Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC

Okorn még nem döntötte el, melyik légiósát hagyja ki.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC

Bajnokság, 14. forduló, szombat, 18:00
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Földházi T., Söjtöry T., dr. Mészáros B. (Dr. Gencsev P.)

Falco: Curry - Váradi - Balmazovics - Bruinsma - Reddic.

Sopron: Warner - Lemar - Takács - Dénes - Gordon.

Nyugat-magyarországi rangadót rendeznek az Aréna Savariában, ahol a hazai pályán még veretlen Falco a Sopront fogadja. Vélhetően jó hangulat fogadja majd a csapatokat és a 31. születésnapját éppen a visszatérése alkalmával ünneplő Darrin Govenst.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A Sopron elég jó csapat, két tapasztalt, jól támadó hátvéddel, Warner és Lemar bárkinek sok fejfájást tud okozni. Gordon szerintem az egyik legpozitívabb meglepetése ötös poszton ennek a szezonnak, de Wiggins, Gilbert és Supola is tud segíteni támadásban. Bár legutóbbi két meccsükön kikaptak, ez nem téveszt meg engem. Ősszel könnyedén vertek meg minket, akkor esélyünk sem volt. Túl puhán játszottunk, de tanultunk abból, tudjuk, min kell változtatni. Sokkal keményebb védekezés kell, de azért ezen a téren azóta sokat javultunk. Bízom benne, hogy tele lesz a csarnok, elég motiváltak vagyunk, szeretnénk jó teljesítményt nyújtani. Lassan építkezünk, Govens még csak három napja van velünk, igyekszünk beépíteni, de ez nem megy egyik napról a másikra, főleg úgy, hogy öt-öt ellen egy hónapja nem edzett és meccshiánnyal küszködik. Néhány hét kell még neki, de ez nem probléma. Hasonló a szituáció Bruinsmával is, aki két hónapra kiesett. Mostanában kezdett el teljes intenzitással edzeni, nem kapkodunk, nem sietünk sehova. Mindenki egészséges, egyelőre még nem döntöttem el, hogy Bruinsmát, vagy Pustahvart hagyom-e ki a légiósok közül.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Govens visszatért Szombathelyre, őt senkinek nem kell bemutatni, biztosan erősödik vele a Falco. Majd idővel kiderül, hogy mennyire, és milyen gyorsan tud beilleszkedni ebbe a játékrendszerbe, amit játszik a csapat. Nem tudjuk, hogy Pustahvar, vagy Bruinsma játszik-e négyes poszton, de igazából magára a koncepcióra kell készülnünk. Govenst ismerjük, nem új légiósról van szó. Mindenkinek egyénileg kell alaposan kielemeznie az ellenfelét, hogy tudja, ki mire képes, mire kell figyelni. Hazai pályán a Falcót tartom esélyesebbnek, de nem fogunk feltartott kezekkel menni. Bízom benne, hogy egy jó hangulatú meccset tudunk játszani, és lesz esélyünk arra is, hogy mi nyerjük meg a találkozót. Idegenbeli bravúrokra van szükségünk az előrelépéshez, ezt akár már most meg lehetne szerezni. Azonban a szezonban még csak egyszer nyertünk idegenben, ezért nem mondhatjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy nyerhessünk, sérültünk nincs.

[totalpoll id=”1380″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– A Falco az elmúlt két évben FIBA-kupában szerepelt, illetve három döntőt játszott, két bajnokit és egy kupát. Ennek az egyik főszereplője volt Govens, a klub történetének egyik, ha nem a legjobb légiósa. A nyáron megpróbált egy magasabb polcot, Minszket, aztán Novgorodot, nem igazán jött be neki, teljesen logikus lépés volt a részéről, hogy egy olyan helyre jön vissza, ahol tulajdonképpen sztárjátékosnak számított, illetve élete legjobbját hozta, amit sem előtte, sem utána nem sikerült neki. Valami miatt ez a közeg, ez a város, ez a közönség ez váltotta ki belőle. Minden faktor egyben volt a számára. Én már valami hasonlót várok tőle rögtön az első meccsétől kezdve, hiszen nem kell különösebben gyakorolnia, beilleszkednie, biztos, hogy jól fog játszani.

A Norfleettel való szerződésbontással én egyébként abszolút egyetértek, ugyanis egyáltalán nem közelítette meg a zalaegerszegi és a tavaly szombathelyi teljesítményét. Nyilván hiányzott mellőle Perl és pont Govens.

Bruinsma, ha tényleg egészséges, előbb-utóbb visszaáll, egyébként nagyon szépen pótolta őt Pustahvar, a Falco „túlélte” ezt az időszakot. Az ő visszatérése megintcsak egy óriási löket lesz. Lehet, hogy eleinte nem lesz teljesen zökkenőmentes a játék, de én nagyon gyors eredményeket várok ettől a két játékostól.

A zuhanyhíradóból, sok helyről hallom, hogy a Falco várja, hogy Perl Zoli visszatérjen. Mindenképpen dicséret illeti Perl vállalkozó kedvét, hogy elment a világ második legerősebb bajnokságába, illetve, hogy egyáltalán ilyen fiatalon, magyarként már két év Olaszország után megpróbálta az ACB Ligát.

Rengeteg rosszindulatú ember élezi a nyelvét ezen a szituáción, illetve nem jól fogják fel a dolgot. Szerintem óriási, hogy egy magyar gyerek eljutott idáig. Ha pedig visszajön, nem kárörvendeni kell, mert az egy teljesen logikus lépés lesz, hiszen a nevelőegyesületébe tér vissza, oda, ahol csodálatos szezonokat futott, neki Szombathely a családja.

Ha ez összejönne, mindenképpen érdekes szituáció alakulna ki a Falcónál.

Szerintem Curry és Reddic játéka is feljavulna, ráadásul még vannak tartalékaik, ugyanis a sérüléséből felépülő Váradi is várhatóan el fogja kapni a ritmust előbb-utóbb. Tizenhat százalékkal dobja a triplákat (10/60), azért ez nem az a Váradi Benedek, akit mi megszoktunk. Emellett Tóth Norbi is rendkívül jól tud alkalmazkodni, amikor jó játékosok mellett van, a kiegészítő, hasznos szerepet el tudja játszani.

Én egy rendkívül erős Falcóra számítok a bajnokság hátralévő részére. Persze eddig is jó csapat volt, de ha ezek a dolgok így összejönnek, akkor én a Szolnok és a Körmend mellett bajnokesélyesnek tartom őket is.

Különösen büszke vagyok arra, hogy ilyen jól áll a Vas megyei kosárlabda…

Korábban beszéltem már a Sopronról, amely egy rendkívül érdekes csapat. A soproni kosárlabda két egészen gyenge szezon után van. A szezon elején „hurrá hangulat” alakult ki, öt új légióst igazoltak, akkor még mindenki azt hitte, hogy mind az öt extra lesz.

Egy darabig egyszerű sormintát hozott az SKC: a hazai meccseket hozta, idegenben pedig kikapott.

A két extra hátvéd mellett Gordon – akit jól ismerek Fürstenfeldből – megfelelő játékosnak számít, főleg a lepattanózásban lehet az országban a legjobb. Nem igazán domináns palánk alatti karakter, de nagyon szép számokat hozott eddig. Wiggins és Gilbert, ha magyar játékosok lennének, az égvilágon semmi gond lenne velük, de éppen a magyar játékosok képességeit elnézve, ők már nem igazán elégségesek erre a feladatra.

Egy olyan csapatnál, ahol eredményt kell elérni, az öt légiós mellé legalább három jó magyar kell.

Sopronban bevethető fiatal nincs, Takács, Supola és Dénes játszott sokat az őszi szezonban. Nem igazán hozták azt, amit kellett volna. Ha nem ismerném őket és az előéletüket, ha vadidegen ember lennék, és nem lenne egyfajta tisztelet irántuk a régebbi teljesítményeik miatt, akkor lesújtó véleménnyel lennék róluk. Supolát például nagyon komoly erősítésnek gondoltam, de a 3.5-ös VAL-átlag és az 5.6 %-os triplamutató nem ezt jelzi. Nincs meg a hozzáadott érték. Nem tűnik ki semmiben.

Még sok van az átigazolási szezon lejártáig, én úgy látom, ha a Wiggins Glbert párosból legalább az egyiket nem cserélik ki lényegesen jobbra, illetve ebből a három magyarból legalább egy minden meccsen nem teljesít komolyan, akkor a Sopron a 9-10. hely valamelyikén fog végezni. Valamit ki kell találni ezekkel a magyar fiúkkal is, fel kell pörgetni őket minden hétvégére, és akkor bejuthatnak a nyolcba.

A holnapi már egy remek próba lesz, egy megerősödött Falcóval szemben. Egy meccs, amin lehet bizonyítani, kihozni a legtöbbet.

 

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
bippa1MarillionTom67gswoaklandRobert Nagy Recent comment authors
bippa1
Olvasó

Gumi is így látja,meg a szurkolók is.De ez kit érdekel,jó a langyos víz.

Marillion
Olvasó

Okorn: Sajnálom hogy Norfleetnek távoznia kellett,de szükség volt változtatásra….Esetleg magatartásbeli problémák,mert szakmai nem gondolnám…mezőnyben Norfleet sokkal jobban bontotta a védelmet mint PL. az Okorn baby,ha pályán volt a pont mennyisége sem maradt el tőle…. Govens mellől pont azt elküldeni akik már jól ismerik egymást a pályán…..
Inkább akkor ne nyilatkozott volna semmit…de ezt igy ne!

Tom67
Olvasó

Minden szavával egyetértek.

gswoakland
Olvasó

Gumi bácsi lenyelte a tollat Sopronban.Utána meg öntötte rá a tintát….:))))

Robert Nagy
Vendég
Robert Nagy

Perl visszatérésével a Falco egyértelműen contender csapattá lépne elő.

heraklith
Olvasó

Bírom én is ” Gumi Úrat”. Kicsit ez most rövidebb volt a szokásosnál, de megmondja a frankót és nem csak közhelyeket puffoktat.
Hajrá Gumi Úr, hajrá Sopron!

J.R.Benitez
Olvasó

Szerintem meg kinlódos meccs lesz. FALCO!!!

SárgaPárna
Olvasó

Nem hiszem, hogy gondot jelenthet ez a mérkőzés!

Marillion
Olvasó

Valószinüleg behúzzuk….Norfleet lapát hmm Bravó Okorn v. Ökörn!

Outlaw
Olvasó

Korrekt nyilatkozat Gumitól!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés