Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE

Reddic felépült, Perl bemutatkozik.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE

Bajnokság, 17. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szombat, 18:00
V.: Tőzsér D., Boros T., Kulcsár T. (dr. Páli K.)

Falco: Govens - Váradi - Bíró - Bruinsma - Reddic.

ASE: Kovács Á. - Norfleet - Faust - Eilinsgfeld - Trajkovszki.

A Falco két idegenbeli győzelme közül az egyiket Pakson aratta ősszel (82-75), de hiba lenne abból a meccsből kiindulni, mert októberben még Szrecsko Szekulovics irányította a piros-kékeket, ráadásul akkor Julian Norfleet még a másik oldalon játszott. A tolnaiaktól időközben Shannon Evans távozott, LaDontae Henton érkezett, a vasiakhoz pedig Darrin Govens és Perl Zoltán visszatért. A negyedik a hatodikat fogadja, jó meccsre van kilátás.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A Paks szerintem az egyik legerősebb csapat az idei szezonban, öt nagyon jó külföldivel és jó magyarokkal rendelkezik. Ruják, Eilinsgfeld és Kovács is válogatott szinten teljesítenek. Keményen kell harcolnunk, mert nem adják könnyen magukat. A szezon során többször is megmutatták, hogy van kvalitásuk, igaz többször hibáztak is. Sok csapat kis rotációval dolgozik, ők viszont kilenc embert tudnak forgatni. Ősszel nyertünk náluk, de az elég régen volt, és azóta sok minden megváltozott, edzőt váltottak, játékosokat igazoltak, úgyhogy ezzel nem is foglalkozunk, a holnapi egy új sztori lesz. Egy biztos, többet akarunk mutatni annál, mint amit Kaposváron nyújtottunk. Sokat hibáztunk, zsinórban négy győzelem után mentünk oda, nem harcoltunk, csak játszogattunk, vártuk a sült galambot, bíztunk benne, hogy majd minden rendben lesz, az eredményt viszont ismerjük… Kielemeztük a meccset, beszélgettem a játékosokkal, sokkal keményebb harcot várok tőlük, másik arcunkat kell mutatnunk. Reddic már edzett a héten, minden rendben van vele, játszani fog. Kisebb sérüléseink vannak, de nincs nagy probléma, jelen állás szerint mindenki bevethető.

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a céljaink elérése szempontjából, nemcsak a legutóbbi mérkőzés miatt, de az a vereség feltette az i-re a pontot. Ezt közösen csináltuk meg a csapattal, közösen is kell kijönnünk a gödörből. Nem gondolnám, hogy ezek után bármelyik meccs is könnyű lenne, de most amúgy is nehéz sorozat előtt állunk. A csapat azonban ettől függetlenül mentálisan rendben van, jól dolgoztunk az edzéseken, erre a helyzetre a legjobb gyógyír nyilván egy siker lenne, akkor kerülhetnénk újra abba a kerékvágásba, ami elvárható tőlünk. A Falco otthon nagyon veszélyes ellenfél, tele kreatív hátvédekkel, és magas poszton is rendben vannak. Van tennivalónk bőven, de megpróbáltunk felkészülni belőlük, sokat foglalkoztunk a játékaikkal, mind védekező, mind támadó oldalon. Teljes mértékben bízom a játékosaimban, látom bennük azt a potenciált, hogy ki tudjunk jönni a gödörből. A betegek közül Eilinsgfeld már egész héten tudott edzeni, ennek nagyon örülünk, mert ő mind fizikálisan, mind egyéb mutatók tekintetében sokat tud hozni a konyhára. Medve viszont még nem épült fel, ő elég legyengült állapotban van, Horváth Kristófra pedig gerincproblémái miatt egy ideig nem számíthatok.

[totalpoll id=”4253″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

A Falcónak legutóbb volt egy kis botlása, de tovább erősödik a kerete és a céljai is változatlanok, vagy talán még nagyobbak is, mint eredetileg voltak.

Most már Govens és Perl is játszhat,

a visszatérő játékosoknak másfajta rendszert kell átvenniük, mint amiből elmentek Szrecsko Szekulovics idejében. Akkor elsősorban támadó felfogású volt a csapatuk, Gasper Okorn viszont nagy hangsúlyt fektet a védekezésre,

ezt testközelből is tudom bizonyítani, hogy a szlovén edzőknél a védekezés elsődleges kérdés, hiszen nálunk Oroszlányban is így van ez. Mindkét fiú van olyan komoly játékos-karakter, akik ezzel meg tudnak birkózni, úgyhogy biztos vagyok benne, ahogy összecsiszolódnak, nagyon nagy hasznára tudnak lenni a szombathelyi csapatnak.

Az is változott tavalyhoz képest, hogy a magasembereik nagyon veszélyesek kintről, elsősorban Bruisnmára és Balmazovicsra gondolok, ha ez jól működik, akkor nehezen védhetőek.

A palánk alatt is szépen működnek, nekem nagyon tetszik Reddic játéka, láttam már néhány meccsét.

A sérülésből adódó hiánya meg is látszott Kaposváron, mert elsősorban belső poszton tudott nyerni ellenük a Kaposvár. Összességében a Falcónál rendben vannak a dolgok.

A Paks szintén elbukta az utolsó meccsét, hazai pályán, hosszabbítás után a Szeged ellen. Ahogy olvastam a tudósításokat, nyerhető lett volna mára rendes játékrészben is a találkozó, ezt elszúrták. A keretük viszont nekik is egész szépen össze van rakva, éppen a Falcóból igazolt Norfleettel olyan játékos került hozzájuk, aki ismeri a hazai viszonyokat, nem kell megszoknia, mint az idén érkező külföldiek nagy részének, akiknek ez lassabban megy. Az új játékosuk belépésével még valószínűleg nincs meg annyira az összhang, valószínűleg ez is mutatkozhatott meg a Szeged ellen. Ez egy nem jó élmény, amivel fognak most utazni Szombathelyre.

A Falco egyre erősebb, ráadásul hazai pályán játszik, és tudjuk, hogy az Aréna Savaria a vendégek számára nem igazán bevehető vár az utóbbi években. Az ASE problémásabb helyzetére tekintve én a vasiakat látom esélyesebbnek, ettől függetlenül még lehet egy szoros, kiélezett mérkőzés, mert a Paksban benne van a potenciál, bárkire tud kellemetlen lenni, akár még idegenben is.

Jó meccset várok, az a jó és az érdekes az idei bajnokságban, hogy minden meccsnek tétje van. A Falco nem teheti meg, hogy otthon bukjon, annyira tömör a mezőny, hogy két-három helyet is lehet csúszkálni a tabellán egy-egy vereséggel. Márpedig nekik komoly céljaik vannak, persze a play off fog mindent eldönteni, de azért oda kell figyelni. Az ASE-nak ezután a hazai veresége után, már nem nagyon szabad hibáznia, különben veszélybe kerülhet a nyolcba jutás, de az első ötbe jutás mindenképpen.

HIRDETÉS
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Vince.Carter.152lee14 Recent comment authors
Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Be kell húzni!
Hajrá Falco! 🙂

2lee14
Olvasó

Gyerünk fiúk, nyerni kell!
Hajrá Falco!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés