Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – JP Auto-Jászberényi KSE

Okorn gratulált kollégájának a nagyszerű eredményekhez.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE

Bajnokság, 24. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szombat, 18:00
V.: Benczur T., Ádám J., Balog Gy. (Dernei G.)

Falco: Govens - Curry - Perl - Bruinsma - Reddic.

JKSE: Pitts - Rakics - Brbaklics - Alekszandrov - Pantelics.

Két győzelemmel a háta mögött, és már biztos felsőházi résztvevőként utazik Szombathelyre a tabellán harmadik Jászberény. A jelenleg negyedik helyen álló vasiak hazai veretlensége a Körmend elleni rangadón megszakadt, nekik még szükségük van a győzelemre a felsőházba jutás miatt.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nem kérdés, hogy a Jászberény az idei szezon legnagyobb pozitív meglepetése. Nem csak egy pillanatnyi jó periódusuk volt, teljesen reális, hogy a harmadik helyen állnak, hiszen eddig mindössze hétszer kaptak csak ki. Ezúton is gratulálok nekik és edzőjüknek, Nikola Lazicsnak a nagyszerű eredményhez. Most már biztosan a legjobb ötben vannak, ezáltal nyugodtan játszhatnak az utolsó három alapszakasz-bajnokijukon. Emiatt csak még veszélyesebbek lettek. Pitts az egyik legjobb játékosuk, de Rakics, Alekszandrov és Pantelics is kihasználja minden tapasztalatát. Coleman egy darabig nem játszhat, ez akár előnyünkre is válhat holnap, de nem szabad leírni őket, mert így is nagyon veszélyesek. A saját ritmusunkat kell játszanunk, nagyon agresszíven, negyven percen keresztül, türelmesen. Az őszi bajnokinkról nagyon rossz tapasztalatunk van, a győri kupameccsről viszont kellemes emlékeink. Tudjuk, hogy a Falco számára csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, azt is tudjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy ez sikerüljön, de azért ezt meg kell mutatni a pályán is. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: A Falco nagyon komoly ellenfél, szerintem a Szolnok és a Kömend mellett ők a bajnokság favoritjai. Abszolút topcsapatuk van, nem véletlenül döntőztek a kupában is. Ha megnézzük a keretüket, minden posztra megvannak, kilenc-tíz játékost tudnak használni. Eddig kétszer játszottunk velük, hazai pályán nyertünk, de a kupában simán kikaptunk, akkor sokkal jobbak voltak.

Főleg hazai pályán erősek, nemcsak a Jászberény ellen, mindenki ellen sokkal esélyesebbek otthon.

A szezon elejétől fogva erősek, év elején pedig csatlakozott hozzájuk Perl és Govens, így aztán már abszolút komplettek. Mi megnyertünk a legutóbbi két meccsünket, ami nagyon fontos volt, hiszen ezzel már száz százalék, hogy a felsőházban vagyunk, ez pedig egy nagyon jó eredmény. Normális, hogy egy kicsit ünnepeltünk, mert jó helyzetben vagyunk, hiszen elég megnézni, hogy kik állnak mögöttünk, akik az alsó- vagy a középházban lesznek a folytatásban. Eddig is voltak problémáink, most is vannak sérültjeink. Coleman nem fog játszani még, de az utóbbi időben Alekszandrov is folyamatosan úgy játszott, hogy nem volt egészséges, nagy kérdés, hogy holnap ki fog játszani. Ettől függetlenül is úgy utazunk Szombathelyre, hogy a legjobb játékunkat akarjuk játszani. Nem kérdés, hogy a Falco sokkal esélyesebb, mi akkor vagyunk a legerősebbek, amikor kompletten tudunk kiállni, akkor mindenki ellen, mindenhol fel tudjuk venni a versenyt. Most ilyen helyzetben vagyunk. Nyugodtak vagyunk, van még hátra három meccs, most a legfontosabb, hogy egészségesek legyünk, hogy tudjunk játszani és edzeni, mert az utóbbi időben még edzeni sem tudtunk normálisan…

[totalpoll id=”11285″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– A Jászberény azzal, hogy meglepetésre a bajnokság élmezőnyéhez tartozik, mindenképpen a szezon egyik pozitív meglepetése, de az alapján, amilyen kezdőötöst összeraktak, egyáltalán nem érdemtelenül. Az is látható, hogy nemcsak megbízható, hanem kifejezetten extra képességű légiósokat sikerült kiválasztaniuk, akik folyamatosan hozzák a jó statisztikákat és a jó teljesítményt, tehát nem véletlenül harmadikok jelenleg. Ha egészséges mindenki, akkor kevesebb szerephez jutnak a magyar játékosok, elsősorban a külföldikre építenek, de eddig ez kifizetődő és működőképes dolog volt.

A Falco játékát kicsit még ingadozónak látom, erre jó példa, ahogy otthon veszítettek a Körmend ellen. Utána viszont hozták, amit nagyon kellett Kecskeméten, ahol azért soha nem könnyű nyerni. Én még mindig úgy gondolom, hogy az átalakulás állapotában vannak, hiszen egy nagyjából kialakult és már működőképes keretbe kellett két – egyébként kiváló képességű játékost – beilleszteni, ez itt sem ment – mint ahogy sehol máshol sem ment volna – zökkenőmentesen. A korábban kulcsszerepben lévőknek hátrébb kellett lépniük esetleg egy nem annyira meghatározó szerepbe. Kicsit változott az elején jónak és masszívnak tűnő védekezésük is, kicsit mintha felpuhult volna, a Körmend-meccs is ilyen volt, hiszen volt olyan időszak, amikor nem jól védekeztek, illetve olyan is, a második negyedben, amikor a támadójátékuk sem működött, akkor mindössze négy pontig jutottak. Ez mind abból fakadhat, hogy nincs még igazán működőképessé összecsiszolva az egyébként kifejezetten jó keret, hiszen minőségi légiósokkal és extra magyar játékosokkal rendelkeznek, válogatottakkal, honosított válogatottal. Ha minden működni fog, nagyon sokra hivatott ez a társaság.

Az a varázs is megtört már, hogy otthon nem kaptak ki. Van, amikor az nyomasztó teher is tud lenni egy csapat életében, hogy ott lebeg felettük, hogy meddig tudja őrizgetni, illetve mikor fog megtörni a veretlenség, ez most megtörtént. A kecskeméti meccsük bizonyította, hogy hamar rendezték a sorokat.

Én a Falcót tartom esélyesnek holnap, bár nagyon tisztelem jászberényiek szezonját, de szombathelyi győzelmet várok.

HIRDETÉS

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Kalok Kevinmte37bppiros710321Vince.Carter.15 Recent comment authors
mte37
Olvasó

Holnap a falco “szurkolók” kinek fognak szurkolni? Skandálják a Kupán jól bevált “Hajrá Berény” rigmust? 😉

bp
Olvasó

Ilyet sem láttam még: Index címlapon a vezércikk egy hazai kosárlabdacsapatról (Jászberény) szól. Kell a reklám a sportnak.
Respect az eddigiekért Berénybe, de ezen a meccsen esélyesebb a Falco.

piros710321
Olvasó

Tisztelt BB1! Miért nem lehet ezt a bohócot (emőkét ) kitiltani innen? Sztem ez egy kosárlabdával ( annak kellene lenni ) és nem politikai dolgokkal, emberek nyílt pocskondiázásával foglalkozó oldal!
Kérem tiltsátok már ki!
Elnézést, hogy ehhez a cikkhez is berakom, de…….

Kérem nyomjatok egy tetsziket, ha Ti is így gondoljátok!

S.Pippen
Olvasó

Tutira veszem, hogy Lazic mester lepihenteti ezt a meccset. És teljesen igaza is lesz.

jaszberenyikse
Olvasó

Ez valóban így lesz csak csúnya lesz 30-al kikapni a falcotol pont mikor az m4 is adja a meccset. 🙁

Gecse J. Márió
Olvasó

Nekem is van ilyen érzésem, meg is pakoltam a Falco -5.5 és -8at. De még ha nem is pihentet, a fáradtságnak a szűkös rotáció miatt most már előbb-utóbb ki kell jönnie a vendégcsapatnál.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Én a Falco 21+-ot kis téttel a -10,5-öt naggyal.

derryl
Olvasó

Holnap Emőke napja van, ez úton is szeretném köszönteni az ikonikus Falco drukkert, bízva benne, hogy az értelem halvány reménysugara végigpásztáz tudata sötét alagútjában!

Leklibajsza
Olvasó

Azért azt ne vegyük biztosra, hogy Falco szurkoló a szimpatikus sporttárs.

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Az ugye tiszta,hogy Falco meccshez sosem szól hozzá,csak Körmendhez…. Annyira Falco szurkoló,mint èn szolnoki….

2lee14
Olvasó

Gyerünk fiúk! Kell a győzelem!
Hajrá Falco!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés