. M. Attard (olasz), G. Salins (lett)

Falco: Pot 5/3, Cowels 10/3, Brown 2, Tiby 12/3, Keller 11/3. Csere: Kovács B. 4, Perl 14, Barac 6, Sövegjártó -.

Tofas: Gray 18/3, Ugurlu 13, Buyuktuncel -, Tanisan 6/6, Toure 6. Csere: Kurtuldum 5/3, Thompson 15/3, Braimoh 8/3, Milaknis 6/3.

Az A-csoport ötödik fordulójában a Tofas Bursát fogadta a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Bajnokok Ligájában. Mindkét együttes egy győzelmet és négy vereséget számlált a játéknapot megelőzően. A törökök éppen a Falco ellen jegyezték egyetlen sikerüket: 90-63-ra nyertek.

A mérkőzésnek nem kis tétje volt: a Tofas egy idegenbeli sikerrel biztosíthatta továbbjutását a csoportból – amivel a Falco kiesik –, míg a szombathelyiek egy győzelemmel tehettek fontos lépést a továbbjutás felé, egy nem kis bravúrnak számító, legalább 28 pontos sikerrel pedig el is dönthették volna a továbbjutás kérdését – a Tofas kárára.

Toure ziccerével indult a meccs, Pot büntetőivel és Keller kettesével fordított a Falco – Ugurlu egalizált (4-4). Keller jegyezte a meccs első tripláját, de ezt egy 10-0-s vendég periódus követte, így megléptek a törökök. Beragadtak a szombathelyiek, hosszú percekig nem találtak a gyűrűbe, igaz, a Tofas támadásai is pontatlanabbá váltak. Saját két és fél perces pontcsendjét törte meg a vendég csapat, a Falco viszont továbbra sem tudott eredményes támadást vezetni – Perl két büntetője szakította meg a rossz sorozatot. Tanisan triplájával így is tíz fölött volt már a különbség (9-21), végül kétszámjegyű vendég fórral fordultak a második negyedre a csapatok (11-21).

Perl kettese érkezett, Braimoh válaszolt szintén közelről, majd Kurtuldum is egy duplát jegyzett – időt kért a Falco. Ismét elrontott Falco-támadásokat jegyezhettünk, míg a vendégek egy újabb kettest (13-27). Ugurlunál kötött ki egy támadó-lepattanó, de az ismétlést is elrontották a vendégek. Ugurlu ezúttal a saját gyűrűjéről kapta le a labdát, a fordulásból újabb duplát jegyeztek a vendégek – a Falco már öt perce nem tudott pontot szerezni. Alley-oop Touretól, harminc fölött jártak a törökök, amikor Kovács révén végre újra pontot szerzett a Falco (15-31). Kovács ismét kettest jegyzett, Cowels szintén, majd Keller folytatta a sort, így tízre jött vissza a Szombathely – Kurtuldum triplája törte meg a sorozatot (21-34). A félidő végén időt kértek a vendégek, 23-34 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Technikait fújtak a vendégek mesterére, Perl bedobta a büntetőt, majd ugyanő Keller alley-oopját készítette elő. Barac első pontjaival már csak hat pont volt a csapatok között (28-34), de Thompson révén megérkezett az első Tofas-kettes is. Visszaállt a közte tíz, majd ismét remekül építkezett a Falco, és Cowels három jó büntetőjével már csak egyetlen kosár volt a különbség a csapatok között (35-38). A negyed hajrájába érve viszont ismét megléptek a törökök: Braimoh hármasával tizenkettő volt az előnyük, amiből az utolsó percben már csak két egységet engedtek lefaragni (43-53).

Thompson hármasa talált, majd ismét technikait ítéltek a vendégek ellen, amit Perl jó büntetője követett. Megint Thompson talált be, aztán Tiby kettesére is ugyanő válaszolt egy zsákolással (46-60). Tiby hármasát jó védekezés követte, de egyelőre nem sikerült tízen belülre jönni. Brown kimaradt tripláját Tiby tette vissza, és még egy büntetőt is dobhatott, amivel viszont újra egyszámjegyű volt a vendégek előnye (52-61) – viszont már csak alig hat perc volt hátra. A negyed közepén Gray hármasával ismét növelte előnyét a Tofas (54-66). Őrizte tíz pont körüli vezetését a vendég együttes, két perccel a rendes játékidő vége előtt sem tudott közelebb férkőzni a Falco. Cowels triplája nyitotta meg az utolsó két percet, Thompson sokadik próbálkozásra dobta be következő ziccerét, majd Gray révén nőtt a különbség. A vendégek nem engedték közelebb a szombathelyieket, sőt még növelték is előnyüket, így végül 77-64-re nyertek.

Vereségével a Falco sorsa eldőlt: már biztos, hogy a csoport negyedik helyén végez, és nem jut tovább.

Kiemelt kép és fotók: Bálizs Zsuzsa

34 hozzászólás

34
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Chikán SándorSárgarabszolgaKDdonnarummaRózsabimbó Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Kedves Milos!!!! Bizony lássuk be ennél szarabbul már nem lehet játszani!!!!Érdekelne kinek gratuláltál???????, A meccs előtt azt mondtam a dobás koncenráció döntő lehet természetesen a védekezésen kívül.Hát ennél szarabbul már nem lehetett dobni. A baj hogy ugylátszik nem egy meccset láttunk.Ez nem kis baj!!!!!!!!!A multkorit is nyerhettük volna ha nem a négy idegenlégiósunk egyszerre betlizik.Hiába hajtod a csapatunkat mert nem a küzdőszellemmel volt a baj.Nem látod hol a baj ez a nagy gond!!!!!!!.Talán pszihológus hiányzik????? Természetesen a csapat érdekében meséltem mindezt!!!Hajrá FALCÓ!!!!!!

donnarumma
Olvasó

Háát ez…qrva gyengére sikerült
Talán a leggyengébb eddig látott ellenfelet láttuk…akit sikerült alulmúlni.
Tripla nélkül nem lehet játszani ezt a játékot

Motoros
Olvasó

Dollár?papi bevezette a rezsicsökkentett jegyet vereség esetére, 38 percre szól????.
LOL????
Vesszen a tökfilkóóóó????
Motoros?️?️?️?️

p.borisz
Olvasó

Bl…nektek örök álom marad,te ?

Sárgarabszolga
Olvasó

jól sejtem a bohóc brigád megint idő alatt hazament?igazi gusztustalan divatmajmok ezek,nem meglepő..:D

Rózsabimbó
Olvasó

A Falco tábor egy nagy rakás,,,izé!

p.borisz
Olvasó

Csippendélsó…ezek vagytok ti???

Rouge
Olvasó

Ne bántsátok a korán haza indulókat,
csak haza akartak érni a Farm VIP-re,
szegények lehet így is lemaradtak az elejéről.

Azt a sorozatot legalább élvezik..

p.borisz
Olvasó

A tradicionálisannagyszívűközpénzzelfeltunningoltolajkályha mit is tett le az utóbbi pár évben az asztalra?Ja, hogy csak a buszjegyet…aha…???

KD
Olvasó

Inkább tanulj földrajzot, mint hogy ide irogatsz hülyeségeket. ???

Motoros
Olvasó

DIVATOOOOK????

p.borisz
Olvasó

Tudod,ez a sorozat az,ahova be sem tudtatok jutni,te ?

Nikosz
Olvasó

Ez jól hangzik a te szádból, akinek a csapata nemzetközi meccsén kb. 200 néző volt! ? Te tényleg egy bohóc vagy, akit nem lehet komolyan venni!?

Milivoj
Olvasó

Önkritikus, realista értékelések

p.borisz
Olvasó

Hát ez siralmas volt… Nem tudom, mikor játszottunk utoljára ilyen rosszul… Kivétel nélkül, mindenki mélyen a tudása alatt teljesített.. Védekezés még úgy ahogy,de a támadások totál impotensek voltak. Egy gyenge Tofast sikerült alulmúlni.
Most már lehet a bajnokságra koncentrálni. Ennél csak jobb lehet. Hajrá Falco

JólnézünkMIKI
Olvasó

Konakov emberei, Pot-Baracs-Brown-Cowels, csődöt mondtak!

Marillion
Olvasó

Lehet itt ekézni a Falcót meg lehet felmenteni legyen az Falco szurkolói hozzászólás, vagy anti Falcos bárhonnan az országból…egyet kell látni elfogultság nélkül…mégpedig hogy ez a játékoskeret légiósok kiválasztásában minőségileg nem arra lett kialakítva hogy a nemzetköziben is meneteljünk! Gondolom úgy voltak vele a szponzorok is ha kijön a lépés egy egy csapat ellen akkor bravúr ha meg nem akkor meg úgyis mindegy! A bajnokság az más kávéház ahhoz megvan az a szint ami kell! Ma meg odaajándékoztuk a Törököknek ezt a győzelmet mert rém szarok voltak csak nálunk meg mindenkit csapatszinten agyonnyomott a teher hogy ma a vereség az… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Huh, vonjuk konzekvenciákat.. Nem akartunk ma túlzottan nyerni. Dekocentráltak voltunk, (mutatja tripla mutató), olyan hibákkal, amit az ember megyeiben nem vét. Pot ma katasztrófa volt, pedig játékát sokszor adom, hát ma nem. Kovács Beni pozitiv meglepetés, a behozása adott egy boostot, kicsit akkor jöttünk fel. Plusz pont, hogy kapott 15 percet egy Bl mérkőzésen. El kell fogadni, hogy extra légiós BL szinten Magyarországra nem fog jönni. És nem csak a pénz miatt. Ezért más a játék most, mint tavaly a magyarokkal. Persze talán bele lehet nyúlni, meg itthon vannak jó meccseik, de törökök ellen amúgysem ízlett senkinek kinn sem. Védekezés… Olvass tovább »

Marillion
Olvasó

Az egész hozzászólás egy az egyben ott van a szeren! Szinházi alap a nézőtér java része Szombathelyen… sárga feketében megjelenünk de a csapat csak a B középnek fontos a végén kétperces távozók meg szégyellhetnék magukat ők ekkora Falco szimpatizánsok!

SzhelY
Olvasó

Ne izguljatok a Körmend ellen mindenki nagyfalcóslesz és egymás nyakába borulva tudtok ünnepelni divatok,és ti szóljátok le körmendi b közepet ,hogy minusz 20 nál szurkolnak szánalmas

donnarumma
Olvasó

Te olyan nagy szurkoló vagy, hogy a saját csapatod cikkéhez nem sikerült hozzászólnod!
Igen te pl. egy tipikus divat vagy…

SzhelY
Olvasó

cimbora ha ezen múlna sok hasonló ember lenne de megnyuktatlak a hazai meccsek 90 az idegenben lévő találkozók kb 30 százalékán ott vagyok sőt a válogatott meccsekre is elmegyek,bocsi az arénában csak válogatott mérkőzésekre megyek a divatokra nem vagyok kiváncsi

donnarumma
Olvasó

Cimborád legyen a motoros..
Ha tényleg annyi meccsen ott vagy, akkor azt is tudod hogy a nemzetközi meccsen 200 an voltatok(én is ott voltam)
Tehát az okfejtésed szerint a Falco ellen amikor meg mindenki nagy kormendi lesz láthatsz majd 2000 minusz 200 tehát 1800 divatot!

SzhelY
Olvasó

Felhívnám figyelmedet Körmenden nem szoktak a meccs vége elött hazamenni

donnarumma
Olvasó

nem..ott ki sem mennek a meccsre…lásd a nemzetközi…

SzhelY
Olvasó

miért is kéne mindig irnom alá csak kérdezem? párnihaverodat kérdezd meg mert pl ő soha nem ír az állítólagos imádott csapata cikeihez

p.borisz
Olvasó

Körmendi B-közép szurkol?!Mind a hárman,mint a nemzetköziben????

SzhelY
Olvasó

vagy négyen

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Ma ha reggelig jatszunk sem nyertuk volna meg, de varmelyik atlagos nap ezt be lehetett vna huzni, azert becsulendo a kuzdes es akaras! Hajra Falco

Soós Sándor
Olvasó

Pot nem Bl szint. Talán bajnokságra össze szedi magát.

Marillion
Olvasó

És a többi légiósunk?

Heindrich
Olvasó

Vége, de untam már ezt a túltolt vergődést.

Mendez
Olvasó

Azért köszönjük, hogy nagyobb figyelmet szentelsz nekünk, mint a saját csapatodnak.

Xero
Olvasó

Ennek a meccsnek az egyetlen pozitívuma lehet, ha most kidobtuk magunkból a „tragédiát” erre a szezonra.. Nem is emlékszem, hogy az elmúlt pár évben volt olyan meccs, amin ennyire szörnyen dobtunk. Olyan volt, hogy a 3asok nem jöttek, de olyan, hogy egyáltalán a mezőnyből szinte nem tudtunk kosarat szerezni biztosan nem volt. Az a legdühítőbb, hogy ha csak egy elfogadható dobóteljesítményt (nem jót, extrát meg végképp nem) tudunk hozni, akkor megvan ez a meccs.. Annyiból dicséret a csapatnak, hogy bármennyire is szarul ment a játék, a védekezést nem adtuk fel és nem indult el a one man show.. Számomra ez… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés