Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK

Sz. Milosevics nem játszik, Airington és N. Milosevic játéka kérdéses.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK

Bajnokság, 15. forduló, szombat, 18:00
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Cziffra Cs., Benczur T., Minár L. (Bodrogváry I.)

Falco: Govens - Váradi - Bíró - Bruinsma - Reddic.

Szolnok: Vojvoda - Kovács P. - Benke - N. Milosevic - Andric.

Újra összecsapnak egymással az előző kiírás bajnoki- és kupadöntős csapatai, a szezon során már harmadszor. Eddig az összes ütközetet a Szolnok nyerte, a FIBA Europe Cup csoportkörében odahaza 79-76-ra, a vasi megyeszékhelyen 83-66-ra, a bajnokság második fordulójában pedig a Tiszaligetben 88-68-ra. Az NB I-ben eddig még bevehetetlen vár volt az Aréna Savaria, a listavezető azonban idegenben is ellenállhatatlan mérleggel bír (6-1).

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Tudom, hogy most mindenki arról beszél, hogy a Szolnok közel ötven ponttal kikapott Németországban, de hatalmas hiba lenne ebből kiindulni.

Szerdán, amikor a segédedzőmmel néztük a meccsüket, körülbelül a tizenötödik perc után ki is kapcsoltuk a gépet, mert tudtuk, hogy nem ez a realitás, a Szolnok nem erre képes.

Ezt elmondtam az öltözőben a játékosaimnak is. Egyszerűen rossz napjuk volt, nekik semmi nem jött össze, a hazaiaknak viszont szinte minden. Tudjuk, milyen érzés az ilyen, velünk is előfordult ez Sassariban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy most ők hasonló problémákkal küszködnek, mint mi novemberben, tele vannak sérültekkel. Az egyik legjobbjuk, Milosevics például nem is játszott, és ahogy olvastam, kérdéses a holnapi szereplése is. Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy az Olaj a legerősebb és legjobb csapat Magyarországon, nem véletlenül áll mindössze egy vereséggel a tabella élén. Kiváló játékosaik vannak – a hazai és külföldi sorban egyaránt –, mindenki tudja a dolgát, van egy kialakult szisztémájuk, rendszerük, ami szerint játszanak. Sok újat nem tudok elmondani róluk, az idei szezonban már háromszor játszottunk velük, tudjuk, mire képesek. A hazai pálya most mellettünk áll, ez akár előny is lehet, de ezt is csak feltételes módban merem kijelenteni egy ilyen erős ellenféllel szemben. Egy dolgot ígérhetek, mi a maximumot fogjuk nyújtani, negyven percen keresztül keményen fogunk harcolni, aztán, hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk. Nincs rajtunk nyomás, szerencsére nyugodtan tudtunk készülni a derbire, jelen állás szerint mindenkire számíthatok. Napról napra, lépésről lépésre haladunk, sok munka áll még előttünk, be kell építenünk Govenst és Bruinsmát is a lehető legjobb formába kell hoznunk.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Falco az egyik legjobb csapat a magyar bajnokságban. Nagyon jól játszanak, főleg otthon, a saját szurkolóik előtt. Ráadásul most Bruinsma és Govens is visszatért hozzájuk, mindketten új energiát adnak a csapatuknak. Amúgy is energikusak voltak, főleg védekezésben, de most támadásban is bővült a repertoárjuk, hiszen mindketten nagyszerű kvalitásokkal rendelkeznek. Elég kemény meccset várok, nagy kihívás előtt állunk, különösen a csalódást keltő, szerdai FIBA-kupa vereségünk után. Elég puhák voltunk Németországban, mind támadásban, mind védekezésben. Nem tudtuk lereagálni ellenfelünk kemény játékát. Volt jó pár könnyen eladott labdánk, ami után

elveszítettük a ritmusunkat, így lett belőle egy szörnyű meccs. Gyakorlatilag megsemmisítettek minket.

Nem szokott ez velünk előfordulni, igyekeztünk túltenni magunkat rajta. Ez már a múlt, megyünk tovább, készen állunk a következő mérkőzésre. Bízom benne, hogy jól reagálunk a történtekre, visszatalálunk a helyes útra, és Szombathelyen bebizonyítjuk, hogy az csak egy kisiklás volt. Sajnos a gondjaink nem csökkentek, az Achillesével bajlódó Sztrahinja Milosevics biztosan nem játszik, Jaylin Airington szerdán újra megsérült, meglátjuk, hogy számíthatok-e rá, Nemanja Milosevic beteg, nem is edzett szerda óta, az ő szereplése is kérdéses, Tóth Ádám bokasérülése viszont nem súlyos, ő valószínűleg vállalni fogja a játékot. Persze nem panaszkodom, ezek nem kifogások, mindenkinek vannak problémái, hullámvölgyei a szezon során, ez normális minden csapat életében.

[totalpoll id=”2236″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

– Érdekes meccs lesz, nincs könnyű dolgom. Nem mondanám, hogy van egyértelmű esélyese ennek a derbinek. Sok tényező dönthet egyik, és másik oldalra, de szerintem most felesleges lenne belemenni matchupokba, azt ecsetelgetni, hogy ki miben erős.

Tavaly több egymás elleni ütközetüket is láttam, igaz, hogy azok a mostanihoz képest másik csapatok voltak, de akkor is izgalmas csatákat vívtak egymással. Többször előfordult – Szombathelyen és a Tiszaligetben is – az is, hogy a Szolnok végig uralta egy meccset, de aztán az utolsó perceket elrontotta, és így nyerni tudott a Falco. Most is nagyon kiélezett találkozót várok.

A Szolnok idén is jó. Tekintsünk el az utolsó kupameccsétől, mert nem az a jellemző rá, ami Németországban volt.

Nem láttam azt a mérkőzést, nem is tudom igazán, hogy mi történhetett. Az elő szokott fordulni, hogy a Szolnok kikap, de azért ilyen nagyarányú vereségbe nem szoktak beleszaladni…

Nem tudom, hogy ez hogyan hat rájuk, de biztos, hogy a történtek plusz motivációt fognak adni Vojvodáéknak, és csak azért is megpróbálják megmutatni, hogy ez egy kisiklás volt, nem ebből kell kiindulni, mert nem erre képesek.

Bár sok kihagyás nem volt az ünnepek alatt, de talán a Szolnok egyelőre még nem érte el a csúcsformáját a téli szünet óta. A németországi meccsükön kívül hazai pályán játszottak a Szegeddel egy szoros bajnokit. Persze a kötelező mindig nehéz, főleg egy listavezetőnek, és abban is biztos vagyok, hogy egy idegenbeli rangadóra más motivációval fognak kimenni. Ismerve őket, nem lepne meg, ha most lenne bennük egy olyan érzés, hogy

„a kutyafáját, most már rakjunk rendet”.

Általában elég stabilan játsszák a saját játékukat, nem véletlenül elsők a magyar bajnokságban. Jól össze vannak rakva, az új játékosaikat is szépen beillesztették a rendszerükbe. Ha valaki, akkor a Szolnok idegenben is tud rangadókat nyerni.

Az biztos, hogy Sztrahinja Milosevics nagyon fontos tényező az Olajnál, nemcsak amiatt, hogy hány pontot dob, vagy mennyi lepattanót szed, hanem mert ő ott az egyik vezér, aki a pályán is irányítja, és a hátán viszi a csapatot. A példamutatása a többiekre is hat, motivációjával és hozzáállásával bármikor képes összekapni a csapatot. Egy idegenbeli rangadón nagyon hiányozhat.

A Falcóhoz visszatért Govens és felépült sérvműtétje után Bruinsma, ez nagy előny a vasiaknak, hiszen így már újra komplettek. Govens a társaság egy részét már ismeri, igaz, hogy az edző új neki is, de nem hiszem, hogy beilleszkedési problémái lennének. Fontos az is, hogy bár Novgorodban a vége felé már kevesebb lehetőséget kapott, de azért így is játékban volt, nagy fizikális lemaradása nem lehet.

A szombathelyiek tendenciája összességében felfelé ívelő. Az idény elején volt egy-két olyan zakójuk, amivel nem számoltak, de most már úgy néz ki, hogy stabilizálódtak, vissza is jöttek a harmadik helyre a tabellán. Idén eddig csak a Sopron ellen játszottak, kérdés, hogy ülepedett le bennük, hogy elszúrtak egy sima meccset, amit azért, ha szerencsével is, de megnyertek.

A szezonban eddig mindhárom csatát az Olaj nyerte, de szerintem van sansza a Szombathelynek, már csak azért is, mert azt se felejtsük el, hogy

nem sokszor szokott otthon kikapni a Falco. Az Aréna Savariában játszanak, ahol általában évi két vereségük van,

talán most megtörhetik a negatív tendenciájukat a piros-feketékkel szemben. Biztos, hogy munkálkodik a Falco-játékosokban, hogy most már meg kéne verni a bajnokot.

Nem tudom azt mondani tutira, hogy most ez nyer, vagy az nyer, talán azért sem, mert elbizonytalanított a szerdai, szokatlan Szolnok-meccs. Nem tudom, mi történhetett, de biztos megvan az oka, amit én nem tudok.

Szerintem kiélezett derbi lesz, aki tovább tud koncentrálni, az fog a végén örülni. A végjátékban, a szoros meccsekben talán nagyobb rutinja van a Szolnoknak. Ettől függetlenül úgy érzem – talán azért is, mert bizonyos szempontból elfogult vagyok a Falcóval, hiszen dolgoztam ott korábban –, végjátékos meccsen talán most már be tudják húzni a rangadót a vasiak. Persze akkor sem lepődök meg, ha fordítva történik, ez most inkább egy szubjektív, nem szakmai tipp a részemről…

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
olajoshallajapurplederrylKétszó Recent comment authors
olajoshal
Olvasó

Meg kell, hogy mondjam, hogy nem sok mérkőzés előtt szoktam ennyire izgulni, mint a mai meccs. A nemzetközik előtt talán, de a magyar bajnokságban csak Falco elleni meccseket előzi meg ennyi nyugtalanság. Ma meg aztán pláne, mert Milo nem léphet pályára, plusz azt sem tudjuk pontosan, hogy a többiek mennyire vannak 100%-os formában. Csak abban reménykedem, hogy tisztességes helytállást fog tanusítani mind a két csapat, és jó meccset fogunk látni. Végtére is az ország két legjobb klubja csap össze, és ez az utóbbi években helyezésektől függetlenül így van.

Hajrá Olaj!!!

purple
Vendég
purple

Olaj tv közvetíti a meccset? Pont Lengyelországban leszek.

laja
Olvasó

Azt is írd ide,hogy kitől kérdezted mert veled nem nagyon áll szóba senki! Nick tolvaj….

J.R.Benitez
Olvasó

Tudod ha mindenhol lenne minimum 3 ilyen légiós jobb lenne a szinvonal. Pl Kelley Tyubin Perry Milosevic ott, Pavlovic Dzunic Govens és a nevem itt. Attyaég…… FALCO!!!! Ez Olajheartnak ment.

Olajheart
Olvasó

Abszolút igazad van.. És még Obi Trotter)))

SárgaPárna
Olvasó

Jönnek egyáltalán vendégszurkolók Szolnokról? Tud erről valaki valamit?

zterulez
Olvasó

Messze van az nekik ebben a hidegben…

derryl
Olvasó

Annyian biztos, mint legutóbb Szombathelyről jöttek(7 fő)

drszepkaroly
Olvasó

Jó volt olvasni Zsoldost.
Mindkét edző korrektül nyilatkozott.

J.R.Benitez
Olvasó

Sajnálom hogy a régebbi Milosevic nem játszik. Olajban öt tartom legtöbbre. Msgyar bajnokság top3 légiósa közül az egyik. Legyen egy sportszerű meccs birózás és anyázás nélkül. Vicc hogy nem adja tv…. FALCO!!!!

Kétszó
Olvasó

Top3 légiósa ?????? 😀 Mi ugyanazt a bajnokságot nézzük ? Vagy mire gondolsz, a kiállítások számára ? Abban benne lehet a top3-ban, de másban nem nagyon. Max. még a kimutogatásban és a szurkolók hergelésében. Még lehet belőle magyar szöv. kap.

J.R.Benitez
Olvasó

Ugyanazt nézzük nyugi….. Ne azt nézd mennyire szimpatikus nekünk. Azt nézd hogy vezér, hogy miben mennyit segit csapatának. Felnéznek rá, biznak benne. Darrin is ilyen szerencsére. Szenvedős meccset várok, olaj kegyetlen profin hozza a rangadókat. De nekünk nyerni kell!!!! FALCO!!!!

derryl
Olvasó

Nyugi van, most nyerni fogtok. Amit mi alakítunk az utóbbi időben, a fordítottja csoda lenne. Lassan ott tartok, hogy szurkolok az Albának, kapja el a Körmendet! Hová kurvul a világ! Ez a sérülés-cunami meg nagyon nem tetszik!!!

J.R.Benitez
Olvasó

Nem biztos az. Olaj precizen hozza rangadókat. Mi itthon erősek vagyunk. Jegy alig maradt mára tuti teltház lesz. Kár hogy nem adja a tv! Külső rotációnkba nagyon kellene Zozó, akinek viszont tiszta szivből azt kivánom sikerüljön máshol légióskodni! FALCO!

derryl
Olvasó

Nagyon felkaptátok ezt a Zozó témát, mindenki szépen rácuppant. Gondolom kicsit kotorászni kellene a pénzes ládikában, hogy kivásároljátok az élő szerződésből, hisz ez nem egy kívánságműsor. Zozó nélkül is elég combos a keretetek, minden adott a jó szerepléshez.

J.R.Benitez
Olvasó

Ha azt mondom nem a pénz a probléma? Elhiszed? Ha vki benéz 1-2 légióst és cserél, kb annyiba fájna Zozó. Plusz ugye infóim szerint Kellerre félrerakott pénzből maradt meg a Darrin idehozatala kb. Tehát az minimális plusz volt. 2 csapat külső sora között nagy a különbség sajnos. Jelenleg nem vagyunk arany esélyesek de még lehetünk.

Olajheart
Olvasó

Minden tiszteletem amit Miloról írtál.. Természetesen a szurkoló társad a gyűlölt szemellenző mögé nem lát.. Hogy milyen légiós is Milosevics..Egy biztos hogy meghatározó alakja pozitív példaként az olaj történelem könyvében az alapján amit az 5 szezonja alatt teljesített… Csak az olajka

Olajheart
Olvasó

De jó hogy leigazoltunk N. Milosevicset.. Sérült.. Airington újra sérült.. Vicc.. Azért hajrá olajka

Bilbao
Olvasó

Beteg, nem ugyanaz

Olajheart
Olvasó

Köszönöm.. Elolvastam.. Már rémeket látok..

nyolcmegnyolc
Olvasó

Most van az amit a szurkolók már régóta hajtanak. Miért nem kerülnek pályára a fiatalok. Részfeladatokra megfelelnének. Rudner, Taiwo, Csák..
Ha fplyamatosan kapnának perceket. Nem kapnak. Milo ezekszerint régóta sérült, de játszik a Tf meg a Szege ellen. Ha ezeket kihagyta volna, lett volna 3! hete gyógyulni. Lassan olyan rossz lesz, hogy már nyerünk. Voja hős üzemmódba kapcsol és…

zolajka
Vendég
zolajka

Nálunk évek óta visszatérő probléma,15-20 éve nem tudtunk meghatározó játékos kinevelni.Rubner,Taiwoban nagy lehetőségek lennének.Csákot nem sorolnám ide.Minket sajnos az ésszerűtlen pénzköltés jellemez,de ha van miből…
Ami könnyen jön ez könnyen is megy szokták mondani…
Ezek a fiatal tehetséges gyerekek sok esetben ezerszer jobban küzdenének hajtanának a csapatért, mint az agyon fizetett középszerű sztároknak kikiáltott játékosok. /tisztelet a kivételeknek,bár ebből sem sokat lehetne felsorolni az elmúlt években/

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés