Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász KK

Mindkét oldalt sérülések sújtják.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olajbányász KK

Bajnokság, 9. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szombat, 18:00
V.: Tőzsér D., Nagy V., Lengyel Á. (dr. Gincsai J.)

Falco: Hooker - Curry - Benke - Krivacsevics - Lake.

Szolnok: Smith - Rudner - Jones (Tucker) - Krisztics - Morant.

Zsinórban tizenkilenc győzelemnél tart a magyar bajnokságban a Falco, amely már egyedüli veretlenként vezeti a tabellát a 2019/20-as idényben. Ellenfele a Szolnok Olajbányász lesz, amely öt győzelemnél és három vereségnél tart jelenleg, amivel a hatodik helyet foglalja el. Mindkét oldalon akadnak gondok a sérülésekkel.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Felkészültünk normálisan, megpróbáltuk kipihenni magunkat a Brindisi-meccs után. A sérülések miatt vannak problémáink, Bíró térde javult, de lebetegedett, így ő biztosan nem játszik, Reddic kapott egy ütést az ujjaira, rosszabbodott az állapota, gondolnunk kell a jövőre is, egyáltalán nem biztos, hogy megkockáztatjuk a játékát. Váradi jobban van, de vele kapcsolatban csak este leszünk okosabbak, Perl pedig egyelőre még nagy kérdés, ma volt kivizsgáláson, de egyelőre még nem tudok semmit mondani. Ettől függetlenül nem kérdés, akárhogyan is állunk fel, felkészültünk és készen állunk a harcra, mindig motiváltak vagyunk a Szolnok elleni meccsekre. Tudjuk, hogy a nyáron elég nagy változásokon ment keresztül ellenfelünk kerete, de a Szolnok még mindig nagy név, a magyar kosárlabda erőműve. Jones és Tucker a bajnokság legjobb dobói közé tartoznak, támadásban elég nagy fegyverei az Olajbányásznak. Készen kell állnunk a derbire, mindent megteszünk azért, hogy jó eredményt érjünk el. Ezúttal is számítok fantasztikus szurkolótáborunkra, akik eddig is mindig plusz energiát adtak a csapatnak. Legyen telt ház, hiszen ebben a szituációban, amiben most vagyunk, nagyon nagy szükségünk van rájuk.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: A Falco van jelenleg a legjobb formában, nagyszerű teljesítményt nyújtanak hétről hétre. Megfelelő kémiát alkot az öt légiós a sok kiváló magyarral, a pályán töltött időket is szépen beosztják, ezáltal magas ritmusban tudnak kosárlabdázni negyven percen át. Nem véletlen, hogy az egyik legjobb csapat az idei szezonban. Ami viszont talán előnyünkre válhat, hogy sokat utaztak és sokat játszottak az utóbbi időben, és emiatt talán nem annyira frissek. Ezt ki kell használnunk, és sok energiával kell játszanunk. Ha a saját ritmusunk szerint tudjuk kontrollálni a játékot, nem rohanunk sokat támadásban, akkor lehet esélyünk egy jó eredményre. A szombathelyiek elég jók a tranzíciós játékokban és az egy-egyekben, erre is figyelnünk kell. Egyelőre még nem tudom megmondani, hogy számíthatok-e mindenkire, mert Juhosnak a helyzete továbbra is bizonytalan és Jones is sérüléssel bajlódik. Mindenki elutazik, de majd holnap látunk tisztábban.

[totalpoll id=”35857″]

HIRDETÉS

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
olaj75LightbringerJohnyxRougeLuminas Recent comment authors
olaj75
Olvasó

Sárga g…k

Luminas
Olvasó

Országos 1-es, sajnos. Még, ha lesznek is a Falcoban hiányzók, annyira nincs csapatkémia, hogy csoda lenne egy szoros eredmény. Egyesével nem lennének olyan rosszak ezek a játékosok – nyilván a Falco állományával jelenleg senki sem veszi fel a versenyt -, de valami nagyon nem stimmel. Ebben biztos, hogy benne van Dragan keze is, ő nem a futós amerikai stílus alfája és omegája. De az ő szisztémája szerint sem működik valami egyelőre (és nem hiszem, hogy változni fog). Szóval egy tisztes helytállásban reménykedek, és várom Rouge elemzését. Valószínűleg izgalmasabb lesz, mint a meccs…

donnarumma
Olvasó

Ezt a “részt”Ti sokkal jobban látjátok-én pl. még nem láttam idén az Olajt…de a potenciál azért meg van a csapatban,ez nem kérdés

Roland
Olvasó

Remélem Benkét kellő barátsággal fogják üdvözölni Szolnokon, igaz abban a csapatban ahol a gerinctelenség alapfeltétel jó helyen van.

donnarumma
Olvasó

Kicsit korai vagy…Szolnokon… majd jövőre

donnarumma
Olvasó

Megy a szolnoki altatás, de ne tévesszen meg senkit.Csak van ott 5 légiós 3 válogatott és 2 fiatal tehetség..Teljes csapatok meccsén is max. 60-40 lenne az esély.Szerdán még meccs volt,ahol 7 ember 30 percet játszott óriási iramban….és ha a sérültek vállalják is a játékot, nyílván nem tudnak tudásuknak megfelelő 100% ot nyújtani! Sérülés és jv hibáktól mentes, szoros meccsen győzzön a jobb!

Modus operandi
Olvasó

Ne viccelődjünk már! Egyetlen poszt sincs, ahol fényévekkel jobb játékosotok ne lenne. Három vállogatott??? Egy lapon sem lehet említeni Perl, Benke és Váradi triót Tóth, Kovács és Juhos trióval. Perlék a vállogatott alapemberei, míg a “mi válogatottjaink” csupán cserék néhány percre. Ne felejtsük el, hogy ráadásul az Olajban rendkivül gyenge az edző!
Mind játékosállományban, mind szakmai, edzői területen fényévekkel jobb a Szombathely. Nem altatás! Ez a realitás! Ha mínusz húszon belül leszünk, már örülhetünk, de a realitás legalább mínusz harminc, mert Alekszics egymaga mínus 20 pont!
Legyen sportszerű, sérülésmentes mérkőzés!

CSAK AZ OLAJ!

Rouge
Olvasó

“…Ne viccelődjünk már! ..”

Nem viccelődik.

Simán nyernek legalább hússzal,
de az előző években
annyiszor cumiztak már tőlünk,
hogy mèg egy jó ideig
frusztráltak lesznek velünk szemben.

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

2lee14
Olvasó

Tényleg eszméletlen frusztráltak vagyunk. Nem is tudunk mit kezdeni magunkkal.

Lightbringer
Olvasó

Olyan frusztráltak a Falco szurkolók, hogy minden Olaj cikk alá jegyeznek minimum 30-40 hozzászólást, hogy mennyire bántja őket a tavalyi bajnok cím sorsa. 🙂

Johnyx
Olvasó

Ha már cumi, a Szolnok oddsával kb bankot lehetne robbantani a nemzeti tippmixen!

donnarumma
Olvasó

???
Annyira frusztráltak vagyunk..talán 5:0 meg 19:0 ás sorozatunk van..minden sorozat megszakad egyszer,ezt mindenki tudja..Nekünk most ez tényleg csak egy meccs a sok közül-tét nélkül..Hiába akar itt pár ember nagyobb feneket keríteni neki, az MTE meg a ZTE meccsek a fontosak,ez meg egy a többi közül…
Nyilván szeretne nyerni a csapat,de az is egyértelmű, hogy semmit nem oszt nem szoroz a mai eredmény…
Nekünk szurkolóknak sokkal fontosabb, mint a csapatnak a végeredmény szempontjából.

Rouge
Olvasó

“…. az MTE meg a ZTE meccsek a fontosak,ez meg egy a többi közül…”

“… Nekünk szurkolóknak sokkal fontosabb, mint a csapatnak …”

Most akkor fontos, vagy sem?

???

Frusztráció…

donnarumma
Olvasó

Ez csak Neked Real-Barca?

donnarumma
Olvasó

Vagy részedről dilettantizmus?Hiába akarod csapatodat ennyire fontosnak beállítani, számunkra nem vagytok azok…
És elhiszem, hogy ez zavar..na ez a frusztráció?

WSreborn
Olvasó

Azt a 3 volt válogatottat inkàbb hagyjuk, Rudner egyedül többet ér holott ő sem egy Jordan….

donnarumma
Olvasó

Rá pl. Kíváncsi vagyok, mennyit fejlődött..

derryl
Olvasó

Abban szinte biztos vagyok, akit kell, összedrótoznak a meccsre, max Bíró hiányzik. Teljesen mindegy, így is úgy is favorit a Filkó, még tartalékosan is. Talán egy pici sanszot látnék, ha Csulaci beharangozná a meccset, szombathelyi 80-20%-os eséllyel. Gondolom, az sem véletlen, most ez babonából elmaradt a bb1-en?. Csak azért is, Hajrá Olaj!

WSreborn
Olvasó

Ez sajna sima hazai, még a sérültekkel együtt is.
DE PERSZE Hajrá Olaj!!!!!

balldontlie
Olvasó

A Falco sokat utazott, nem friss, fáradtak -> lassítsuk a játékot, ne rohanjunk. Alekszics egy zseni.

atibácsi
Olvasó

Már kezdtem azt hinni, csak nekem nem megy az értő olvasás. Hihetetlen ok- okozati összefüggések a mester logikátlan gondolkodásából. Ezek olvasatában már kezd felszállni a fehér füst az Olaj teljesítményéről. Lehet, a tolmács félrefordított? Lehet, meg kellene már tisztelni a szolnokiakat a magyar nyelven való megszólalással?

Barro
Olvasó

Főleg úgy hogy tavaly év végén “azért küldtük” el Tóth Ádit mert nem illik bele majd a csapat rohanós játékába mert a mester úgy fogja össze válogatni a játékosokat. A “mester”

donnarumma
Olvasó

Ez parádés?

Gézuka
Olvasó

ingyen elvihető a zseni! 😀

donnarumma
Olvasó

Bírót mondták, hogy nem játszik-Ő nem is fog…
Tényleg necces a többiek állapota, a srácok nyílván játszani akarnak,de ez nem ilyen egyszerű…

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco!!!

dball
Olvasó

Első gondolatom a Falco lenne, de ez lehetséges, hogy el lenne így kiabálva. 😀
Másrészt szombathelyiek által mondjuk úgy, nélkülözött játékosok ismeretében pláne nem olyan egyoldalú a dolog. Jó kis csörte lesz ez.

pbask
Vendég
pbask

Izgi lesz Beni,Zozó,Reddic nélkül de itt a feladat többieknek felnőni hozzájuk 😉

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerintem, te lepődnél meg legjobban, ha egyik játékos sem játszik. Mivel Szombathelyről van szó, én azt mondom, hogy pályán lesz a három játékos. Mondom ezt azért, mert tudjuk, hogy ott csodadoktorok vannak, valamint, mivel minden Falco-Olaj meccs előtt ez megy.

pbask
Vendég
pbask

Erre visszatérünk,de Blben se játszottak ők,elöző héten pedig Reddic ujjain tényleg kötés volt. Szerintem Reddic nem, Beni talán-valszeg, Zozo passz.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Egy magyar csapat (különösen ez a Falcora volt jellemző), a bajnokságot preferálja.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés