Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC

James Kinney debütál. Szakértőnk a ’80-as években olyan dorgálást kapott Gráczer Györgytől, amit egy örök életre megjegyzett.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC

Bajnokság, 7. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szerda, 18:00
V.: Kapitány G., dr. Mészáros B., Farkas G. (Várhalmi Zs.)

Falco: Hooker - Curry - Benke - Krivacsevics - Lake.

Sopron: Thompson - Supola - Takács - Rivers - Carter.

Holnap este pótolják Szombathelyen a hetedik fordulóból elhalasztott Falco-Sopron derbit. A címvédő már húsz meccse veretlen a magyar bajnokságban, míg az alapos változásokon áteső kék-fehérek zsinórban hét vereséggel utaznak az Aréna Savariába. A vendégek új irányítója, James Kinney debütál.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Minden rendben van a Szolnok-meccs után, jó az atmoszféra, jó a hangulat. Ahogy már mondtam korábban is, most megvan a forgatókönyvünk: most az a legfontosabb, hogy egy picit regenerálódjunk, és egészségügyileg rendbe jöjjenek a sérült játékosaink. Természetesen ugyanúgy felkészültünk a Sopronra is, mint az összes többi ellenfelünkre. Új edző érkezett hozzájuk, két új játékossal, így ez most egy teljesen más szituáció, mint amilyen korábban volt. Tudjuk, hogy ki a favorit, de ez csak a papírforma, amit érvényesíteni is kell a pályán. Természetesen nyerni akarunk, és ezúttal is számítunk szurkolótáborunk segítségére. Jelenleg mindenki edz, Bíró rendbe jött, Curry visszatért, de azt, hogy ki játszik és ki nem, majd csak holnap, a mérkőzés előtt döntjük el.

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: A Falco a legerősebb csapat Magyarországon, nem véletlenül vezeti veretlenül a tabellát, illetve nemcsak a magyar bajnokságban, a BL-ben is nagyszerűen játszik. Azt hiszem, ezzel mindent el is mondtam róla. Mi most egy új időszak kezdeténél vagyunk, új még az edző, érkeztek új játékosok is, még az út elején járunk. Jól dolgoztunk az elmúlt napokban is, felkészültünk az ellenfélből, szeretném, ha negyven percig küzdenénk, de időre van még szükségünk. Minden tőlünk telhetőt megpróbálunk holnap, de tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. A szombathelyieknek nagyszerű kerete van, minden pozícióban erősek, fel lesz adva a lecke. Jelen állás szerint mindenki játszhat nálunk, már James Kinney is.

[totalpoll id=”36346″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– A Falco azok után, hogy megnyerte a bajnokságot, az összes piacon mozgó szabad játékost „lefölözte”. Ahogy a székely mondaná: nagyon jól mozgott a Falco a játékospiacon. A két saját nevelésű játékos – Váradi és Perl – mellé tette Filipovityot és Benkét, és akkor még nem beszéltem Bíróról és Krivacsevicsről, akiket szintén ne felejtsünk el, hiszen ha nem is top, válogatott-szintű játékosok, de ők is abszolút nagyon jó nevű, komoly potenciállal rendelkezők. Ezáltal hat minőségi magyar játékosra tett szert, ami mellé két direkt-igazolást hajtott végre: az irányító Hookert, akinek már volt európai tapasztalata, nagyon jó anyag, illetve megtartotta Reddic-et, aki egyértelműen a magyar mezőny legjobb magasembere. Nagyon okosan politizált, mert bebiztosította a magas posztokat Washingtonnal és Lake-kel, amikor pedig biztossá vált a BL-indulás, a rendkívül jó csapatembernek, jó védőjátékosnak számító Curryt is visszaigazolta, ezzel bombaerős, 12 játékosból álló keretet hozott létre. Ezt parádésan is menedzseli Okorn, ezért is adtam egy másik portálon a hét edzője címet neki az értékelésemben.

A legjobb magyar játékosnak Filipovityot választottam, aki aztán le is nyilatkozta, hogy a hazai mezőnyben a Falcót gyakorlatilag csak saját maga tudja megverni. Önbizalomtól duzzadó, bátor, de abszolút reális nyilatkozat volt. Lehet is ilyet nyilatkozni, mert ebben a szemléletben is játssza a Falco eddig a meccseit. Felépített, ahogy az amerikaiak mondják, igazi overbooking team a Falco, amit ráadásul nagyon jól is használ az edző és a klub. Elképesztő munkát igényel ez a klubvezetés részéről, Gyuri bácsitól kezdve, a technikai vezetőn át a gyúróig. Minden dicséretet megérdemelnek, látszik, hogy erre vevő a közönség is.

Szombathelyen kosárlabda-láz van, ki lehet mondani, csúcson van a szombathelyi kosárlabda. Jó érzés meccsre járni Vas megyében.

Rettenetesen szurkolok nekik, mert náluk a válogatott játékosok tényleg játszanak, nagyon komoly perceket, nem epizód szerepeket kapnak. A tizennégy – plusz négy selejtező – BL-meccs borzasztóan sokat számít, sok országban ennyi az alapbajnokság… Minden dicséretet megérdemel a Falco, ahogy ezt kiharcolta, illetve ahogy a szakmai stáb ezt hétről hétre menedzseli.

Még egy gondolat jut eszembe: annak idején, amikor még játékos voltam a Falcóban, és egyszer rosszul – vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy közepesen – játszottam, Gyuri bácsitól olyan leszúrást kaptam, amitől úgy megijedtem, hogy a következő két hónapban nem mertem rosszul játszani…

Emlékszem rá, kerek-perec megmondta, hogy „inkább kettőt előre, mint egyet hátra, stagnálás, meg alibizés itt nincs”. Ezt megjegyeztem egy örök életre. Ha valamikor igaz ez az ősi jelszó, ami még a ’80-as évekből keltezik, akkor most nagyon is az.

A Falco ugyanis két hétmérföldes lépést tett előre. Soha nem volt aktuálisabb ez a jelszó. Az ilyen sportvezetők és az ilyen klubok viszik előbbre a világot.

Térjünk rá a vendégekre: lényegesen szűkebb kerete van a Sopronnak, ők nyilván csak a magyar bajnokságra építkeztek, a szezon előtt el is mondták, hogy szeretnének nagy biztonsággal középházba, nyolcba jutni.

Nem kell mellébeszélni, egyértelműen olyan érzésem van, mintha mostohagyerekként kezelnék Sopronban ezt a csapatot. Ott van rajtuk kívül egy vérprofi euroligás női csapat is, amely mintául szolgálhat bármelyik magyar klubnak a szervezettségét illetően, még akkor is, ha nagyon nehezen eladható a női kosárlabda. Tudomásul kell venni, hogy nincs manapság már olyan, mint a régebbi világban, akárcsak tíz-tizenöt évvel ezelőtt, hogy a menedzsment ügyességén múlik a szponzorszerzés, egyértelműen politikai kérdés a támogatók és a pénzek megszerzése. Jól ismerem a vezetőségüket, pontosan tudom, hogy mindig is jól gazdálkodtak és lényegesen jobb csapatot szeretnének, tudom azt is, hogy mekkora pénzből gazdálkodnak és milyen mostoha körülményekből élnek. A soproni döntéshozóknak azt tanácsolnám, hogy egy nagyon kicsivel többet eszközöljenek, invesztáljanak ebbe a csapatba, mert megérdemelné ez a klub és ez a közönség. A Novomatic Arénában a hétvégén, a Paks ellen is majdnem telt ház volt, amikor hatalmas izgalmak közepette kaptak ki. Sajnálom őket, mert megérdemelték volna a győzelmet, noha az ASE is ugyanúgy rászolgált, hiszen ilyen nehéz dobást, mint amit Evans bevállalt, ahhoz csak gratulálni tudok.

A soproni az egyik olyan klub, amit a magyar-szabály sújt. Tavaly öt jó légióssal és pár használható magyarral összehoztak egy play offos csapatot. Idén a magyar anyagukra csak időszakosan tudnak alapozni, a fiatal játékosaik nem olyan karakterek, akiket be lehet vetni. Én nem edzői hibákat láttam ott, lehet, hogy voltak az edző és a játékosok között kommunikációs problémák, de nem az edzői munka hiányával volt a fő gond, sokkal inkább azzal, hogy idén már az öt légiósból csak négy lehet a pályán, a magyarokat pedig nem lehet megtalálni. Ráadásul, ha a négy külföldiből valaki rosszul játszik, vagy megsérül, azonnal hiányos keret alakul ki.

Végtelenül szomorú vagyok, hogy Pitts személyében egy felelőtlen külföldi játékos hozzáállása és a játék-szabotálása miatt egy családos magyar ember elveszítette átmenetileg az egzisztenciáját. Nagyon nehéz a téma, értem én, hogy nemes a szándék, de én a kollégáim védelmében hadd mondjam el, hogy ezek a szabályok egyértelműen az edzőkön csattannak. Sajnos nincs tizennégy csapatra való magyar játékosunk és a bajnokságunk is gyengült.

Az elmúlt időszakban egy nagy tapasztalattal bíró, komoly edzőt igazoltak, aki nem csak a saját országában dolgozott, hanem Svédországban, Kazahsztánban, a VTB Ligában és a Bundesligában is. Nagyon fontos, hogy legyen külföldi tapasztalata is, mert így nem teszi belterjessé a fejét, ki tud szakadni a sémákból.

Nagyon örülök neki, illetve annak is, hogy a vezetők mertek ismeretlen edzőhöz nyúlni, miközben sokan ugyanazokat az edzőket forgatják körbe, akikről már tudjuk, hogy nem tudnak semmi újat hozni. Kíváncsian várom, hogy mit tudunk tanulni az új edzőtől, milyen újdonságokat látunk tőle, ez engem mindig is érdekel.

Én magam is elmegyek holnap, szeretném, ha a Falco folytatná a jó szereplését, megmutatná a valós tudását, kitegye azt az egész mérkőzés folyamán, illetve borzasztóan várom azt is, hogy mire lesz képes a Sopronban először teljes csapattal. A litván egy nagyon megbízható csapatember, Kinneyt jól ismerjük, de régen láttuk, nagyon kíváncsi vagyok rá is. Még mindig keveset, de azért most már tudott dolgozni a kerettel az új edző, meglátjuk, milyen az atmoszférája a csapatnak, milyen a kispadjuk, hogy dolgoznak és mozognak együtt. Az is érdekel, hogy a légiósok és a magyarok hogyan állnak hozzá, mit tudnak csinálni, én magam is izgulok, hogy csináljanak már végre valamit a magyarok is, hiszen most biztos, hogy mindenki meg akarja mutatni az új edzőnél a legszebb arcát.

Kimondottan jó formában van a Falco. Hazai pályán várja a Sopront, játékban is van, és nincsen túlterhelve az utazások miatt. Ahogy nézem a sorsolásukat, lesznek még itt az alapszakaszban nehéz meccseik, de sokáig tudják őrizni a veretlenségüket, ha ebben a formában játszanak, ezzel a precizitással. Holnap egyértelműen ők az esélyesek, lényegesen más lehetőségeik vannak, mint a Sopronnak. Benne van a vendégek részéről a tisztes helytállás, de a győzelmi esélyt nem látom, illetve benne van az is, hogy nagy különbséggel nyernek a sárga-feketék. Ez ugyanis csak rajtuk múlik, hogy mennyire játsszák ki a kártyáikat.

HIRDETÉS

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
RougeRRichieGpbaskFalcoParádémakelovenotwar69 Recent comment authors
FalcoParádé
Olvasó

Gyuri bácsi már kikészítette Flevarakisznek a zakót!!!
Igaz őrá már feladta a PAOK ellen is!!! 💛🖤💪👊👏

pbask
Vendég
pbask

Elég átlátszó, hogy te is csak egy regisztrált troll vagy

RRichieG
Olvasó

Gyurkabának “trikója” van, mióta mediterránba járkálnak a pénzemből. Csak egészség legyen. Meg közpénz!

2lee14
Olvasó

A közpénz még mindig vicces egy Szolnoki szájából😂

RRichieG
Olvasó

A lopás még mindig bűncselekmény, akkor is, ha nem csak ti loptok..

2lee14
Olvasó

Bárcsak az utóbbi évekbe is ennyire aktív lettél volna a Szolnokkal kapcsolatban.

RRichieG
Olvasó

A lopásotok megítélését nem befolyásolja majd a bíróságon, hogy ki milyen aktív volt..

Rouge
Olvasó

Ricsifiú, már megint hülyeségeket irkàlsz.

A trikó az a szlengben ugye
a tripper másik neve;
az angol tripper szó pedig
magyarul turistát jelent.

Úgyhogy a mondat helyesen írva:

“…. Gyurkabának “trikója” van,
mióta Zozo visszaigazolt a Falcóba….”

Ricsifiú, igazuk van a Falco szurkereknek,
már megint hülyeséget írtál….

2lee14
Olvasó

Mit szól ehhez az asszony hogy megint a Zozó van nálad terítéken?

Rouge
Olvasó

Mit szól, mit szól…

Nem örül neki….
mint ahogy az Öreg neje sem a trippernek.

Gézuka
Olvasó

Mindigfos adja?

Marillion
Olvasó

persze 800 ft-ért….nézhető…azaz részben nézhető…azaz nem nézhető…tessék választani…ja azt sem lehet…

Skcforever
Olvasó

Csak küzdjetek mint a Paks ellen, és élvezzétek a játékot, csiszolódjon a csapat! A többi majd alakul!
Nekem amúgy tetszik, amilyen részletesen elemez a Déri, még ha nem is mindig ért vele egyet az ember, azért látszik, hogy nem csak egy humbuk amit mondd. SKC!!

WSreborn
Olvasó

Magasan a legjobbak Déri beharangozói, de az utóbbi időben már kicsit túltolja az ömlengést.

bippa1
Olvasó

Ha annyira nagy adző Sabáli akkor vidd haza.Nekünk jó lesz Flevarakisz,remélem sokáig.A többivel egyet értek!

Kétszó
Olvasó

Nem tudom, hogy sok volt-e a tinta, vagy alapból ilyen hülye ez a Déri, de ennyi baromságot összehordani. Meg aztán a szófosás és a szokásos közhelyek puffogtatása. Meccsre meg inkább ne is gyere át, lesz otthon biztos elég dolog. Trágyát csak kell kihordani mindig.

Falcoman
Olvasó

Déri nyilatkozik a legjobban az összes megkérdezett közül , kitér mindkét csapatra , elemzi és valósan látja mindig a helyzetet szerintem . 🤷🏾‍♂️🤷🏾‍♂️

Tom67
Olvasó

Inkább mondjuk úgy , hogy Déri elemzései mindig 10x olyan hosszúak mint másoké, de ennek ellenére a végeredményt kb. 10-ből 1x találja el.

Feffo
Vendég
Feffo

Az értelmesebb szombathelyiek kérdezik sokszor, hogy miért utálják sokan a Falcot. Na az ilyen nagyképű, lekezelő trágyázós dumákért pl.

Downtown
Vendég
Downtown

közben meg bokáig gázolnak a fel nem szedett kutyaszarukban 😀

Downtown
Vendég
Downtown

érdekes hozzászólás egy igazi metropoliszi panelprolitól, ahol bokáig jártok a fel nem szedett kutyaszarban….

egismte1
Olvasó

Egysejtű

makelovenotwar69
Olvasó

Mi volt az a nagy baromság, ami kiakasztott? Az, hogy
– lefölözte a Falco a magyar játékos piacot vagy
– okosan a magyarok köré igazolt légiósokat vagy
– igazi overbooking team a Falco amit az edző jól használ vagy
– kosárlabda most csúcson van Szhelyen???

Szerintem ezek stimmelnek! Akkor?

Lajos
Olvasó

Meglepetés lesz!

Gábor
Olvasó

Nyer a Falco?😂

donnarumma
Olvasó

Akkor már Lajosné..mert, a meglepetés nőknek szól😁

Marillion
Olvasó

Sikeresebb szezont Sopronba,a tisztes helytállással szerintem nem lesz gond szomszédok! Újabb sérülésmentes meccset mindkét csapatnak….HAJRÁ FALCO!

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco!

SopronKCfan
Olvasó

Tisztes helytállás! SKC!

donnarumma
Olvasó

Most a tisztes helytállásnak én is szurkolok!Azert,ha egy csapat a Paks ellen egy labdás meccset játszik, meg még azóta erősödik-ott van potenciál

SopronKCfan
Olvasó

Köszi 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés