Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig vezetve elődöntős a Falco

A DEAC nagyon hamar jelentős hátrányba került, nem volt esélye megszorongatni a címvédőt.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 90-70 (30-16, 23-21, 19-21, 18-12)

Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Minár László (Bogárdi János)

Falco: Pot 6, Kovács B. 10/6, Cowels 7/3, Tiby 9/3, Keller 24/9. Csere: Perl 16/3, Barac 8, Krivacevic 5, Sövegjártó 5/3, Takács Zs. -, Horváth Á. -.

DEAC: Govens 8/3, Mócsán 7/3, Neuwirth B. -, Drenovac 14/3, Taylor 3. Csere: Polyák 22/6, Garamvölgyi 9/3, Gáspár M. 5/3, Scott 2.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely fogadta a DEAC-ot a férfi élvonal negyeddöntőjének harmadik körében. Két szombathelyi siker után csaptak össze ismét a felek a három győzelemig tartó párharcban.

Kovács hármasával kezdett a Falco, amit Cowels távolija követett. Két és fél perc után már 10-0-s előnyt tudhattak magukénak a szombathelyiek, amit még két ponttal megnyújtottak, mire első kosarát megszerezte a DEAC (12-2). A hazaiak lendülete tartott: öt perc után már 19-4-re vezettek, kicsivel később Kovács újabb hármasa pedig már 22-5-ös hazai előnyt jelentett. Mócsán dobott egy triplát, majd Gáspártól is érkezett egy távoli, de tartotta 15 pont körüli előnyét a Falco (30-15). Egy DEAC-pontot hozott a negyed utolsó perce: 30-16-tal zárult ez a játékrész.

Sövegjártó triplájával, Perl kettesével és zsákolásával már a második negyed első percét követően meglett a közte huszonegy (37-16). A debreceniek időt kértek, de a következő kettest is a Falco tette helyre. Egy büntető volt jó a DEAC-nál, Pot akciójával nőtt a különbség, de egy 10-0-ra hozott etappal szépített a DEAC (42-27) – időt kértek a hazaiak. Keller triplája és Sövegjártó kettese parancsolt megálljt a DEAC-nak, amely ismét húsz ponttal maradt el a házigazdától. Polyák dobhatott három büntetőt, hibátlanul. Igyekezett tartani húsz pont közeli előnyét a Falco, de Polyák hármasával végül 16-ra csökkent a különbség (53-37).

Perl növelte a hazai előnyt, a debreceni pontokra aztán Keller hármasa is érkezett. Tartotta előnyét a Falco, a harmadik negyed közepéhez érve azonban kezdett közeledni a DEAC – Keller újabb triplája kellett hozzá, hogy ne lépjen tízen belülre a debreceni együttes (63-48). A tíz ponthoz közeli különbség kezdett állandósulni, Tiby hármasa viszont ismét tizenöt fölé tornázta azt (70-54). Négy debreceni pontot hozott a negyed utolsó perce, kettővel válaszolt rá a Falco (72-58).

Garamvölgyi tripláját Perlé követte, majd Keller-büntetőkkel és Barac-kettessel nőtt a hazaiak előnye – a húszért támadhatott volna a Falco, de Drenovac hármasa csökkentette a DEAC hátrányát (79-64). A 15 pont körüli fórt magabiztosan őrizte a házigazda, azon belülre már nem tudott bejönni a DEAC. Az utolsó perc előtt már 18-ra növelte a különbséget a Falco, amely végül kereken hússzal bizonyult jobbnak vendégénél, így 90-70-es sikerrel, söpréssel elődöntős.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Falcónak.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

HIRDETÉS

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Hmafino1MadisonO1GdonnarummaVulcano Recent comment authors
Madison
Olvasó

Hú, azért ez a söprés a Debrecen ellen, valamint a kupadöntőn látott teljesítmény elég ijesztő… Gratula hozzá, elismerés érte, de azért nagyon remélem, lesz még egy kis visszaesés és hullámvölgy! 😀

donnarumma
Olvasó

Ez szép munka volt!
Gratulálok mindenkinek.

Vulcano
Olvasó

A csapatnak pedig gratula a
söprésehez?⚫?
Így tovább a “kék-fehér” csapat ellen is, legyen az bármelyik.
Ákos pedig egy állat?

Vulcano
Olvasó

Ez a “véleményes” fault amúgy meg van esetleg valainek felvételen?
Mert élőben egyértelműen sportszerűtlennek tűnt, de azért megnézném felvételen is.

O1G
Olvasó
Vulcano
Olvasó

Igen köszi.
Felvételről is undító fault, ami még elsőre is szemet kelljene, hogy szúrjon, de a bírók inkább Milosnak adtak egy tekót.
Hiába tettek meg mindent, nem sikerült izgalmassá tenniük a meccset. Sajna kosarat még ők se dobhatnak a Deac helyett.
Tiby pedig szerintem kövi támadásnál csattanós választ adott.

Pbask
Olvasó

Nálam ez egyértelmű sportszerűtlen. Nem értem hol sima fault? Mondjuk a harmadik negyedben kicsit csinálták a banzájt, élvezik.

Hmafino1
Olvasó

És ez, ennél a fa…kalap Kapitánynál nem sportszerűtlen.Ez a majom egy mazohista,leanyáztatja magát és erre élvez!

C. Sándor
Olvasó

Tényleg BRAVÓ BRAVÓ BRAVÓ!!!!!!!!!!!!!!

Mios
Olvasó

Keller 24 pont, 33 hármas, az igen

p.borisz
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak,ezt megint odatették.Csak így tovább.
Kiemelni nem szeretnék senkit,mert komoly csapatmunka zajlott, így kell ezt csinálni.Jöhet a pihenés és a következő körre való koncentrálás.?
Viszont,bár nyertünk,nem tudom szó nélkül hagyni Kapitány és cimborái ténykedését főleg a harmadik negyedben.Ahol ez a gyökér megjelenik,Debrecentől Körmendig,a levegőben mindig benne van a balhé.Undorító volt,amit műveltek… Hajrá Falco

Xero
Olvasó

Ja egyébként hihetetlen, hogy egy ilyen laza, egyoldalú meccsen is képes az ember megcsinálni a tüzet.. 😀

p.borisz
Olvasó

Teljesen feleslegesen csináltak a parádét, semmi nem indokolta, hogy ők legyenek a főszereplők.

RigoJancse
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak!?⚫️
A végén Kriva hatalmas zsákolása pedig igazi playoff megmozdulás volt, ami mutatja a csapat hőfokát.??

Jon
Olvasó

Szép volt fiúk! Jöhet a megérdemelt pihenés. (és nagyon kell is)

csakazete
Olvasó

Ez nem igazságos… Ákos többet pihenhet… ?
Bocsi srácok ez csak kis paródia, extrát játszott, gratulálok a továbbjutáshoz, remélem találkozunk hamarosan ✌️

Xero
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak!! Ezt jól odatettük. Mondjuk a Deac úgy nézett ki, hogy két kezét feltéve futott ki a parkettre, de ez a mi érdemeinkből nem volt le semmit. Ez lehetőséget adott arra is, hogy ideálisabban osszuk el a perceket. Amíg Áki így dob, addig nagy bajunk nem lehet. Ma Stefan is jól nyomta, jól mozgatta a csapatot. Már az első negyedben adott 6 assistot. Kovács Bene is megérkezett, épp a legjobbkor, a kupára és a rájátszásra. 🙂
Hajra Fiúk! Kis szusszanás és készülhetünk az elődöntőre!! ?⚫?

Pbask
Olvasó

4 dolog: ÁKOS,MILYEN SÖRT ISZOL? ADJÁ’NEKEM IS! Az,hogy Brown hiányát nem érezzük, az nagyrészt neki köszönhető. Top védekezés, ma 24 pont, azelőtt 20. Durva, milyen tartalék van benne, és milyen szinten is tud játszani. Sokáig nem tudtam megbarátkozni a ténnyel, hogy évekig ment a húzd meg- ereszd el minden ősz elején a szakmai stábbal, de bővel kiérdemelte az elismerésem, mi több, hogy meg is kedveljem a játékát, az egyenes jellemét a nyilatkozatokban, miegymást. Egy igazi Tony Stark! Baracnál megvolt ma sokáig az, amit hiányoltam: Sok festék alatti harcból kipassz az üresen maradó játékosnak, lett is vagy 6 gólpassza röpke pár… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés