Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az utolsó negyedben állva hagyta a Falco az OSE-t

A végére elfáradtak az oroszlányiak, így nagy lett a különbség.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – MVM-OSE Lions 104-70 (24-20, 21-19, 24-20, 35-11)

Bajnokság, 9. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Benczur Tamás, Farkas Gábor, Jankovics Viktor Zsolt (Fekete László)

Falco: Pot 14, Kovács B. 13/3, Brown 10/6, Tiby 7/3, Keller 7. Csere: Perl 18, Cowels 16/9, Barac 14, Krivacsevics 5, Takács Zs. -, Sövegjártó -.

OSE: Ruják 6, Szabadfi -, Barnjak 8/6, Calloway 15/9, Krestinin 6. Csere: Dimitrijevics 16/9, Carev 10/3, Illés M. 7/6, Dorogi 2, Mucza T. -.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely egy BL-vereséggel, míg az MVM-OSE Lions a Szolnok legyőzésével hangolt hét közben a szombati, A-csoportos összecsapásukra.

Kovács kettesével indult a meccs, Ruják azonnal válaszolt, majd két perc csend után ismét Kovács értékesített egy ziccert. Tiby triplája is célba ért, amire Dorogi kettese érkezett. Ezt követően viszont ismét sorban szállította a pontokat a Falco, így a negyed közepére már a tízet is átlépte a különbség (15-4). Megrázta magát az OSE, 20-14-nél Dimitrijevicstől érkezett egy tripla, amivel ismét egyetlen támadásnyi volt a különbség a felek között. Krivacsevics kettesét ezúttal Barnjak hármasa követte – 24-20 az első negyed.

Barac volt eredményes közelről, Calloway és Illés viszont távolról célzott jól – 26-26-nál időt kért a Falco. A rövid szünet a Falcót frissítette fel jobban: Pot előbb egy kettest, majd egy gólpasszt jegyzett – utóbbit Kovács váltotta három pontra (31-26). Pot pillanatai következtek, újabb három pont került a neve mellé, a Falco pedig hattal vezetett. Sőt, Brown triplája után már a kilenc is megvolt közte. Innen négyet ledolgozott az OSE, de kis idő múlva már tízzel ment a Falco (45-35). Calloway egy triplát értékesített, és még egy büntetőt is bedobott: 45-39-re vezetett a Szombathely húsz perc után.

Pot egy kettest, Cowels egy triplát és egy duplát jegyzett, így 7-0-val kezdte a második félidőt a Falco – másfél perc után időt kértek a vendégek. Calloway távolija ült, tíz ponton tartotta magát az OSE. A tizennégyet is elérték a csapatok, nem nagyon tudta ekkortájt fékezni ellenfelét az OSE. Kicsivel később is visszaállt a tizennégy pontos különbség (66-52). Innen indította harmadik negyedbeli hajráját az OSE, amely 66-59-nél járt legközelebb ellenfeléhez. A negyed végén három Falco-pont került még fel a táblára (69-59).

Barnjak révén került tízen belülre az Oroszlány, de Brown is kintről dobott kosarat, Pot duplája után pedig már időt is kértek a vendégek (77-64). Pot egyik büntetője volt csak jó, de Kovács révén így is tovább nőtt a különbség, Barac és Brown találata pedig már éppen húsz pontnyi fórt jelentett (84-64), amire Barac még rátett kettőt. Az utolsó negyed közepén jártunk ekkor, amelynek első öt percét a Falco 17-5-ös mutatóval hozta, gyakorlatilag eldöntve ezzel a találkozót. Ráadásul a következő támadásokat is csak a Falco fejezte be ponttal, így már harminc közelében is járt a különbség, amit Tiby kettesével el is értek (97-67). A dudaszóig még 34-re tornázta a különbséget a házigazda: 104-70 lett a vége.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

HIRDETÉS

64 hozzászólás

64
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
46 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
MendezVulcanoWSrebornJR.BenitezSuns Recent comment authors
Rouge
Olvasó

Szánalmas ahogy a Falco szurkerek
pitiznek az oroszlányiaknak.

#falcOSEggnyalás

Suns
Olvasó

Te madár, ez rekord: életedben először megjelentél egy Falco győzelemnél 🙂
Úgy látom, még nem heverted ki az oroszlányi mély torkost 😉

JR.Benitez
Olvasó

Mert sütnek nekünk kenyeret Katalóniában….

Marillion
Olvasó

És ráadásul még az sem zavar minket hogy ők is piros-fekete!

p.borisz
Olvasó

Nyugodj meg,készül már a kikiáltvány,hogy csak velünk barátkozhatnak a szimpatikus OSE tábor tagjai…veréb…milyen idő van Katalóniában????

Mendez
Olvasó

Mindkét csapat f@szra húzott benneteket most meg hisztizel itt te félkegyelmű.
Írj egy esszét inkább arról, hogy Barnes a világ legjobb játékosa ????

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

A Falco jobb csapat a mienknél, ehhez kétség nem fér. Gratulálok a győzelemhez, megérdemeltétek. …. Hja és köszönjük a hozzánkállást, a fogadtatás, stb. (remélem érti, kinek értenie kell). Jó légkörben láttunk egy jó meccset (3. negyedig), és győzöt a jobbik ! Csak így tovább ! Legyetek Ti a bajnokok, Mi meg mondjuk 5-ikek. ????!!!!! (kiegyeznék ezzel)
További sok sikert a “Falco”-nak, és a magyar kosárlabdának!!!!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hagyjuk már ezt a bírózást, légyszi, mert kurvára nem ezen múlott.

Köszönjük a fogadtatást, jó túra volt, az utolsó negyedig a meccs sem volt rossz.

Gratula a Falconak, nekünk meg hajrá! Ha mentálisan rendben leszünk, meg lehet a legjobb nyolc.

Marillion
Olvasó

Még a legjobb 5 is! Részemről úgy legyen! további sok sikert nektek is!

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a csapatunknak az OSE nek pedig további sok sikert kívánok!
A meccsről: a jobb csapat nyert….

Jon
Olvasó

Eddig korrektnek gondoltam az oroszlányiakat, de ezek a mostani kommentek…nevetséges!
Amiatt, mert véletlenül megverték a Szolnokot, ilyenek hogy “unottan játszott a Falco”?
A Murciával ki-ki meccset játszottak pár napja, persze hogy kicsit fáradtak b.sszus! Bírózni meg főleg nem kellene, inkább észrevenni, hogy 100-ból 100 meccsen szemernyi esélye nem lenne ennek az Oroszlánynak a Falco ellen és ez nem a bírókon múlik!

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Akkor úgy gondolod hogy a falt arány á 30-18 teljesen tükrözte a valóságot? Ja meg egy másik kedves szurkoló társad azt írta hogy meg kaptuk a hazai pályàt. Akkor ő mire gondolt?

Ellenív
Olvasó

Igen ez korrekt hozzá szólás!Remélem Marillion ezt te is olvasod.

Marillion
Olvasó

Olvastam végig mindent….
De már említettem hogy elsősorban a játékvezetők teszik tönkre ezt a szép sportágat, és ha már megkeverték a légkört akkor az kapóra is jőn a táboroknak egymással foglalkozni! Mi nem várjuk el hogy kedveljenek minket, de eddig az Ose szurkolóknak nem volt baja velünk…ezért mi is szimpatizálunk velük! És a sportszerű Falco szúrkolók azok tudják az OSE mióta létezik mit épített fel magának ebben a sportágban! Egy szó rá tisztelet!

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Remélem rajtad kívűl de igazából te se veszel semmit magadra. Szerintem senki nem a másik szurkolótábort akarja megsérteni csak a meccset megtárgyalni. Ha úgy teszik megvitatni. De megvitatni 1meccset szerintem nagyon nehéz ha mindenki a legelső komentelővel eggyet ért mert nem írunk mást mert jóban van a két szurkolóntábor. Ha nem így látja bárki is akkor mondja el szerintem bátran mert engem érdekelne és szerintem nem csak én vagyok így ezzel.

Marillion
Olvasó

Persze…csak azért nem kell oda vissza dicsérni, hogy a baráti viszony nehogy az miatt sérüljön hogy valaki/k élesebben látja az egyik oldalról a másik oldal meg ráharap aztán indul a szájkarate! Gyerekek szép sportág ez és mi akik a lelátóról benne élünk, még sokáig tapsolhassunk majd egymásnak szurkoló táborának is…

Marillion
Olvasó

Azért nagyon úgy néz ki vannak itt akik azon dolgoznak hogy ne legyen a későbbiekben barátságos viszony közöttünk! A nagy többség majd ítéletet mond Oroszlányban ha megyünk ill. ha Ők újra jönnek! Addig meg Hajrá Falco és Ose!

Vulkano
Olvasó

Mit bíróztok ti itt, örüljetek hogy a bajnok játszott veletek egy edzőmeccset
Falco!

Ellenív
Olvasó

Köszönjük,bár mi akkor voltunk Nb1-be mikor te meg a hozzád hasonló hülye(tisztelet a normális szurkolóknak) feltaláltátok volna a kosárlabdát!

Pbask
Olvasó

Szolnoki troll által generált kamunick, anno akkor tűnt fel, mikor ment itt a szardobálás Olaj-Falco cikkek alatt. Az eredeti név Vulcano.
Csak írom, mielőtt valamelyik gyógyegér arra hozikna hogy szart kavarhat.
Egy ideig eltűnt, úgy néz ki meglovagolja a flowt most, miután hazaért meccsről.

Milivoj
Olvasó

Persze, szolnoki…, nálatok mindenki korrekt, igazi szent…, te is egy Olaj-fóbiás szerencsétlen nyomorék vagy!

WSreborn
Olvasó

Persze hogy szolnoki hiszen ti mind normálisak lehettek csak.
A végen még kitaláljàtok, hogy párna, mendez, kd, panzer, best, master1 nevű félkegyelműek is szolnokiak.
Szerintem meg a hozzászólása stílusából ítélve nagyon is szombathelyi.

Marillion
Olvasó

Mindenkinek megjár a nem lekezelő stílus! Eljöttek a sorsolás ide szólította őket, kiadtak magukból mindent. A Szolnokot pl. legyőzték ami azért nem kis bravúr volt. Tehát egy masszív és jól összerakott csapatuk van! És még lesz egy OSE-FALCO visszavágó is…kaptunk már ki ott mi is!

SzhelY
Olvasó

na már vártam nagyívű értekezésedet a meccsről ja,hogy nem voltál ott de írni meg kényszer,inkább neteddhamár acsarnokba nem jársz ne írj

WSreborn
Olvasó

Istenem mennyi szar fog a nyakatokba szakadni ha egyszer véget ér a sárga bitorlás…

Vulcano
Olvasó

Ez a sárga bitorlás olyan lehet mint a hanyatló nyugat. Amit egyfolytában mondogatnak már vagy 100 éve és mégsem következett még be. Na de majd most.

elfogult vagyok
Olvasó

Újra néztem a mérkőzést! Az előzőekben leírt véleményem lényegi dolgokban változatlan! Csak érdekesség kép! Dobott büntetők: 23/31 ; 9/13!

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Ja amúgy kurva nagy szégyen szerintem, hogy egy magyar bajnok ilyen közvetítést tud összehozni. Se kommentátor se jó kamera szög. Legközelebb szerintem az űrből vegyétek fel a meccset! Semmi nincs fókuszban, 1arcot nem lehet felismerni.

KD
Olvasó

Nem mi közvetítünk, hanem a mindigo. Amíg nem a mindigo közvetített, addig normális kommentáros közvetítés volt. A mostani gazdasági helyzetben érthető, hogy a club erre nem akar és nem is tud áldozni.

elfogult vagyok
Olvasó

?

Ellenív
Olvasó

A közvetitést venné át a mindigó autómata kamerátok van,ez a valóság.

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

De egy kisebb csapatnak akkor ez hogy jön össze? Nem kötöezködésből mondom de nézd meg a visszajátszást. Élvezheteetlen konkrétan az egész meccs. A hangfelvevő meg a B középben van elhelyezve csak hallgasd meg.

Marillion
Olvasó

A kamerát minden csarnokban az antenna Hungaria /mindigotv/ szereli fel! Volt az a kamera a szemközti oldalon lentebb szögben is…arról nem rendező klub tehet hogy hova szerelik fel! De ha megnyugtat személy szerint szerintem is Q szar helyen van! Apropó nálatok a ti csarnokotokban meg majdnem a parkettról közvetítenek! Kivéve ha a Jenőék mennek! Erről mi a meglátásod? Lelátón nincs hely 1 kamerának állványon?

Ellenív
Olvasó

Mint mindig mivel te nem szeretsz kötözködni, most is igazad van a tóbbit meg döntse el aki nézi, sőt a ripcsit is a mindigó adja csak több mint húsz éve elhozta a gólya Oroszlányba.

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Akkor felrakatjuk mi is a plafonra! Neked erről mi a meglátásod?

Marillion
Olvasó

Rendben akkor plafon…azért onnan jobb átlátni a játékot mint a pálya széléről ember magasságból!

KD
Olvasó

Gratula a csapatnak, a murciai BL-meccs és az utazás után is odatették magukat. Elnézve a statisztikát, az oroszlányiaknak kár lenne a bírókra fogni a nagy különbségű vereséget. Szerzett labda 8-3, lepattanó 41-20(!), gólpassz 25-11(!), VAL 166-69.Nekem úgy tűnt, hogy fizikálisan nem bírták a meccset, amig bementek a kinti dobásaik, addig tartották magukat, de amikor elfáradtak és kimaradtak a dobásaik, abból sok könnyű kosarat szereztünk, ezért alakult ki a végére nagy különbség. Gratula az oroszlányi szurkolóknak, ma is kitettek magukért. Hajrá Falco!

elfogult vagyok
Olvasó

Nem mondta senki, hogy a bírók…! Megérdemelten nyert a Falco!
Nézted a meccset, de nem láttad!

Imp55
Olvasó

azért ott van mégiscsak szintkülönbség a múlt heti ellenfélhez képest.. 😀

Marillion
Olvasó

A játékvezetőkkel kár foglalkozni úgy balfaszok ahogy vannak! Amikor fújni kéne nem fújják be amikor meg csak “ránéznek” egymásra a játékosok akkor meg fault van! Végig kézben volt a meccs aztán hogy ez most mennyiben a játékvezetők hathatós segítségével lett ekkora különbség a végére vagy nem az különböző klubszimpátia szurkolói nézetek megítélése! Az Ose szúrkolóinak és a csapatuknak jó utat kivánok hazafelé…Találkozunk Oroszlányban! Addig is sok győzelmet nekik is! Hajrá Falco…Ose !

p.borisz
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, hozták amit elvártunk tőlük. Az OSE 3 negyeden keresztül jól játszott, kimondottan frankón tripláztak.Nálunk Bene játéka nagyon tetszett,valamint Brown védekezése a mai napon látványosra sikerült.
A Benczúr csapat fújt olyanokat, hogy még Konakov is kiröhögte őket…érthetetlen döntések,amik tördelték a játékot.
Köszönjük az OSE szurkolóknak, hogy jó hangulatot hoztak, mindig szívesen látjuk őket. Jó utat hazafelé, örültünk nektek.
Hajrá Falco!

Bencur2021
Olvasó

Megkaptuk szépen a hazait.
Ose szurkolóknak jó utat, jól nyomták.

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez, az OSE-nek meg az első három negyed játékához. Azzal, hogy az OSE egy saját tempójánál magasabbon próbált játszani, főleg védekezésben, azzal elfogyott az erő a negyedik negyedre. A Falco, amelyik meg nagyon kényelmesen játszott időnként, pont ott kapott lendületet. Azok a légiósok, akik három negyeden keresztül szinte semmit sem tudtak hozzátenni, ott kezdtek el élni és javítani a statisztikájukon, így alakult ki a nagyarányú győzelem. Örülök, hogy Kovács Beni jó játéka állandósulni látszik, szükség is van és lesz is rá a jövőben. A Cowels nem kap labdát gondolathoz azért annyit hozzáfűznék, hogy egyrészt sokszor spórol… Olvass tovább »

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Te láttad a meccset? Elfáradtak? Nem maradt majdnem csak játékosunk és aki maradt az is agyilag rottyon a kurva erős hazai pálya miatt.

Praenoricum
Olvasó

Láttam. Kint voltam. Védekezésben már nem értek oda sehova, így sorra dobhatott a negyedik negyedben könnyű kosarakat a Falco, az OSE-nél meg megszűnt a csapatjáték, egy zárásból mindenki kosárra tört és labdavezetésből próbálta begyömöszölni a labdát a gyűrűig, a dobások meg kimaradtak. Mindkettő arra utal, hogy a végén elfogyott a levegő. A hazai pályát a meg a védekezés stílusát, keménységét figyelembe véve szerintem nem nagyon kellene feszegetni.

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Persze hogy kimarad a dobás ha rábasznak a kezére. Téged is ha fel rúgnak nem tudsz tovább sétálni. Ja a másik meg ha dzigorúan védekezünk tovább mennyi faltunk lett volna? 50?

Pbask
Olvasó

Ha felemeltem a hangom a múltkori Kecskemét meccs ellen, ez ellen is ildomos, tényleg hazai pályát láttam, holott erre semmi szükség nem volt. Faulthatáron védekezett az Ose, de sokszor mi is odaütöttünk, ami nem került lefújásra. Ez fact.

Zozó meccsek óta nem öncélú, ha betör, sokszor kiosztja asszisztra, ez nagyon tetszik, ezt hiányoltam. Benének is így több helyzete van, abszolút jó az utóbbi 2 meccse, nem lógunk ki az ifiszabállyal, maximum lábmunkára kéne ráfeküdnie, ez miatt csúszhat szét a védekezése. De nagyon sokat fejlődött. Gratula.
Pot is kiegyensúlyozott lett.
Sok sikert Oroszlányra, mi kicsit tényleg fáradtak voltunk.

elfogult vagyok
Olvasó

Tudom sokaknak nem fog tetszeni a véleményem!!! Nem az a bajom, hogy kikaptunk! Erre számítottam!!!!!! De ilyen undorító játékvezetést???? Mind a két csapat sokkal többre képes! Megdöbbentett, hogy a Falco mennyire kedvetlenül, unottan (fáradtan??) játszott! Megérdemelték a győzelmet, mert sikerült ránk erőltetni az unott statikus játékot, és az nekünk nagyon nem fekszik! A bajom az, hogy ehhez a “Bencur csapat” aktívan asszisztált! Az első, és a negyedik negyedben különösen. De szerintetek a 40 játékperc alatt normális ilyen lötyögős meccsen a 18-29 fault arány??? 40 perc- 47 fault??!!?? Percenként 1,17 hiba! És lötyögős volt a meccs!! Mondhatjuk, hogy alacsony színvonalú? Az… Olvass tovább »

RigoJancse
Olvasó

Valószínűleg tálaló a neved, mivel az OSE az egész mérkőzésen a faulthatáron védekezett.
A sportnak pedig végképp nem arra van szüksége, hogy egy csapat feladjon egy mérkőzést.

elfogult vagyok
Olvasó

Úgy gondolod, hogy csak az OSE védekezett úgy?? Azt hiszem nem értetted a mondanivalómat! (“Érted, nem ellened”!)

Ellenív
Olvasó

Jancse sok mindenre nincs szükség ebben a sportágban,mégis elő fordul hogy az egyik játékos őrjöng a befújt faultra és nem kap tekót a másik ugyan ezért megkapja.A Szolnoki elleni mérkőzésen is volt ilyen ma meg láthattad te is.Az mellett megint jelezném,hogy nem ez volt a vereségünk fő oka,ez csak egy kényelmetlen tényező volt.Hajrá Ose!Hajrá Bányász!

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Teljesen igaz! Bárki reklamálhat bárhogy úgy se kap teknikait de ha mi reklamálunk akkor rögtön kapjuk.

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Miért ti nem falt határon védekeztetek csak nem lett befújva?

Xero
Olvasó

Gratulálok az egész csapatnak, ez a mai nagyon szép volt. És meg sem szakadtunk, mindenki szépen kapott perceket.
Néha hiányoltam, hogy Cowels nem kapta a kipasszt, amikor egyedül állt, mint az ujjam, de 104 dobott pont után ne panaszkodjon senki! 🙂
Hajrá OSE, további sok sikert! Jó csapat lenne ez, de iszonyat hullámzó a teljesítmény, ami pár napon belül számomra nagyon érthetetlen. Remélem mostantól a szebbik arcukat mutatják..

Ellenív
Olvasó

Kedves Xero azért 1-8 as fault aránynál még kiegyenlitettünk,de ennyi fújásnál egyetlen csapat sem bír úgy védekezni ahogy akarna,és a lepattanóknál is nagyon kikaptunk ezt kihasználta a Falkó,utána a kinti dobások se ültek úgy ahogy szerettük volna, de a volna az nem játszik.Félreértések elkerülése érdekében nem a bírókra fogom a nagy arányú vereséget de a faultok megítélésénél különösen érzékenyek voltak az Ose csapata iránt.Grat a Falcónak.Hajrá Ose!Hajrá Bányász!

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Attól függ a teljesítmény hogy a bíró mennyire veszi el a kedvüket. Nem mer védekezni mert kipontozódik az 1negyedbeb.

Xero
Olvasó

Ez tök jogos lenne, ha minden más mutatóban egál közelében lennének a számok. 2x annyi pattanót téptünk, aminek sok köze nincs a bírókhoz..

Ellenív
Olvasó

Akkor Xero azt mutatja hogy életedbe nem kosaraztál,mert ha faultot fújnak arra is ha csak rá nézel valakire mig a válogatott Ákosa kapálozhat is ha kedve tartja(duhonghet) büntetlenül,akkor könnyű statot javítani,és erőt fitogtatni.

Xero
Olvasó

Megértem a csalódottságodat és elismerem, hogy megkaptuk a hazait, de azért túlzásokba ne essünk.. 🙂 Még a végén kiderül, hogy a sporik fel sem engedték az OSE játékosait a pályára.

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Szerintem ha tisztességes és nincs ekkora hazai pálya a mecsbe akkor se nyerünk de nem 34el kapunk ki. Nem volt ennyi a mecsbe eggyáltalán.Az első 3negyedben a jó tripla százalékkal tudtuk magunkat életben tartani, de utánna dobtatok pár bravúros pontot és ott szakadtatok el. Szerintem az utolsó negyedig egyáltalán nem volt nagy előnyötök, és ahogy számolgattam pont mindig kb amennyivel több büntetőt dobtatok annyival vezettetek. Ja valami 4perc utánn a centerünk 3faltal? Nem furcsa? Pont ahol a legnagyobb hiányosságunk van. Látszott is a lepattanóknál.

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Leszerelni a játékosunkat a végén mikor vezettetek kb 20al azt ordít meg mutogat neki! Ez a sportszerűség? Hozzátenném nála jóval alacsonyabb játékos sapkázot ha jól emlékszem!

elfogult vagyok
Olvasó

Minden OSE hozzászólásban benne van, hogy megérdemelt a győzelmetek!!!!!!!

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Ebben tényleg Da falt és a büntetők?

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Na ha már felhoztad a statisztikát meg lehet nézni, hogy mi átlagosan mennyi büntetőt dobunk és ti. Mennyit faltolunk és mennyit harcolunk ki. Ez szín tiszta statisztika. Valamiért több büntetőt döntök átlagosan. Kevesebb faltotok van, de hát gondolom azért mert képzettebb és jobb csapatok van aki agresszívabbann tud védekezni mint más és faltnnélkül.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés