Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – JP Auto-Jászberényi KSE

Perl és Balmazovics is visszatér.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE

Felsőházi középszakasz, 1. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szerda, 18:30
V.: Papp P., Farkas G., Nagy V. (dr. Gencsev P.)

Falco: Govens - Váradi - Balmazovics - Bruinsma - Reddic.

JKSE: Pitts - Rakics - Brbaklics - Alekszandrov - Pantelics.

A harmadik és a negyedik találkozik egymással az Aréna Savariában. Az alapszakasz végén zsinórban négy sikert arató Falco azt a Jászberényt fogadja, amely a hétvégén drámai küzdelemben, története során először győzte le a Szolnokot. Legutóbb március 23-án néztek egymással farkasszemet a csapatok, akkor 78-58-ra nyertek a vasiak az Alekszandrov és Coleman nélkül felálló berényiek ellen.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon jól ismerjük egymást, hiszen nemrég találkoztunk az alapszakaszban, de most teljesen más meccset várok, mint két hete. Természetesen kielemeztük azt a találkozót, igyekszünk változtatni néhány dolgon, egyáltalán nem gondoljuk, hogy könnyen jönne a győzelem. A felsőházban már mindenki a bajnoki címért harcol, mi továbbra is lépésről lépésre, meccsről meccsre akarunk haladni a céljaink felé. Van még nyolc forduló a negyeddöntőig, akkor kell csúcsformában lenni. Legutóbb már mindenki edzett, Perl és Balmazovics is, bár ők még nincsenek százszázalékos állapotban, de remélem, hogy tudnak majd nekünk segíteni. Harcolni fogunk.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Nem tudom, van-e valami új, amit a múltkor ne mondtam volna el a Falcóról. Minőségi csapatuk van, és szerintem egyre jobban játszanak. A legutóbbi két találkozónkon simán kikaptunk, a Magyar Kupában és Szombathelyen is, mindig ők számítanak az esélyesebbnek, főleg hazai pályán, úgyhogy ez így lesz holnap is. Mi a hétvégén játszottunk egy kemény meccset a Szolnok ellen, amit szerencsére sikerült megnyerni, Szombathelyre is azért utazunk, hogy a legjobb játékunkkal rukkoljunk elő, megpróbáljuk kihozni magunkból, amit tudunk jelen pillanatban, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Mindig vannak problémáink sérülések miatt, Pitts két hétig nem edzett, az Olaj ellen már visszatért, de még mindig nem egészséges. Alekszandrov is játszott, remélem, hogy végre egy kicsit stabilabbak leszünk. Coleman biztos, hogy nem lesz, Cseh is kisebb problémával küszködik, de remélem, hogy többen leszünk, mint legutóbb.

[totalpoll id=”13476″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Olyan alapszakasz után vagyunk, ami minőségét tekintve minden várakozásunkat felülmúlt, ettől izgalmasabbá nem lehetett volna tenni az egészet. Kiegyensúlyozottságában nem is nagyon látok olyan másik európai bajnokságot, mint a miénk, illetve Magyarországon sem volt még soha ennyire kiélezett a küzdelem. Ez azonban még csak az alapszakasz volt, most jön a java. Kialakultak az erősorrendek, még az alsóházba is került két olyan csapat az Alba és a Kaposvár személyében, akik bárhol bárkit meg tudtak verni, ez is azt mutatja, hogy nagyon komoly a minőség.

Körmendi vagyok, de egyben Vas megyei is, mindkét klubnál dolgoztam. Nagyon el tudnék képzelni egy ötmeccses, telt házas, igazi Vas megyei döntőt, nagyon örülne neki a szívem, hiszen az egy klasszikus kosárlabda ünnep lenne. Nyilván a többi csapatnak még lesz egy-két szava ehhez, de én végtelenül büszke vagyok arra, hogy ez a kis megye két ilyen topcsapatot ad a magyar kosárlabdának. Jelen állás szerint két megye viszi a zászlót: Jász-Nagykun-Szolnok- és Vas megye. Ilyen azért ritkán van, de most ez is megtörtént…

A Falco és a Jászberény azonos mérleggel áll, el van maradva három győzelemmel a Szolnoktól és a Körmendtől. Ha bármelyikük be akarja fogni a két listavezetőt, most már bravúros szereplésre lesz szüksége. A Falcónak például holnap egészen egyszerűen hazai pályán nem szabad kikapnia, kötelező győzelem előtt áll.

Úgy tudom, felépültek a sérültek, ez már egy nagyon komoly tudással rendelkező keret, ezt bizonyították is a kupadöntőbe kerüléssel, illetve a FIBA-kupában is helytálltak, annak ellenére is, hogy végül nem jutottak tovább. Óriási pluszt kapott a csapat játékerőben azzal, hogy karácsony után Perl, Govens és Bruinsma is visszatért. Eddig eléggé ingadozott a játéka a Falcónak, most azt várom tőlük, hogy a középszakaszra stabilizálódik a játékuk, minden téren. A Szolnok, Körmend mellett ugyanis egyértelműen bajnokesélyesnek tartom őket is. Nagyon komoly az állomány és van egy iszonyatosan erős hazai pályájuk. Holnap egyértelműen a hazai pályára teszek.

Reddic hozta mindig a stabilitást, Govens az Govens, előbb-utóbb utol fogja érni magát ő is, Bruinsmától is várom, hogy a sérülése után csúcsforma közelébe kerüljön, Váradi és Perl már jobb formába került az utóbbi időben, és előbb-utóbb Tóth Norbi is tényező lesz. Balmazovicsról most még nem tudjuk, hogy milyen állapotban van a sérülése után. Rengeteg a bizonytalansági tényező, de már komoly, stabil teljesítményt várok tőlük.

A Jászberény egyértelműen az év meglepetés csapata. Élén egy kezdőötösre építő és ragaszkodó edzővel, aki hosszú éveken keresztül ezt a stílust képviselte már Egerszegen, Szegeden és most Berényben is. Relatív kevés játékossal nagyon komoly eredményeket csinált, de azért óriási a veszteség Coleman személyében, akit az egyik legösszetettebb légiósnak tartok, lepattanóban, védekezésben, bontásban és pontszerzésben is jó, nagyon nehezen tudják őt pótolni, a Szolnok ellen sikerült, igaz, hazai pályán. Nem lesz könnyű dolga a Falcónak, türelmesen kell játszani a Berény ellen, mert nem adják olcsón a bőrüket Pantelicsék. Nehéz rajtuk fogást találni, fel lehet őrölni őket, és utána már lehet azt játszani, amit a Falco tud és szeret.

Stabil, de nem könnyű szombathelyi győzelmet várok, nagyjából tíz pont körülit.

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
boresz810509GodemperorMásikVégétFújdMegmajerle09 Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nagyon csúnyán, akár 30 ponttal is beleszaladhat a késbe a Berény Szombathelyen…
Kivégzés is lehet, meg BRUTÁLIS erődemonstráció… 🙁 🙁

SZERETLEK titeket.

falco2008
Vendég
falco2008

Jkse divatok meg fanatikusok gondolom jönnek 🙂 ugye?

Outlaw
Olvasó

Úgy tudtam, ti jóban vagytok egymással.??

derryl
Olvasó

Egymás tenyeréből esznek.

J.R.Benitez
Olvasó

Álljunk neki javulni gyerekek! Itt az idő ha akarunk valamit stabilan kell jól játszani. Azt hiszem következő 3-4 meccsen mutatott játék meg fogja mutatni helyünket a végén. Ami kb a jelenlegi pozíció. De ne legyen igazam! Czirbus játéka nagyon szimpatikus, kiváncsi leszek rá holnap. FALCO!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nelson játékára idén nincs esély?
Jól jönne.

jaszberenyikse
Olvasó

Szerintem az ő itt tartása csakis a következő szezon szempontjából történt. Elszakadt az achillese november elején, legjobb esetben és nyár közepén játszhatna legközelebb. Másrészt a helyettesítése tökételesen megtörtént, ráadásul Nelson 174 cm Pitts 178 cm, túl alacsonyak lennénk ha ők játszanának egyszerre 1es-2est.

Marillion
Olvasó

Továbbra is kakukktojás ez a csapat,és Okorn is….aztán kiderül mit sikerül még ebből az idei játékoskeretből kihozni….
Nálam továbbra is a meglepetés kategória lenne eljutni a bajnoki döntőig….
De persze a remény hal meg utoljára…szokták volt mondani….HAJRÁ SZOMBATHELY….

810509
Olvasó

ne aggódj , Okornnal nem leszünk döntősek , így újabb ezüst sem 🙂 !

boresz
Olvasó

Falco 1000000%,hogy kikap meg ,hogy nem Vas megyei csapat lesz a bajnok. Falco 4.helyre jó lehet a Körmend meg 3.helyre de nem jobbra

2lee14
Olvasó

Na de ha nem mi és nem is a Körmend akkor ki lesz a bajnok? Mert kíváncsi vagyok.

boresz
Olvasó

Középszakasz végén 1.Szolnok Szinte végig jól játszott de a végén elfáradt de újult erővel kezd neki és a jobbik énjét mutatja
2.Jászberény sokáig jól játszott de a végén elfáradt de újult erővel kezd neki és a jobbik énjét mutatja
3.Körmend nem olyan jó,hogy első vagy döntős legyen. Ideiglenes volt a pozitív mérlege
4.Falco csak a Pécs ellen van esélye a felsőházban
5.Pécs ez tuti
6.DEAC ez is valószínű
7-10.helyen bárki végezhet alsóházban nagyon nem lesz változás max 12-13.helyen

Kezd betegesen nagy önbizalmad lenni. Szerintem pszichiáter vagy klinikai pszichológust fel kellene keresned

2lee14
Olvasó

Áruld már el kérlek ezen mi a betegesen nagy önbizalom? Csak normálisan visszakérdeztem ha nem a Falco és nem a Körmend lesz a bajnok ,akkor ki? Te ezt szépen le is vezetted, amit el is fogadok.Egyedül az utolsó mondataid nem értem. Ezért pszichológus? Meg pszichiáter? Te jó ég ember ne viccelj már. Úristen.Mert azt még megérteném ha valami olyat írok hogy ,hogy mertél ilyet beírni mert 100000% hogy a falco lesz a bajnok. De így. Szerintem indokolatlan.

Godemperor
Olvasó

Nagyon jó. Ide is beírtad ezt az agymenést? Ez valamelyik párhuzamos univerzumra vonatkozik amúgy?

boresz
Olvasó

Attól,hogy egy szar senkiházi csapatnak szurkolsz akinek az ország,város sok sok pénzt ad meg lefizeti a csapat a bírókat meg a játékvezetőket még nem jelenti azt,hogy ti vagytok a jobbak,döntősök vagy a bajnokok. Max. azért mert máshol több a sérült meg a beteg játékos. Tudásotok -ban van . Gondolkodni meg szabad! Gondolom vagy nagyon öreg és demens,szenilis,agyi képességek meg már sehol vagy nagyon fiatal és naiv. Máshova nem írtam le az elgondolásom. Fent tartom a véleményem.

derryl
Olvasó

Jászberény

Outlaw
Olvasó

Ezt hogyan matekoztad ki?

Mandula
Olvasó

Első Körmend
Második Szolnok
Harmadik Szombathely
Szerintem…

Outlaw
Olvasó

Ez már reálisabb, sajnos az olaj idén nagy szarba került a sérülések miatt. Ez nem azt jelenti, hogy semmiként kell tekinteni rájuk, mert a szezon végére újra felerősödhetnek, ha visszatérnek a serélütek, újra össze érik a csapatuk. Nekünk élni kell a lehetőséggel, ami már hosszú évek óta nem nagyon jött össsze.. Talán idén van remény, de nem szabad előre inni a medve bőrére.
Hajrá Magyar Kosárlabda!
Hajrá MTE!

Mandula
Olvasó

Egyetertek veled.
Most itt az alkalom, tiszta fejjel meglehet az arany.

nazol
Olvasó

Az eszem azt súgja, hogy 1.MTE 2. Olaj 3.Falco.
A szívem pedig: 1. Olaj 2.MTE 3. JKSE.
A szívem még súg valamit: ha az Olaj be tud vánszorogni a döntőbe, a rutin és a dac talán átrúgja őket a végső győzelem kapuján.

derryl
Olvasó

A szív az mindig őszinte, az agy már mérlegel!Halgass a szívedre!

majerle09
Olvasó

olyan nagyot nem lehet tévedni a témában, kb háromesélyes lehet ez a bajnokság.
Ha jól emlékszem utoljára a Körmend nyert bajnokságot úgy, hogy nem a legjobb 4ből indult, de az se mostanában volt.
Ja, Jászberényt szerintem hagyjuk…

donnarumma
Olvasó

Remélem nálunk is mindenki legalább annyira akar bajnok lenni,mint Pitts és holnap megmutatják mindenkinek,hogy erre kinek is lesz reálisabb esélye.
Még mindig nem várok se sziporkázó játékot,se 30 pontos győzelmet…
Küzdelmes mérkőzés lesz.
Senki se sérüljön meg és nyerjünk egy tízessel.ámen
Hajrá Szombathely

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés