Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Pécsi VSK-Veolia

Csirke szerint az elmúlt tíz-tizenöt év egyik legjobb magyar csapata a mostani Falco.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi VSK-Veolia

Bajnokság, 13. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szombat, 15:30
V.: Papp P., Farkas G., Török R. (Bodrogváry I.)

Falco: Hooker - Curry - Benke - Krivacsevics - Reddic.

PVSK: Pongó - Diggs - Smith - Budimir - Horti.

Az első fogadja a hetediket. A vasiak hazai pályán még veretlenek, a PVSK viszont a szenzációs rajtja óta zsinórban hatszor szenvedett vereséget. Érdekesség, hogy az eddigi 12 bajnoki során a baranyaiak huszonkettővel több pontot dobtak, mint a bajnok, viszont közel kétszázzal többet is kaptak.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Hazai pályán győzelemmel szeretnénk zárni az évet. Tökéletesen kezdte a szezont a Pécs, viszont a hat győzelme után most zsinórban hatszor kikapott. Persze nem ebből indulunk ki. Jó csapatuk van, amely a FIBA Europe Cup-sorozatban is megmérettette magát, nem is akárhogyan. Háromszor is egylabdás mérkőzésen kapott ki, így elmondhatjuk, hogy nagyon kevésen múlt a továbbjutásuk a csoportból. Felkészültünk belőlük, kemény meccset várok, ahhoz, hogy nyerni tudjunk, a maximumot kell nyújtanunk. Mindent megteszünk, kemények leszünk, és nagy energiával fogunk játszani. Fontos lesz az is, hogy türelmesek legyünk, mert a pécsieknél sok az idősebb, rutinosabb, tapasztaltabb játékos. Ha túl lazán veszed őket, élni fognak a lehetőséggel. Nem szabad belealudni a mérkőzésbe. Jelenleg mindenki egészséges.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Nem vitás, hogy a legjobb csapathoz utazunk, amely brutális játékoskerettel és jó szakmai stábbal rendelkezik. Én úgy érzem – és ezt most nem udvariasságból mondom –, hogy a jelenlegi keretük az elmúlt tíz-tizenöt év top három csapata között van. Ezt be is bizonyították, hiszen kis túlzással „félig-meddig verik fél Európát”. Aki francia, spanyol és olasz topcsapatokkal partiban tud lenni, az igenis komoly csapat. Tizenegy-tizenkét használható játékosuk van, bármelyikük tizenöt-húsz perces ember lehetne a többi magyar csapatban. Ez a mély keret bármilyen gödörből ki tudja rángatni őket, még ha esetleg gyengébben is megy nekik a játék, akkor is bedarálják ellenfeleiket. Egyénileg nem szeretnék belemenni az erősségeikbe, mert az akkor elég hosszú lenne. Fontos lesz, hogy az elején koncentráltan játsszunk, ne engedjük, hogy átfussanak rajtunk, meg kell szerveznünk a lepattanózásunkat is, mert abban is nagyon erősek. Negyven percig koncentrálnunk kell, nem szabad belemenni egy kapkodós játékba, főleg idegenben, mert az nem nekünk kedvez. Pongónak még mindig fáj a térde, még nem tudom, hogy megkockáztatjuk-e a játékát, edzegetett, de fáj neki, a mai edzés után okosabbak leszünk, hogy érdemes-e.

[totalpoll id=”39793″]

HIRDETÉS

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
piros710321Mexx92Hubie BrownMimégmindigkitartunkWSreborn Recent comment authors
Mexx92
Olvasó

Csoda lenne ha győznénk Szombathelyen! Csak annyit kérek a csapattól hogy mindent tegyenek meg a győzelemért. Remélem feltöltödtek energiával az ünnepek alatt. Adjanak bele mindent ami csak a csövön kifér. Hajrá PVSK!

Marillion
Olvasó

Igy kell hozzáállni…sok sikert nektek…de mi természetesen hazai győzelmet várunk! Sok kosár legyen ha már a tipp mixen 167 pontnál többre raktam meg ! HAJRÁ FALCO…..

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Lehet ,hogy dob 110-et a Falco.De az 74,5 over jönni fog a Pécsnek 1.83-ért.

Hubie Brown
Olvasó

Ez mit jelent? Hogy 74,5 pontnál többet szerez a Pécs?
Idén hazai pályán 67 pontot kapott átlagban a Falco, 81-et hosszabbítás után a Dijontól, és 76-ot a Pakstól. Mondjuk ez volt az utóbbi két meccs.

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Igen.Persze lehet igy is nézni.De szerintem egyértelmű ,hogy ez a Pécs sokkal jobban támad mint védekezik.Valoszinű nagy különbség lesz tehát felfognak gyorsulni a vége fele a támadások is.Ezért gondolom nagyon jó lehetőségnek a legalább 75 vendég pontot.

Hubie Brown
Olvasó

Lehetséges. Majd megnézzük, én azért inkább alatta tippelem.

Hubie Brown
Olvasó

Egész jól felrajzoltad a jövőt, de nem volt elég gyors az a támadás a végén 🙂

WSreborn
Olvasó

Valljuk meg kellemetlen percek várnak a Pécsre, csak Perlék jóindulatán múlik, hogy outscore lesz e vagy sem

majerle09
Olvasó

Az még megérteném, ha a pár évvel ezelőtti Szolnokot jobb csapatnak tartaná, de 15 éve ki volt hasonló szinten? A Kaposvár?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

2003.év bajnokcsapata.

derryl
Olvasó

Arccal a Vasút felé!

Marillion
Olvasó

Okorn szavai/mondani valója tökéletesen a helyükön vannak….Még nem nyertük meg a meccset! HAJRÁ FALCO…

piros710321
Olvasó

Még nem, de megfogja!

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés