Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend

Németországban az ilyen derbikre azt mondják, hogy a „játék anyja” következik. Szakértőnk szerint Váradi nagy visszatérése lehet.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend

Bajnokság, 22. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szombat, 18:00
V.: Földházi T., Török R., Kulcsár T. (dr. Gincsai J.)

Falco: Govens - Curry - Bíró - Bruinsma - Reddic.

Körmend: Bradford - Németh Á. - Price - Hammonds - Delas.

November 24. után ismét összecsap egymással a két vasi rivális. Az első ütközetet 92-88-ra a piros-feketék nyerték hazai pályán. Akkor ugyan ott volt Darrin Govens is a helyszínen, ám akkor még csak civilben, a Nyizsnyij Novgorod játékosaként figyelte az El Clásicót. Azon a találkozón eltiltás miatt nem ülhetett le a szombathelyiek kispadjára Gasper Okorn, a másik oldalon pedig utoljára meccselt a ciprusi edző, Antonis Constantinides.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagy meccs lesz mindét csapat életében, helyi derbi, ami mindig speciális érzelmeket vált ki mindkét oldalból. A motivációval egyik csapatnál sem lesz gond, nem kérdés, hogy a Körmend is és mi is harcolni fogunk a győzelemért. Normálisan edzettünk a héten, igyekezünk felkészülni az ellenfélből, amely szerintem támadásban a legjobb csapat a bajnokságban, éppen ezért a legjobbunkat kell nyújtani védekezésben. Jó csapat a Körmend, második a tabellán, persze a helyezések egy ilyen mérkőzésen semmit nem számítanak. A napi forma dönthet, illetve, hogy ki tud több extra teljesítményt felmutatni. Keményen kell kezdenünk a meccset, nincs is más választásunk, hiszen hazai pályán, telt ház előtt, nagyszerű atmoszférában fogunk játszani. Szeretném, ha a holnap este a kosárlabda ünnepe lenne. Meg kell mutatni mindent, természetesen nyerni akarunk. Voltak ugyan kisebb sérüléseink, de mindenki játszhat.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Németországban az ilyen derbikre azt mondják, hogy a „játék anyja” következik. Mindenki nagyon várja már a holnapot Körmenden, mindenki erről beszél. Biztos vagyok benne, hogy ezzel Szombathelyen is így vannak. Két jó csapatról van szó, apró kis dolgok dönthetnek. A napi forma, hogy ki hibázik kevesebbet, ki ad el kevesebb labdát, ki szerez több lepattanót, ki védekezik jobban. Idegenben mindig nehéz Magyarországon, bár Szombathely nincs messze tőlünk, de akkor is egy másik csarnokban fogunk játszani. Nagyon tehetséges csapat a Falcóé, sok tapasztalt játékosuk van, különösen Govens, aki évek óta az egyik legjobbja a ligának. A Körmend ellen mindig nagyon motivált, hiszen korábban játszott itt is. Megvan a tökéletes egyensúly a magyarjaik és a légiósaik között, nem véletlen, hogy évek óta döntőznek, azt gondolom, hogy az egyik legnehezebb meccs vár ránk ebben az évben. Ferencz még érzi a térdsérülését, de napról napra javul az állapota, jelen állás szerint mindenki játszhat.

[totalpoll id=”9848″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit az elmúlt évtized legeredményesebb férfi edzője, az EuroChallenge Final Fourig jutó, háromszoros magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, jelenleg a felnőtt válogatott másodedzőjeként dolgozó Pór Péter latolgatta a BB1.hu-nak.

– Bennem emlékként még a Kálmán Laci nevével fémjelzett El Clásicók maradtak meg, de természetesen minden kornak megvan a maga varázsa, szépsége.

Két olyan csapat néz egymással farkasszemet, akik a végelszámolásnál is beleszólhatnak a helyezésekbe. Mindkét gárda nagyon erős kerettel rendelkezik.

Egy vasi rangadón teljesen mindegy a helyezés, az mindig óriási csatát hoz nemcsak a pályán, a pályán kívül is. A szombathelyi szurkolók mindig fantasztikus hangulatot varázsolnak az Aréna Savariába, de a körmendiekre is rá fog férni az övéig biztatása abban a pokoli hangulatban, ami várható.

Mindkét csapat hasonló stílusban játszik. Vannak nagyon jó egyéni kvalitások, sok izolációra, egy-egy szituációra lehet számítani a mérkőzésen, de természetesen a mai modern kosárlabda lételeme, a pick and roll játék is mindkét csapat fő fegyvere. Ennek a védése fogja nagyban eldönteni a mérkőzés végkimenetelét. Mindkét csapatban nagyon sok jó hárompontos dobó játékos, nehéztüzér van. Kulcskérdés lesz, hogy oldják meg a védekezést.

Ferencz Csaba nemrég a válogatott mérkőzésén pont belőtte magának a szombathelyi csarnokot, öt triplát is dobott a horvátoknak. Ha nem lesz jó a védekezés megszervezése, „Fepu” akár ki is végezheti a hazai csapatot.

Mindkét csapatban van alsó posztos játékos, az is fontos lesz, hogy a mélységi játékot melyik csapat mennyire tudja kivenni a másiknak a repertoárjából. A Falco és a Körmend is előszeretettel alkalmazza a gyors indításos, tranzíciós játékot. Ezeknek a megállítása megint csak kulcsmomentum lesz az eladott labdák minimalizálásával, taktikai faultokkal, illetve a gyors visszarendeződéssel.

Jelen pillanatban a leghosszabb rotációval a Falco rendelkezik, nagyon fontos lesz, hogy ezt hogy tudja a maga javára fordítani. Még mindig nem látom az előző évek Govensét, illetve Perl Zoli válogatottbeli kiváló teljesítményét, ami a klubjában még mindig nem mutatkozik meg.

Úgy érzem, ez a meccs Váradi Benedek nagy visszatérése lehet, Perl Zoli pedig az alapszakasz hátralévő mérkőzésein folyamatosan próbálja utolérni magát, egyre jobban megérzi, hogy hol is tud ő segíteni a csapatán, és ezek után jöhet az a kiváló teljesítmény, amit a válogatottnál már többször is bizonyított.

Az ilyen hangulatú mérkőzéseken nagyon fontos lesz, hogy ki bírja hideg fejjel tovább, ki tud tiszta fejjel gondolkozni a kritikus szituációkban. Sokszor a külföldi játékosokat az ilyen hangulatú mérkőzéseken elkapja a hév, és egyénileg akarják megnyerni a mérkőzést.

Nem tudom, mennyit vett ki a körmendiekből a hétközi mérkőzés, két egyforma képességű csapat, én a hazai pálya miatt Falco-győzelmet tippelek.

HIRDETÉS

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
NyugatNikoszmte7purplebenett Recent comment authors
bimbo
Vendég
bimbo

Na indulás lassan kezdődik gyözzön a jobb

piros710321
Olvasó

Főpróbát tartottak a Falco szurkolók….. azt hittem a szurkolást nem kell gyakorolni….., Ja de mégis, a divatszurkolóknak igen! 🙂 ( most aztán lehet fröcsögni ? ) Hajrá Körmend!

donnarumma
Olvasó

Lehet nem élőben égtetek volna be a horto magicoval(?)-a válaszolgatós szaaar körmenddel- a cinegével/köszönjük nagy sláger lett/ stb…

piros710321
Olvasó

Sztem meg a Cinege qva nagyot szólt. Az szánalmas, hogy a filco tábor ezt éneklei, rajtatok röhög az ország. Értelmezzétek a szövegét! A főpróbán ezt is megbeszélhettétek volna! Na majd este elénekeljük, hogy halljátok és értsétek a lényegét!

donnarumma
Olvasó

Papírkutyus..értelmeztük? leszakadt az Arena tető..énekeltétek rá egy évre bajnokok lettünk nálatok?/hol a háló?/ Ha leszakad mi lesz vélünk?-Nyerünk nálatok!
Qrva nagyot szólt? értelmezd a szöveget?
Horto magico…a mulatós indulótok hol szól?már csak lagzikon?…sztem ezt a témát pont nektek nagyon kár volt előhozni…
Énekeljétek bárhol, erről minden szhelyinek az jut eszébe hogy hol a háló?..érteed?értelmezeed???

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Csak kacsákat helyeztek el nektek! ?

piros710321
Olvasó

Azt ugye tudod, hogy a hugyos Szhelyen élő, nevelkedő fkalap! Sajnos itt Körmenden nem tudtuk megtanítani az illemre, mert Szilverhelyen bele ivódott ez az alpáriság és már menthetetlen!

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Hiába magyarázkodsz,Körmend szurkoló volt! Ahogy mi Szilverhely meg Filco vagyunk szerinted,akkor ti meg a hugyosok… ?

piros710321
Olvasó

Csak, hogy megértsd! A baromarcu Szhelyi! Ezt Te sem tudod megmagyarázni !

Nikosz
Olvasó

A “baromarcu” a körmend meccseire jár és ott is nevelkedett köztetek!! Csak hogy értsd!!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Szerintem már édesmindegy. Nem normális, aki ilyet csinál, bárhova is tartozzék!

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Ebben egyetértünk!

donnarumma
Olvasó

Ez a bölcs igazság

piros710321
Olvasó

Érdekes, mégis szilverhelyi, csak hogy értsd! ?

Nyugat
Olvasó

Látom eleget ittál már baromarcú

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Csak hogy megértsd piroska! A hugyos baromarcú az Körmend szurkoló,hiàba csűröd-csavarod a dolgokat… 😉

piros710321
Olvasó

Ettől még Szilverhelyi! ? Csak hogy értsd! Köztetek nevelkedett, csak hogy értsd! És a szarenaban h…zott a barom, csak hogy értsd! Amúgy tudnék Neked mesélni, hogy a nagy szilverhelyi drukkerek mit műveltek Körmenden, csak azt nem tette senki ki a netre, csak hogy értsd! És senki nem mondta, hogy akár ez, akar az normális viselkedés, csak hogy értsd! Amúgy az általánosítás a Ti szokásotok, csak hogy értsd!

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Itt mindenki ért mindent,csak te nem piroska! ? Aki hugyozott az Körmend szurkoló! Nem Falco-s,nem szolnoki,nem zalai,stb. Hanem a tiétek!
Legközelebb gyógyszerre ne igyál fóbiás! ?

donnarumma
Olvasó

És mennyi ilyen mtsz szurkoló van még..te jó ég?

donnarumma
Olvasó

És aki mellette állt 150 mtsz szurkoló és mosolygott és tapsolt és videóra vette???senki nem szólt neki,hogy fkalap..ne csinald..persze most örültök,hogy a 600 vend3gből min.200 szhelyi!!!vagy igaz a mondás,hogy “mindenki SZOMBATHELY-i”?

mte7
Olvasó

Holnap debütál az új kabala állat…az ezüst róka…???

Hajrá Körmend!!!

donnarumma
Olvasó

Ezüstróka vs papírkutya

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Papírkutya erkölcsi nyakörvvel

mte01
Olvasó

Én azt nem értem egy ilyen meccset miért nem tud közvetíteni a tv?

purple
Vendég
purple

Mert nem tudtok viselkedni ott Vas megyében. Nem kell leégetni élőben a kosársportot..

bimbo
Vendég
bimbo

Hát ti se nagyon

mte7
Olvasó

A Kisvárda focija fontosabb…
Nevetséges…

SPARTAN
Olvasó

Legyen egy jó meccs..a szürkék legyenek szürkék…a szurkolók meg őrületesek…
Hajrá Körmend! Hajrá Vas!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Sokkal jobb csapat a Körmend, ehhez nyilván nem férhet kétség. A várható gusztustalan hazai pálya és a Körmend kettős terhelése miatt viszont nem teljesen esélytelen a falco sem.

SárgaPárna
Olvasó

Látom megalakult a körmendi-zalaegerszegi szivárvány koalíció….

donnarumma
Olvasó

Toljad tomika..te lehetsz a kormend emokéje?

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Ez a mérkőzés a Vasi Kosárlabda ünnepe lesz! Körmendi és Vasi vagyok, számomra különleges pikantériája van a derbynek. Szombathelyhez ezer szállal kötődöm, ezért nem is tudtam soha gyűlölni a Falcot. Elvégre ellenfelek vagyunk, nem ellenségek!! Zrika, rivalizálás természetes dolog, hisz két remek tábor jó hangulatot fog teremteni, mint mindig. Elsősorban Körmendi sikert várok, de ha úgy adódna, hogy Szombathelyi győzelem lesz,fogok gratulálni oda is. Végülis anyázni, cigányozni egy olyan várost, ahol szinte minden körmendinek van szombathelyi barátja, cimborája és természetesen fordítva is így van: nem túl emberi dolog. Zrika mint említettem, kell is, hogy legyen. De túlzásokba ne essünk, legyen… Olvass tovább »

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Egyetértek! Hajrá Falco!

Emőkevagyok
Olvasó

Anyukámmal elsétáltunk ma az Aréna felé…
Örömmel láttam, hogy vécéket jól kitáblázták holnapra, és ilyen ismeretterjesztő brosúrákat is kiraktak a körmendi szektorba, hogy miként kell használni azokat.
Az is jó, hogy a VIP-szektorban építettek egy ilyen ketrecet Pistának, ahonnan mutogathat, ahogy szokott. Anya szerint mindig is ilyen hirtelen haragú, indulatos ember volt.
Tuti, hogy a Falco nyer, 100%! Anya, apa, tesóm, a nagyi (papi már nem él), az uncsitesóim, a padtársam, de még a fagyizóban a Jutka néni is így gondolja.

bimbo
Vendég
bimbo

Hugyozás a szádba lessz ezüst ribi

Emőkevagyok
Olvasó

Mire gondolsz?

Tomika2
Vendég
Tomika2

Aranyeső lesz emóka…. a wc-ben.

piros710321
Olvasó

Remélem egy jó mérkőzés lesz, bírói (fő)szereplés nélkül. Győzzön az a csapat, aki szombaton jobb lesz! Bármi legyen az eredmény, az országban akkor is Vas megye a kosárlabda fellegvára! Bizonyára a meccsen is és itt is megy majd az adok-kapok, ez így természetes. Húzzuk egymás agyát pattanásig, de ez is belefér ilyenkor! Csak az emőke ( direkt kis betű, mielőtt vki még beszólna ) félék ne lennének! Minek belevinni személyeskedéseket, volt sérelmeket!?!
Ez most két jó csapat ( na, ezt nehéz volt leírni 🙂 ) mérkőzéséről és az ország két jó szurkoló táboráról szól! Hajrá Körmend!

donnarumma
Olvasó

Legyen így, hazai győzelemmel ?

vasipasi
Olvasó

Nagyon érdekes mérkőzés lesz. Biztos vagyok benne, hogy csak pár pont fog dönteni, remélem a Körmend javára.
Én azt gondolom a Falco-nak jobb játékosaik vannak, nekünk talán jobb CSAPATUNK.
Egy biztos mindkét helyen ritka szar edző van, ha valamelyikük átlép saját árnyékán az döntő lehet.
HAJRÁ MTE!

piros710321
Olvasó

Amennyiben Okorn nem szól bele, és hagyja a játékosait játszani ( mint a kupadöntőn a Szolnok ellen az utolsó negyedben ) akkor sajnos nagyobb az esélye, a hazai pályán, a Falconak! Zollner meg…, áááá hagyjuk! Hajrá Körmend!

benett
Olvasó

Gáspár Ökör az edző és nem hagyja őket játszani. Örüljünk ennek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés